Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 48/2023
  • Kapitola:
  • Konkurzy a reštrukturalizácie
  • Podanie:
  • Oznámenia správcov
  • Deň vydania:
  • 9.3.2023
  • Značka:
  • K012870
Obchodné meno/Názov/Meno a priezvisko dlžníka/úpadcu: Július Kurucz
Sídlo/Bydlisko dlžníka/úpadcu: Ivana Bukovčana 6127/5, 84108 Bratislava
IČO/Dátum narodenia dlžníka/úpadcu: 02.09.1991
Obchodné meno správcu:
Titul, meno a priezvisko správcu: JUDr. Tatiana Hládeková
Sídlo správcu: Bajkalská 21/A, 82101 Bratislava
Kotakt na správcu : hladekova@akmisik.sk, 02/208 62 132
Spisová značka správcovského spisu : 33OdK/103/2022 S1626
Spisová značka súdneho spisu : 33OdK/103/2022
Druh podania : Oznámenia súvisiace so speňažovaním majetku podliehajúceho konkurzu

JUDr. Tatiana Hládeková, správca dlžníka Július Kurucz, trvale bytom Ivana Bukovčana 6127/5, 841 08 Bratislava, nar. 02.09.1991, týmto v zmysle ustanovenia § 167n v spojení s § 167p zákona č. 7/2005 Z. z. o konkurze a reštrukturalizácii a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len „ZoKR“), uverejňuje 1. kolo ponukového konania na predaj majetku podliehajúceho konkurzu za nasledujúcich podmienok:

PONUKOVÉ KONANIE – 1. kolo

I. Predmet konania

Predmetom ponukového konania je ponuka najvyššej kúpnej ceny za majetok dlžníka, a to nehnuteľnú vec spísanú do súpisu majetku konkurznej podstaty uverejneného v obchodnom vestníku č. 170/2022 dňa 5.9.2022 pod súpisovou položkou č. 1 nasledovne:

  1. stavba súp. č. 5747, postavená na pozemku parc. č. 889, druh stavby: Rodinný dom, popis stavby: Opletalova 60, nachádzajúca sa v Slovenskej republike, okrese Bratislava IV, obci Bratislava-Devínska Nová Ves, katastrálnom území Devínska Nová Ves, zapísaná Okresným úradom Bratislava, katastrálnym odborom na liste vlastníctva č. 1838, spoluvlastnícky podiel dlžníka 1/44, súpisová hodnota 4.000 €

II. Záväzná ponuka

Záujemca môže vypracovať a doručiť správcovi písomnú záväznú ponuku. Obsahom záväznej ponuky musí byť označenie ponukového konania, označenie záujemcu – identifikačné údaje záujemcu (fyzická osoba – meno, priezvisko, dátum narodenia a adresa trvalého pobytu, právnická osoba – obchodné meno, IČO a sídlo spoločnosti) a ponúknutá kúpna cena vyjadrená aj slovom. Záujemca v záväznej ponuke uvedie tiež svoje kontaktné údaje (tel. číslo, e-mail) a údaje bankového spojenia. Minimálna kúpna cena resp. najnižšie podanie sa nestanovuje. Prihliada sa iba na tie ponuky, kde bola záloha na celú ponúknutú kúpnu cenu v plnom rozsahu zložená záujemcom na účet správcu. Za riadne a včas uhradenú zálohu na celú ponúknutú kúpnu cenu sa považuje pripísanie peňažných prostriedkov na účet správcu najneskôr v posledný deň určený na doručovanie ponúk. Súčasťou záväznej ponuky je tiež doklad o zložení zálohy na celú ponúknutú kúpnu cenu v plnom rozsahu na účet správcu:

banka: Fio banka, a.s., pobočka zahraničnej banky

číslo účtu IBAN: SK5683300000002301122713

variabilný symbol: dátum narodenia/IČO záujemcu

Záujemca do správy pre prijímateľa uvedie svoje označenie spôsobom neumožňujúcim jeho zámenu s iným záujemcom – meno a priezvisko/obchodné meno a nasledujúci text: "33OdK/103/2022 S1626 - Július Kurucz – záloha“

