Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 51/2023
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o výsledku dobrovoľnej dražby
  • Deň vydania:
  • 14.3.2023
  • Značka:
  • X018256
U9, a.s.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo Zn. 15/2022
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko U9, a.s.
II. Sídlo/bydlisko Zelinárska682108 Bratislava
a) Názov ulice/verejného priestranstva Zelinárska
b) Orientačné/súpisné číslo 6
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 82108
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Bratislava I , oddiel: Sa , vložka číslo: 3070/B
IV. IČO/ dátum narodenia 35849703
IV. IČO/ dátum narodenia
C. Miesto konania dražby Mestské kultúrne stredisko, ul. A. Sládkoviča 2, 934 01 Levice, miestnosť č. 406
D. Dátum konania dražby 10. 03. 2023
E. Čas konania dražby 10:20 hod.
F. Kolo dražby 1. kolo dražby
G. Predmet dražby

Predmetom dražby sú nehnuteľnosti evidované na liste vlastníctva č. 286, katastrálne územie Turá, Okresný úrad Levice – katastrálny odbor, obec Turá, okres Levice a to:

Pozemky parcely registra ‘‘C‘‘:

parc. č. 61/3, výmera 1077 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie

parc. č. 61/4, výmera 197 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie

Stavby:

rodinný dom s. č. 6 postavený na pozemku parc. reg. „C“ č. 61/4, popis stavby: rodinný dom, druh stavby: rodinný dom

Príslušenstvo predmetu dražby, ktoré sa nezapisuje alebo nie je zapísané na LV: plot uličný na parc. reg. „C“ č.  61/3, studňa kopaná na parc. reg. „C“ č. 61/3, vodovodná prípojka na parc. reg. „C“ č. 61/3, vodomerná šachta na parc. reg. „C“ č. 61/3, kanalizačná prípojka na parc. reg. „C“ č. 61/3, žumpa na parc. reg. „C“ č.   61/3, plynová prípojka na parc. reg. „C“ č.  61/3, spevnené plochy na parc. reg. „C“ č. 61/3, vonkajšie schody na parc. reg. „C“ č. 61/3, elektrická prípojka na parc. reg. „C“ č.  61/3.

Spoluvlastnícky podiel: 1/1

Predmet dražby sa draží tak ako „stojí a leží“.

H. Opis predmetu dražby

Opis predmetu dražby a opis stavu predmetu dražby:

Rodinný dom s. č. 6 na parc. reg. „C“ č. 61/4 k. ú. Turá pozostáva z dvoch časti predná časť (starý dom) a zadná časť (nový dom).  

Rodinný dom so súp. č. 6 na parc. reg. „C“ č. 61/4 (nový dom)

Rodinný dom sa nachádza v obytnej časti centra obce Turá medzi rodinnými domami.  Jedná sa o  dom s dvoma nadzemnými podlažiami a sedlovou strechou. Budova nie je podpivničená. Výstavba bola zahájená na základe stavebného povolenia stavby "Zmena rodinného domu prístavbou a nadstavbou", vydané Obcou Turá, č.j.: 207/2015-Buch. zo dňa 27.07.2015. Na rodinnom dome bola počas jeho užívania vykonávaná potrebná pravidelná údržba.

1.Nadzemné podlažie

Dispozične pozostáva z jednej obytnej miestnosti, kuchyne s jedálňou, skladu, kúpeľne, samostatného záchodu a kotolne.

Základy tvoria železobetónové základové pásy s vodorovnou izoláciou proti zemnej vlhkosti. Podmurovka je vyhotovená z monolitického betónu s priemernou výškou 0,15. Zvislé konštrukcie podlažia sú murované v prevažnej časti z tehál s kontaktným zateplením. Deliace priečky sú tehlové.

Vnútorné omietky na podlaží – vápenné hladké. Stropná konštrukcia podlažia je železobetónová s rovným podhľadom. Fasádne omietky sú nad 2/3 omietanej steny na báze umelých látok, obklady nie sú vyhotovené.

Schody na druhé nadzemné podlažie sú vyhotovené z betónu. Dvere na podlaží sú drevené hladké, plné alebo zasklenené dyhované – osadené do kovových zárubní. Okná sú nové, plastové s izolačným dvojsklom. Podlaha v obytnej miestnosti je z veľkoplošných laminátových parkiet, pričom v ostatných miestnostiach je podlaha pokrytá keramickou dlažbou.

Podlažie je vykurované konvekčným ústredným kúrením, oceľovými panelovými radiátormi. Zdrojom teplej vody je elektrický zásobníkový ohrievač vody, umiestnený v kotolni. Kanalizácia je z plastového potrubia.

Vybavenie kuchyne pozostáva z plynového sporáku s elektrickou rúrou. Oceľového, nerezového drezu, kuchynskej linky na báze dreva a rozvinutej šírky 4,00 m.

