Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 51/2023
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o dobrovoľnej dražbe
  • Deň vydania:
  • 14.3.2023
  • Značka:
  • X018250
Prvá dražobná spoločnosť s.r.o.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo 2/2023
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Prvá dražobná spoločnosť s.r.o.
II. Sídlo/bydlisko Moravská 95040 01 Košice - mestská časť Sever
a) Názov ulice/verejného priestranstva Moravská
b) Orientačné/súpisné číslo 95
c) Názov obce Košice - mestská časť Sever d) PSČ 040 01
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Košice I , oddiel: Sro , vložka číslo: 49407/V
IV. IČO/ dátum narodenia 53168283
B. Označenie navrhovateľov
1. I. Obchodné meno/meno a priezvisko JUDr. Tomáš Baulovič - správca
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva Kupeckého
b) Orientačné/súpisné číslo 4
c) Názov obce Košice d) PSČ 04001
e) Štát Slovensko
IV. IČO/ dátum narodenia 52012492
C. Miesto konania dražby Notársky úrad JUDr. Martin Selecký – notár, M.R. Štefánika 3544/30, Trebišov 075 01
D. Dátum konania dražby 29. 03. 2023
E. Čas konania dražby 13:00
F. Kolo dražby 2.kolo
G. Predmet dražby

Predmetom dobrovoľnej  dražby sú nehnuteľnosti  :

 

  1. Stavba - rodinný dom so súp. č. 54   postavený na parcele CKN č. 120/2
  2. Stavba - iná budova postavená na parcele CKN č. 120/3
  3. Parcely registra “C“ evidované na katastrálnej mape: parc. č. 120/1 - zastavaná plocha a nádvorie o výmere 446  m2
  4. Parcely registra “C“ evidované na katastrálnej mape: parc. č. 120/2 - zastavaná plocha a nádvorie o výmere 208 m2
  5. Parcely registra “C“ evidované na katastrálnej mape: parc. č. 120/3 - zastavaná plocha a nádvorie o výmere 22 m2
  6. Parcely registra “C“ evidované na katastrálnej mape: parc. č. 121 – záhrada o výmere 1873 m2

 

identifikované nehnuteľnosti sú zapísané na LV č. 92, Okresný úrad Trebišov, katastrálny    

odbor, okres Trebišov, obec Kazimír,  katastrálne územie Malý Kazimír. 

 

Výlučným vlastníkom predmetu dražby je  Chomišák Peter r. Chomišák, Hlavná 54/31, Kazimír, PSČ 076 13, SR, dátum narodenia: 05.09.1960.

 

K predmetu dražby nemajú predkupné právo žiadne  osoby.

H. Opis predmetu dražby

A)

Rodinný dom č.s. 54 na parc. č. 120/2

Umiestnenie stavby:

Jedná sa o samostatne stojaci rodinný dom č.s. 54, na ul. Hlavná č. 31, parc. č. 120/2, čiastočne podpivničený, s dvoma nadzemnými podlažiami a podkrovím v obci Kazimír, k.ú. Malý Kazimír

Dispozičné členenie:

V 1. p.p. sa nachádza kotolňa a schody na 1. n.p., v 1 n.p. sa nachádza 5x izba, 2x chodby, zádverie, predsieň, kuchyňa, kúpeľňa, 2x schody na 2. n.p., prevádzkovo neprepojená garáž a sklad v 2. n.p. sa nachádza v zadnej časti rodinného domu 2x izba a v nadstavbe v prednej časti rodinného domu kúpeľňa, hala a schody do podkrovnej časti nadstavby rodinného domu v podkroví sa nachádza izba.

Stavebno-technický popis:

Osadenie do terénu v priemernej hĺbke od 1m do 2m, bez zvislej izolácie, základy betónové s vodorovnou izoláciou, čiastočne podpivničený, podmurovka do 100 cm z monolitického betónu, murivo v 1. p.p. monolitické betónové v ostatných podlažiach kvádrové hr. 30 cm, deliace konštrukcie tehlové, vnútorné omietky vápenné štukové, strop v 1. p.p. železobetónový v 1. n.p. a 2. n.p. drevený trámový s rovným podhľadom alebo sadrokartónový, dvere hladké plné alebo zasklené a drevené rámové, okná plastové a drevené zdvojené, podlahy obytných miestností v 1. n.p. laminátové a keramická dlažba v 2.n.p. laminátové a PVC, ostatných miestností v 1. p.p. betónový poter v 1. n.p. a 2. n.p. keramická dlažba, ústredné vykurovanie teplovodné s oceľovými panelovými radiátormi, elektroinštalácia svetelná a motorická, rozvody vody z pozinkovaného potrubia teplá a studená, rozvody plynu, strecha v prednej časti rodinného domu valbová v zadnej časti rodinného domu pultová, krytina strechy v prednej časti rodinného domu asfaltový šindeľ v zadnej časti rodinného domu plechová, klampiarske konštrukcie strechy a ostatné z pozinkovaného plechu, fasádne omietky v prednej časti domu vápenno cementové hladké v zadnej časti rodinného domu striekaný brizolit

Vnútorné vybavenie:

V 1.p.p. kotol ústredného vykurovania na plyn, elektrický zásobníkový ohrev teplej úžitkovej vody.

V 1.n.p. kanalizácia z PVC, v kúpeľni plastová rohová vaňa, 1 x umývadlo, splachovací záchod, vodovodné batérie 1 x páková nerezová, 1 x páková nerezová so sprchou, vnútorné obklady v prevažnej časti kúpeľne nad 1,35 m, kuchyňa kuchynská linka na báze dreva v dĺžke 4,9m, nerezový kuchynský drez s pákovou batériou, plynový šporák s elektrickou rúrou, digestor v izbe č. 4 osadená kuchynská linka dĺžky 1,2m s nerezovým kuchynským drezom a pákovou batériou, elektrický rozvádzač s automatickým istením.

V 2.n.p. kanalizácia z PVC, v kúpeľni sprchoví kút, splachovacie wc, umývadlo, 1x nerezová páková batéria a 1x páková batéria so sprchou

Životnosť a opotrebenie:

Rodinný dom je napojený na elektrinu, plyn, kanalizácia do žumpy, voda napojená na studňu. Pôvodná stavba užívaná od roku 1957. Na rodinnom dome bola realizovaná nadstavba v prednej časti rodinného domu, kde sa realizoval nový krov s vytvorením obytnej časti. Podľa vyjadrenia vlastníka uvedená nadstavba bola realizovaná v roku 1995, zadávateľom ani vlastníkom neboli predložené žiadne doklady od stavebného úradu ani obce. Nadstavba je tvorená novou strešnou konštrukciou, kde interiérový povrch stien tvorí sadrokartónový obklad, ktorý je zanedbanou údržbou strešného plášťa znehodnotený zatečením. V 1.p.p. je z dôvodu chýbajúcej zvislej izolácie opadaná omietka od vlhkosti. Na základe vizuálnej obhliadky rodinného domu je nutná údržba. Murivo v prevažnej časti domu z kvádrov hr. do 300 mm. Opotrebenie stanovil znalec lineárnou metódou, vzhľadom k nadstavbe rodinného domu zvýšil životnosť na 105 rokov s prihliadnutím na nutnosť údržby rodinného domu (budovy pre bývanie murované hr. do 45 cm - životnosť 80 - 100 rokov).

Nehnuteľnosť sa nachádza v obci Kazimír, k.ú. Malý Kazimír vzdialená od krajského mesta Košice cca. 43 km, od krajského mesta Trebišov cca. 22 km v zastavanom území obce. V tejto lokalite je v súčasnosti dopyt v porovnaní s ponukou v rovnováhe. Jedná sa o rodinný dom s dvorom a záhradou, s priemerným dispozičným riešením, nehnuteľnosť vyžaduje opravu (suterénne priestory, zateplenie, oprava strechy...), prevládajúca zástavba objekty na bývanie, situované na okraji obce, príslušenstvo - bez vplyvu na cenu nehnuteľnosti, pracovné možnosti v mieste obmedzené - nezamestnanosť do 15% (údaj ÚPSVaR k 11.2022 nezamestnanosť 12,09%), skladba obyvateľstva - priemerná hustota, orientácia obytných miestností na juhovýchod a severovýchod, terén rovinatý, možnosť napojenia na elektrinu a plyn, doprava autobusová, občianska vybavenosť - obecný úrad, predajňa potravinárskeho tovaru, pohostinstvo, pošta, MŠ, ZŠ, prírodne lokality - les nad 1000 m, životné prostredie - zvýšená hlučnosť od dopravy, možnosť ďalšieho rozšírenia až desaťnásobná. Nehnuteľnosť nedosahuje výnos, znalec ju hodnotí ako priemernú nehnuteľnosť. Koeficient predajnosti stanovil znalec na 0,40. Nehnuteľnosť je možné využívať ako rodinný dom na bývanie.

