Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 47/2023
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Dražby - Správcovia dane
  • Deň vydania:
  • 8.3.2023
  • Značka:
  • X016841
Správca dane : Bratislava
Sídlo : Ševčenkova 32, 850 00 Bratislava SR
Dražobná vyhláška č. :
Z. :
Správca dane zverejňuje :

                                                                      Daňový úrad Bratislava

                                                            Ševčenkova 32, 850 00  Bratislava

___________________________________________________________________________________________

Číslo daňového exekučného konania: 110000523123

Číslo:100680533/2023 

Dátum: 28.02.2023

      Daňový úrad Bratislava na základe zákona č. 35/2019 Z. z. o finančnej správe a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a zákona č. 563/2009 Z. z. o správe daní (daňový poriadok) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len "Daňový poriadok") vydáva

                                                                     d r a ž o b n ú   v y h l á š k u

                                                                         na predaj nehnuteľnosti.

      Na základe právoplatného daňového exekučného príkazu na predaj nehnuteľnosti č. 101645690/2022 zo dňa 02.06.2022 vydaného Daňovým úradom Bratislava sa vykonáva predaj nehnuteľnosti.  Predmetom dražby je: 

nehnuteľnosť evidovaná na Okresnom úrade Bratislava, Katastrálny odbor, Okres: Bratislava III, Obec: Bratislava-Nové Mesto, Katastrálne územie: Nové Mesto, na liste vlastníctva č. 721

ČASŤ A: MAJETKOVÁ PODSTATA

Stavby

Súpisné číslo: 0, na parcele č. 11280/6, 11280/58, Druh stavby: 7, Popis stavby: garáž, Umiest. stavby: 1

ČASŤ B: VLASTNÍCI A INÉ OPRÁVNENÉ OSOBY

Spoluvlastnícky podiel: 1/1

Dátum konania dražby: 12.04.2023

Miesto konania dražby: Daňový úrad Bratislava, Radlinského 37, 811 07 Bratislava, kanc. 405

Čas konania dražby: 11:00 hod.

Vyvolávacia cena: 10.500,00 EUR, ktorá je najnižším podaním.

Obhliadka nehnuteľnosti: Dohodnúť telefonicky na t.č. 02/57378253

Podmienky dražby:

1. Dražiteľom môže byť fyzická osoba spôsobilá na právne úkony, ktorá sa preukáže platným dokladom totožnosti a jej účasť na dražbe nevylučuje osobitný predpis, alebo právnická osoba so sídlom v SR, v zastúpení štatutárnym orgánom. Tieto osoby môžu byť  zastúpené zástupcom, ktorý sa  musí preukázať úradne overeným  plnomocenstvom. Záujemca o dražbu sa musí zaregistrovať v  mieste konania dražby dňa 12.04.2023 v čase od 09:00 hod. najneskôr do 10:00 hod.

2. Správca dane dražobnú zábezpeku určuje vo výške 5.500,00 EUR, slovom päťtisícpäťsto eur, ktorú je každý dražiteľ povinný zložiť prevodom na daňový exekučný účet č. SK04 8180 5010 8370 0044 3313, KS 8144, VS  SP00000019  vedený v Štátnej pokladnici alebo v hotovosti u správcu dane v termíne do 06.04.2023. Dražby sa môže zúčastniť len dražiteľ, ktorý sa najneskôr hodinu pred určeným začiatkom dražby preukáže správcovi dane dokladom preukazujúcim zloženie dražobnej zábezpeky a to:
 

  • výpisom z účtu obsahujúcim údaje o odpísaní dražobnej  zábezpeky z účtu dražiteľa v  prospech správcu dane
  • dokladom o zaplatení dražobnej zábezpeky v hotovosti.

3. Dražiteľovi, ktorý bol v dražbe neúspešný, vráti správca dane dražobnú zábezpeku v termíne najneskôr do 5 pracovných dní odo dňa konania dražby podľa § 136 ods. 5 Daňového poriadku.

4. Príklep udelí správca dane tomu, kto urobil najvyššie podanie. Ak niekoľko dražiteľov urobí rovnaké podanie a ak sa neurobilo  vyššie prípustné podanie, rozhodne správca dane o udelení príklepu žrebom. Ak je medzi dražiteľmi dražiteľ, uplatňujúci  si predkupné právo, udelí správca dane príklep prednostne jemu. Ak je takýchto osôb viac, rozhodne správca dane o udelení príklepu žrebom.

