Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 48/2023
  • Kapitola:
  • Konkurzy a reštrukturalizácie
  • Podanie:
  • Oznámenia správcov
  • Deň vydania:
  • 9.3.2023
  • Značka:
  • K012885
Obchodné meno/Názov/Meno a priezvisko dlžníka/úpadcu: EUROPA SC ZV II a.s.
Sídlo/Bydlisko dlžníka/úpadcu: Račianska 96 / 0, 83102 Bratislava
IČO/Dátum narodenia dlžníka/úpadcu: 43924123
Obchodné meno správcu: Profesionálna správcovská kancelária, k.s.
Titul, meno a priezvisko správcu:
Sídlo správcu: Námestie slobody 28, 81106 Bratislava
Kotakt na správcu : psk@psk-ks.sk, 0917/323 277
Spisová značka správcovského spisu : 37R/1/2019 S1565
Spisová značka súdneho spisu : 37R/1/2019
Druh podania : Oznámenia súvisiace so speňažovaním majetku podliehajúceho konkurzu

Správca v konkurznom konaní, spoločnosť Profesionálna správcovská kancelária, k. s., so sídlom Námestie slobody 28, 811 06 Bratislava, IČO: 46 333 908, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, oddiel: Sr, vložka č.: 1062/B, so sídlom správcovskej kancelárie Námestie slobody 28, 811 06 Bratislava, zapísaná v Zozname správcov vedenom Ministerstvom spravodlivosti SR, značka správcu: S 1565, v mene ktorej koná JUDr. Adrián Žák, komplementár spoločnosti, vyhlasuje v súlade s ust. § 92 ods. 1 písm. d) zákona č. 7/2005 Z.z. o konkurze a reštrukturalizácii v znení neskorších predpisov (ďalej aj ako len „ZKR“) a so záväzným pokynom príslušného orgánu zo dňa 13.02.2023, I. kolo verejného ponukového konania na predaj majetku patriaceho do všeobecnej podstaty úpadcu: EUROPA SC ZV II a.s. „v konkurze“, so sídlom Račianska 96, 831 02 Bratislava, Slovenská republika, IČO: 43 924 123 (ďalej aj ako len „Úpadca“).

 

  1. Predmet predaja

 

Súpis predmetných Pohľadávok bol uverejnený v Obchodnom vestníku SR č. OV 88/2022 zo dňa 09.05.2022:

 

Dátum zápisu do súpisu majetku

Dôvod zápisu do súpisu majetku

Označenie dlžníka

Suma pohľadávky v mene € (istina)

Právny dôvod vzniku pohľadávky

Súpisová hodnota v €

03.05.2022

ust. § 67 ods. 1, písm. a) ZKR

ČSOB/WSPK/Mesto Banská Bystrica

12.022.289,63

Náhrada škody (vedené súdne konanie na Okresnom súde Banská Bystrica)

12.022.289,63

            (ďalej aj ako len „Predmet speňaženia“)

 

Poznámka: Pohľadávka, ktorá je Predmetom speňaženia je sporná, pričom je vedené konanie o jej zaplatenie na Okresnom súde Banská Bystrica pod sp. zn. 31Cbi/1/2017. V prípade záujmu o Predmet speňaženia kontaktujte správcu za účelom poskytnutia bližších informácií.

 

  1. Podmienky I. kola verejného ponukového konania

 

Ako úspešný bude vyhodnotený v rámci verejného ponukového konania ten záujemca, ktorý:

 

  1. zloží vratnú zálohu vo výške rovnajúcej sa navrhovanej kúpnej cene v prospech účtu konkurznej podstaty Úpadcu (t.j. IBAN: SK46 1100 0000 0029 4511 4161, Poznámka: VPK);

 

  1. uvedie v ponuke ponúkanú kúpnu cenu spolu s uvedením jej splatnosti;

 

  1. kritérium pre určenie víťaza ponukového konania bude výška navrhovanej kúpnej ceny;

 

 

Bližšie informácie týkajúce sa ponúkaného majetku si záujemca môže vyžiadať telefonicky u správcu, na tel. č.: + 421 917 323 277, prípadne mailom na adrese: psk@psk-ks.sk.

 

  1. Speňažovanie majetku

 

Ponuky na odkúpenie majetku úpadcu sa predkladajú v zalepenej obálke viditeľne označenej nápisom „EUROPA SC ZV II VEREJNÉ PONUKOVÉ KONANIE – NEOTVÁRAŤ“ na adrese správcovskej kancelárie správcu: Námestie slobody 28, 811 06 Bratislava.