B)

Drobná stavba: Hospodárska budova

Jedná sa o hospodársku budovu za rodinným domom na parcele č. 120/3. Stavba je zakreslená v kópii z katastrálnej mapy, je zapísaná v LV 92 ako iná budova, pozostáva z jedného nadzemného podlažia, nejedná sa o drobnú stavbu, ale rozpočtový ukazovateľ stanovil znalec  na m2, ktorej výpočet východiskovej hodnoty lepšie vystihne jej skutkový stav.

Základy pásové bez podmurovky, zvislé nosné konštrukcie murované z tvárnic hr. do 30 cm, vnútorné omietky vápenné hladké, bez vonkajších omietok, strecha hambálková, krytina azbestocementové šablóny, poškodená vrchná časť strešnej krytiny, klampiarske konštrukcie pozinkované, chýbajú zvody, okná jednoduché oceľové, dvere drevené rámové, podlaha hrubý betón.

Stavba postavená a užívaná od roku 1957. Údržba primeraná veku, opotrebenie stanovené lineárnou metódou, životnosť stanovil znalec na 70 rokov.

Drobná stavba: Plechový sklad na p.č. 121

Jedná sa o sklad na parcele č. 121. Stavba nie je zakreslená v kópii z katastrálnej mapy, nie je zapísaná v LV, pozostáva z jedného nadzemného podlažia, jedná sa o drobnú stavbu, rozpočtový ukazovateľ stanovujem na m2.

Základy betónové pod stĺpikmi, zvislé nosné konštrukcie z oceľových stojok, jednostranne opláštená plechom, strecha oceľová pultová, krytina plechová pozinkovaná, vráta oceľové otváravé, podlaha hrubý betón, bez vnútorného vybavenia.

Stavba postavená a užívaná od roku 1995. Údržba primeraná veku, opotrebenie stanovené lineárnou metódou, životnosť stanovil znalec na 40 rokov.

PRÍSLUŠENSTVO

Plot: čelný od ulice

Jedná sa o oplotenie parc. č. 120/1 od miestnej komunikácie. Základy betónové, podmurovka z granodioritových kameňov, plotová výplň vodorovná drevená, vsadená do stĺpov, 1 x plotové vráta a 1 x vrátka s drevenou výplňou vsadená do oceľového rámu. Plot postavený a užívaný od roku 1995, životnosť stanovil znalec na  40 rokov. Dĺžka platu 10,07 m. Pohľadová plocha výplne 0,72 m2.

Plot: bočný zo strojového pletiva

Jedná sa o oplotenie parc. č. 120/1 od parc. č. 121, 122 a 123. Základy betónové, podmurovka betónová, plotová výplň zo strojového pletiva na oceľových stĺpoch, plotové vráta. Plot postavený a užívaný od roku 1995, životnosť stanovil znalec na  30 rokov.

Dĺžka plotu 31 m. Pohľadová plocha výplne 36 m2.

Studňa: studňa vŕtaná

Jedná sa o vŕtanú studňu na parc. č. 120/1, priemeru DN 800 mm, hĺbka 10m s elektrickým ponorným čerpadlom. Začiatok užívania od roku 1957, životnosť vŕtanej studne stanovil znalec na 80 rokov.

Vonkajšia úprava: prípojka vody

Jedná sa o prípojku vody k rodinnému domu cez parc. č. 120/1 užívanú od roku 1995. Životnosť stanovil znalec na 40 rokov.

Vonkajšia úprava: prípojka kanalizácie

Jedná sa o prípojku kanalizácie zo žumpy k rodinnému domu cez parc. č. 120/1, užívanú od roku 1957. Životnosť stanovil znalec na 70 rokov.

Vonkajšia úprava: žumpa

Jedná sa o žumpu na parc. č. 120/1 užívanú od roku 1957. Životnosť stanovil znalec na 70 rokov.

