Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 52/2023
  • Kapitola:
  • Konkurzy a reštrukturalizácie
  • Podanie:
  • Oznámenia správcov
  • Deň vydania:
  • 15.3.2023
  • Značka:
  • K014445
Obchodné meno/Názov/Meno a priezvisko dlžníka/úpadcu: BHK, s. r. o.
Sídlo/Bydlisko dlžníka/úpadcu: Lounská 629/1 / 0, 03104 Liptovský Mikuláš
IČO/Dátum narodenia dlžníka/úpadcu: 52625842
Obchodné meno správcu: I&R KONKURZY A REŠTRUKTURALIZÁCIE,k.s.
Titul, meno a priezvisko správcu:
Sídlo správcu: Revolučná 10, 01001 Žilina
Kotakt na správcu : zililna@irkr.sk, 0908/989 977
Spisová značka správcovského spisu : 2K/16/2022 S1436
Spisová značka súdneho spisu : 2K/16/2022
Druh podania : Oznámenia súvisiace so speňažovaním majetku podliehajúceho konkurzu

Vyhlásenie 1. kola ponukového konania na speňaženie hnuteľného majetku úpadcu – motorové vozidlo – dňom 16.03.2023

I & R KONKURZY A REŠTRUKTURALIZÁCIE, k. s. so sídlom kancelárie Šoltésovej 2, 811 08 Bratislava, IČO: 36 865 265, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, oddiel: Sa, vložka č. 841/B a v zozname správcov Ministerstva spravodlivosti SR pod č. S1436 ako správca konkurznej podstaty úpadcu BHK, s.r.o. v konkurze, so sídlom Lounská 629/1, 031 04 Liptovský Mikuláš, IČO: 52 625 842, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Žilina, oddiel: Sro, vložka č. 73139/L (ďalej len „Úpadca“), na základe uloženého záväzného pokynu príslušného orgánu

vyhlasuje dňom 16.03.2023

prvé kolo ponukového konania na speňaženie hnuteľného majetku Úpadcu – motorového vozidla

tvoriaceho oddelenú podstatu zabezpečeného veriteľa UniCredit Leasing Slovakia, a.s. (ďalej aj ako „Zabezpečený veriteľ“), ktorej súpis bol zverejnený v Obchodnom vestníku MS SR č. 15/2023 pod značkou záznamu K004480 dňa 23. januára 2023, zapísaného pod súpisovou zložkou majetku por. č.1.

Predmet speňaženia:

Predmetom speňaženia v tomto ponukovom konaní je nasledovný hnuteľný majetok Úpadcu:

  • Súpisová zložka majetku por. č. 1: Hnuteľná vec: Úžitkové motorové vozidlo - výrobca (značka): DACIA, typ. označenie: Dokker Van 1.6 SCe Ambiance+, rok výroby: 2020, EČV: LM339DS, VIN:UU1F6720865568893, počet najazdených km: 66.312 km, stav opotrebovanosti: zodpovedá veku a množstvu najazdených kilometrov, súpisová hodnota (aj mena): 10.499,- EUR, (ďalej aj ako „Predmet speňaženia“).

Spôsob speňaženia:

Správca speňaží Predmet speňaženia v ponukovom konaní, ktoré organizuje podľa ust. § 106h v spojení s ust. § 167p ods. 1 a ods. 3 zákona č. 7/2005 Z. z. o konkurze a reštrukturalizácii a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len „ZKR“) za podmienok stanovených nižšie.

Na zmluvu, ktorou správca speňaží Predmet speňaženia sa budú primerane vzťahovať ustanovenia
§ 409 a nasl. zákona č. 513/1991 Zb. Obchodný zákonník v znení neskorších predpisov (ďalej len „ObchZ“) o kúpnej zmluve, pričom Predmet speňaženia správca prenechá víťaznému záujemcovi ako stojí a leží.

V prípade, že sa v prvom kole ponukového konania Predmet speňaženia nespeňaží, je správca v súlade s uloženým záväzným pokynom oprávnený zorganizovať aj druhé kolo ponukového konania.

Vyhlásenie ponukového konania:

Ponukové konanie správca vyhlási formou oznámenia zverejneného v Obchodnom vestníku SR a na internetovom portáli správcu www.irkr.sk. Zároveň správca zverejní na internetovom portáli www.autobazar.eu inzerciu s odkazom na oznámenie na webovom sídle správcu.

