Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 4/2024
  • Kapitola:
  • Konkurzy a reštrukturalizácie
  • Podanie:
  • Oznámenia správcov
  • Deň vydania:
  • 5.1.2024
  • Značka:
  • K000983
Obchodné meno/Názov/Meno a priezvisko dlžníka/úpadcu: Štrba Ladislav
Sídlo/Bydlisko dlžníka/úpadcu: Ľubovnianska 3120/3, 85107 Bratislava
IČO/Dátum narodenia dlžníka/úpadcu: 02.10.1967
Obchodné meno správcu:
Titul, meno a priezvisko správcu: Mgr. Jana Lenková
Sídlo správcu: Krížna 38, 81107 Bratislava
Kotakt na správcu : lenkova.jana@gmail.com
Spisová značka správcovského spisu : 81OdK/78/2023 S1211
Spisová značka súdneho spisu : 81OdK/78/2023
Druh podania : Oznámenia súvisiace so speňažovaním majetku podliehajúceho konkurzu

Ponukové konanie na predaj majetku dlžníka – 1.KOLO:

 

Mgr. Jana Lenková, so sídlom Krížna 38, 811 08 Bratislava ako správca konkurznej podstaty dlžníka Ladislav Štrba, nar.: 02. 10. 1967, trvale bytom Ľubovnianska  3120/3, 851 07 Bratislava v konkurznom konaní vedenom na Mestskom súde Bratislava III - sp. zn.: 81OdK/78/2023 S1211 týmto v súlade s ust. § 167p zákona č.7/2005 Z.z. o konkurze a reštrukturalizácii v platnom znení (ZoKR) vyhlasuje prvé  kolo verejného ponukového konania na speňaženie nehnuteľného majetku dlžníka zapísaného do všeobecnej konkurznej podstaty  pod súpisovou položkou č.1, súpis zverejnený v obchodnom vestníku č. 236/2023 zo dňa 12. 12. 2023 pod K069649, pričom sa jedná o nasledovnú súpisovú položku na predaj:

Predmet speňaženia - nehnuteľný majetok dlžníka – pozemky dlžníka :  

katastrálne územie: Grinava, obec Pezinok, okres Pezinok, LV č. 2048 vedenom Okresným úradom Pezinok, katastrálny odbor, úpadca nadobudol titulom dedenia Uznesenie o dedičstve 13D/1010/2012-124, Dnot 252/2015,  jedná sa o parcely registra „E“ parcelné číslo 1562 o výmere 2795 m2, druh pozemku: vinica  a parcelné číslo 1563 o výmere 1090 m2, druh pozemku: vinica,  veľkosť spoluvlastníckeho podielu dlžníka na pozemkoch: 1/50, súpisová hodnota spoluvl. podielu: 3 108,00 € (3885 : 50 x 40 e/m2)

Podmienky ponukového konania:

1. Súpisová položka majetku dlžníka č.1 sa ponúka na predaj,  pričom predmet speňaženia sa predáva v stave „ako stojí a leží“, pričom kupujúci si nebude môcť uplatňovať akékoľvek nároky proti správcovi a/alebo proti konkurznej podstate.

2. Lehota na doručenie ponuky: 15 dní odo dňa zverejnenia ponukového konania v  Obchodnom vestníku SR.

3. Adresa na doručovanie ponuky: Mgr. Jana Lenková, Krížna 38, 811 07 Bratislava, resp. do elektronickej schránky správcu.

4. Označenie obálky s ponukou záujemcu: záujemcovia musia doručiť svoje záväzné ponuky v lehote podľa bodu 2 a na adresu podľa bodu 3 v zalepenej obálke s označením „KONKURZ – 81Odk/78/2023 – ZÁVÄZNÁ PONUKA – NEOTVÁRAŤ“

5. Kúpna cena: ponúkaná kúpna cena za jednotlivé  súpisové položky,

6. Ponuka záujemcu musí byť písomná a musí obsahovať:

a) Označenie záujemcu: v prípade, ak je záujemcom fyzická osoba – nepodnikateľ: meno, priezvisko, rodné priezvisko, dátum narodenia, rodné číslo, trvalé bydlisko, telefonický a emailový kontakt; fyzická osoba je povinná priložiť k písomnej ponuke fotokópiu dokladu totožnosti; v prípade, ak je záujemcom fyzická osoba - podnikateľ alebo právnická osoba: obchodné meno, miesto podnikania/sídlo, IČO, DIČ, zápis v príslušnom registri, telefonický a emailový kontakt na fyzickú osobu podnikateľa alebo na osobu, oprávnenú konať v mene právnickej osoby; fyzická osoba – podnikateľ alebo právnická osoba je povinná priložiť k písomnej ponuke fotokópiu výpisu z obchodného registra alebo iného zákonného registra, nie staršieho ako jeden mesiac a fotokópiu občianskeho preukazu osoby, ktorá koná v mene a na účet právnickej osoby;

b) Kúpna cena: návrh kúpnej ceny, ktorou je suma ponúknutá záujemcom; pričom ponúkaná kúpna cena musí byť určená za jednotlivé  súpisové položky,

