Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 8/2024
  • Kapitola:
  • Konkurzy a reštrukturalizácie
  • Podanie:
  • Oznámenia správcov
  • Deň vydania:
  • 11.1.2024
  • Značka:
  • K001973
Obchodné meno/Názov/Meno a priezvisko dlžníka/úpadcu: Laco Ivan
Sídlo/Bydlisko dlžníka/úpadcu: Dr. Jánského 473/21, 96501 Žiar nad Hronom
IČO/Dátum narodenia dlžníka/úpadcu: 19.06.1964
Obchodné meno správcu:
Titul, meno a priezvisko správcu: JUDr. Ivan Dlhopolec
Sídlo správcu: Nám. SNP 27, 96001 Zvolen
Kotakt na správcu : office@akdlhopolec.sk
Spisová značka správcovského spisu : 2OdK/85/2023 S1475
Spisová značka súdneho spisu : 2OdK/85/2023
Druh podania : Oznámenia súvisiace so speňažovaním majetku podliehajúceho konkurzu

JUDr. Ivan Dlhopolec, správca dlžníka: Ivan Laco, nar. 19.06.1964, bytom Dr. Jánského 473/21, 965 01 Žiar nad Hronom, občan SR týmto v súlade s ust. § 167p zákona č. 7/2005 Z.z. o konkurze a reštrukturalizácii v platnom znení:

Vyhlasuje 1. kolo verejného ponukového konania a vyzýva záujemcov na predloženie záväzných ponúk.

Predmetom ponukového konania je nasledovná nehnuteľnosť zapísaná do zoznamu majetku tvoriaceho všeobecnú podstatu pod poradovým č. 24:

Druh súpisovej zložky: Nehnuteľnosť - pozemok

Druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie

Parcelné číslo: 288/40 Výmera: 19 m2 Štát: Slovenská republika Obec: Žiar nad Hronom

Katastrálne územie: Žiar nad Hronom Číslo listu vlastníctva: 2455

Spoluvlastnícky podiel Dlžníka: ½ k celku

Súpisová hodnota: 500,- EUR (ďalej len „predmet speňažovania“)

 

  1. Podmienky verejného ponukového konania

Vo verejnom ponukovom konaní sa predaj vyššie uvedeného majetku uskutoční za najvyššiu cenovú ponuku a za podmienok uvedených ďalej. Bližšie informácie týkajúce sa ponúkaného majetku si záujemca môže vyžiadať telefonicky u správcu: JUDr. Ivan Dlhopolec, správca, tel.: +421 45 5410751, prípadne prostredníctvom elektronickej pošty na adrese: office@akdlhopolec.sk

Prihliada sa iba na tie ponuky, kde bola záloha na celú ponúknutú kúpnu cenu v plnom rozsahu zložená alebo poukázaná záujemcom na účet správcu č. SK68 1100 0000 0029 2083 1367, VS 852023 najneskôr v deň odoslania ponuky.

Minimálna ponúknutá kúpna cena nesmie byť nižšia ako 100 % súpisovej hodnoty.

Rozhoduje vždy najvyššia ponúknutá kúpna cena. Ak viacerí záujemcovia ponúknu rovnaké plnenie, rozhodne žreb správcu.

Záväzná ponuka musí obsahovať: (a) meno, priezvisko, rodné priezvisko a dátum narodenia v prípade, ak je Záujemcom fyzická osoba; alebo obchodné meno, adresu sídla, identifikačné číslo osoby (IČO) a daňové identifikačné číslo (DIČ), v prípade, ak je záujemcom právnická osoba; (b) vyhlásenie deklarujúce vôľu záujemcu odplatne nadobudnúť vlastnícke právo k predmetu speňažovania; (c) vyhlásenie o bezvýhradnom súhlase záujemcu s podmienkami; (d) výšku kúpnej ceny ponúkanej za nadobudnutie vlastníckeho práva k predmetu speňažovania vyčíslenú v eurách (peňažná mena EUR); (e) kontaktné údaje záujemcu (telefónne číslo a/alebo e-mailová adresa); (f) číslo bankového účtu záujemcu, na účely vrátenia zálohy na celú kúpnu cenu ponúknutú za nadobudnutie vlastníckeho práva k predmetu speňažovania v prípadoch určených podmienkami; a (g) dátum a podpis záujemcu.