Vonkajšia úprava: prípojka plynu

Jedná sa o prípojku plynu k rodinnému domu cez parc. č. 120/1 užívanú od roku 1987, kedy bola realizovaná plynofikácie obce. Životnosť stanovil znalec na 60 rokov.

Vonkajšia úprava: chodník z betónovej dlažby

Jedná sa o spevnenú komunikáciu z betónovej dlažby, ako prístupová komunikácia k vstupu do rodinného domu na parc. č. 120/1 užívanú od roku 1995. Životnosť stanovil znalec na 40 rokov.

Vonkajšia úprava: chodník a prístupové pásy zo zámkovej dlažby

Jedná sa o spevnenú komunikáciu zo zámkovej dlažby, ako prístup k plechovému skladu a chodník k hospodárskej budove na parc. č. 120/1 užívanú od roku 1995. Životnosť stanovil znalec na 35 rokov.

Vonkajšia úprava: vstupné schody

Jedná sa o schody s povrchom z keramickej dlažby, ako vstup do rodinného domu na parc. č. 120/1 užívanú od roku 1995. Životnosť stanovil znalec na 40 rokov.

Analýza prípadných rizík spojených s využívaním nehnuteľností:

- stavba rodinného domu č.s. 54 je evidovaná v popisných údajoch katastra na LV 92, v geometrických údajoch katastra je evidovaný na parc. č. 120/2, má uvedený správny druh stavby a je užívaná v súlade so zápisom

- stavba iná budova, bez súpisného čísla je evidovaná v popisných údajoch katastra na LV 92, v geometrických údajoch katastra je evidovaný na parc. č. 120/3, má uvedený správny druh stavby a je užívaná v súlade so zápisom

- stavba plechový sklad bez súpisného čísla, nie je evidovaná v popisných a geometrických údajoch katastra, jedná sa o drobnú stavbu

- vlastníkom nehnuteľnosti neboli predložené tituly nadobudnutia k nehnuteľnosti, z uvedeného dôvodu nie je možné porovnať súlad katastra s popisnými údajmi.

- pozemky majú uvedený spôsob využívania, ktorý je v súlade so skutočným stavom

- nie je evidované duplicitné vlastníctvo v KN-C a KN-E

C)D)E)F)

Pozemky

Parcely sa nachádzajú v obci Kazimír, k.ú. Malý Kazimír, vzdialená od krajského mesta Košice cca. 43 km, od okresného mesta Trebišov cca. 22 km v zastavanom území, v evidencii nehnuteľnosti vedená ako zastavaná plocha a záhrada. Zastavané sú rodinným domom so štandardným vybavením, hospodárskou budovou a skladom, doprava autobusová, poloha obytná, infraštruktúra - stredná vybavenosť, možnosť napojenia na elektrinu a plyn. Uvažujem s povyšujúcim faktorom 2,0, vzhľadom k vyššiemu záujmu o kúpu nehnuteľnosti, redukujúce faktory neuvažujem. Parcele č. 121 vzhľadom na jej výmeru, tvar a umiestnenie a druh možnej zástavby bez prístupovej komunikácií, znalec redukoval  hodnotu na 0,95.

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Stav predmetu dražby zodpovedá veku nehnuteľností a spôsobu ich využitia, tak ako to popísal znalec vo svojom posudku.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
- C2: Pod V 1293/13 zriadenie záložného práva zo dňa 4.6.2013 v prospech Sberbank Slovensko, a.s., Vysoká 9, 810 00 Bratislava, IČO: 17321123, k nehnuteľnostiam stavby rod. domu čs.54 na CKN parc.č.120/2, stavby iná budova bez súp.čísla na CKN parc.č.120/3, CKN pozemkom parc.č.120/1, 120/2, 120/3, pod B2 v celosti - 34/13

- Z 3521/15 - Zriadenie záložného práva , Rozhodnutie č.21278817/2015 zo dňa 23.11.2015 od Daňového úradu Košice, Rozvojová 2, 041 90 Košice k nehnuteľnostiam: stavby rod.domu čs.54 na CKN parc.č.120/2, pozemky registra C-KN parc.č.120/1, 120/2, 120/3,121 v celosti. Zakazuje daňovému dlžníkovi nakladať s nehnuteľnosťou - 60/15

