Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 10/2024
  • Kapitola:
  • Konkurzy a reštrukturalizácie
  • Podanie:
  • Oznámenia správcov
  • Deň vydania:
  • 15.1.2024
  • Značka:
  • K002428
Obchodné meno/Názov/Meno a priezvisko dlžníka/úpadcu: KOGE - cestovanie s geografmi, s.r.o.
Sídlo/Bydlisko dlžníka/úpadcu: Mostová 1346/31 / 0, 03401 Ružomberok
IČO/Dátum narodenia dlžníka/úpadcu: 47696541
Obchodné meno správcu:
Titul, meno a priezvisko správcu: JUDr. Erik Končok
Sídlo správcu: Vojtecha Tvrdého 793/21, 01001 Žilina
Kotakt na správcu : sekretariat@legaladvisor.sk, 0911/700 030
Spisová značka správcovského spisu : 9K/8/2023 S1242
Spisová značka súdneho spisu : 9K/8/2023
Druh podania : Zápisnica zo zasadnutia veriteľského výboru

Z Á P I S N I C A

zo zasadnutia veriteľského výboru

 

Spis. značka súdneho spisu:                      9K/8/2023

Spis. značka správcovského spisu:           9K/8/2023 S1242

Úpadca:                                                          KOGE – cestovanie s geografmi, s.r.o.

IČO:                                                                47 696 541

Sídlo:                                                               Mostová 1346/31, 034 01 Ružomberok

Dátum a čas konania schôdze:                  19.12.2023 o 10:50 hod.

Miesto konania schôdze:                            Vojtecha Tvrdého 793/21, 010 01 Žilina

Správca:                                                          JUDr. Erik Končok

 

Prítomní:

 

Veritelia:

 

PaedDr. Zlata Dudová, nar. 18.07.1967, trvale bytom Čajkovského 5, 080 05 Prešov

Ing. Ľubov Lokajová, nar. 08.03.1959, trvale bytom Čerešňová 8, 080 01 Prešov

Ing. Eva Kostúrová, nar. 21.04.1985, trvale bytom Okružná 1853/7, 974 04 Banská Bystrica

 

Program zasadnutia veriteľského výboru:

 

1. Otvorenie

2. Záväzný pokyn veriteľského výboru v zmysle § 83 ods. 1 písm. a) ZKR

3. Záver

 

Priebeh zasadnutia veriteľského výboru:

 

  1. Otvorenie

 

               Zasadnutie veriteľského výboru zvolal predseda veriteľského výboru v zmysle § 38 ods. 1 ZKR. Súčasne, aby za uznesenie veriteľského výboru členovia veriteľského výboru hlasovali písomne v zmysle § 38 ods. 3 ZKR.

 

               Veriteľský výbor je uznášaniaschopný za prítomnosti väčšiny jeho členov. Každý člen veriteľského výboru má jeden hlas. Na prijatie uznesenia veriteľského výboru je potrebný súhlas nadpolovičnej väčšiny hlasov prítomných členov veriteľského výboru. V prípade rovnosti hlasov sa hlasy členov veriteľského výboru prepočítajú podľa ich hlasovacích práv, ktoré sa počítajú na schôdzi veriteľov pri voľbe a odvolávaní členov veriteľského výboru.

 

               Za uznesenie veriteľského výboru možno hlasovať aj písomne zaslaním svojho hlasovania predsedovi veriteľského výboru alebo správcovi. Na účely uznášaniaschopnosti sa hlasujúci členovia veriteľského výboru považujú za prítomných.

 

               Ak veriteľský výbor požiada správcu o účasť na zasadnutí veriteľského výboru, správca je povinný sa na zasadnutí veriteľského výboru zúčastniť. Správca je oprávnený zúčastniť sa na každom zasadnutí veriteľského výboru, ak si veriteľský výbor z dôležitých dôvodov nevyhradí zasadnutie bez jeho účasti; o dôvodoch tejto výhrady predseda veriteľského výboru bezodkladne informuje súd. Ak veriteľský výbor do 30 dní od zasadnutia bez účasti správcu z dôvodu výhrady nepožiada súd o odvolanie správcu alebo o zvolanie schôdze veriteľov na účel výmeny správcu, predseda veriteľského výboru oboznámi správcu o predmete rokovania veriteľského výboru a dôvodoch vyhradenia si zasadnutia bez jeho účasti.

 

               Úpadca, štatutárny orgán alebo člen štatutárneho orgánu úpadcu alebo zákonný zástupca úpadcu je povinný sa na písomnú žiadosť veriteľského výboru alebo správcu zúčastniť na zasadnutí veriteľského výboru a odpovedať na otázky členov veriteľského výboru a správcu.