Lehota na doručenie ponuky je pätnásť (15) kalendárnych dní od vyhlásenia príslušného kola ponukového konania.

Podmienky ponukového konania:

Na požiadanie správca poskytne záujemcom ďalšie nevyhnutné informácie k ponukovému konaniu, a to telefonicky na tel. č.: +421 908 989 977 alebo e-mailom: zilina@irkr.sk.

Podmienkou podania ponuky do ponukového konania je (i) doručenie písomnej záujemcom vlastnoručne podpísanej ponuky v slovenskom jazyku v lehote na predkladanie ponúk, v ktorej (a) bude identifikovaný záujemca (predkladateľ ponuky) - (i) pri fyzickej osobe: meno, priezvisko, bydlisko, rodné číslo, podpis; (ii) pri fyzickej osobe podnikateľovi: meno, priezvisko, bydlisko, miesto podnikania, rodné číslo, IČO, DIČ, IČ DPH (pokiaľ boli pridelené), vlastnoručný podpis fyzickej osoby podnikateľa; (iii) pri právnickej osobe: obchodné meno, sídlo, IČO, DIČ, IČ DPH (pokiaľ boli pridelené) podpis štatutárneho zástupcu spôsobom uvedeným vo výpise z obchodného registra, (b) budú uvedené kontaktné údaje záujemcu (tel. č. a e-mail), (c) bude označený Predmet speňaženia, na ktorý sa ponuka vzťahuje, (d) bude uvedená kúpna cena v eurách, ktorú záujemca za nadobudnutie Predmetu speňaženia ponúka a (e) ku ktorej bude pripojený doklad o zložení zábezpeky na kúpnu cenu a (ii) zloženie zábezpeky v plnej výške ponúkanej kúpnej ceny za Predmet speňaženia v súlade s ust. § 167p ods. 1 ZKR, pričom zábezpeka musí byť pripísaná na Účet Úpadcu najneskôr v posledný deň lehoty na doručovanie ponúk, t.j. dňa 30.03.2023 do 16:00 hod.

Záujemca doručením ponuky správcovi vyjadruje svoj súhlas s podmienkami ponukového konania ako aj s tým, že v prípade porušenia záväzku uzavrieť kúpnu zmluvu, sa zaväzuje uhradiť zmluvnú pokutu v sume zloženej zábezpeky, nie však viac ako 1.000,- Eur. Doručením ponuky záujemca zároveň vyjadruje súhlas s výškou zmluvnej pokuty, túto nepovažuje za rozpornú s dobrými mravmi a vyjadruje súhlas s jej jednostranným započítaním voči nároku záujemcu na vrátanie zábezpeky.

Správca bez zbytočného odkladu vráti záujemcovi zloženú zábezpeku na bankový účet uvedený v ponuke, ak

  1. ponuka záujemcu nebola vyhodnotená ako víťazná; alebo
  2. záujemca ešte pred uplynutím lehoty na predkladanie ponúk doručí do kancelárie správcu oznámenie s úradne osvedčeným podpisom, že berie svoju ponuku späť; alebo
  3. víťazná ponuka nebola schválená Zabezpečeným veriteľom.

Na ponuku záujemcu, ktorá nebude spĺňať podmienky ponukového konania alebo bude do kancelárie správcu doručená oneskorene, sa v ponukovom konaní nebude prihliadať.

Kúpna cena:

O víťazstve v ponukovom konaní rozhoduje najvyššia ponúknutá kúpna cena za Predmet speňaženia. Správca je povinný prijať najvyššiu ponúknutú kúpnu cenu za Predmet speňaženia bez možnosti jej odmietnutia a túto predložiť Zabezpečenému veriteľovi na schválenie.

V prípade, ak by v ponukovom konaní boli správcovi doručené dve alebo viac rovnakých najvyšších ponúk za Predmet speňaženia, o víťaznej ponuke v súlade s ust. §106h v spojení s ust. § 167p ods. 1 ZKR rozhodne správca žrebovaním, ktorého sa môže zúčastniť zástupca Zabezpečeného veriteľa. Termín žrebovania oznámi správca Zabezpečenému veriteľovi aspoň jeden pracovný deň vopred prostredníctvom e-mailu.

Účtom Úpadcu pre účely zloženia zábezpeky, resp. akýchkoľvek ďalších platieb pre účely ponukového konania sa rozumie účet správy konkurznej podstaty Úpadcu, č. účtu v tvare IBAN: SK07 1100 0000 0029 2083 8382, vedený v Tatra Banka, a. s. (ďalej len „Účet”).