- Z 3735/15 - Oznamenie rozhodnutia Daňového úradu Košice číslo 21278817/2015 zo dňa 23.11.2015 o zabezpečení daňového nedoplatku zriadením záložného práva nadobudlo právoplatnosť dňa 14.12.2015, číslo: 21475206/2015 zo dňa 16.12.2015 - 2/16

- Z 967/2016 - Exekučný príkaz na zriadenie exekučného záložného práva č. EX 5382/14, od Exekútorského úradu Košice, súdny exekútor JUDr. Rudolf Krutý, Kupeckého 29, 040 01 Košice v prospech KAMICO s.r.o. Košice, IČO: 31684068, Jiskrova 4, 040 01 Košice, zast. Vrabeľ Vladimír JUDr., advokát, Hlavná 70, 040 01 Košice na nehnuteľnosti: stavby rodinný dom súpisné číslo 54 na pozemku registra C KN parc.č. 120/2, iná budova bez súp.č. na pozemku registra C KN parc.č. 120/3 a pozemky registra C KN parc.č. 120/1, 120/2, 120/3, 121, pod B-2 v podiele 1/1 zo dňa 5.4.2016 - 6/16

- Z - 1101/2016 - Rozhodnutie: Zriadenie záložného práva č.102903337/2016, od Daňového úradu Košice, Rozvojová 2, 041 90 Košice vykonateľné dňa 18.04.2016 k nehnuteľnostiam: stavby - rodinný dom súpisné číslo 54 na pozemku registra C KN parc.č. 120/2, iná budova bez súp.č. na pozemku registra C KN parc.č. 120/3 a pozemky registra C KN parc.č. 120/1, 120/2, 120/3, 121, pod B-2 v podiele 1/1. Zakazuje sa daňovému dlžníkovi nakladať s predmetom záložného práva bez predchádzajúceho súhlasu správcu dane. Zo dňa 08.04.2016 - 7/16

- Z 1323/2016. Daňový úrad Košice, Rozvojová 2, 041 90 Košice. Oznámenie o nadobudnutí právoplatnosti rozhodnutia o zriadení záložného práva č: 102903337/2016. Rozhodnutie nadobudlo právoplatnosť dňa 03.05.2016. - č. z. 12/16

- Z 1922/16 - Exekučný príkaz na vykonanie exekúcie zriadením exekučného záložného práva na nehnuteľnosť č. EX 966/2016 od Exekútorského úradu Hlohovec, súdny exekútor JUDr. Ing. Roman Liščák v prospech Union zdravotná poisťovňa a.s., Bajkalská 29/A, Bratislava, IČO: 36284831 na pozemky registra C KN parc. č. 120/1, 120/2, 120/3, 121 a stavba rodinný dom č.s.54 na p.č.120/2, iná budova na p.č.120/3 v podiele 1/1 zo dňa 20.06.2016 - 14/16

- Z 361/17 - Daňový úrad Košice, Rozhodnutie o zriadení záložného práva č.100161341/2017 zo dňa 26.01.2017, k nehnuteľnostiam: stavby - rod.dom s.č.54 na parc.č.120/2, iná budova na parc.č.120/3 a pozemky registra C-KN parc.č.120/1, 120/2, 120/3, 121 v celosti. Zákaz daňovému dlžníkovi nakladať s nehnuteľnosťou.-č.z.4/17

- Z 474/2017 - Daňový úrad Košice, Rozvojová 2, 041 90 Košice, rozhodnutie č. 100246392/2017 zo dňa 09.02.2017 o zriadení záložného práva na nehnuteľnosti: stavba rodinný dom súp.č. 54 na pozemku registra C KN parc.č. 120/2, stavba iná budova na pozemku registra C KN parc.č. 120/3 a pozemky registra C KN parc.č. 120/1, 120/2, 120/3, 121, pod B-2 v podiele 1/1. Počas trvania záložného práva sa zakazuje daňovému dlžníkovi nakladať s predmetom záložného práva bez súhlasu správcu dane. - č.z. 5/17