 

Ponuka musí obsahovať:

a)  Identifikačné údaje záujemcu (vrátane fotokópie občianskeho preukazu/pasu pre FO, výpisu z Obchodného registra SR, nie staršieho ako 3 mesiace, pre PO) vrátane kontaktných údajov v rozsahu: email, telef. číslo/mobil;

b) Záväzné prehlásenie, že záujemca má záujem o nadobudnutie Predmetu speňažovania v celom rozsahu;

c) Záväzné prehlásenie, že záujemca bez akýchkoľvek výhrad súhlasí so zverejnenými podmienkami;

d) Záväzné prehlásenie, že záujemca nemá nevysporiadané záväzky voči Úpadcovi;

e) Ponuku za nadobudnutie Predmetu speňažovania vyjadrenú v peňažnej mene EUR (ďalej aj len ako „Ponuka na kúpnu cenu“);

f) Doklad o úhrade Ponuky na kúpnu cenu na účet podľa čl. II bod 1 tohto oznámenia;

g) Číslo účtu na vrátenie Ponuky na kúpnu cenu;

h) Súhlas záujemcu ako dotknutej osoby udelený podľa ust. § 13 ods. 1 písm. a) zákona č. 18/2018 Z.z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov správcovi Úpadcu na spracovanie osobných údajov vo vlastnom informačnom systéme pre účely zabezpečenia všetkých úkonov súvisiacich so speňažovaním Predmetu speňažovania.

 

Ponuky záujemcov musia byť správcovi doručené v lehote do 14 kalendárnych dní odo dňa zverejnenia oznámenia o vyhlásení I. kola verejného ponukového konania v Obchodnom vestníku SR.

 

Záujemca je oprávnený do verejného ponukového konania predložiť len jednu ponuku na rovnaký predmet ponukového konania, pričom raz predloženú ponuku nemožno viac meniť ani vziať späť.

 

Ponuka musí obsahovať všetky náležitosti uvedené v tomto ozname o vyhlásení I. kola verejného ponukového konania.

 

Ponuka musí byť napísaná v slovenskom jazyku.

 

Každý záujemca môže predložiť len jednu ponuku, ktorá sa bude týkať majetku patriaceho do konkurznej podstaty. V prípade, že záujemca predloží viacero ponúk, týkajúcej sa predmetu predaja, bude sa brať zreteľ iba na jednu ponuku, a to tú, v ktorej ponúkol najvyššiu cenu za odkúpenie predmetu predaja.

 

V prípade, že dôjde k stretu dvoch alebo viacerých ponúk s rovnakým najvyšším podaním, rozhoduje žreb správcu.

 

  1. Termín a miesto otvárania obálok
     

Otvorenie predložených obálok s ponukami na odkúpenie majetku uskutoční správca do 3 pracovných dní od uplynutia lehoty na predkladanie ponúk, pričom o tomto otváraní sa vyhotoví úradný záznam.

 

  1. Lehota na vyhodnotenie ponúk

 

Správca konkurznej podstaty vypracuje pre príslušný orgán písomné vyhodnotenie doručených ponúk v lehote 3 pracovných dní od uplynutia lehoty na predkladanie ponúk.

 

Správca vyhodnotí predložené ponuky komplexne s ohľadom na príslušné ustanovenia ZKR a záväzného pokynu príslušného orgánu Úpadcu.

 

Príslušný orgán má právo odmietnuť všetky ponuky záujemcov bez udania dôvodu.

 

Správca konkurznej podstaty vyrozumie všetkých záujemcov o výsledku príslušného kola verejného ponukového konania, pričom záloha zložená záujemcami, ktorých ponuka nebude príslušným orgánom označená za víťaznú bude následne dotknutým neúspešným záujemcom vrátená do 3 pracovných dní odo dňa vyhodnotenia záväzných ponúk záujemcov.

 

Po schválení víťaza výberového konania veriteľským výborom, správca zašle Víťazovi na podpis kúpnu podpísanú správcom Úpadcu s uvedením lehoty päť pracovných dní, v ktorej sa Víťaz zaväzuje túto podpísať a doručiť správcovi. Táto lehota začne plynúť okamihom doručenia kúpnej zmluvy Víťazovi. Víťaz sa zaväzuje uhradiť zmluvnú pokutu vo výške 10% z Ponuky na kúpnu cenu, ktorá sa stáva splatnou uplynutím lehoty na uzatvorenie kúpnej zmluvy podľa bodu 10. Podmienok alebo ak iným spôsobom zmarí verejné ponukové konanie, najmä, no nie však výlučne podstatným spôsobom poruší povinnosti vyplývajúce z týchto Podmienok. Víťaz sa zaväzuje strpieť uhradenie zmluvnej pokuty podľa týchto Podmienok z Ponuky na kúpnu cenu uhradenej podľa bodu 4. Podmienok a výslovne súhlasí so započítaním zmluvnej pokuty a uhradenej Ponuky na kúpnu cenu.

 

V Bratislave, dňa 03.03.2023

 

JUDr. Adrián Žák, komplementár spoločnosti Profesionálna správcovská kancelária, k. s., správca Úpadcu