Vyhodnotenie ponukového konania:

Ponukové konanie vyhodnotí správca do troch (3) kalendárnych dní od uplynutia lehoty na podanie ponúk. O vyhodnotení ponúk správca spíše úradný záznam. Víťaznú ponuku správca predloží Zabezpečenému veriteľovi na schválenie do troch (3) kalendárnych dní odo dňa vyhodnotenia ponukového konania podľa predchádzajúcej vety. Zabezpečený veriteľ schváli alebo neschváli správcom predloženú víťaznú ponuku a písomne o tom informuje správcu do pätnástich (15) kalendárnych dní od predloženia žiadosti o schválenie správcom. V prípade, že lehota uvedená v predchádzajúcej vete tohto bodu márne uplynie, má sa za to, že Zabezpečený veriteľ ako príslušný orgán predloženú víťaznú ponuku neschvaľuje. V prípade, ak Zabezpečený veriteľ víťaznú ponuku neschváli alebo sa víťazná ponuka bude považovať za neschválenú podľa predchádzajúcej vety, predložená víťazná ponuka sa považuje za odmietnutú a správca je povinný vyhlásiť druhé kolo ponukového konania, ibaže mu Zabezpečený veriteľ ako príslušný orgán dá iný záväzný pokyn.

Pri vyhodnotení ponukového konania Správcom rozhoduje najvyššia ponúknutá kúpna cena za Predmet speňaženia. Konečné prijatie najvyššej ponúknutej kúpnej ceny za Predmet speňaženia podlieha písomnému schváleniu Zabezpečeného veriteľa, ktorý je oprávnený víťaznú ponuku odmietnuť aj bez udania dôvodu.

Záujemcu, ktorý sa stal víťazom ponukového konania a ktorého ponuku schváli Zabezpečený veriteľ, správca vyzve na uzatvorenie kúpnej zmluvy, ktorá nesmie byť kratšia ako 15 (pätnásť) kalendárnych dní, ibaže víťaz ponukového konania výslovne písomne oznámi správcovi, že žiada o skrátenie tejto lehoty, pričom víťazným záujemcom uhradená zábezpeka sa v celosti započíta na kúpnu cenu.

Ak úspešný záujemca v lehote stanovenej správcom neuzavrie kúpnu zmluvu, na víťaznú ponuku sa neprihliada a Správca je povinný príslušné kolo ponukového konania zopakovať. 

Úspešný záujemca nadobudne Predmet speňaženia nezaťažený zabezpečovacími právami v súlade s ustanovením § 106h v spojení s ust. § 167k ods. 4 ZKR.

Záverečné ustanovenia:

Toto ponukové konanie nie je verejnou súťažou alebo verejným prísľubom podľa príslušných ustanovení Občianskeho zákonníka, ani verejnou obchodnou súťažou alebo verejným návrhom na uzatvorenie zmluvy podľa príslušných ustanovení ObchZ.

Zabezpečený veriteľ je oprávnený záväzný pokyn zmeniť alebo odvolať kedykoľvek do momentu uzavretia kúpnej zmluvy medzi správcom a víťazom ponukového konania.

Správca je oprávnený kedykoľvek v priebehu ponukového konania aj bez udania dôvodu zrušiť prebiehajúce kolo ponukového konania, ak je to nevyhnutné pre splnenie jeho povinnosti konať s odbornou starostlivosťou. Správca bezodkladne zruší prebiehajúce kolo ponukového konania vždy, keď ho o to písomne požiada Zabezpečený veriteľ.

Ponuky je potrebné adresovať na adresu sídla správcu – I & R KONKURZY A REŠTRUKTURALIZÁCIE, k. s., Šoltésovej 2, 811 08 Bratislava, pričom ponuka musí byť doručená najneskôr do 30.03.2023 do 16:00 hod., v zapečatenej nepriehľadnej obálke s nápisom „NEOTVÁRAŤ“ a nápisom „PONUKOVÉ KONANIE – PREDAJ MOTOROVÉ VOZIDLO – BHK, s.r.o. „v konkurze“ – NEOTVÁRAŤ“.

Na ponuku, ktorá nebude spĺňať stanovené podmienky alebo bude doručená oneskorene, sa nebude prihliadať.

I & R KONKURZY A REŠTRUKTURALIZÁCIE, k. s., správca