- Z 603/2017 - Daňový úrad Košice, Rozvojová 2, 041 90 Košice, oznámenie o nadobudnutí právoplatnosti č.100356680/2017 zo dňa 24.02.2017 , rozhodnutie č. č.100161341/2017 zo dňa 26.01.2017, k nehnuteľnostiam: stavby - rod. dom s.č.54 na parc.č.120/2, iná budova na parc.č.120/3 a pozemky registra C-KN parc.č.120/1, 120/2, 120/3, 121 v celosti nadobudlo právoplatnosť dňa 15.02.2017 - 15/17

- Z-774/2017 - Daňový úrad Košice, Rozvojová 2, 041 90 Košice, rozhodnutie č. 100246392/2017 zo dňa 09.02.2017 o zriadení záložného práva na nehnuteľnosti: stavba rodinný dom súp.č. 54 na pozemku registra C KN parc.č. 120/2, stavba iná budova na pozemku registra C KN parc.č. 120/3 a pozemky registra C KN parc.č. 120/1, 120/2, 120/3, 121, pod B-2 v podiele 1/1. Počas trvania záložného práva sa zakazuje daňovému dlžníkovi nakladať s predmetom záložného práva bez súhlasu správcu dane.Rozhodnutie nadobudlo právoplatnosť dňa 09.02.2017 - 18/17

- Z-1379/2019-Daňový úrad Košice, Železničná 1, 041 90 Košice, rozhodnutie č. 101357889/2019 zo dňa 04.06.2019 o zriadení záložného práva na nehnuteľnosti: stavba - rodinný dom súp.číslo 54 na pozemku registra C KN parc.č. 120/2, stavba iná budova na pozemku registra C KN parc.č. 120/3 a pozemky registra C KN parc.č. 120/1, 120/2, 120/3, 121, pod B-2 v podiele 1/1. Počas trvania záložného práva sa zakazuje daňovému dlžníkovi nakladať s predmetom záložného práva bez súhlasu správcu dane - 13/19

- Z-1653/2019. Daňový úrad 041 90 Košice, Železničná 1. Rozhodnutie o zriadení záložného práva č. 101685841/2019 zo dňa 04.06.2019 nadobudlo právoplatnosť dňa 25.06.2019 - 23/19

- Z-953/2020-Exekučný príkaz na zriadenie exekučného záložného práva 242EX 135/20-10, zo dňa 18.05.2020, Exekútorský úrad Spišská Nová Ves, Mlynská 1849/2, 052 01 Spišská Nová Ves, súdny exekútor JUDr. Radoslav Kešeľak, v prospech oprávneného: EOS KSI Slovensko, s.r.o., Pajštúnska 5, 851 02 Bratislava, IČO: 35724803, zast.: TOMÁŠ KUŠNÍR, s.r.o., Pajštúnska 5, 851 02 Bratislava-Petržalka, k nehnuteľnostiam: stavba - rodinný dom so súpisným číslom 54 na pozemku registra CKN parcela číslo 120/2 a stavba -iná budova bez súpisného čísla na pozemku registra CKN pacela číslo 120/3 a pozemky registra CKN parcely číslo 120/1, 120/2, 120/3, 121 pod B2 v celosti - 14/20

Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby zanikajú speňažením v konkurze.
J. Spôsob stanovenia ceny predmetu dražby
Hodnota predmetu dražby bola stanovená na sumu 64 400,- Eur v zmysle znaleckého posudku č. 29/2022, ktorý vypracoval znalec : Ing. Zdenko Weiss , Čeľovská 7, 07501 Trebišov, Slovenská republika, odbor 370000 - Stavebníctvo, odvetvia 370100 - Pozemné stavby a 370901 - Odhad hodnoty nehnuteľností, 371002 - Odhad hodnoty stavebných prác, evidenčné číslo znalca 915158.
Dátum vypracovania znaleckého posudku: 27.12.2022.
K. Najnižšie podanie 57 960 Eur
L. Minimálne prihodenie 500 Eur
M. Dražobná zábezpeka a) výška 5 000 Eur
b) spôsob zloženia dražobnej zábezpeky 1. Bezhotovostný prevod alebo vklad na účet dražobníka
č. IBAN SK95 0200 0000 0043 1942 3951 (BIC:SUBASKBX), vedený vo VÚB, a.s. s variabilným symbolom 22023.
Pri fyzickej osobe je nutné do poznámky uviesť meno, priezvisko a pri právnickej osobe obchodné meno.