5. Vydražiteľ je povinný uhradiť vydraženú cenu predmetu dražby  (najvyššie podanie), v termíne určenom v rozhodnutí o udelení príklepu, a to prevodom na daňový exekučný účet  Daňového úradu Bratislava vedený v Štátnej pokladnici číslo účtu SK49 8180 5009 1080 2799 2544, variabilný symbol 8710046735, špecifický symbol 36198371, alebo v hotovosti u správcu dane. Úspešnému vydražiteľovi sa započítava do ceny vydraženej nehnuteľnosti vopred zaplatená dražobná zábezpeka. Ak vydražiteľ neuhradí najvyššie podanie v termíne určenom v rozhodnutí o udelení príklepu, správca dane dražobnú  zábezpeku nevráti a použije ju na úhradu nákladov podľa § 144 ods. 2 Daňového poriadku. V prípade opakovanej a opätovnej  dražby tento dražiteľ dražiť nemôže. Rovnako sa tento dražiteľ nemôže zúčastniť ani konania o prechode vlastníckeho  práva k nehnuteľnosti na základe ponuky.

6. Vydražiteľ musí bez započítania na najvyššie podanie prevziať závady (nájomné práva, vecné bremená, ktoré vznikli na základe osobitného predpisu a zmluvné vecné bremená). Na nehnuteľnosti viaznu tieto závady: Závady a úžitky z nehnuteľnosti prechádzajú na vydražiteľa  nadobudnutím vlastníckeho práva k nehnuteľnosti.

7. V zmysle § 142 Daňového poriadku sa udelením príklepu so súhlasom správcu dane môže vydražiteľ ujať držby vydraženej nehnuteľnosti. Vlastnícke právo k nehnuteľnosti nadobúda vydražiteľ na základe právoplatného rozhodnutia správcu dane o udelení príklepu a zaplatením najvyššieho podania v lehote určenej v tomto rozhodnutí. Ak sa zruší rozhodnutie o udelení príklepu alebo vydražiteľ v určenej lehote nezaplatí najvyššie podanie, je povinný vydraženú vec vrátiť, vydať všetky prírastky, úžitky  a nahradiť škodu, ktorá vznikla na vydraženej nehnuteľnosti.

8. Ak vydražiteľ neuhradí najvyššie podanie včas alebo dražba sa nekonala z dôvodu nezáujmu dražiteľov, v zmysle § 143 Daňového poriadku správca dane nariadi opakovanú dražbu najneskôr do dvoch mesiacov od konania dražby uvedenej v tejto dražobnej vyhláške alebo od termínu stanoveného pre konanie dražby. Ak je opakovaná dražba neúspešná, môže správca dane nariadiť opätovnú dražbu.

9. Správca dane upozorňuje osoby, ktoré majú k nehnuteľnosti predkupné právo, že toto právo preukážu najneskôr pri zložení dražobnej zábezpeky a uplatniť si ho môžu len na dražbe ako dražitelia. Správca dane udelí prednostne príklep dražiteľovi uplatňujúcemu si predkupné právo. Ak je takýchto osôb viac, rozhodne správca dane o udelení príklepu žrebom. Udelením  príklepu predkupné právo zaniká.

10. Správca dane zruší konanie dražby, ak:

    1. daňový dlžník uhradí daňový nedoplatok najneskôr hodinu pred určeným začiatkom dražby,
    2. spoluvlastník nehnuteľnosti, ktorá je v podielovom spoluvlastníctve poukáže na účet  správcu dane vyvolávaciu cenu podielu, ktorý sa má dražiť a najneskôr hodinu pred určeným  začiatkom dražby predloží doklad o jeho zaplatení,
    3. iná osoba poukáže na účet správcu dane celý daňový nedoplatok bez nároku na prechod     vlastníckeho práva k veci a najneskôr hodinu pred začiatkom dražby predloží doklad o jeho zaplatení.

11. Ďalšie informácie o predmete, prípadne priebehu dražby môžete získať osobne v kancelárii č. 405 na  Daňovom úrade Bratislava alebo telefonicky na t. č.  02/57378253.

 

 

 

 

 

                                                                                                                   .............................................................

                                                                                                                               Ing. Andrea Suchoňová

                                                                                                                                          námestník

                                                                                                                              riaditeľa daňového úradu

                                                                                                                               úseku daňovej exekúcie