Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 47/2023
  • Kapitola:
  • Konkurzy a reštrukturalizácie
  • Podanie:
  • Oznámenia správcov
  • Deň vydania:
  • 8.3.2023
  • Značka:
  • K012671
Obchodné meno/Názov/Meno a priezvisko dlžníka/úpadcu: AGREX VINICA, s.r.o.
Sídlo/Bydlisko dlžníka/úpadcu: Adyho 242/6 / 0, 99128 Vinica
IČO/Dátum narodenia dlžníka/úpadcu: 50082761
Obchodné meno správcu: Prvá insolvenčná, k.s.
Titul, meno a priezvisko správcu:
Sídlo správcu: Vinohradnícka 788/7, 99001 Veľký Krtíš
Kotakt na správcu : milankozicky@yahoo.com, 0915/183 450
Spisová značka správcovského spisu : 6K/5/2021 S2035
Spisová značka súdneho spisu : 6K/5/2021
Druh podania : Oznámenia súvisiace so speňažovaním majetku podliehajúceho konkurzu

Správca Prvá insolvenčná k.s., Vinohrdnícka 787/7, Veľký Krtíš, IČO:  v konkurznom konaní dlžníka : AGREX VINICA, s.r.o., so sídlom Adyho 242/6, 991 28 Vinica, IČO: 50 082 761, v súlade s ust. § 167p zák. č. 7/2005 Z. z. o konkurze a reštrukturalizácií , vyhlasuje II. kolo ponukového konania na predaj peňažných pohľadávok zapísaných do súpisu majetku tvoriaceho všeobecnú podstatu, ktorý bol zverejnený v OV č. 115/2022 dňa 15.06.2022:

Súpisová zložka majetku: Peňažná pohľadávka voči obchodnému partnerovi PORAGRO, s.r.o., so sídlom Karpatské námestie 10/A, 831 06 Bratislava-mestská časť Rača, IČO: 44 147 538.  Deň a dôvod zapísania majetku do súpisu: 12.06.2022 Majetok patriaci úpadcovi v deň vyhlásenia konkurzu Súpisová hodnota: 7200 EUR.

Súpisová zložka majetku: Peňažná pohľadávka voči obchodnému partnerovi PORAGRO, s.r.o., so sídlom Karpatské námestie 10/A, 831 06 Bratislava-mestská časť Rača, IČO: 44 147 538. Deň a dôvod zapísania majetku do súpisu: 12.06.2022 Majetok patriaci úpadcovi v deň vyhlásenia konkurzu Súpisová hodnota: 85814,98 EUR.

Spôsob speňaženia: Správca speňaží Predmet speňaženia v ponukovom konaní, ktoré zorganizuje podľa ustanovenia § 92 ods. 1 písm. d) zákona č. 7/2005 Z. z. o konkurze a reštrukturalizácii a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len „ZKR“). Na zmluvu, ktorou Správca speňaží Predmet speňaženia podľa tohto pokynu sa budú primerane vzťahovať ustanovenia § 524 a nasl. zákona č. 40/1964 Zb. Občiansky zákonník (ďalej len „OZ“) o zmluve o postúpení pohľadávok.

Vyhlásenie ponukového konania: Ponukové konanie Správca vyhlási formou oznámenia zverejneného v Obchodnom vestníku SR.

Lehota na doručenie ponuky je desať (10) kalendárnych dní od vyhlásenia príslušného kola ponukového konania.

Podmienky ponukového konania: Podmienkou podania ponuky do ponukového konania je (i) predloženie podpísanej písomnej ponuky s identifikáciou záujemcu (vrátane kontaktných údajov), obsahujúcej sumu odplaty, ktorú záujemca za nadobudnutie Pohľadávky ponúka.

Zloženie zábezpeky správca nepožaduje. Záujemca doručením ponuky Správcovi vyjadruje svoj súhlas s podmienkami ponukového konania, ako aj s tým, že v prípade porušenia záväzku (i) riadne a včas doplatiť zostatok odplaty za Predmet speňaženia a/alebo (ii) uzavrieť zmluvu o postúpení pohľadávky.

Na ponuku záujemcu, ktorá nebude spĺňať podmienky ponukového konania alebo bude do kancelárie Správcu doručená oneskorene, sa v ponukovom konaní nebude prihliadať.

