Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 46/2023
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o výsledku dobrovoľnej dražby
  • Deň vydania:
  • 7.3.2023
  • Značka:
  • X016567
AUKČNÁ SPOLOČNOSŤ s.r.o.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo 017/2023
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko AUKČNÁ SPOLOČNOSŤ s.r.o.
II. Sídlo/bydlisko Kopčianska1085101 Bratislava
a) Názov ulice/verejného priestranstva Kopčianska
b) Orientačné/súpisné číslo 10
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 85101
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Bratislava I , oddiel: Sro , vložka číslo: 72494/B
IV. IČO/ dátum narodenia 46141341
IV. IČO/ dátum narodenia
C. Miesto konania dražby salónik EXECUTIVE LOUNGE na prízemí Hotela Mikádo, Hollého 11, 949 01 Nitra
D. Dátum konania dražby 03. 03. 2023
E. Čas konania dražby 15:33 hod. – 15:41 hod.
F. Kolo dražby prvé
G. Predmet dražby

Nehnuteľnosti nachádzajúce sa v okrese: Komárno, obec: Zlatná na Ostrove, katastrálne územie: Zlatná na Ostrove, zapísané v evidencii Okresného úradu Komárno, katastrálny odbor, na liste vlastníctva č. 63, a to konkrétne:

  • rodinný dom so súpisným číslom 420 s príslušenstvom, postavený na pozemku parcely registra „C“ č. 1089/24 o výmere 369 m², druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie,
  • pozemok parcely registra „C“ č. 1089/18 o výmere 711 m², druh pozemku: záhrada,
  • pozemok parcely registra „C“ č. 1089/24 o výmere 369 m², druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie (ďalej len ako „predmet dražby“).
H. Opis predmetu dražby

Rodinný dom súp. č. 420, katastrálne územie Zlatná na Ostrove

Rodinný dom je jednopodlažná budova bez podpivničenia. Dom je situovaný v zástavbe porovnateľných rodinných domov. Ulica, na ktorej sa dom nachádza, je stredne frekventovaná. Prevládajúca zástavba je bytová - 1 - 2 poschodové rodinné domy. V širšom okolí domu je kompletná občianska vybavenosť, materská škola, základná škola, obecný úrad, kultúrny dom, knižnica, zariadenie pre seniorov, obchody a pošta. Vzdialenosť do okresného mesta Komárno je 13 km. V mieste je možnosť napojenia na verejný rozvod NN, plyn a vodovod, dom je odkanalizovaný do žumpy. Predmet dražby bol daný do užívania v roku 1967.

 

Dispozičné riešenie sa predpokladá:

1. NP: kotolňa, kuchyňa, predsieň a dve izby.

Zastavaná plocha 1.NP je 78,77 m2.

 

Technicko - konštrukčné riešenie sa predpokladá:

Základy domu sú železobetónové s vodorovnou izoláciou, podmurovka domu je železobetónová. Murivo je murované z tehál v skladobnej hrúbke nad 40 do 50 cm, deliace konštrukcie sú tehlové. Vnútorné omietky sú vápenné štukové. Stropy sú s rovným podhľadom, drevené trámové. Krov je väznicový valbový. Krytinu strechy na krove tvoria pálené obyčajné jednodrážkové škridle. Klampiarske konštrukcie strechy a ostatné klampiarske konštrukcie sú z pozinkovaného plechu. Fasádne omietky sú zo škrabaného brizolitu, v miestach prasklín sú vyspravené. Schody sú z mäkkého dreva bez podstupníc. Dvere sú hladké plné alebo zasklené. Okná sú plastové s izolačným dvojsklom. Podlahy obytných miestností tvoria textilné vpichované podlahoviny. Dlažby a podlahy ostatných miestností sú keramické dlažby. Elektroinštalácia je svetelná a motorická. Na prízemí rodinného domu je televízny rozvod a rádioantény. Rozvod vody je z plastového potrubia studenej a teplej vody z centrálneho zdroja. Inštalácia plynu je zabezpečená rozvodom zemného plynu. Kanalizácia je z plastového potrubia. Zdrojom teplej vody je zásobníkový elektrický ohrievač. Zdroj vykurovania je plynový kotol. Vnútorné vybavenie kúpeľne tvorí oceľová smaltovaná vaňa, umývadlo a WC. Záchod je splachovací s umývadlom. Vnútorné obklady sú v prevažnej časti kúpeľne, vane, WC a kuchyne minimálne pri sporáku a dreze.

