Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 47/2023
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o výsledku dobrovoľnej dražby
  • Deň vydania:
  • 8.3.2023
  • Značka:
  • X016837
AUKČNÁ SPOLOČNOSŤ s.r.o.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo 023/2023
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko AUKČNÁ SPOLOČNOSŤ s.r.o.
II. Sídlo/bydlisko Kopčianska1085101 Bratislava
a) Názov ulice/verejného priestranstva Kopčianska
b) Orientačné/súpisné číslo 10
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 85101
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Bratislava I , oddiel: Sro , vložka číslo: 72494/B
IV. IČO/ dátum narodenia 46141341
IV. IČO/ dátum narodenia
C. Miesto konania dražby priestory AUKČNEJ SPOLOČNOSTI s.r.o., Kopčianska ul. č. 10, Bratislava, (objekt Vienna Gate, 14. posch., nebytový priestor č. A 261)
D. Dátum konania dražby 06. 03. 2023
E. Čas konania dražby 11:00 hod. – 11:05 hod.
F. Kolo dražby prvé
G. Predmet dražby

Nehnuteľnosti nachádzajúce sa v okrese: Senec, obec: Senec, katastrálne územie: Senec, tak ako sú zapísané v evidencii Okresného úradu Senec, katastrálny odbor, na liste vlastníctva č. 11099, a to konkrétne:

  1. rozostavaný byt č. 1 – 5A, nachádzajúci sa na prízemí Bytového komplexu Centrál Pasáž blok B, vchod: Mierové námestie 2, Blok B (ďalej len „Dom“) postaveného na pozemku parcely reg. „C“ č. 3492/13 o výmere 412 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie (ďalej len „Pozemok“), spolu so spoluvlastníckym podielom na spoločných častiach a zariadeniach Domu, na príslušenstve a spoluvlastníckym podielom k Pozemku o veľkosti 5841/68729, (ďalej spolu len ako „Nehnuteľnosť I“),
  2. rozostavaný nebytový priestor č. S1, nachádzajúci sa na -1 suteréne Domu postaveného na Pozemku, spolu so spoluvlastníckym podielom na spoločných častiach a zariadeniach Domu, na príslušenstve a spoluvlastníckym podielom k Pozemku o veľkosti 1346/68729 (ďalej len ako „Nehnuteľnosť II“ a spolu s Nehnuteľnosťou I len ako „predmet dražby“).
H. Opis predmetu dražby
        1. Byt č. 1-5A na prízemí v bytovom dome bez s.č., Mierové nám. č. 2, Blok B, k.ú. Senec:

Byt č. 1-5A sa nachádza na prízemí, v bytovom dome bez súp. č. v novobudovanom bytovom komplexe "Centrál Pasáž". Hlavnú funkčnú náplň obytných objektov A a B tvoria byty. Oba objekty majú 2 plné podlažia a podkrovie, oba sú podpivničené, kde v suteréne sa nachádza garáž. Objekt A je koncipovaný ako 3 radové domy. Objekt B je skladačkou rôznych typov bytov najmä dvoj a trojizbových. Navrhované obytné objekty A, B tvoriace bytový komplex "Centrál Pasáž" sa nachádzajú v dvorovej/záhradnej časti existujúcej administratívnej budovy na Mierovom námestí. Vjazd na pozemok je z námestia cez podjazd. Oba objekty majú hlavné fasády orientované na východ. Blok A nadväzuje na existujúcu administratívnu budovu, Blok B je samostatne stojaci. Oba bloky tvoria samostatne prístupný celok cez kontrolovaný peší vstup. Blok B má 2 nadzemné podlažia, horné, so sedlovou strechou. Hlavná fasáda objektov je orientovaná na východ, kde je typickým prvkom vysunutá konštrukcia pozdĺžneho balkóna s dreveným zábradlím. Začiatok užívania je rok 2022.

 

Dispozičné riešenie sa predpokladá:

Byt č. 1-5A pozostáva zo vstupu, kuchyne s obývacou izbou, kúpeľne, WC, 2x spálne, chodby a skladu. Z dostupného pôdorysu predpokladáme, že k bytu bola projektovaná aj terasa. 

Celková podlahová plocha bytu je 58,41 m2 (bez výmery predpokladanej terasy).

 

Technicko – konštrukčné riešenie sa predpokladá:

Bytový dom:

Blok B sa skladá zo 4 rovnakých sekcií. Na 1. NP sa nachádzajú 3-oj izbové byty so záhradkami. Zo západnej strany je schodiskom prístupný 2-oj izbový byt na 2. NP skrz veľkú terasu. Byty na 2. NP majú i balkóny pozdĺž celej fasády orientované na východ. Byty na 1. NP sú orientované na východ, na 2. NP na východ i západ. Oba bloky spája podzemná garáž, ktorá sa smerom na juh vynára spod terénu. Garáž je prístupná rampou z dvora. Garáž má kapacitu 19 stojísk. Suterén je vytvorený zo železobetónovej vane tvoriacej súčasne základovú dosku i paženie výkopu. Nosný systém budovy tvorí v prevažnej miere priečny železobetónový skelet doplnený prievlakmi a stenami. V suteréne budú použité steny z OT tvárnic. Obvodový plášť je tvorený výplňovým keramickým murivom. Nadokenné a naddverné preklady otvorov sú realizované ako prefabrikované podľa technologického predpisu výrobcu. Steny medzi bytmi sú hr. 250 mm z muriva Akustik, z dôvodu akustickej nepriezvučnosti. Strešná konštrukcia je tvorená hambálkovými krovmi z reziva C 24. Stropy sú tvorené oceľobetónovými doskami hrúbky 150 mm (nadzemné) a 250 mm (strop suterénu). Nenosné konštrukcie v bytoch tvoria murované tehlové priečky hrúbky 115 alebo 150 mm. Priečky 150 mm sú nosné na zavesenie zariaďovacích predmetov hygienických zariadení, alebo pre lepšie hlukové oddelenie spální od obývačkového priestoru. Ostatné murované priečky v bytoch aj OV sú hrúbky 115 mm. Schodiská budú tvorené oceľobetónovými doskami hrúbky 150 mm. Zastrešenie bytového domu je šikmou strechou, ktorá je navrhnutá ako jednoplášťová strecha. Hlavné strechy majú sklon 30 resp. 35 stupňov. Terasy majú pochôdznu vrstvu z dlažby z vymývaného štrku uloženú na terčíkoch.

 

Byt:

Nakoľko je byt situovaný v nedokončenej, rozostavanej a neskolaudovanej stavbe popis vychádza z obhliadky iných bytov                   v danom bytovom dome. Podlahy v byte nie sú položené, v kuchyni nie je osadená kuchynská linka a v kúpeľni nie sú osadené zariaďovacie predmety, okrem zariadenia na kúrenie a ohrev vody a nosnej kostry pre osadenie zaveseného WC. Stropy tvoria SDK podhľady bez úpravy omietkou, steny sú upravené omietkou bez maľby. Obklad stien nie je vykonaný. Okná sú plastové s izolačným dvojsklom. Interiérové dvere a zárubne nie sú osadené, okrem vstupných PVC dvier. Vykurovanie je teplovodné pomocou radiátorov zabezpečené vlastným plynovým kotlom. Ohrev TÚV je zabezpečený vlastným zásobníkom.

 

        1. Garážové státie:

Ide o garážové státie č. S 1 v suteréne bytového domu.

Podlahová plocha státia je 13,50 m2.

 

 

 

Nakoľko znalcovi nebola umožnená obhliadka predmetu dražby, opis predmetu dražby vychádza z predložených podkladov a vonkajšej obhliadky.

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Predmet dražby sa celkovo nachádza v rozostavanom stave.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
a) Právo vecného bremena k pozemku p. č. 3492/1 spočívajúce: - v práve vstupu, prechodu pešo a prejazdu motorovými vozidlami alebo inými dopravnými prostriedkami cez zaťaženú nehnuteľnosť, - v práve kedykoľvek a podľa vlastného uváženia na zaťaženej nehnuteľnosti po predchádzajúcom písomnom oznámení zriadiť ako aj vykonať montáž, údržbu a opravu miestnej komunikácie, vodovodných, kanalizačných a plynových potrubí, rozvodov elektrickej energie, tepla, telefónneho a televízneho signálu a ostatných médií, resp. inžinierskych sietí v prospech každodobého vlastníka p. č. 3492/13 (GP č. ov. 2003/2018 zo dňa 07.11.2018, ZPMZ č. 8859 k Z-6953/2018), podľa zmluvy V-8678/2015 zo dňa 24.11.2015;
b) Záložné právo v prospech ostatných vlastníkov bytov a nebytových priestorov, podľa § 15 ods. 1 zákona NR SR č. 182/1993 Z. z. v znení neskorších predpisov, ktoré nie je zapísané na liste vlastníctva;
c) Záložné právo v prospech navrhovateľa dražby Tatra banka, akciová spoločnosť, so sídlom Hodžovo námestie 3, 811 06 Bratislava, IČO: 00 686 930 na p. č. 3492/13 (GP č. ov. 2003/2018 zo dňa 07.11.2018, ZPMZ č. 8859 k Z-6953/2018) na zabezpečenie úveru podľa zmluvy č. V - 8679/2015 zo dňa 24.11.2015;
d) Záložné právo v prospech navrhovateľa dražby Tatra banka, akciová spoločnosť, so sídlom Hodžovo námestie 3, 811 06 Bratislava, IČO: 00 686 930, na zabezpečenie úveru podľa zmluvy č. V-8138/2019 zo dňa 29.11.2019.
K. Najnižšie podanie nebolo urobené
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
U. Označenie licitátorov
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Jana Živická
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva ..............
b) Orientačné/súpisné číslo ......
c) Názov obce ........... d) PSČ ............
e) Štát .......
III. Zapísaný
IV. IČO/ dátum narodenia 15.03.1984
V. Odhad ceny predmetu dražby Cena predmetu dražby zistená znaleckým posudkom:
137.000,- EUR (slovom: stotridsaťsedemtisíc EURO)