Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 82/2024
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o výsledku dobrovoľnej dražby
  • Deň vydania:
  • 26.4.2024
  • Značka:
  • X028318
Auctiofin s.r.o.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo 022024
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Auctiofin s.r.o.
II. Sídlo/bydlisko Rudavska1784106 Bratislava IV - Zahorska Bystrica
a) Názov ulice/verejného priestranstva Rudavska
b) Orientačné/súpisné číslo 17
c) Názov obce Bratislava IV - Zahorska Bystrica d) PSČ 84106
e) Štát Slovensko
III. Zapísaný Mestský súd Bratislava III , oddiel: Sro , vložka číslo: 111795/B
IV. IČO/ dátum narodenia 50331621
IV. IČO/ dátum narodenia
C. Miesto konania dražby Notársky úrad JUDr. Lucia Haspel Dobrovodská
D. Dátum konania dražby 23. 04. 2024
E. Čas konania dražby 10:00 hod
F. Kolo dražby Prvé kolo dražby
G. Predmet dražby

Predmetom dražby podľa tejto zmluvy je spoluvlastnícky podiel o veľkosti 1/6 na nehnuteľnosti:

 

 

List vlastníctva č.:

2300

Okresný úrad, katastrálny odbor:

Bratislava

Okres:

Bratislava V

Obec

Bratislava - Petržalka

Katastrálne územie

Petržalka

 

  • Spoluvlastnícky podiel o veľkosti 1/6 k bytu č. 52, zapísaný na liste vlastníctva č. 2300, okres Bratislava V, obec: Bratislava – Petržalka, katastrálne územie Petržalka, štát: Slovenská republika, evidovaný v stavbe so súpisným číslom 3016 , druh stavby: bytový dom , popis stavby: Šášovská 2, 4, 6, stojacej na pozemkoch: parcelné číslo 2345, 2346, 2347 , druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie o výmere 191 m2, parcelné číslo 63 , druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie o výmere 191 m2, parcelné číslo 64 , druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie o výmere 192 m2, parcelné číslo 65 , druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie o výmere 193 m2, , (právny vzťah k pozemkom pod stavbou je evidovaný na liste vlastníctva č. 4152), vchod: Šášovská 6, 5. poschodie,
  • podiel priestoru na spoločných častiach a spoločných zariadeniach domu a na príslušenstve: 103/10000
H. Opis predmetu dražby

Bytový dom bol daný do užívania v roku 1981. Dom je z panelových materiálov. Vnútorná povrchová úprava je štuková omietka. Výťah sa v dome nachádza. Na prízemí sa nachádza zádverie so schránkami dvere. Z konštrukčného hľadiska Klampiarske konštrukcie – atika sú z pozinkovaného plechu. Dom má bleskozvod. Podlaha prízemia, podesty a spoločné chodby majú keramickú dlažbu.  Dom je napojený na kompletné inžinierske siete: vodovodnú prípojku, kanalizačnú prípojku, plynovú prípojku, elektroprípojku NN, telefónnu prípojku, káblovú televíziu, diaľkové vykurovanie. Dom má domový telefón.

Určenie a popis spoločných častí domu, spoločných zariadení domu a príslušenstva

S vlastníctvom bytu je nerozlučne spojené spoluvlastníctvo spoločných častí domu a spoločných zariadení domu.

Spoločnými  časťami  domu  sa  na  účely  tejto  Zmluvy  rozumejú  časti  domu  nevyhnutné  na  jeho   podstatu a bezpečnosť   a   sú  určené pre spoločné užívanie a to: základy domu, strešná konštrukcia, obvodové  murivo, zvislé nosné konštrukcie, izolačné  konštrukcie proti vode a vlhkosti, priečelie, priečky, vchod, schodisko, chodby , odkvapový chodník, vonkajšie schodisko.

Spoločnými  zariadeniami   domu   sa   na  účely  tejto zmluvy   rozumejú  zariadenia, ktoré   sú určené   na spoločné užívanie a slúžia výlučne tomuto domu. Takýmito zariadeniami sú: výťah, práčovňa, dve sušiarne, kočikáreň, rampa, miestnosti pre upratovačku, výlez na strechu, prípojka káblovej televízie, bleskozvod, komínové teleso, teplonosná , kanalizačná, elektrická a plynová prípojka, rozvody plynu, rozvody vody , rozvody TÚV, rozvody teplonosného média, kanalizačné zvody a to aj v prípade, ak sú umiestnené mimo domu a slúžia výlučne tomuto domu. Príslušenstvom domu sú trvalé porasty, oplotenie, stojiská  pre smetné nádoby

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Ohodnocovaný byt pozostáva zo 4 miestnosti, a príslušenstva. Príslušenstvom bytu podľa zmluvy je kuchyňa, kúpeľňa a WC, predsieň, pivnica loggia. Dispozične byt je vo výbornom pôvodnom stave - je po čiastkovej rekonštrukcii – okná plastové profily. Podlahy laminát, stierky, sociálne zariadenie a  kuchynská linka sú po čiastočnej rekonštrukcií. Steny majú povrchovú úpravu stierku.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
- Záložné právo v prospech vlastníkov byt. v dome podľa §.15 zák.182/93 Z.z., v znení zák.151/95 Z.z.
J. Výška ceny dosiahnutá vydražením 29.700 €
K. Najnižšie podanie 33.000
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
U. Označenie licitátorov
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Auctiofin s.r.o.
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva Rudavska, 17
b) Orientačné/súpisné číslo 17
c) Názov obce Bratislava IV - Zahorska Bystrica d) PSČ 84106
e) Štát Slovensko
III. Zapísaný
IV. IČO/ dátum narodenia 02.07.1965
V. Odhad ceny predmetu dražby Cena predmetu dražby je stanovená Ing. Teréziou Kittovou PhD, znalcom pre oblasť oceňovania nehnuteľností znaleckým posudkom č. 29/2024.
Všeobecná hodnota predmetu dražby bola stanovená na 198.000,- €, z toho hodnota podielu je vo výške 33.000,- €.