Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 5/2024
  • Kapitola:
  • Konkurzy a reštrukturalizácie
  • Podanie:
  • Oznámenia správcov
  • Deň vydania:
  • 8.1.2024
  • Značka:
  • K001060
Obchodné meno/Názov/Meno a priezvisko dlžníka/úpadcu: Vincek Michal
Sídlo/Bydlisko dlžníka/úpadcu: Kuchyňa 531, 90052 Kuchyňa
IČO/Dátum narodenia dlžníka/úpadcu: 21.11.1978
Obchodné meno správcu: REDANT RECOVERY, k.s.
Titul, meno a priezvisko správcu:
Sídlo správcu: Konventná 6, 81103 Bratislava
Kotakt na správcu : officeBA@redant.law, 0940/629 292
Spisová značka správcovského spisu : 24OdK/33/2023 S1948
Spisová značka súdneho spisu : 24OdK/33/2023
Druh podania : Oznámenia súvisiace so speňažovaním majetku podliehajúceho konkurzu

REDANT RECOVERY, k. s., so sídlom kancelárie Konventná 6, 811 03 Bratislava, IČO: 52 522 733, komanditná spoločnosť zapísaná v Obchodnom registri Mestského súdu Bratislava III, oddiel: Sr, vložka č. 1947/B, číslo správcu S1948, konkurzný správca dlžníka:

Michal Vincek, nar. 21.11.1978, trvalý pobyt Kuchyňa 531, 900 52 Kuchyňa, týmto podľa ustanovenia § 167j ods. 1 zákona č. 7/2005 Z.z. o konkurze a reštrukturalizácii a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len ZKR) vyhlasuje v súlade s ustanovením § 167p ZKR 1. kolo verejného ponukového konania na predaj hnuteľnej veci, zapísanej do súpisu majetku konkurznej podstaty dlžníka ako súpisovú zložku č. 2 (zverejnené v Obchodnom vestníku č. 253/2023 zo dňa 11.12.2023).

I. Popis majetku

Predmetom verejného ponukového konania je nasledovný hnuteľný majetok:

Hnuteľná vec

Číslo súpisovej zložky Identifikácia veci Továrenská značka EČV Rok výroby VIN  Stav opotrebovanosti  Podiel Súpisová hodnota majetku
2 Nákladné vozidlo Opel Vivaro J7A/CA/6/6 MA838FE 2005 W0LJ7ACA65V606215 stav najazdených km: 850.000, opotrebované BSM 2 000 €

(ďalej len „Vozidlo“)

Vozidlo je značne opotrebované a jeho stav zodpovedá veku, spôsobu doterajšieho užívania a počtu najazdených kilometrov (nutný servis motora, potrhané sedačky, zničený interiér). Vozidlo je čiastočne poškodené po kolízii so zverou. Podľa vyjadrenia dlžníka je Vozidlo momentálne pokazené. Vozidlo sa nachádza v obci Kuchyňa, okres Malacky.   

II. Podmienky ponukového konania

  1. Na ponukovom konaní sa môžu zúčastniť fyzické aj právnické osoby bez obmedzenia.
  2. Doručením záväznej ponuky do kancelárie správcu sa záujemca zaväzuje v prípade, že jeho ponuka bude vyhodnotená ako úspešná, uzatvoriť so správcom kúpnu zmluvu, ktorej predmetom bude odplatný prevod vlastníckeho práva k Vozidlu v prospech úspešného záujemcu a za kúpnu cenu ponúknutú úspešným záujemcom.
  3. V prípade, že úspešný záujemca odmietne uzatvoriť kúpnu zmluvu v lehote určenej správcom, alebo inak zmarí proces speňaženia Vozidla, zložená záloha za kúpnu cenu prepadne v prospech konkurznej podstaty.
  4. Úspešný záujemca bude znášať všetky náklady spojené s podpisom zmluvy ako aj ostatné náklady spojené s prevodom vlastníckeho práva k Vozidlu a prevzatím/odvozom Vozidla.
  5. Vozidlo sa predáva v stave v akom stojí a leží.

