Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 82/2024
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o výsledku dobrovoľnej dražby
  • Deň vydania:
  • 26.4.2024
  • Značka:
  • X028317
Auctiofin s.r.o.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo 032023
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Auctiofin s.r.o.
II. Sídlo/bydlisko Rudavska1784106 Bratislava IV - Zahorska Bystrica
a) Názov ulice/verejného priestranstva Rudavska
b) Orientačné/súpisné číslo 17
c) Názov obce Bratislava IV - Zahorska Bystrica d) PSČ 84106
e) Štát Slovensko
III. Zapísaný Mestský súd Bratislava III , oddiel: Sro , vložka číslo: 111795/B
IV. IČO/ dátum narodenia 50331621
IV. IČO/ dátum narodenia
C. Miesto konania dražby Notársky úrad JUDr. Lucia Haspel Dobrovodská
D. Dátum konania dražby 23. 04. 2024
E. Čas konania dražby 11.00 hod
F. Kolo dražby Prvé kolo dražby
G. Predmet dražby

Predmetom dražby podľa tejto zmluvy je spoluvlastnícky podiel o veľkosti 1/8 na nehnuteľnosti:

 

List vlastníctva č.:

3356

Okresný úrad, katastrálny odbor:

Bratislava

Okres:

Bratislava V

Obec

Bratislava - Petržalka

Katastrálne územie

Petržalka

  • Spoluvlastnícky podiel o veľkosti 1/8 k bytu č. 4, zapísaný na liste vlastníctva č. 3356, okres Bratislava V, obec: Bratislava – Petržalka, katastrálne územie Petržalka, štát: Slovenská republika, evidovaný v stavbe so súpisným číslom 1598 , druh stavby: bytový dom , popis stavby: Lachova 10, 12, 14, 16 , stojacej na pozemkoch: parcelné číslo 62 , druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie o výmere 191 m2, parcelné číslo 63 , druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie o výmere 191 m2, parcelné číslo 64 , druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie o výmere 192 m2, parcelné číslo 65 , druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie o výmere 193 m2, , (právny vzťah k pozemkom pod stavbou je evidovaný na liste vlastníctva č. 4089), vchod: Lachova 12, 2. poschodie,

podiel priestoru na spoločných častiach a spoločných zariadeniach domu a na príslušenstve: 7817/457518  

H. Opis predmetu dražby

byt sa nachádza na 1. poschodí v 7 poschodovom, 4 vchodovom blokovom panelovom dome s obojstrannými vstupmi, domovou vybavenosťou a pivničnými kobkami vlastníkov bytov v suteréne. Dom je založený na pilotách a roštových železobetónových základoch. Nosný systém domu je z plošne prefabrikovaných priečnych železobetónových stien stužených schodiskami. Výťahové šachty a hospodárske lodžie na medzipodestách sú predsunuté pred obvodové steny domu. Obvodový plášť je samonosný predsunutý s povrchovou úpravou z materiálov na báze umelých hmôt, dodatočne zateplený s novými fasádnymi akrylátovými omietkami. Stropy na dome sú prefabrikované železobetónové dosky s rovným podhľadom. Strecha na dome je plochá, dvojplášťová s hydroizoláciou z ťažkých navarovaných asfaltových pásov. Schody sú železobetónové prefabrikované s terazzovým povrchom. Okná na dome sú prevažne plastové, zdvojené izolačným dvojsklom, v ohodnocovanom byte zostali okná pôvodné, zdvojené, drevené. Dvere v spoločných častiach domu sú prevažne kovové, presklené, vchodové dvere do domu sú opatrené elektromagnetickým zámkom s ovládaním s kódovým kľúčom V dome je modernizovaný osobný výťah v každom vchode, modernizované sú aj vstupné priestory v každom vchode štvorvchodového domu. Vykurovanie je v dome centrálne, ústredné. Radiátory v dome sú prevažne liatinové, opatrené termoventilmi s pomerovými meračmi odberu tepla. Z centrálneho zdroja je dodávaná aj teplá úžitková voda. Elektroinštalácia je vedená v spoločnej chodbe, kde sú aj merače. Bytový rozvádzač je na chodbe bytu, má 6 okruhov 230V istených automatickými ističmi.

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Ohodnocovaný byt pozostáva zo 4 obytných miestností, kuchyne, predsiene, haly, kúpeľne, wc a lodžie. Ohodnocovaný byt je v pôvodnom stave, okná v celom byte sú drevené, zdvojené. Dvere na byte sú pôvodné dyhované v oceľových zárubniach. Podlahy v celom byte sú z PVC krytín, lodžia je s cementovým poterom. Povrchová úprava stien v celom byte je z tenkovrstvej omietky s maľovkou. V kuchyni medzi skrinkami kuchynskej linky je keramický obklad, obklad je taktiež v kúpeľni do výšky 1.35 m, plechová smaltovaná vaňa je pôvodná s čelným panelom. Kuchyňa je vybavená pôvodnou štandardnou drevotrieskovou kuchynskou linkou s nerezovým drezom, na prípravu jedál slúži plynový sporák s elektrickou rúrou nad ktorým je odsávač pár,  napojený na vetracie potrubie domu. Hygienické zariaďovacie predmety sú pôvodné.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
- Záložné právo v prospech vlastníkov byt. v dome podľa §.15 zák.182/93 Z.z., v znení zák.151/95 Z.z.
J. Výška ceny dosiahnutá vydražením Neúspešná
K. Najnižšie podanie 33.000
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
U. Označenie licitátorov
I. Obchodné meno/meno a priezvisko JUDr. fridrich Tanglmayer
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva Rudavska 17, Bratislava
b) Orientačné/súpisné číslo 17
c) Názov obce Bratislava IV - Zahorska Bystrica d) PSČ 84106
e) Štát Slovensko
III. Zapísaný
IV. IČO/ dátum narodenia 02.07.1965
V. Odhad ceny predmetu dražby Cena nehnuteľnosti je stanovená Ing. Teréziou Kittovou PhD, znalcom pre oblasť oceňovania nehnuteľností znaleckým posudkom č. 28/2024.
Všeobecná hodnota nehnuteľnosti bola stanovená na 197.000,- €, z toho hodnota podielu nehnuteľnosti je vo výške 24.625,- €.