Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 50/2023
  • Kapitola:
  • Iné oznámenia
  • Podanie:
  • Iné oznámenia
  • Deň vydania:
  • 13.3.2023
  • Značka:
  • O000117
Spoločnosť/Spoločnosti
Obchodné meno: Slovenská záručná a rozvojová banka, a. s.
Sídlo: Štefánikova 27, 811 05 Bratislava
IČO: 00 682 420
Zapísaný v Obchodnom registri Okresného súdu: Okresný súd Bratislava I
Oddiel: Sa
Vložka : 3010/B
oznamuje podľa 151a a nasl. zákona č. 40/1964 Zb. Občiansky zákonník

Oznámenie o vyhlásení verejného ponukového konania na predaj nehnuteľností

I.     Identifikácia Vyhlasovateľa

Vyhlasovateľ:               Slovenská záručná a rozvojová banka, a. s.

Sídlo:                           Štefánikova 27, 811 05 Bratislava

IČO:                             00 682 420

IČ DPH:                       SK2020804478

Registrácia:                  Obchodný register Okresného súdu Bratislava I, odd.: Sa, vl. č. 3010/B

Kontaktná osoba:         Mgr. Ing. Natália Latková

Telefón:                        02/572 92 265

e-mail:                          natalia.latkova@szrb.sk

(ďalej len „Vyhlasovateľ“)

 

II.    Predmet verejného ponukového konania

Predmetom verejného ponukového konania vyhláseného Vyhlasovateľom je uzatvorenie kúpnej zmluvy na predaj nasledujúcich nehnuteľností vo vlastníctve spoločnosti BEGGAR spol. s r. o., IČO: 36 195 481, so sídlom: Hostie, č. 381, 951 94 Hostie, spoluvlastnícky podiel 1/1, evidovaných na Liste vlastníctva č. 1728 pre kat. územie Hostie, obec Hostie, okres Zlaté Moravce ako

  • stavba, súp. č. 517, na parcele č. 1646/2, matečník,
  • stavba, súp. č. 521, na parcele č. 1646/6, maštaľ,
  • stavba, súp. č. 524, na parcele č. 1646/11, výkrm ošípaných

(ďalej len „Nehnuteľnosti“).

Bližšie informácie o Nehnuteľnostiach môže záujemca zistiť u Vyhlasovateľa na telefónnom čísle 02/572 92 265 a na e-mailovej adrese natalia.latkova@szrb.sk.

 

