Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 12/2024
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o výsledku opakovanej dobrovoľnej dražby
  • Deň vydania:
  • 17.1.2024
  • Značka:
  • X003371
AUKČNÁ SPOLOČNOSŤ s.r.o.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo 084/2023
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko AUKČNÁ SPOLOČNOSŤ s.r.o.
II. Sídlo/bydlisko Kopčianska1085101 Bratislava
a) Názov ulice/verejného priestranstva Kopčianska
b) Orientačné/súpisné číslo 10
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 85101
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Mestský súd Bratislava III , oddiel: Sro , vložka číslo: 72494/B
IV. IČO/ dátum narodenia 46141341
IV. IČO/ dátum narodenia
C. Miesto konania dražby konferenčná miestnosť Aula A. Einsteina, Novitech Partner s.r.o., Hotel TeleDom, Timonova 27, 040 01 Košice
D. Dátum konania dražby 15. 01. 2024
E. Čas konania dražby 15:00 hod. – 15:08 hod.
F. Kolo dražby druhé
G. Predmet dražby

Nehnuteľnosti, v podiele 1/1, nachádzajúce sa v okrese: Košice - okolie, obec: Čaňa, katastrálne územie: Čaňa, zapísané v evidencii Okresného úradu Košice - okolie, katastrálny odbor, na liste vlastníctva č. 3510, a to konkrétne:

  • rozostavaný rodinný domu bez súpisného čísla s príslušenstvom, postavený na pozemku parcely registra „C“ č. 416/38 o výmere 138 m², druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie,
  • pozemok parcely registra „C“ č. 416/5 o výmere 722 m², druh pozemku: orná pôda,
  • pozemok parcely registra „C“ č. 416/38 o výmere 138 m², druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie (ďalej len ako „predmet opakovanej dražby“).
H. Opis predmetu dražby

Rozostavaný rodinný dom bez súpisného čísla na parcele č. 416/38, katastrálne územie Čaňa

Predmetom opakovanej dražby je samostatne stojaca stavba postavená na parcele číslo 416/38, v katastrálnom území Čaňa. Na výstavbu rodinného domu bolo vydané stavebné povolenie č. 667-02/2020-Ča zo dňa 21.12.2020 vydané Obcou Čaňa, ktoré nadobudlo právoplatnosť dňa 10.02.2021. Rodinný dom je napojený na verejný rozvod elektriny. Vodou je zásobovaný z vlastnej studne a odkanalizovaný je do žumpy. V čase obhliadky bol rodinný dom z vonkajšieho pohľadu dokončený, neboli však osadené vnútorné dvere ani zárubne a nebola osadená kuchynská linka. Stav iných konštrukcií nebolo možne bez vnútornej obhliadky zistiť. K domu je prístup po nespevnenej komunikácii. Nachádza sa v okrajovej časti obce. Uvedená lokalita patrí medzi vyhľadávané časti obce na bývanie, vzhľadom na jej relatívne tiché prostredie a zároveň dobrú dostupnosť do mesta. V obci Čaňa sa nachádza základná sieť obchodov a služieb. Je tu základná škola, materská škola, pošta a zimný štadión. Obec je vzdialená od Košíc cca 15 km.

 

Dispozičné riešenie sa predpokladá:

1. NP: zádverie, chodba, obývacia izba s kuchyňou, komora, tri izby, šatník, dve kúpeľne s WC, WC, technická miestnosť a terasa.

Zastavaná plocha 1.NP je 162,43 m2.

 

Technicko - konštrukčné riešenie sa predpokladá:

Základy sú betónové, ide o objekt bez podzemného podlažia s vodorovnou izoláciou. Zvislé nosné konštrukcie tvoria sendvičové konštrukcie a drevené deliace konštrukcie. Stropy sú drevené trámové s rovným podhľadom. Krovy sú väznicové sedlové, krytina strechy na krove je betónová škridlová, ťažká korýtková (Bramac). Dvere sú plné a zasklené dyhované, okná sú plastové s trojvrstvovým zasklením. Okenné žalúzie sú kovové. Podlahy obytných miestností (okrem obytných kuchýň) sú laminátové, dlažby a podlahy ostatných miestností sú keramické dlažby. Vnútorné rozvody vody sú z plastového potrubia studenej a teplej vody z centrálneho zdroja, zdroj teplej vody tvorí zásobníkový ohrievač kombinovaný s ústredným vykurovaním. Vnútorné rozvody kanalizácie tvoria plastové potrubia. Na parcele č. 416/5 sa podľa dostupných podkladov nachádza vŕtaná studňa hĺbky 10 m o priemere 200 mm s jedným ponorným elektrickým čerpadlom. Do užívania bola daná v roku 2021.

 

Vzhľadom na to, že znalcovi nebol umožnený prístup do predmetu opakovanej dražby, opis predmetu opakovanej dražby je prevzatý z pôvodného znaleckého posudku a z ďalších dostupných informácií, predložených za účelom poskytnutia úveru.

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Predmet opakovanej dražby sa celkovo nachádza v stave zodpovedajúcom dobe a spôsobu jeho využitia.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
a) Záložné právo v prospech navrhovateľa dražby, spoločnosti Tatra banka, a.s., so sídlom: Hodžovo námestie 3, 811 06 Bratislava, IČO: 00 686 930, podľa V 265/2021,
b) Záložné právo v prospech navrhovateľa dražby, spoločnosti Tatra banka, a.s., so sídlom: Hodžovo námestie 3, 811 06 Bratislava, IČO: 00 686 930, podľa V 824/2021.
J. Výška ceny dosiahnutá vydražením 181.500,- EUR (slovom: stoosemdesiatjedentisícpäťsto EURO)
K. Najnižšie podanie bolo urobené
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
U. Označenie licitátorov
I. Obchodné meno/meno a priezvisko JUDr. Jana Živická
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva -
b) Orientačné/súpisné číslo -
c) Názov obce - d) PSČ -
e) Štát SR
III. Zapísaný
IV. IČO/ dátum narodenia 15.03.1984
V. Odhad ceny predmetu dražby Cena predmetu opakovanej dražby zistená znaleckým posudkom č. 64/2023 zo dňa 29.08.2023, vyhotoveným súdnym znalcom Ing. Paulínou Černochovou:
223.000,- EUR (slovom: dvestodvadsaťtritisíc EURO)