III. Náležitosti ponuky

Záväzná ponuka musí obsahovať:

  1. riadnu identifikáciu Vozidla zhodnú s označením, ktoré je uvedené v oznámení o vyhlásení verejného ponukového konania;  
  2. označenie záujemcu o kúpu (v prípade právnických osôb a fyzických osôb - podnikateľov: obchodné meno, sídlo, IČO alebo iný identifikačný údaj, označenie štatutárneho orgánu a v prípade fyzických osôb meno, priezvisko, adresa trvalého pobytu, rodné číslo) a kontaktné údaje záujemcu (e-mail, telefónne číslo);
  3. predloženie dokladu preukazujúceho právnu subjektivitu alebo totožnosť záujemcu: právnická osoba alebo fyzická osoba – podnikateľ výpisom z príslušného registra a fyzická osoba – nepodnikateľ fotokópiou občianskeho preukazu;
  4. ponúkaný návrh kúpnej ceny, ktorý nesmie byť nižší ako stanovená minimálna kúpna cena;
  5. predloženie dokladu preukazujúceho zaplatenie zálohy za celú ponúknutú kúpnu cenu;
  6. uvedenie spôsobu vrátenia zálohy na ponúknutú kúpnu cenu pre prípad, že ponuka bude vyhodnotená ako neúspešná;
  7. vyhlásenie, že záujemca súhlasí s podmienkami ponukového konania;
  8. podpis záujemcu.

IV. Cena a spôsob úhrady

  1. Minimálna ponúknutá kúpna cena nesmie byť nižšia ako 2.000,00 €.
  2. Záujemca je povinný zároveň so záväznou ponukou zložiť zálohu na celú ponúknutú kúpnu cenu v prospech účtu IBAN: SK50 8330 0000 0028 0223 3454, vedený vo Fio banka, a.s., do správy pre prijímateľa je potrebné uviesť: „24OdK/33/2023  – PKV1 -  priezvisko/obchodné meno záujemcu“.
  3. Na ponuky, pri ktorých nebude zložená záloha na celú ponúknutú kúpnu cenu, sa nebude prihliadať

V. Spôsob a termín predkladania ponúk

  1. Záväzné ponuky záujemcov na uzavretie kúpnej zmluvy musia byť do uplynutia lehoty na predkladanie ponúk doručené buď do elektrickej schránky správcu alebo v písomnej forme na adresu kancelárie správcu REDANT RECOVERY, k. s., so sídlom kancelárie Konventná 6, 811 03 Bratislava, Slovenská republika, v zalepenej obálke označenej nápisom „Záväzná ponuka 24OdK/33/2023 – PKV1 – NEOTVÁRAŤ“.
  2. Lehota na podávanie záväzných ponúk je 10 kalendárnych dní odo dňa nasledujúceho po dni zverejnenia oznámenia o verejnom ponukovom konaní v Obchodnom vestníku Slovenskej republiky. Na záväzné ponuky doručené po uplynutí lehoty sa nebude prihliadať.
  3. Riadne doručená ponuka je záväzná až do skončenia ponukového konania, nemožno ju meniť, dopĺňať ani vziať späť.

VI. Vyhodnotenie ponúk

  1. Vyhodnotenie ponúk sa uskutoční do 5 pracovných dní odo dňa uplynutia lehoty na podávanie záväzných ponúk. O výsledku vyhodnotenia ponúk bude správca informovať všetkých záujemcov ponukového konania. Ako úspešný bude vyhodnotený návrh na uzavretie kúpnej zmluvy s najvyššou ponúknutou kúpnou cenou. Neúspešným záujemcom sa zložená záloha na ponúknutú kúpnu cenu vráti spôsobom, ktorý písomne oznámili správcovi, a to najneskôr do 10 pracovných dní odo dňa vyhodnotenia ponúk.
  2. V prípade, že úspešný záujemca odmietne uzatvoriť kúpnu zmluvu v lehote určenej správcom, alebo inak zmarí proces speňaženia Vozidla, úspešným záujemcom ponukového konania sa stane ďalší záujemca v poradí. Ak viacerí záujemcovia ponúknu rovnaké plnenie, rozhodne žreb správcu.
  3. Správca je oprávnený odmietnuť zjavne neprimeranú ponuku. Záväzné ponuky podané v rozpore s podmienkami verejného ponukového konania budú z verejného ponukového konania vylúčené.
  4. Správca si vyhradzuje právo všetky predložené ponuky odmietnuť alebo ponukové konanie zrušiť bez uvedenia dôvodu.

JUDr. Jakub Novocký, zástupca kancelárie