 

Príslušenstvo predmetu dražby tvorí najmä:

1. Drobná stavba č. 1 na parc. č. 1089/18 a 1089/24

Základy sú betónové. Stavba je murovaná z pálených tehál v skladobnej hrúbke nad 15 do 30 cm. Stropy sú trámčekové s podhľadom. Krov je väznicový sedlový. Krytinu strechy na krove tvoria pálené obyčajné jednodrážkové škridle. Klampiarske konštrukcie sú z pozinkovaného plechu. Vonkajšia úprava povrchov je vápenná štuková omietka. Vnútorná úprava povrchov je vápenná hladká omietka. Dvere sú rámové s výplňou. Okná sú jednoduché drevené. Podlahy sú z cementového poteru s vodorovnou izoláciou. Vráta sú drevené zvlakové. Objekt je užívaný od roku 1970.

Zastavaná plocha drobnej stavby je 17,16 m2.

 

2. Drobná stavba č. 2 na parc. č. 1089/18

Základy sú betónové. Stavba je z drevenej jednostranne obytnej konštrukcie. Krov je pultový. Krytinu strechy na krove tvorí pozinkovaný plech. Podlahy sú z cementového poteru. Vráta sú drevené zvlakové. Objekt je užívaný od roku 1980.

Zastavaná plocha drobnej stavby je 11,25 m2.

 

3. Drobná stavba č. 3 na parc. č. 1089/18

Základy sú betónové. Stavba je murovaná z pálených tehál v skladobnej hrúbke nad 15 do 30 cm. Stropy sú z rámčekov s podhľadom. Krov je väznicový sedlový. Krytinu strechy na krove tvoria azbestocementové šablóny. Klampiarske konštrukcie sú z pozinkovaného plechu. Vnútorná úprava povrchov je vápenná hladká omietka. Dvere sú rámové s výplňou. Okná sú zdvojené. Podlahy sú z cementového poteru s vodorovnou izoláciou. Elektroinštalácia je svetelná. Objekt je v užívaní od roku 1985.

Zastavaná plocha drobnej stavby je 15,75 m2.

 

4. Prístrešok pri rodinnom dome

Prístrešok pri rodinnom dome je užívaný od roku 1967.

Zastavaná plocha prístrešku je 8 m2.

 

Vzhľadom na to, že znalcovi nebol umožnený prístup do predmetu dražby, opis predmetu dražby je prevzatý z pôvodného znaleckého posudku a z ďalších dostupných informácií, predložených za účelom poskytnutia úveru.

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Predmet dražby sa celkovo nachádza v stave zodpovedajúcom dobe a spôsobu jeho využitia.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
Záložné právo v prospech navrhovateľa dražby, spoločnosti Tatra banka, a.s., so sídlom: Hodžovo námestie 3, 811 06 Bratislava, IČO: 00 686 930, podľa V 49/17.
J. Výška ceny dosiahnutá vydražením 36.990,- EUR (slovom: tridsaťšesťtisícdeväťstodeväťdesiat EURO)
K. Najnižšie podanie bolo urobené
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
U. Označenie licitátorov
I. Obchodné meno/meno a priezvisko JUDr. Jana Živická
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva -
b) Orientačné/súpisné číslo -
c) Názov obce - d) PSČ -
e) Štát -
III. Zapísaný
IV. IČO/ dátum narodenia 15.03.1984
V. Odhad ceny predmetu dražby Cena predmetu dražby zistená znaleckým posudkom č. 215/2022 zo dňa 21.12.2022, vyhotoveným súdnym znalcom Ing. Luciou Magulovou:
41.100,- EUR (slovom: štyridsaťjedentisícsto EURO)