2. V hotovosti do pokladne v sídle dražobníka Prvá dražobná spoločnosť , s.r.o. Moravská 95, Košice- mestská časť Sever 040 01, alebo v mieste konania dražby Notársky úrad
JUDr. Martin Selecký – notár, so sídlom M.R. Štefánika 3544/30, Trebišov 075 01

3. Banková záruka.

4. Notárska úschova.

Dražobnú zábezpeku nie je možné zložiť platobnou kartou ani šekom.
c) doklad preukazujúci zloženie dražobnej zábezpeky 1. pri prevode na účet - potvrdenie banky o prijatí príkazu na prevod sumy rovnajúcej sa výške dražobnej zábezpeky na účet dražobníka s uvedením variabilného symbolu, a to pod podmienkou, že suma bude pripísaná na účet príjemcu (dražobníka) pred uplynutím lehoty na zloženie dražobnej zábezpeky. 2. pri vklade v hotovosti - potvrdenie banky o vklade sumy rovnajúcej sa výške dražobnej zábezpeky na účet dražobníka (dražobníka) s uvedením variabilného symbolu, a to pod podmienkou, že suma bude pripísaná na účet príjemcu pred uplynutím lehoty na zloženie dražobnej zábezpeky. 3. pri zaslaní poštou - potvrdenie pošty o prijatí peňažnej zásielky vo výške sumy rovnajúcej sa výške dražobnej zábezpeky s uvedením variabilného symbolu, na doručenie do vlastných rúk dražobníka, a to pod podmienkou, že zásielka bude spôsobilá na prevzatie dražobníkom pred uplynutím lehoty na zloženie dražobnej zábezpeky. 4. predloženie záručnej listiny (banková záruka), v ktorej banka vyhlási, že sumu rovnajúcu sa výške dražobnej zábezpeky, vydá dražobníkovi ak bude osobe, za ktorú sa záruka vydáva udelený príklep (bez ohľadu na výšku podania) na dražbe (riadne identifikovanej). Banka je povinná plniť do 3 dní odo dňa udelenia príklepu a to bez výzvy dražobníka. 5. predloženie notárskej zápisnice o prijatí sumy rovnajúcej sa výške dražobnej zábezpeky do notárskej úschovy, z ktorej bude zrejmé, že ak bude zložiteľovi udelený príklep (bez ohľadu na výšku podania) na dražbe (riadne identifikovanej) budú peniaze vydané dražobníkovi. 6. pri vklade v hotovosti do pokladne dražobníka - príjmový pokladničný doklad vystavený dražobníkom.
d) lehota na zloženie dražobnej zábezpeky Začína plynúť dňom registrácie tohto oznámenia v Obchodnom vestníku a končí sa otvorením dražby
e) vrátenie dražobnej zábezpeky Dražobník bez zbytočného odkladu po skončení dražby vráti účastníkovi dražby, ktorý predmet dražby nevydražil, zloženú dražobnú zábezpeku (prevodom na účet účastníka dražby alebo poštou formou peňažnej zásielky doručovanej do vlastných rúk) alebo zabezpečí jej vydanie z notárskej úschovy. Listinu preukazujúcu vydanie bankovej záruky predloženú účastníkom dražby, ktorý predmet dražby nevydražil, dražobník bez zbytočného odkladu vráti účastníkovi dražby. V prípade upustenia od dražby vráti dražobník zložené dražobné zábezpeky bez zbytočného odkladu (prevodom na účet účastníka dražby alebo poštou formou peňažnej zásielky doručovanej do vlastných rúk).
N. Spôsob úhrady ceny dosiahnutej vydražením
Dražobná zábezpeka sa vydražiteľovi započítava do ceny dosiahnutej vydražením. Ak nie je cena dosiahnutá vydražením vyššia ako 6 640 eur, je vydražiteľ povinný zaplatiť cenu dosiahnutú vydražením hneď po skončení dražby. Ak je cena dosiahnutá vydražením vyššia ako 6 640 eur, je vydražiteľ povinný zaplatiť cenu dosiahnutú vydražením do 15 dní od skončenia dražby , a to bankovým prevodom v prospech účtu dražobníka č. účtu: IBAN SK95 0200 0000 0043 1942 3951 vedený v VUB a.s, variabilný symbol : 22023, ak sa vydražiteľ s navrhovateľom dražby nedohodli inak.
Ak bola vydražiteľom zložená dražobná zábezpeka vo forme listiny preukazujúcej vydanie bankovej záruky, je vydražiteľ povinný zaplatiť cenu dosiahnutú vydražením v plnej výške v lehote vyššie uvedenej, dražobník je povinný bez zbytočného odkladu po zaplatení ceny dosiahnutej vydražením vrátiť vydražiteľovi záručné listy. Cenu dosiahnutú vydražením nie je možné zaplatiť započítaním.
Platba zmenkou je neprípustná.
O. Obhliadka predmetu dražby (dátum) Termín č. 1. obhliadka dňa 14.3.2023 o 16:00 hod. Termín č. 2. obhliadka dňa 25.3.2023 o 11:00 hod.
Miesto obhliadky na mieste predmetu dražby
Organizačné opatrenia Záujemcovia o obhliadku sa ohlásia aspoň jeden deň pred konaním obhliadky na tel. č.: 00 421 908 499 105, Po- Pi, 8:00- 16:00 hod.
V zmysle § 12 ods. 2 a § 13 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách je vlastník predmetu dražby, držiteľ alebo nájomca povinný umožniť riadnu obhliadku predmetu dražby v stanovených termínoch.

