Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 81/2024
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o výsledku dobrovoľnej dražby
  • Deň vydania:
  • 25.4.2024
  • Značka:
  • X028076
AUKČNÁ SPOLOČNOSŤ s.r.o.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo 013/2024
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko AUKČNÁ SPOLOČNOSŤ s.r.o.
II. Sídlo/bydlisko Kopčianska1085101 Bratislava
a) Názov ulice/verejného priestranstva Kopčianska
b) Orientačné/súpisné číslo 10
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 85101
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Mestský súd Bratislava III , oddiel: Sro , vložka číslo: 72494/B
IV. IČO/ dátum narodenia 46141341
IV. IČO/ dátum narodenia
C. Miesto konania dražby kaviareň na 1.poschodí Hotela Barbakan, Štefánikova 11, 917 01 Trnava
D. Dátum konania dražby 23. 04. 2024
E. Čas konania dražby 09:00 hod. – 09:08 hod.
F. Kolo dražby prvé
G. Predmet dražby

Nehnuteľnosti, v podiele 1/1, nachádzajúce sa v okrese: Trnava, obec: Trnava, katastrálne územie: Trnava, zapísané v evidencii Okresného úradu Trnava, katastrálny odbor, na liste vlastníctva č. 7278, a to konkrétne:

  • byt č. 68 nachádzajúci sa na 7.p. bytového domu – 72 b.j. – Čajkovského 42-45 so súpisným číslom 6332, vchod: Čajkovského 45 v Trnave (ďalej len ako „Dom“), postaveného na pozemku parcely registra „C“ č. 1635/76 o výmere 727 m², druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie (ďalej spolu len ako „Pozemok“) spolu so spoluvlastníckym podielom na spoločných častiach a zariadeniach Domu, na príslušenstve a spoluvlastníckym podielom k Pozemku o veľkosti 139/10000  (ďalej len ako „predmet dražby“).
H. Opis predmetu dražby

Trojizbový byt č. 68, Čajkovského 45, katastrálne územie Trnava

Predmet dražby je situovaný v zastavanom území mesta Trnava na ulici Čajkovského 45, v zástavbe bytových domov v intraviláne mesta Trnava. Trnava je krajské mesto vzdialené od hlavného mesta SR Bratislava do 50 km. Bytový dom má 9 nadzemných podlaží, jedno polozapustené podzemné podlažie a plochú strechu. Vstup do domu sa nachádza na medzipodlaží, na 1. PP sa nachádzajú pivnice k jednotlivým bytom, komunikačné priestory, spoločné priestory a technická vybavenosť domu. Na nadzemných podlažiach sa nachádzajú byty. Bytový dom prešiel rekonštrukciou. Rekonštruované boli - strecha, klampiarske konštrukcie, vonkajšia omietka, vrátane kontaktného zatepľovacieho systému, okná v spoločných priestoroch, výťah, vstupná brána, zvončeky a elektrický vrátnik. Dom bol daný do užívania v roku 1973.

 

Dispozičné riešenie:

Byt č. 68 pozostáva z troch obytných miestností a príslušenstva, ktorým je predsieň, chodba, kuchyňa, kúpeľňa s WC, loggia a pivnica.

Celková podlahová plocha bytu č. 68 je 66,95 m2 (vrátane výmery pivnice o veľkosti 1,71 m2 a bez výmery loggie o veľkosti 4,72 m2).

 

Technicko - konštrukčné riešenie:

Bytový dom

Zvislé nosné steny sú železobetónové, priečky sú železobetónové celostenové, stropné konštrukcie sú železobetónové plné doskové s rovným podhľadom. Bytové jadro je murované. Dom má plochú strechu, jednoplášťovú, odvetranú. V dome sú štyri vchody, každý má jeden vstup riešený ako plastové jednokrídlové dvere s otváraním na elektromagnetický čip. Vo vchode je jeden výťah. Schodisko je dvojramenné, prefabrikované s povrchovou úpravou stupňov z liateho terazza. Vo vstupnom priestore a na schodiskových podestách je keramická dlažba. Úpravy vonkajších povrchov sú riešené kontaktným zatepľovacím systémom s omietkou na báze umelých látok. Úpravy vnútorných povrchov tvorí vápennocementová omietka hladká so soklom z olejového náteru. Vykurovacia sústava v dome je vyregulovaná. Vykurovanie a príprava TÚV sú diaľkové z centrálneho zdroja. Bytový dom je napojený na mestský vodovod, kanalizáciu, plynovod, elektrickú energiu a telekomunikačné rozvody.

 

Byt

Byt prešiel čiastočnou rekonštrukciou. Vstupné dvere do bytu sú bezpečnostné, interiérové dvere sú na báze dreva osadené v obložkových zárubniach. Podlahy v byte tvorí prevažne veľkoplošná laminátová podlaha a keramická dlažba. Okná sú plastové s izolačným dvojsklom a interiérovými žalúziami. Povrchovú úpravu stien tvorí vápennocementová hladká omietka, v kúpeľni s WC je keramický obklad. V kuchyni je kuchynská linka na báze dreva s elektrickou rúrou, plynovou varnou doskou, digestorom a nerezovým drezom. V kúpeľni je sprchový kút, keramické umývadlo osadené v kúpeľňovej skrinke a keramická WC kombi misa. Z obývacej izby je prístupná loggia. V obývacej izbe je klimatizácia. K bytu prislúcha pivnica umiestnená na 1. PP.

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Predmet dražby sa celkovo nachádza vo veľmi dobrom stave.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
a) záložné právo v prospech ostatných vlastníkov bytov na zabezpečenie budúcich pohľadávok podľa ust. § 15 zákona č. 182/93 Z.z.,
b) záložné právo v prospech navrhovateľa dražby, spoločnosti Tatra banka, a.s., so sídlom: Hodžovo námestie 3, 811 06 Bratislava, IČO: 00 686 930, podľa V 6366/15,
c) exekučný príkaz na vykonanie exekúcie zriadením exekučného záložného práva č. 11EX 505/21 (súdny exekútor JUDr. Albín Božek),
d) exekučný príkaz na vykonanie exekúcie zriadením exekučného záložného práva č. 11EX 571/21 (súdny exekútor JUDr. Albín Božek),
e) exekučný príkaz na vykonanie exekúcie zriadením exekučného záložného práva č. 11EX 392/22 (súdny exekútor JUDr. Albín Božek),
f) exekučný príkaz na vykonanie exekúcie zriadením exekučného záložného práva č. 11EX 652/22 (súdny exekútor JUDr. Albín Božek),
g) exekučný príkaz na vykonanie exekúcie zriadením exekučného záložného práva č. 11EX 53/23 (súdny exekútor JUDr. Albín Božek).
J. Výška ceny dosiahnutá vydražením 0,- EUR (slovom: nula EURO)
K. Najnižšie podanie nebolo urobené
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
U. Označenie licitátorov
I. Obchodné meno/meno a priezvisko JUDr. Jana Živická
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva -
b) Orientačné/súpisné číslo -
c) Názov obce - d) PSČ -
e) Štát -
III. Zapísaný
IV. IČO/ dátum narodenia 15.03.1984
V. Odhad ceny predmetu dražby Cena predmetu dražby zistená znaleckým posudkom č. 20/2024 zo dňa 22.02.2024, vyhotoveným súdnym znalcom Ing. Luciou Magulovou:
146.000,- EUR (slovom: stoštyridsaťšesťtisíc EURO)