c) záloha na kúpnu cenu a potvrdenie o zaplatení zálohy: záujemca je povinný zaplatiť zálohu na ponúkanú kúpnu cenu vo výške 100% ponúkanej kúpnej ceny, a to na účet vedený v ČSOB, a.s., číslo účtu: IBAN: SK66 7500 0000 0040 0064 5421 a ako variabilný symbol uviesť: 81782023; záloha musí byť pripísaná na označenom účte najneskôr v posledný deň lehoty na predkladanie ponúk; záujemca je povinný priložiť k ponuke potvrdenie o úhrade zálohy na kúpnu cenu na označený účet;

d) Označenie účtu na vrátenie zálohy: záujemca v ponuke uvedie číslo bankového účtu, na ktorý mu bude vrátená ním zložená záloha v prípade jeho neúspechu v ponukovom konaní;

e) Text ponuky musí byť vyhotovený v slovenskom jazyku, ponuka záujemcu musí byť podpísaná.

 

7. Na ponuky, ktoré nebudú mať predpísané náležitosti, nebude správca prihliadať. Prihliada sa iba na tie ponuky, kde bola záloha na celú ponúknutú kúpnu cenu záujemcom v plnom rozsahu zložená. Rozhoduje vždy najvyššia ponúknutá kúpna cena.

8. Záujemca je svojou ponukou viazaný. Úspešným sa stane záujemca, ktorý splní všetky podmienky ponukového konania a ponúkne najvyššiu kúpnu cenu. V prípade rovnakých ponúk budú záujemcovia, ktorí predložili najvyššie rovnaké ponuky, vyzvaní na doplnenie ich ponuky. V prípade, ak ani jeden z oslovených záujemcov nepredloží v stanovenej lehote doplnenie ponuky, správca uzatvorí kúpnu zmluvu s tým záujemcom, ktorého vyžrebuje zo záujemcov, ktorí predložili rovnakú cenovú ponuku. Správca vyhodnotí predložené ponuky do piatich (5) pracovných dní odo dňa uplynutia lehoty na predkladanie ponúk. Víťaz ponukového konania je povinný uzatvoriť kúpnu zmluvu so správcom v lehote tridsať (30) pracovných dní odo dňa vyhodnotenia ponukového konania. Správca uzavrie s víťazom ponukového konania (s úspešným záujemcom) kúpnu zmluvu, ak nedôjde k uplatneniu práva podľa § 167r ZoKR, t.j. právo úspešného záujemcu na uzavretie kúpnej zmluvy je podmienené tým, že oprávnená osoba nezrealizuje svoje právo vykúpiť tento majetok podľa § 167r ods. 2 ZoKR za cenu dosiahnutú v ponukovom konaní a túto neuhradí na účet správcu do desiatich (10) dní od vyhodnotenia ponúk. V prípade, ak oprávnená osoba podľa § 167r od. 4 ZoKR využije svoje právo na vykúpenie majetku za kúpnu cenu, ktorú ponúkol úspešný záujemca, správca záujemcovi vráti zálohu, resp. ponúknutú kúpnu cenu do piatich (5) pracovných dní od uplatnenia práva oprávnenou osobou.

9. O výsledku ponukového konania správca informuje len záujemcu, ktorý bol úspešný, pričom ním uhradená záloha sa započíta na úhradu kúpnej ceny. V prípade, ak víťaz ponukového konania (úspešný záujemca), neuzavrie so správcom kúpnu zmluvu v stanovenej lehote z dôvodu na strane tohto záujemcu, zaplatená záloha na kúpnu cenu v rozsahu 50 % prepadá v prospech všeobecnej podstaty konkurzného konania ako zmluvná pokuta, s čím záujemca zapojený do tohto ponukového konania prejaví súhlas tým, že doručí svoju ponuku na odkúpenie majetku dlžníka.

10. Neúspešným záujemcom správca vráti zaplatené zálohy najneskôr do dvoch (2) pracovných dní od vyhodnotenia ponúk na bankové účty označené v ponuke záujemcu na vrátenie zálohy. Pokiaľ bola záloha zložená vkladom na účet správcu, bude vrátená poštovým poukazom na adresu záujemcu a na náklady tohto záujemcu.

11. Všetky náklady spojené s ponukovým konaním znáša záujemca. Záujemcovia nemajú nárok na náhradu nákladov spojených s účasťou v ponukovom konaní. Všetky náklady spojené s podpisom kúpnej zmluvy, s nadobudnutím vlastníctva, s odovzdaním/prevzatím súpisových položiek, prípadne akékoľvek iné náklady v súvislosti s týmto ponukovým konaním, znáša kupujúci.

12. Správca má právo kedykoľvek bez uvedenia dôvodu zrušiť ponukové konanie. Správca si vyhradzuje právo odmietnuť všetky predložené ponuky

13. O bližšie informácie môže záujemca požiadať správcu e-mailom na adrese: jana@lenkova.sk.

V Bratislave, dňa 04. 01. 2024

Mgr. Jana Lenková, správca dlžníka