Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 54/2023
  • Kapitola:
  • Konkurzy a reštrukturalizácie
  • Podanie:
  • Oznámenia súdov
  • Deň vydania:
  • 17.3.2023
  • Značka:
  • K014942
Spisová značka: 38OdS/2/2023
Druh: Uznesenie
Hlavička: Okresný súd Trenčín v právnej veci navrhovateľa - dlžníka Marián Loviška, nar. 06.02.1953, trvale bytom 956 36 Pečeňany 18, pr. zast. Mgr. Vlastimil Valkovič, advokát so sídlom kancelárie Andreja Hlinku 4239/58, 955 01 Topoľčany, IČO 42 370 183, o návrhu na určenie splátkového kalendára takto
Rozhodnutie: I. Poskytuje ochranu pred veriteľmi dlžníkovi Marián Loviška, nar. 06.02.1953, trvale bytom 956 36 Pečeňany 18. II. Ustanovuje správcu JUDr. Peter Plško so sídlom kancelárie K výstavisku 107/13, 911 01 Trenčín, značka správcu S1780. III. Začína hlavné insolvenčné konanie podľa článku 3 ods. 1 nariadenia Európskeho parlamentu a Rady (EÚ) 2015/848 z 20. mája 2015 o insolvenčnom konaní. IV. Správca je povinný primerane podľa článku 54 nariadenia Európskeho parlamentu a Rady (EÚ) 2015/848 z 20. mája 2015 o insolvenčnom konaní bez zbytočného odkladu informovať o začatí hlavného insolvenčného konania známych zahraničných veriteľov dlžníka, ktorí majú svoj obvyklý pobyt, bydlisko alebo registrované sídlo v inom členskom štáte Európskej únie ako v Slovenskej republike, vrátane daňových orgánov a orgánov sociálneho zabezpečenia členských štátov Európskej únie. V. Ukladá dlžníkovi, aby na účet správcu zložil preddavok na paušálnu odmenu a paušálnu náhradu nevyhnutných nákladov spojených s vedením konania vo výške 500,- eur, a to v lehote 7 (sedem) dní odo dňa doručenia výzvy správcu na zaplatenie preddavku. VI. Poučuje dlžníka, že ak nezloží preddavok na paušálnu odmenu a paušálnu náhradu nevyhnutných nákladov spojených s vedením konania do 7 (siedmich) dní od doručenia výzvy správcu, správca túto skutočnosť oznámi v Obchodnom vestníku, čím sa konanie končí (§ 168a ods. 3 ZKR). VII. Účastníkov konkurzného konania poučuje, že z dôvodov podľa § 49 Civilného sporového poriadku majú právo uplatniť námietku zaujatosti voči sudcovi, ktorý má vec prejednať a rozhodnúť, ak so zreteľom na jeho pomer k veci, k účastníkom, ich zástupcom alebo osobám zúčastneným na konaní možno mať odôvodnené pochybnosti o jeho nezaujatosti, a to najneskôr do uplynutia lehoty na prihlasovanie pohľadávok. Na námietky doručené neskôr, na opakované námietky z toho istého dôvodu, ak o nich už nadriadený súd rozhodol a na námietky týkajúce sa len okolností spočívajúcich v postupe sudcu v konaní o prejednávanej veci súd neprihliada. V námietke zaujatosti musí byť uvedené, ktorému súdu je určená, kto ju robí, ktorej veci sa týka, čo sa ňou sleduje, podpis a spisová značka konania. Ďalej proti komu smeruje, dôvod, pre ktorý má byť sudca vylúčený, kedy sa účastník uplatňujúci si námietku o dôvode vylúčenia dozvedel, dôkazy na preukázanie svojho tvrdenia, ktorých povaha to pripúšťa, okrem tých, ktoré nemôže bez svojej viny pripojiť. Na podanie, ktoré nespĺňa uvedené náležitosti, súd neprihliada; v tomto prípade sa vec nadriadenému súdu nepredkladá (§ 52 ods. 2 Civilného sporového poriadku).
Odôvodnenie:
Poučenie: Proti tomuto uzneseniu odvolanie nie je prípustné (§ 198 ods. 1 ZKR). Rozhodnutie o začatí hlavného insolvenčného konania môže na základe článku 5 ods.1 nariadenia, napadnúť dlžník alebo ktorýkoľvek veriteľ, a to z dôvodu, že súd nemal právomoc začať hlavné insolvenčné konanie. Ak súd zistí, že dlžník nemá na území Slovenskej republiky centrum hlavných záujmov, konanie zastaví. Poskytnutím ochrany pred veriteľmi sa odkladajú všetky exekúcie, ktoré sa vedú voči dlžníkovi ohľadom pohľadávok, ktoré môžu byť uspokojené iba splátkovým kalendárom (§ 166a ZKR). Dlžník má právo po poskytnutí ochrany pred veriteľmi jedenkrát písomne žiadať dražobníka o odklad dražby svojho obydlia navrhnutej zabezpečeným veriteľom. Ak tak dlžník urobí, dražba sa môže uskutočniť až po uplynutí šiestich mesiacov od doručenia žiadosti. Na takúto dražbu sa použijú primerane ustanovenia o opakovanej dražbe. Účinky ochrany pred veriteľmi nastupujú zverejnením uznesenia o poskytnutí ochrany pred veriteľmi v Obchodnom vestníku. Tieto účinky zanikajú skončením konania. Uznesenie sa považuje za doručené dňom jeho zverejnenia v Obchodnom vestníku aj v prípade, ak sa doručuje iným spôsobom. Za deň doručenia súdneho rozhodnutia alebo inej písomnosti sa považuje nasledujúci deň po zverejnení súdneho rozhodnutia alebo inej súdnej písomnosti v Obchodnom vestníku. Rovnako písomnosti, ktoré sa podľa tohto zákona zverejňujú v Obchodnom vestníku, sa považujú na účely tohto zákona za zverejnené nasledujúci deň po ich zverejnení v Obchodnom vestníku.
Autor
Okresný súd Trenčín dňa 13.3.2023
JUDr. Hana Hubináková,
Dlžník
Názov : Marián Loviška
IČO :
Adresa : Pečeňany 18, Pečeňany 95636 Slovensko
Subjekt konania
Názov : Marián Loviška
IČO :
Adresa : Pečeňany 18, Pečeňany 95636 Slovensko
Navrhovateľ/Navrhovatelia
Názov : Marián Loviška
IČO :
Adresa : Pečeňany 18, Pečeňany 95636 Slovensko
Správca/Správcovia
Názov : Peter Plško, JUDr.
IČO : 17560373
Adresa : Na kameni 1873/32, Trenčín 91101 Slovenská republika