V prípade, ak v čase odo dňa vyhlásenia ponukového konania do dňa uzatvorenia zmluvy dôjde k zaplateniu pohľadávky tvoriacej Predmet speňaženia, uspokojená pohľadávka už nebude predmetom postúpenia, pričom Správca túto skutočnosť oznámi víťaznému záujemcovi najneskôr jeden pracovný deň pred dohodnutým termínom uzatvorenia zmluvy. Víťazný záujemca môže z uvedeného dôvodu odmietnuť uzatvorenie zmluvy.

Odplata: O víťazstve v ponukovom konaní rozhoduje najvyššia ponúknutá odplata za Predmet speňaženia. Správca je povinný prijať najvyššiu ponúknutú odplatu bez možnosti jej odmietnutia a túto predložiť zástupcovi veriteľov na schválenie.

V prípade, ak by v ponukovom konaní boli Správcovi doručené dve alebo viac rovnakých najvyšších ponúk za konkrétny Predmet speňaženia, víťaznou sa stáva ponuka, ktorá bola do kancelárie Správcu doručená najskôr.

Účtom úpadcu pre účely zloženia odplaty, resp. akýchkoľvek ďalších platieb pre účely ponukového konania sa rozumie účet v tvare IBAN: SK6383300000002602010088, vedený vo FIO BANKA a. s. (ďalej len „Účet”).

Vyhodnotenie ponukového konania: Ponukové konanie vyhodnotí Správca do troch (3) kalendárnych dní od uplynutia lehoty na predkladanie ponúk. O vyhodnotení ponúk Správca spíše úradný záznam. Správca predloží Zástupcovi veriteľov víťaznú ponuku na schválenie do troch (3) kalendárnych dní odo dňa vyhodnotenia ponukového konania podľa predchádzajúcej vety.

Zástupca veriteľov schváli alebo neschváli Správcom predloženú víťaznú ponuku a písomne o tom informuje Správcu do desiatich (10) pracovných dní od predloženia víťaznej ponuky Správcom.

Pri vyhodnotení ponukového konania Správcom rozhoduje najvyššia ponúknutá odplata za Predmet speňaženia. Záujemcu, ktorý sa stal víťazom ponukového konania a ktorého ponuku schváli zástupca veriteľov, Správca vyzve na uzatvorenie zmluvy o postúpení pohľadávky pod podmienkou, že odplatu zaplatí v prospech Účtu najneskôr ku dňu podpisu zmluvy, a to v lehote určenej Správcom, ktorá nesmie byť kratšia ako 15 (pätnásť) kalendárnych dní, ibaže víťaz ponukového konania výslovne písomne oznámi Správcovi, že žiada o skrátenie tejto lehoty.

Ak úspešný záujemca odplatu nezaplatí v súlade s podmienkami vyššie alebo v lehote stanovenej Správcom neuzavrie zmluvu o postúpení pohľadávky, na víťaznú ponuku sa neprihliada a Správca je povinný príslušné kolo ponukového konania zopakovať. Úspešný záujemca nadobudne Predmet speňaženia nezaťažený zabezpečovacími právami v súlade s ustanovením § 93 ods. 2 ZKR.

Záverečné ustanovenia: Toto ponukové konanie nie je verejnou súťažou alebo verejným prísľubom podľa príslušných ustanovení Občianskeho zákonníka, ani verejnou obchodnou súťažou alebo verejným návrhom na uzatvorenie zmluvy podľa príslušných ustanovení Obchodného zákonníka.

Správca si vyhradzuje právo ponukové konanie kedykoľvek aj bez udania dôvodu zrušiť resp. odmietnuť ponuku zjavne neprimeranú.

Podrobnejšie informácie ohľadom Predmetu speňaženia poskytne správca telefonicky na tel. č.: +421 915 183 450 alebo e-mailom na: milankozicky@yahoo.com.

Ponuky je potrebné adresovať na adresu sídla Správcu – Vinohradnícka 788/7, Veľký Krtíš, 99001, pričom ponuka musí byť doručená najneskôr do 10 dní od zverejnenia v obchodnom vestníku SR, v zapečatenej nepriehľadnej obálke s nápisom „NEOTVÁRAŤ“ a nápisom „PONUKOVÉ KONANIE – AGREX VINICA, s.r.o. – PREDAJ POHĽADÁVKY“.

Na ponuku, ktorá nebude spĺňať stanovené podmienky alebo bude doručená oneskorene, sa nebude prihliadať.

Vo Veľkom Krtíší, 3.3.2023

Prvá insolvenčná, k.s., správca