Vnútorné vybavenie podlažia: jednoduchá plastová vaňa, umývadlo, samostatná sprcha. Vodovodné batérie sú pákové, nerezové so sprchou – 2 kusy a pákové, nerezové – 2 kusy. Záchod je splachovací, umiestnený samostatne.

Vnútorné obklady stien sa podlaží sa nachádzajú v prevažnej časti kúpeľne do výšky 1,35 m, obloženie vane, kuchyne pri sporáku a dreze (nad pracovnou doskou) a obloženie záchodu. Na podlaží je umiestnený elektrický rozvádzač s automatickým istením.

2.Nadzemné podlažie

Dispozične pozostáva zo štyroch obytných miestností, kuchyne, kúpeľne a samostatného záchodu.

Zvislé konštrukcie podlažia sú sendvičové – drevená nosná konštrukcia z hranolov s výplňou tepelnej izolácie na báze minerálnej vlny. Deliace priečky sú tehlové.

Vnútorné omietky na podlaží sú sadrové, hladké. Stropná konštrukcia podlažia je zo sadrokartónu, drevená trámová s rovným podhľadom. Krov je vyhotovený z drevených priehradových nosníkov a s krytinou z pozinkovaného profilovaného plechu. Klampiarske konštrukcie strechy sú z obojstranne pozinkovaného plechu. Fasádne omietky sú nad 2/3 omietanej steny na báze umelých látok, obklady nie sú vyhotovené.

Dvere na podlaží sú drevené hladké, plné alebo zasklenené dyhované – osadené do kazetových zárubní. Okná sú plastové s izolačným dvojsklom. Podlaha v obytnej miestnosti je z veľkoplošných laminátových parkiet, pričom v ostatných miestnostiach je podlaha pokrytá keramickou dlažbou.

Podlažie je vykurované konvekčným ústredným kúrením, oceľovými panelovými radiátormi. Je vyhotovený aj rozvod zemného plynu. Elektroinštalácia podlažia je len svetelná. Rozvod vody je vyhotovený z Pe potrubia studenej a teplej vody z centrálneho zdroja. Kanalizácia je z plastového potrubia.

Vybavenie kuchyne pozostáva z plynového sporáka s elektrickou rúrou, drezu sigranit, zabudovanej umývačky riadu a kuchynskej linky na báze dreva s rozvinutou šírkou 4,50 m.

Vnútorné vybavenie podlažia: jednoduchá plastová vaňa, umývadlo, vodovodné pákové, nerezové batérie so sprchou 1ks a pákové nerezové - 3ks, splachovacím záchodom s umývadlom umiestneným samostatne.

V izbe a predsieni je zabudovaná skriňa. Na podlaží je umiestený elektrický rozvádzač s automatickým istením.

Rodinný dom so súp. č. 6, na parc. KN č. 61/4 (starý dom)

Rodinný dom č. 6  je užívaný od roku 1920, jedná sa o budovu s jedným nadzemným podlažím, bez podpivničenia a sedlovou strechou.

Prvé nadzemné podlažie dispozične pozostáva z dvoch obytných miestností, kuchyne s jedálňou.

Základy rodinného domu tvoria monolitické železobetónové pásy bez vodorovnej izolácie proti zemnej vlhkosti. Zvislé konštrukcie podlažia sú murované v prevažnej časti z nepálených tehál v prevažujúcej hrúbke 0,45 m. Deliace priečky sú taktiež z nepálených tehál. Vnútorné omietky na podlaží sú vápenné hladké. Stropná konštrukcia podlažia je s rovným podhľadom drevená trámová, s horným a dolným dreveným záklopom. Valbová strecha je so drevenou nosnou konštrukciou so stojatou stolicou, krytinou z pálených škridiel jednodrážkoviek. Klampiarske konštrukcie strechy sú vyhotovené z obojstranne pozinkovaného farbeného plechu – úplné strechy. Klampiarske konštrukcie ostatné sú taktiež vyhotovené z obojstranne pozinkovaného farbeného plechu. Fasádne omietky sú nad 2/3 omietanej steny omietky vápenné, obklady nie sú vyhotovené. Dvere na podlaží sú drevené hladké, plné alebo zasklené – osadené do kovových zárubní. Okná sú drevené dvojité s doskovým ostením. Podlahy v obytných miestnostiach sú z palubovky, pričom v ostatnej miestnosti je taktiež palubovka. Elektroinštalácia podlažia je len svetelná. Rozvod vody je vyhotovený z Pe potrubia studenej a teplej vody z centrálneho zdroja. Zdrojom teplej vody je elektrický zásobníkový ohrievač vody, umiestnený v kuchyni. Kanalizácia je z plastového potrubia. Vybavenie kuchyne pozostáva z drezového umývadla, kuchynskej linky na báze dreva a rozvinutej šírky 2,00 m. Vodovodná batéria je páková nerezová.