Prílohou ponuky musí byť vždy potvrdenie o zaplatení zálohy na celú kúpnu cenu ponúknutú za nadobudnutie vlastníckeho práva k predmetu speňažovania spôsobom určeným týmito podmienkami. Prílohou ponuky záujemcu, ktorý je právnickou osobou musí byť okrem potvrdenia o zaplatení zálohy na celú kúpnu cenu ponúknutú za nadobudnutie vlastníckeho práva k predmetu speňažovania spôsobom určeným týmito podmienkami aj výpis z príslušného registra, v ktorom je záujemca ako právnická osoba zapísaný podľa všeobecne záväzných právnych predpisov nie straší ako tri (3) kalendárne mesiace. Prílohy ponuky sú súčasťou ponuky. Na ponuku, ktorá nespĺňa náležitosti (vrátane príloh) sa neprihliada.

 

  1. Termín a miesto predkladania ponúk

Záujemca predloží správcovi ponuku (a) doručením (osobne alebo poštou) písomnej ponuky záujemcu do podateľne kancelárie správcu na adrese: Nám. SNP 27, 960 01 Zvolen v zalepenej obálke s označením „Záväzná ponuka 1. kolo verejného ponukového konania Ivan Laco; sp. zn.: 2OdK/85/2023 – NEOTVÁRAŤ“; alebo (b) doručením písomnej ponuky záujemcu do elektronickej podateľne kancelárie správcu prostredníctvom ústredného portálu verejnej správy s uvedením predmetu „Záväzná ponuka 1. kolo verejného ponukového konania Ivan Laco; sp. zn.: 2OdK/85/2023 – NEOTVÁRAŤ“ do 15 kalendárnych dní odo dňa zverejnenia ponukového konania v Obchodnom vestníku (prvým dňom lehoty na predkladanie ponúk je kalendárny deň nasledujúci po dni zverejnenia výzvy v Obchodnom vestníku).

V prípade, ak posledný deň lehoty pripadne na sobotu, nedeľu alebo deň pracovného pokoja v zmysle zákona č. 241/1993 Z. z. o štátnych sviatkoch, dňoch pracovného pokoja a pamätných dňoch v znení neskorších predpisov, je posledným dňom lehoty najbližší nasledujúci pracovný deň.

Záväznú ponuku doručenú správcovi nemožno meniť, dopĺňať, ani vziať späť a záujemca je ňou viazaný až do ukončenia ponukového konania. Každý záujemca môže predložiť len jednu záväznú ponuku. Na záväznú ponuku, ktorá nebude datovaná a podpísaná priamo záujemcom, ale osobou konajúcou na základe splnomocnenia správca neprihliada.

 

  1. Termín a miesto otvárania obálok

Po uplynutí lehoty na predkladanie záväzných ponúk zrealizuje správca nasledujúci pracovný deň otváranie obálok so záväznými ponukami.

 

  1. Lehota na vyhodnotenie ponúk

Po zrealizovaní otvárania obálok správca vykoná vyhodnotenie predložených záväzných ponúk, a to najneskôr do 10 pracovných dní odo dňa otvárania obálok. Po vyhodnotení predložených záväzných ponúk oznámi správca úspešnému záujemcovi, že jeho ponuka bola najvýhodnejšia a úspešná. Oznámenie úspešnému záujemcovi je súčasne výzvou správcu adresovanou tomuto záujemcovi na uzavretie kúpnej zmluvy.

 

  1. Iné skutočnosti

Správca si vo verejnom ponukovom konaní vyhradzuje právo toto ponukové konanie zrušiť ako aj odmietnuť všetky predložené ponuky, v prípade, že ich po zohľadnení vlastnej odbornej starostlivosti bude považovať za nevýhodné, a to najmä v prípade, ak najvyššia ponuka je neprimerane nízka. Neúspešným záujemcom bude záloha na kúpnu cenu vrátená bezhotovostným prevodom na záujemcom označený účet bez zbytočného odkladu po skončení ponukového konania. Správca upozorňuje záujemcov o kúpu majetku na právo oprávnenej osoby vykúpiť majetok z konkurznej podstaty za podmienok uverejnených v § 167r ZKR.

Podľa § 167s ZKR, pri speňažení majetku správca nie je viazaný predkupným právom; osobe oprávnenej z predkupného práva zriadeného ako vecné právo však predkupné právo zostáva zachované.

 

JUDr. Ivan Dlhopolec, správca