Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 48/2023
  • Kapitola:
  • Konkurzy a reštrukturalizácie
  • Podanie:
  • Oznámenia správcov
  • Deň vydania:
  • 9.3.2023
  • Značka:
  • K012944
Obchodné meno/Názov/Meno a priezvisko dlžníka/úpadcu: Vinter Peter
Sídlo/Bydlisko dlžníka/úpadcu: Siladice 208, 92052 Siladice
IČO/Dátum narodenia dlžníka/úpadcu: 02.07.1980
Obchodné meno správcu:
Titul, meno a priezvisko správcu: Mgr. Daniel Poturnay
Sídlo správcu: Cukrovarská 225, 92521 Sládkovičovo
Kotakt na správcu : office@comerset.sk, 0903/802 222
Spisová značka správcovského spisu : 36OdK/159/2021 S1746-240
Spisová značka súdneho spisu : 36OdK/159/2021
Druh podania : Oznámenia súvisiace s dražbou majetku podliehajúceho konkurzu

Správca dlžníka Peter Vinter, nar. 02.07.1980, 920 52 Siladice 208 (ďalej len „dlžník“), týmto v zmysle § 167n ods. 1 zákona NR SR č. 7/2005 Z.z. o konkurze a reštrukturalizácii a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len „ZKaR“ ) a s primeraným použitím ustanovení zákona NR SR č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách a o doplnení zákona SNR č. 323/1992 Zb. o notároch a notárskej činnosti (Notársky poriadok) v znení neskorších predpisov (ďalej len „ ZoDD“) vyhlasuje 2. kolo dražby majetku dlžníka podliehajúceho konkurzu zapísaného v Súpise majetku pod por. č. 2:

1. Označenie dražobníka a navrhovateľa:

Mgr. Daniel Poturnay, správca dlžníka Peter Vinter, nar. 02.07.1980, 920 52 Siladice 208, so sídlom kancelárie správcu: Cukrovarská 225, 925 21 Sládkovičovo, zapísaný v zozname správcov vedenom Ministerstvom spravodlivosti SR pod č. S 1746, tel. 0903 802 222.

2. Kolo dražby:

Druhé kolo.

3. Miesto, dátum a čas otvorenia dražby:

Dražba sa bude konať 19. apríla 2023 s časom otvorenia dražby o 11:00 v sídle notárskeho úradu JUDr. Katarína Cvoligová, notár, Námestie sv. Michala 5, 920 01 Hlohovec.

4. Meno, priezvisko a sídlo notára, ktorý bude priebeh dražby osvedčovať notárskou zápisnicou:

JUDr. Katarína Cvoligová, notár, Námestie sv. Michala 5, 920 01 Hlohovec.

5. Označenie a opis predmetu dražby a jeho príslušenstva, opis práv a záväzkov na predmete dražby viaznucich a s ním spojených, ak podstatným spôsobom ovplyvňujú hodnotu predmetu dražby, opis stavu, v akom sa predmet dražby nachádza, a jeho odhadnutá alebo zistená cena:

Stavba doteraz nezapísaná v katastri nehnuteľností: záhradná chata č. 258, postavená na parc. č. 6586/77 a na parc. č. 6586/78 v záhradkárskej osade Mlynárska Hora, v kat. úz. Hlohovec. Stavba je situovaná mimo zastavaného územia obce na pozemku vykazujúcom klesanie južným smerom. Priame doklady o veku stavby nie sú. Podľa získaných informácií záhradkárska osada vznikla administratívnym rozhodnutím v roku 1969. Zo získaných informácií vyplýva limita možnej výstavby predmetu dražby v rozmedzí rokov 1975 až 1984. Chata v rámci miestneho šetrenia nevykazovala viditeľné statické, resp. konštrukčné poruchy, s potrebou len lokálnych úprav a opráv vyplývajúcich zo súčasnej nízkej úrovne exploatácie a údržby. Chata je v rámci pôdorysu čiastočne podpivničená a obsahuje celkovo 3 podlažia – suterén, prízemie a druhé nadzemné podlažie. Z konštrukčného hľadiska sa jedná o samostatne stojaci objekt s prvým nadzemným podlažím murovaným, druhé podlažie z drevenej konštrukcie.