III.    Podmienky verejného ponukového konania

  1. Nehnuteľnosti sú predmetom verejného ponukového konania na predaj jednotlivo, t. j. ponuky každého záujemcu sú predkladané pre každú nehnuteľnosť zvlášť.
  1. Ponuka každého záujemcu musí byť doručená v písomnej forme (osobne alebo poštou) v slovenskom jazyku na adresu Vyhlasovateľa, a to v zalepenej obálke opatrenej výrazným označením „Verejné ponukové konanie – predaj nehnuteľností – NEOTVÁRAŤ“ v lehote do dňa 30.03.2023. Ponuky, ktoré nebudú doručené v tejto lehote, sa nebudú považovať za včas doručené a nebude sa na ne prihliadať, a to ani v prípade, ak boli odoslané pred uplynutím určenej lehoty. Riadne a včas doručená ponuka Vyhlasovateľovi je záväzná až do skončenia ponukového konania, nemožno ju meniť, dopĺňať ani zobrať späť.
  1. Každý záujemca je oprávnený podať iba jednu záväznú ponuku pre každú nehnuteľnosť zvlášť. V prípade viacerých záväzných ponúk od jedného záujemcu k totožnej nehnuteľnosti sa bude prihliadať iba na ponuku s najvyššou ponúkanou kúpnou cenou.
  1. Každý záujemca je povinný zložiť finančnú zábezpeku vo výške 30% z ponúknutej kúpnej ceny záujemcom pre každú nehnuteľnosť zvlášť, a to bezhotovostným platobným prevodom na účet Vyhlasovateľa - IBAN: SK28 3000 0000 0000 0034 4890, vedený v SZRB, a. s., s uvedením variabilného symbolu: 36195481 a informácie pre prijímateľa: BEGGAR. Finančné prostriedky predstavujúce finančnú zábezpeku musia byť pripísané na účet Vyhlasovateľa najneskôr v deň skončenia lehoty na predkladanie ponúk. Na ponuky, pri ktorých nebude zložená finančná zábezpeka v súlade s uvedenými podmienkami a v stanovenej lehote, sa nebude prihliadať. V prípade úspešnej ponuky bude zložená finančná zábezpeka započítaná na kúpnu cenu za danú nehnuteľnosť.
  1. Ponuka záujemcu musí obsahovať:
  1. Identifikáciu záujemcu: v prípade právnickej osoby/fyzickej osoby – podnikateľa obchodné meno,      sídlo/miesto podnikania, IČO, fotokópiu výpisu z obchodného registra/živnostenského registra, resp. v prípade fyzickej osoby – nepodnikateľa meno, priezvisko, bydlisko, rodné číslo, fotokópiu občianskeho preukazu. V prípade zastúpenia záujemcu inou osobou na základe plnomocenstva je nevyhnutné doložiť plnomocenstvo s úradne overeným podpisom splnomocniteľa a splnomocnenca.
  1. Kontaktné údaje záujemcu: telefónne číslo a e-mailovú adresu.
  1. Označenie predmetu kúpy, t. j. označenie jednej z Nehnuteľností.
  1. Návrh cenovej ponuky na odkúpenie predmetnej nehnuteľnosti, t. j. ponúkanú kúpnu cenu za danú nehnuteľnosť.
  1. Doklad o úhrade finančnej zábezpeky podľa vyššie uvedených podmienok.
  1. Číslo bankového účtu záujemcu, na ktorý mu bude vrátená ním uhradená finančná zábezpeka v prípade, ak jeho ponuka bude vyhodnotená ako neúspešná.
  1. Minimálna kúpna cena Nehnuteľností nie je stanovená.
  1. Ponúkaná kúpna cena je bez DPH – záujemcovia berú na vedomie, že v prípade, ak bude s predajom nehnuteľnosti spojená povinnosť úhrady DPH, budú povinní uhradiť ponúkanú kúpnu cenu navýšenú o príslušnú výšku DPH.
  1. Vyhodnotenie predložených ponúk Vyhlasovateľom sa uskutoční do 5 pracovných dní po uplynutí lehoty na predkladanie ponúk.
  1. O výsledku verejného ponukového konania bude Vyhlasovateľ písomne informovať záujemcov do 15 kalendárnych dní od vyhodnotenia predložených ponúk.
  1. Záujemcovia nemajú právo na úhradu nákladov spojených s účasťou na verejnom ponukovom konaní.
  1. Vyhlasovateľ je oprávnený odmietnuť ponuku záujemcu aj bez uvedenia dôvodu. Na ponuky záujemcov, ktoré nespĺňajú vyššie stanovené podmienky, sa nebude prihliadať.
  1. Za úspešnú (víťaznú) ponuku záujemcu sa bude pre každú z Nehnuteľností považovať ponuka s najvyššou ponúknutou kúpnou cenou za danú nehnuteľnosť. V prípade stretu ponúk záujemcov, t. j. v prípade rovnakých najvyšších ponúk dvoch alebo viacerých záujemcov viažucich sa k tej istej nehnuteľnosti, je Vyhlasovateľ oprávnený osloviť týchto záujemcov za účelom navýšenia nimi predloženej ponuky, a v prípade neoslovenia týchto záujemcov Vyhlasovateľom alebo nenavýšenia predložených ponúk týchto záujemcov bude mať prednosť tá ponuka, ktorá bola Vyhlasovateľovi predložená ako prvá, a v prípade totožného času ich doručenia rozhodne žreb Vyhlasovateľa.
  1. Neúspešným záujemcom Vyhlasovateľ vráti zloženú finančnú zábezpeku v plnej výške na nimi uvedené číslo bankového účtu do 5 pracovných dní od písomného informovania o výsledku verejného ponukového konania.
  1. Úspešný záujemca je povinný uzavrieť s vyhlasovateľom kúpnu zmluvu na predaj nehnuteľnosti najneskôr do 15 kalendárnych dní od písomného informovania o výsledku verejného ponukového konania.
  1. Podmienkou uzavretia kúpnej zmluvy s úspešným záujemcom je úhrada zvyšnej časti ponúknutej kúpnej ceny, t. j. 70 % z ponúknutej kúpnej ceny (nakoľko finančná zábezpeka vo výške 30 % z ponúknutej kúpnej ceny bude započítaná na ponúknutú kúpnu cenu), a to najneskôr v deň podpisu kúpnej zmluvy na bankový účet Vyhlasovateľa.
  1. Úspešný záujemca si prevezme nehnuteľnosť v stave, v akom „stojí a leží“ a Vyhlasovateľ nezodpovedá za faktické ani právne vady na nehnuteľnosti.
  1. Právne účinky vkladu vlastníckeho práva úspešného záujemcu k nehnuteľnosti vznikajú na základe právoplatného rozhodnutia príslušného okresného úradu, katastrálneho odboru o povolení vkladu. Správny poplatok a s tým súvisiace náklady na prevod nehnuteľnosti hradí úspešný záujemca ako kupujúci.
  1. V prípade, ak úspešný záujemca neuzavrie kúpnu zmluvu v stanovenej lehote alebo nedoplatí zvyšnú časť ponúknutej kúpnej ceny, má sa za to, že nemá záujem uzatvoriť kúpnu zmluvu, Vyhlasovateľ mu v primeranej lehote vráti zloženú finančnú zábezpeku a následne je oprávnený osloviť ďalších záujemcov v poradí podľa výšky navrhnutej kúpnej ceny alebo ponúknuť predmet verejného ponukového konania v ďalšom kole verejného ponukového konania.
  1. Vyhlasovateľ si vyhradzuje právo zrušiť predmetné verejné ponukové konanie aj bez uvedenia dôvodu, pričom zrušením verejného ponukového konania sa považujú všetky predložené ponuky záujemcov za odmietnuté.
  1. Predložením ponuky záujemca výslovne súhlasí s vyššie uvedenými podmienkami verejného ponukového konania.
  1. Verejné ponukové konanie nie je verejným návrhom na uzavretie zmluvy podľa § 276 a nasl. Obchodného zákonníka, ani obchodnou verejnou súťažou podľa § 281 a nasl. Obchodného zákonníka.

 

V Bratislave dňa 03.03.2023

Slovenská záručná a rozvojová banka, a. s.