Príslušenstvo predmetu dražby, ktoré sa nezapisuje alebo nie je zapísané na LV

Plot uličný na pozemku s parc. č. 61/3

Uličný plot v celkovej dĺžke 13,20 m bol postavený a užívaný od roku 1970. Nachádza sa na hranici pozemkov s parc. č. 61/3 a s parc. č. 109/1 (verejné priestranstvo). Betónový základ je vyhotovený po celej dĺžke, s betónovou podmurovkou. Vlastné teleso plota je z oceľových profilov na rámoch. Výška výplne plota je 1,22 m.

Studňa kopaná na pozemku s parc. č. 61/3

Studňa z roku 1958 sa nachádza vo dvore rodinného domu a je vyhotovená z betónových skruží s priemerom 1,00 m s hĺbkou 8,00 m. Slúži na polievanie záhrady.

Vodovodná prípojka na pozemku s parc. č. 61/3

Prípojka bola realizovaná v roku 2014. Meranie spotreby vody je zriadené vo vodomernej šachte vo dvore rodinného domu.

Vodomerná šachta na pozemku s parc. č. 61/3

Betónová šachta s oceľovým poklopom a s výbavou na meranie a armatúrami je užívaná od roku 2014.

Kanalizačná prípojka na pozemku s parc. č. 61/3

Gravitačná kanalizačná prípojka bola postavená počas výstavby rodinného domu a užíva sa od roku 2015.

Žumpa na pozemku s parc. č. 61/3

Betónová žumpa s izoláciou je užívaná od roku 2015.

Plynová prípojka na pozemku s parc. č. 61/3

Prípojka z Pe rúr DN 32 je užívaná od roku 2014. Meranie spotreby je zriadené v plechovej skrini za uličným oplotením rodinného domu s prístupom len z predzáhradky.

Spevnené plochy na pozemku s parc. č. 61/3

Spevnené plochy sú vyhotovené z monolitického betónu. Sú ním spevnené plochy pri vstupe, plocha pred vstupom do rodinného domu, chodník ku zadnej časti. Užívané sú od roku 2015.

Vonkajšie schody na pozemku s parc. č. 61/3

Vonkajšie predložené schody sú vyhotovené na železobetónových nosníkoch s povrchom nástupníc z keramickej dlažby. Užívajú sa od roku 2015.

Elektrická prípojka na pozemku s parc. č. 61/3

Elektrická prípojka káblová v zemi. Užíva sa od roku 2015.

Pozemky, ktoré sú predmetom dražby ležia v zastavanom území obce Turá, medzi rodinnými domami so štandardným vybavením, v centra obce, v obytnej časti. Sú rovinatého charakteru.

 

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
Všetky nasledujúce záložné práva v prípade úspešnej dražby zanikajú v zmysle § 151ma a § 151md zákona č. 40/64 Zb. (Občiansky zákonník) a vydražiteľ nadobúda predmet dražby bez zaťaženia záložnými právami.

V-4081/2015 - Zmluva o zriadení záložného práva č. 404525/Zal/1 zo dňa 20.8.2015 v prospech Československá obchodná banka, a.s. Bratislava, IČO 36854140 na pozemky registra CKN parc. č. 61/3, 61/4 a stavbu rodinného domu so súp. č. 6 na parc. CKN č. 61/4 - v.z. 52/15.

V-6531/2022, Zmluva o zriadení záložného práva zo dňa 12.05.2022 v prospech Julijana Gomilšek r. Sos nar. 10.01.1953 na pozemky CKN p.č. 61/3, 61/4 a stavbu rodinný dom s.č. 6 na CKN p.č. 61/4 v podiele 1/1. -vz.72/22
J. Výška ceny dosiahnutá vydražením Na dražbe nebolo urobené ani najnižšie podanie, dražba je neúspešná
K. Najnižšie podanie nebolo urobené
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
U. Označenie licitátorov
I. Obchodné meno/meno a priezvisko JUDr. Zuzana Škublová
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva xxx
b) Orientačné/súpisné číslo xxx
c) Názov obce xxx d) PSČ xxx
e) Štát xxx
III. Zapísaný
IV. IČO/ dátum narodenia 11.11.1111
V. Odhad ceny predmetu dražby Hodnota Predmetu dražby bola zistená podľa znaleckého posudku č. 260/2022, ktorý vypracoval znalec Ing. Imrich Mészáros, znalec v odbore Stavebníctvo, odvetvie: pozemné stavby a odhad hodnoty nehnuteľnosti, zapísaný v zozname znalcov, tlmočníkov a prekladateľov vedenom Ministerstvom spravodlivosti Slovenskej republiky pod číslom 912281.
Dátum vypracovania znaleckého posudku: 02.12.2022
Ocenenie podľa znaleckého posudku vo výške 161.000,- EUR.