Suterénna časť chaty je vybudovaná s obvodovými konštrukciami z monolitického betónu bez povrchových úprav. Strop je zo železobetónovej stropnej dosky s rovným podhľadom. Podlaha z udusanej zeminy, vstup je umožnený pomocou poklopu z prízemia chaty rebríkom.

Základy prízemia sú vo forme monolitických základových pásov. Základové a konštrukcie nadzemnej časti sú podľa predpokladu oddelené vodorovnou izoláciou. Obvodové zvislé konštrukcie prízemia sú riešené ako prevažne murovaná konštrukcia z bielych tehál a vnútorných povrchových úprav o nameranej hrúbke konštrukcie na úrovni 230 mm. Stropná konštrukcia nad prízemím je drevená trámová s rovným podhľadom z dreveného lakovaného obkladu. Strešná konštrukcia je vo forme mierne sklonitej strechy pod hranicou 10 stupňov s vrchnou krytinou z natavovaných asfaltových hydroizolačných pásov. Vstup do chaty je umožnený drevenými dverami. Okno je drevené s jednoduchým zasklením opatrené drevenou okenicou. Fasáda v podobe škárovaného tehlového režného muriva, vnútorný priestor je prevažne omietnutý hladkou omietkou, časť stien obložená dreveným obkladom. Klampiarske konštrukcie strechy sú z pozinkovaného plechu. Podlaha v rámci prízemia z PVC podlahoviny. Objekt má vybudované elektroinštalačné rozvody, avšak bez pripojenia na rozvodnú sieť. Zdrojom elektrickej energie počas exploatácie chaty bola v súčasnosti už chýbajúca elektrocentrála. V rámci objektu nie je realizovaný rozvod vody a ani ďalšie technické inštalácie. Do podkrovného priestoru vedú rebríkové drevené schodnicové schody bez podstupníc. V rámci prízemia chaty je umiestnený sporák na tuhé palivo a krbové kachle.

Druhé nadzemné podlažie je drevenou konštrukciou, kde drevený rám stien je z vonkajšej strany opláštený dreveným doskovým obkladom, z vnútornej strany sú steny obložené sololitovými doskami s povrchom z papierových tapiet. Hrúbka stien bola nameraná na úrovni 100 mm. Stropná konštrukcia s obkladom z tatranského profilu. Dvere na balkón drevené, okno drevené s jednoduchým zasklením. Podlaha drevená dosková. Elektrické rozvody. Z južnej strany konštrukcia balkóna. Na podlaží umiestnená vstavaná skriňa.

Príslušenstvo stavby tvorí čiastočne podzemná pivnica nadväzujúca na zadnú stranu chaty,  s betónovými monolitickými stenami, dreveným trámovým stropom, bez povrchových úprav vnútorných stien a podlahy z PVC, ďalej akumulačná nádrž dažďovej vody na východnej strane chaty a spevnené plochy pozdĺž južnej a časti západnej strany chaty.

Predmet dražby sa draží v stave, v akom stojí a leží. Pozemok pod chatou nie je predmetom dražby.

Všeobecná hodnota predmetu dražby zistená na základe znaleckého posudku č. 303/2022 zo dňa 14.11.2022 vypracovaného znalcom Ing. Rastislavom Pažitným predstavuje 8.800,- €.

6. Dátum a čas obhliadky predmetu dražby:

Prvá obhliadka sa uskutoční 4. apríla 2023 o 14:30, druhá obhliadka sa uskutoční 15. apríla 2023 o 11:30. Záujem zúčastniť sa obhliadky je potrebné avizovať najmenej 1 deň pred termínom obhliadky do 12:00 na email office@comerset.sk alebo prostredníctvom SMS na tel. č. 0903 802 222. Zraz záujemcov bude v uvedenom čase pri predmete dražby. Stretnutie so záujemcami, ktorí o to prejavia záujem, bude v čase 15 minút pred termínom obhliadky na čerpacej stanici PHM Slovnaft na výjazde z Hlohovca smer Koplotovce, odkiaľ bude hromadný presun k predmetu dražby. Dražobník záujemcom odporúča prísť na obhliadku motorovým vozidlom vhodným do ľahkého terénu.