P. Nadobudnutie vlastníckeho práva k predmetu dražby
Ak vydražiteľ zaplatí cenu dosiahnutú vydražením v ustanovenej lehote, prechádza na neho vlastnícke právo, alebo iné právo k predmetu dražby dňom udelenia príklepu, to neplatí, ak je vydražiteľom osoba, ktorá je povinná zapísať sa do registra partnerov verejného sektora podľa osobitného predpisu ( Zákon č. 315/2016 Z.z. ), ak v čase príklepu nie je zapísaná v tomto registri. Dražobník vydá bez zbytočného odkladu po nadobudnutí vlastníckeho alebo iného práva vydražiteľovi potvrdenie o vydražení predmetu dražby a v prípadoch, v ktorých sa o priebehu dražby spisuje notárska zápisnica vydá dražobník vydražiteľovi dve vyhotovenia osvedčeného odpisu notárskej zápisnice.
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
1. Po nadobudnutí vlastníckeho práva alebo iného práva k predmetu dražby odovzdá dražobník bez zbytočného odkladu vydražiteľovi predmet dražby a listiny, ktoré osvedčujú vlastnícke právo a sú nevyhnutné na nakladanie s predmetom dražby alebo osvedčujú iné práva vydražiteľa k predmetu dražby a vydražiteľ prevzatie predmetu dražby písomne potvrdí.
2. Ak ide o nehnuteľnosť, podnik alebo jeho časť, predchádzajúci vlastník je povinný odovzdať predmet dražby na základe predloženia osvedčeného odpisu notárskej zápisnice a
doloženia totožnosti vydražiteľa bez zbytočných prieťahov. Dražobník je povinný na mieste spísať zápisnicu o odovzdaní predmetu dražby. Zápisnicu o odovzdaní predmetu dražby podpíše predchádzajúci vlastník predmetu dražby, vydražiteľ a dražobník. Jedno vyhotovenie zápisnice dostane predchádzajúci vlastník a dve vyhotovenia dostane vydražiteľ. Ak niektorá osoba odmietne zápisnicu podpísať alebo ju prevziať, táto skutočnosť sa vyznačí v zápisnici a zápisnica sa považuje za odovzdanú aj tejto osobe.
3. Všetky náklady spojené s odovzdaním a prevzatím predmetu dražby nesie vydražiteľ. Táto povinnosť sa nevzťahuje na náklady, ktoré by ináč nevznikli, ak ich svojou vinou spôsobil predchádzajúci vlastník, majiteľ alebo dražobník alebo ak im tieto náklady vznikli náhodou, ktorá ich postihla.
4. Osoba povinná vydať predmet dražby zodpovedá vydražiteľovi za škodu spôsobenú omeškaním s odovzdaním predmetu dražby
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
T. Notár
a) titul JUDr.
b) meno Martin
c) priezvisko Selecký
d) sídlo M.R. Štefánika 3544/30, 075 01 Trebišov