Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 12/2024
  • Kapitola:
  • Konkurzy a reštrukturalizácie
  • Podanie:
  • Oznámenia správcov
  • Deň vydania:
  • 17.1.2024
  • Značka:
  • K002983
Obchodné meno/Názov/Meno a priezvisko dlžníka/úpadcu: Majtanová Zuzana
Sídlo/Bydlisko dlžníka/úpadcu: Alekšince 372, 95122 Alekšince
IČO/Dátum narodenia dlžníka/úpadcu: 31.10.1962
Obchodné meno správcu:
Titul, meno a priezvisko správcu: JUDr. Miroslav Belica
Sídlo správcu: Štefánikova trieda 9, 94901 Nitra
Kotakt na správcu : judr.belica@belica.sk, 037/2852761
Spisová značka správcovského spisu : 31OdK/189/2023 S1208
Spisová značka súdneho spisu : 31OdK/189/2023
Druh podania : Iné zverejnenie

JUDr. Miroslav Belica, so sídlom správcovskej kancelárie Štefánikova trieda 9, 949 01 Nitra, správca zapísaný v zozname správcov vedenom Ministerstvom spravodlivosti SR pod č. S1208 (ďalej len ,,Správca’’), správca dlžníka: Zuzana Majtanová, nar. 31.10.1962, trvalý pobyt Alekšince 372, 951 22 Alekšince (ďalej len „Dlžník“) “) oznamuje všetkým veriteľom Dlžníka, že Správcovi po preskúmaní majetkových pomerov v zmysle ust. § 166i ods. 1 zákona č. 7/2005 Z. z. o konkurze a reštrukturalizácii a o zmene a doplnení niektorých zákonov (ďalej len „ZKR“), vyplýva  skutočnosť, že Dlžník je vlastníkom nasledovného nehnuteľného majetku:

Stavba evidovaná Okresným úradom Nitra, katastrálny odbor ako:

Okres

Obec

K. ú.

LV č.

Súp. č.

Na pozemku parc. č.

Popis stavby

Spoluvlastnícky podiel Dlžníka

Nitra

Alekšince

Alekšince

903

372

108/15

Dom - byt

4/15

(ďalej len „Nehnuteľnosť“)

Správcovi z dostupných informácii vyplýva, že Dlžník označil v návrhu na vyhlásenie konkurzu Nehnuteľnosť ako svoje obydlie, na ktorú si uplatnil nepostihnuteľnú hodnotu obydlia. Správca pre úplnosť uvádza všetkým veriteľom Dlžníka, že Dlžník má na Nehnuteľnosti hlásený trvalý pobyt.

Podľa § 166d ods. 1 ZKR „Nepostihnuteľnou hodnotou obydlia dlžníka je časť hodnoty jednej obývateľnej veci s príslušenstvom vrátane prípadného zastavaného a priľahlého pozemku, ktorú dlžník označil v zozname majetku ako svoje obydlie.“

Podľa § 166i ods. 2 ZKR ,,Iné šetrenia, vrátane šetrení pomerov dlžníka, ktoré môžu mať vplyv na posúdenie jeho poctivého zámeru či odporovateľnosti právnych úkonov, správca vykoná na podnet veriteľa, ak veriteľ uhradí zálohu na trovy týchto šetrení. Takéto šetrenia uskutoční správca na náklady veriteľa. Veriteľ má nárok na úhradu týchto nákladov v konkurze ako náklad konkurzu v sume schválenej zástupcom veriteľov alebo určenej schôdzou veriteľov, ak zástupca veriteľov nie je ustanovený.“

Podľa § 167h ods. 4 ZKR „Konkurzu nepodlieha nepostihnuteľná hodnota obydlia dlžníka a majetok dlžníka, ktorý nemožno postihnúť v exekúcii.“

Podľa § 167o ods. 2 ZKR „Obydlie dlžníka nemožno speňažiť, ak by z výťažku po odpočítaní nepostihnuteľnej hodnoty obydlia nebolo možné uspokojiť náklady speňaženia a aspoň sčasti pohľadávky prihlásených veriteľov. Hodnotu obydlia dlžníka určí odhadom správca; ak však ktorýkoľvek veriteľ predloží znalecký posudok a uhradí preddavok na odmenu notára súvisiacu s overením priebehu dražby, vychádza sa zo znaleckého posudku. Ak sa v takom prípade vec nespeňaží, je takýto veriteľ povinný nahradiť náklady speňaženia.“

Podľa § 1 Nariadenia vlády č. 45/2017 Z. z. ktorým sa vykonávajú niektoré ustanovenia ZKR „Nepostihnuteľná hodnota obydlia dlžníka je 10000 eur.

Správca s poukazom na vyššie uvedené a s prihliadnutím na stav a trhovú hodnotu v danej lokácii, kde je Nehnuteľnosť situovaná dospel k záveru, že Nehnuteľnosť vo vlastníctve Dlžníka má nižšiu alebo rovnajúcu sa hodnotu ako je nepostihnuteľná hodnota obydlia a že s prihliadnutím na ust. § 167o ods. 2 ZKR obydlie (Nehnuteľnosť) Dlžníka nemožno speňažiť, nakoľko by z výťažku po odpočítaní nepostihnuteľnej hodnoty obydlia a nákladov speňaženia nebolo možné uspokojiť ani sčasti pohľadávky prihlásených veriteľov.

Správca týmto oznámením upovedomuje veriteľov Dlžníka o tom, že ak v lehote 20 dní od zverejnenia tohto oznámenia ktorýkoľvek veriteľ Dlžníka predloží Správcovi znalecký posudok (so všeobecnou hodnotou obydlia (Nehnuteľnosti) Dlžníka, ktorá po odpočítaní nepostihnuteľnej hodnoty obydlia Dlžníka a nákladov Správcu spojených zo speňažením bude postačovať aspoň na čiastočné úhrady pohľadávok prihasených veriteľov) a zároveň uhradí preddavok na odmenu notára súvisiacu s overením priebehu dražby Nehnuteľnosti, Správca bude vychádzať z takéhoto znaleckého posudku a postupovať v zmysle ust. § 167o ZKR.

V prípade, ak žiadny veriteľ Dlžníka vo vyššie uvedenej lehote nepredloží znalecký posudok a neuhradí preddavok na odmenu notára súvisiacu s overením priebehu dražby, nebude Nehnuteľnosť v zmysle ust. § 167o ods. 2 ZKR podliehať konkurzu vyhláseného na majetok Dlžníka.

JUDr. Miroslav Belica, správca