7. Prezentácia účastníkov dražby:

Začiatok prezentácie účastníkov dražby je 30 minút pred otvorením dražby. Účastníkmi dražby môžu byť iba osoby spĺňajúce zákonné podmienky podľa § 5 ZoDD, ktoré pred začatím dražby správcovi predložia: a) doklad totožnosti, b) v prípade právnickej osoby alebo fyzickej osoby – podnikateľa výpis z príslušného registra, kde je evidovaný, c) čestné vyhlásenie, že účastník nie je osobou vylúčenou z dražby, d) doklad o zložení zábezpeky podľa ods. 7, e) v prípade zastúpenia účastníka inou osobou, splnomocnenie alebo poverenie s úradne overeným podpisom zastúpeného účastníka, z ktorého bude výslovne vyplývať oprávnenie konať za účastníka dražby. Dražba je prístupná verejnosti. Na dražbe môže byť okrem účastníkov dražby prítomná každá osoba, ktorá zaplatila vstupné. Vstupné je 3,32 € na osobu a deň. Vybrané vstupné je súčasťou výťažku dražby.

8. Spôsob a lehota na zloženie dražobnej zábezpeky:

Zloženie dražobnej zábezpeky sa nevyžaduje.

9. Najnižšie podanie a minimálne prihodenie:

Najnižšie podanie predstavuje sumu 6.000,- €. Minimálne prihodenie, ktoré môže účastník dražby urobiť, je 200,- €.

10. Úhrada ceny dosiahnutej vydražením:

Cenu dosiahnutú vydražením je vydražiteľ povinný zaplatiť najneskôr do 15 dní od skončenia dražby na konkurzný účet č. SK21 8330 0000 0029 0112 1984 (s uvedením mena a priezviska alebo názvu alebo obchodného mena vydražiteľa a značky 36OdK1592021 do poznámky). Neuhradenie ceny vydraženého predmetu dražby vydražiteľom po udelení príklepu sa považuje za zmarenie dražby vydražiteľom a účinky príklepu sa rušia. Vydražiteľ, ktorý spôsobil zmarenie dražby, je povinný na vyzvanie dražobníka uhradiť náklady dražby.

11. Podmienky odovzdania predmetu dražby vydražiteľovi:

Ak uhradil vydražiteľ cenu dosiahnutú vydražením v ustanovenej lehote, prechádza na neho vlastnícke právo k predmetu dražby udelením príklepu. Dražobník po úhrade úplnej ceny dosiahnutej vydražením vydá vydražiteľovi bez zbytočného odkladu jedno vyhotovenie osvedčeného odpisu notárskej zápisnice. Rovnako bez zbytočných prieťahov dražobník odovzdá predmet dražby vydražiteľovi a spíše s ním zápisnicu o odovzdaní predmetu dražbu. Všetky náklady spojené s odovzdaním a prevzatím predmetu dražby nesie vydražiteľ.

12. Poučenie podľa § 21 ods. 2 – 6 ZoDD:

- V prípade, ak sa spochybňuje platnosť záložnej zmluvy alebo boli porušené ustanovenia ZoDD, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu okrem prípadu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa osobitného predpisu; v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.

- Osoba, ktorá podala na súde žalobu o neplatnosť dražby podľa bodu 1, je povinná oznámiť príslušnému okresnému úradu začatie súdneho konania.

- Účastníkmi súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 1.

- Ak vydražiteľ zmaril dražbu alebo ak súd určil dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.

- Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste a ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.

V Sládkovičove 6. marca 2023

Mgr. Daniel Poturnay, správca