III. Doručovanie záväznej ponuky

Účastník doručí záväznú ponuku v pevne zalepenej a neporušenej obálke. Vedľa označenia adresáta musí byť uvedený nasledujúci text: "33OdK/103/2022 S1626 - konkurz na majetok dlžníka Július Kurucz – ponukové konanie na predaj nehnuteľnosti – NEOTVÁRAŤ". Obálku so záväznou ponukou musí účastník doručiť do kancelárie správcu osobne alebo ako zásielku najneskôr do 27.3.2023 do 15.00 hod. Včas doručené ponuky na adresu kancelárie správca označí dátumom doručenia. Na obálky doručené po tejto lehote alebo porušené a nesprávne označené obálky nebude správca prihliadať. Účastník môže doručiť najviac jednu záväznú ponuku. Účastník nemôže už raz doručenú záväznú ponuku meniť ani dopĺňať.

IV. Vyhodnotenie ponukového konania

Za úspešného účastníka v ponukovom konaní sa považuje ten účastník, ktorého ponuka bola vyhodnotená ako úplná a ktorý ponúkol najvyššiu kúpnu cenu, ktorá bola ako záloha na celú ponúknutú kúpnu cenu v plnom rozsahu zložená záujemcom na účet správcu. Rozhoduje vždy najvyššia ponúknutá kúpna cena. Ak viacerí záujemcovia ponúknu rovnaké plnenie, rozhodne žreb správcu. S úspešným uchádzačom je správca povinný bezodkladne pripraviť a uzavrieť kúpnu zmluvu. Ak účastník ani po výzve správcu neuzavrie kúpnu zmluvu, správca vráti účastníkovi zloženú zálohu a účastníka z ponukového konania vyradí. Ak došlo k vyradeniu úspešného účastníka, vykoná sa bezodkladne opakované vyhodnotenie, v ktorom uspeje ten účastník, ktorý splnil podmienky ponukového konania a ponúkol ďalšiu najvyššiu kúpnu cenu; postup sa opakuje až dovtedy, kým nie je ponukové konanie skončené. O vyhodnotení ponukového konania správca spíše úradný záznam, ktorý založí do správcovského spisu. Otváranie obálok sa uskutoční za prítomnosti správcu alebo ním poverenej osoby.

V. Skončenie ponukového konania

Každý z účastníkov znáša náklady na účasť v ponukovom konaní sám. Ponukové konanie sa končí ak nebola podaná ani jedna záväzná ponuka, alebo ak ani jednu podanú ponuku nemožno považovať za úplnú, alebo ak ani jeden úspešný uchádzač neuzavrel kúpnu zmluvu, a to ani po opätovnom vyhodnotení. Pokiaľ je prvé kolo ponukového konania skončené bez toho, že by došlo k speňaženiu predmetu ponukového konania, správca bezodkladne vyhlási druhé kolo ponukového konania za obdobných podmienok ako prvé kolo ponukového konania.

VI. Ostatné podmienky

Každý z účastníkov znáša náklady na účasť v ponukovom konaní sám. Správca je oprávnený odmietnuť všetky návrhy a samotné ponukové konanie zrušiť. Správca môže podmienky ponukového konania podrobnejšie upraviť, avšak tak, aby nebola sťažená účasť čo najširšieho okruhu účastníkov. Záväzný výklad podmienok ponukového konania určuje správca.

VII. Kontakty

Bližšie informácie možno získať osobne v kancelárii správcu každý pracovný deň od 09.00 do 15.00 hod. po predchádzajúcom ohlásení, telefonicky na t. č. +421220862132, poštou na adrese Bajkalská 21/A, 821 01 Bratislava, alebo elektronicky na adrese elektronickej pošty hladekova@akmisik.sk. Správca neposkytuje informácie o počte záujemcov ani doručených záväzných ponukách. Správca bude po skončení ponukového konania písomne informovať iba úspešného účastníka.

JUDr. Tatiana Hládeková, správca