 

               O priebehu zasadnutia veriteľského výboru sa spíše zápisnica. Zápisnica obsahuje zoznam prítomných členov veriteľského výboru, opis priebehu zasadnutia veriteľského výboru a znenia uznesení prijatých veriteľským výborom spolu s výsledkami hlasovania. Zápisnicu vyhotovuje a podpisuje predseda veriteľského výboru. Odpis zápisnice predseda veriteľského výboru najneskôr do piatich dní od skončenia zasadnutia veriteľského výboru doručí súdu a správcovi. Ak si veriteľský výbor zo závažných dôvodov vyhradil zasadnutie bez prítomnosti správcu, odpis zápisnice sa správcovi doručuje až v prípade oboznámenia správcu s predmetom rokovania veriteľského výboru. Správca najneskôr nasledujúci pracovný deň po doručení zápisnice zabezpečí jej zverejnenie v Obchodnom vestníku. Zápisnica tvorí súčasť správcovského spisu.

 

               Každý veriteľ zistenej nezabezpečenej pohľadávky sa môže do troch dní od zverejnenia uznesenia veriteľského výboru v Obchodnom vestníku domáhať, aby súd zrušil uznesenie veriteľského výboru z dôvodu jeho rozporu so spoločným záujmom nezabezpečených veriteľov. Ak je napadnuté uznesenie veriteľského výboru v rozpore so spoločným záujmom nezabezpečených veriteľov, súd napadnuté uznesenie veriteľského výboru do siedmich dní od doručenia návrhu zruší, inak návrh v rovnakej lehote zamietne. Do rozhodnutia vo veci môže súd aj bez návrhu účinky uznesenia veriteľského výboru pozastaviť.

 

  1. Záväzný pokyn veriteľského výboru v zmysle § 83 ods. 1 písm. a) ZKR

 

Predseda veriteľského výboru navrhol, aby súpisová zložka č. 4 súpisu všeobecnej podstaty, publikovaná v OV č. 179/2023 zo dňa 20.09.2023: pohľadávka voči spoločníkovi úpadcu p. PaedDr. Kovačicovi, PhD., v súpisovej hodnote: 270.228,05 eur bola speňažená formou uplatňovania a vymáhania pohľadávky v adhéznom konaní vedenom v rámci trestného konania, ktoré bude správca iniciovať pre podozrenie zo spáchania trestného činu zavineného úpadku v zmysle § 228 Trestného zákona, resp. trestného činu poškodzovania veriteľa v zmysle § 239 Trestného zákona, resp. trestného činu sprenevery podľa § 213 Trestného zákona, resp. iného príslušného trestného činu.

 

       Po hlasovaní prítomných veriteľov v zmysle § 38 ods. 3 ZKR sa konštatuje, že o vyššie uvedenom spôsobe speňaženia členovia veriteľského výboru hlasovali nasl.:

 

  1. 3 veritelia, s počtom hlasov 3
  1. hlasovalo: 3 veritelia, s počtom hlasov 3
  1. hlasovalo: 0 veriteľov, s počtom hlasov 0
  2. sa hlasovania: 0 veriteľov, s počtom hlasov 0

 

Veriteľský výbor schválil nasledovné

 

Uznesenie č. 1

 

Členovia veriteľského výboru úpadcu udeľujú správcovi podľa § 83 ods. 1 písm. a) ZKR záväzný pokyn, aby súpisová zložka č. 4 súpisu všeobecnej podstaty, publikovaná v OV č. 179/2023 zo dňa 20.09.2023: pohľadávka voči spoločníkovi úpadcu p. PaedDr. Kovačicovi, PhD., v súpisovej hodnote: 270.228,05 eur bola speňažená formou uplatňovania a vymáhania pohľadávky v adhéznom konaní vedenom v rámci trestného konania, ktoré bude správca iniciovať pre podozrenie zo spáchania trestného činu zavineného úpadku v zmysle § 228 Trestného zákona, resp. trestného činu poškodzovania veriteľa v zmysle § 239 Trestného zákona, resp. trestného činu sprenevery podľa § 213 Trestného zákona, resp. iného príslušného trestného činu.

 

  1. Záver

 

               Predseda veriteľského výboru na záver skonštatoval, že boli vyčerpané všetky body programu zasadnutia a poďakoval členom veriteľského výboru za ich prítomnosť a zasadnutie ukončil o 10:55 hod.

 

 

 

                                                                                  

                                           

 

 

 

PaedDr. Zlata Dudová