Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 43/2023
  • Kapitola:
  • Konkurzy a reštrukturalizácie
  • Podanie:
  • Oznámenia správcov
  • Deň vydania:
  • 2.3.2023
  • Značka:
  • K011155
Obchodné meno/Názov/Meno a priezvisko dlžníka/úpadcu: Kobliška Matúš
Sídlo/Bydlisko dlžníka/úpadcu: Lermontovova 911 / 3, 81105 Bratislava-Staré Mesto
IČO/Dátum narodenia dlžníka/úpadcu: 20.03.1991
Obchodné meno správcu:
Titul, meno a priezvisko správcu: Mgr. Ing. Tomáš Čalfa
Sídlo správcu: Koprivnická 9/B, 84102 Bratislava
Kotakt na správcu : tomascalfa@gmail.com, 0907/168 479
Spisová značka správcovského spisu : 31OdK/239/2022 S1662
Spisová značka súdneho spisu : 31OdK/239/2022
Druh podania : Oznámenia súvisiace so speňažovaním majetku podliehajúceho konkurzu

Mgr. Ing. Tomáš Čalfa, správca konkurznej podstaty dlžníka: Matúš Kobliška, nar.: 20.03.1991, Lermontova 911/ 3, 811 05 Bratislava, Slovenská republika, týmto vyhlasuje podľa § 167n ods. 1 a 167q ZKR

1.kolo ponukového konania na predaj majetku dlžníka, a zároveň vyzýva záujemcov na predkladanie ponúk.

I. Predmet ponuky:

Majetok dlžníka zapísaný v súpise majetku. Popis majetku dlžníka, ktorý je predmetom tejto ponuky, je majetok:

Obchodný podiel v spoločnosti MŇAMKY, s.r.o. Hrobákova 15/1639, Bratislava 851 02, IČO: 43808808, oddiel: Sro Vložka: 48788/B

 

II. Kúpna cena, podmienky verejného ponukového konania:

V 1. kole verejného ponukového konania sa predaj vyššie uvedeného majetku uskutoční za najvyššiu ponúknutú kúpnu cenu.

III. Termín a miesto na predkladanie ponúk:

Ponuky na odkúpenie majetku sa predkladajú písomne, osobne alebo doporučenou zásielkou doručenou na adresu kancelárie správcu: Mgr. Ing. Tomáš Čalfa v zalepenej obálke viditeľne

označenej nápisom „Konkurz – Matúš Kobliška - neotvárať“.

Ponuka musí obsahovať:

·Návrh kúpnej ceny so špecifikáciou predmetu kúpy, ktorý musí byť identifikovateľný s jeho označením uvedeným v ponukovom konaní.

· V zmysle § 167p ods. 1 ZKR sa v ponukovom konaní prihliada iba na tie ponuky, pri ktorých je záujemcom zložená zábezpeka na celú ponúkanú kúpnu cenu v plnom rozsahu, a to na konkurzný účet Správcu: SK3183300000002001065788. v lehote na predkladanie ponúk, suma musí byť pripísaná na číslo konkurznej podstaty najneskôr v posledný deň lehoty na predkladanie ponúk.

· Doklad preukazujúci totožnosť, ktorým u záujemcu – fyzickej osoby je neoverená fotokópia občianskeho preukazu alebo overená fotokópia živnostenského oprávnenia a u záujemcu – právnickej osoby je ním overená fotokópia výpisu z obchodného registra nie staršieho ako 30 (tridsať) dní v čase doručenia ponuky.

· Písomné vyhlásenie, že záujemca súhlasí s podmienkami ponukového konania a prijíma ich podpísané oprávnenou osobou.

· V prípade, že záujemcom bude zahraničný subjekt, musia byt' vyššie uvedené doklady súdno-znalecky preložené do slovenského jazyka (s výnimkou dokladov vyhotovených v českom jazyku).

· V prípade zastúpenia záujemcu inou osobou na základe plnomocenstva, je nevyhnutné doložiť riadne overené plnomocenstvo.

· Oznámenie bankového spojenia, pre prípad vrátenia ponúkanej kúpnej ceny.

Ponuky záujemcov musia byť správcovi doručené najneskôr do 10. dňa od zverejnenia tohto oznámenia v Obchodnom vestníku do 14.00 hod. Pre dodržanie lehoty doručenia záväznej ponuky je rozhodujúci moment doručenia ponuky do kancelárie správcu, nie dátum podania ponuky na pošte alebo u iného prepravcu zásielok.

Ak posledný deň lehoty pripadne na sobotu, nedeľu alebo štátny sviatok, lehota uplynie najbližší nasledujúci pracovný deň. Záujemca je oprávnený do verejného ponukového konania predložiť len jednu ponuku, inak sa na žiadnu z jeho podaných ponúk neberie zreteľ. Riadne doručená ponuka je pre záujemcu záväzná až do ukončenia ponukového konania, a nemožno ju meniť ani vziať späť. Ak viacerí záujemcovia ponúknu rovnaké plnenie, rozhodne žreb správcu. Náklady speňaženia (najmä všetky poplatky spojené s prevodom a prevzatím majetku) v plnom rozsahu znáša nadobúdateľ.

Ponuka musí obsahovať všetky náležitosti uvedené v podmienkach verejného ponukového konania.

IV. Termín a miesto otvárania obálok:

Predložené obálky s ponukami na odkúpenie majetku budú otvorené v kancelárii správcu na adrese: Mgr. Ing. Tomáš Čalfa, so sídlom kancelárie Koprivnická 9/B, 841 02 Bratislava, do 5 pracovných dní od skončenia ponukového konania. O čom správca vyhotoví zápisnicu.

V. Lehota na vyhodnotenie ponúk:

Správca vykoná vyhodnotenie ponúk v lehote do 5 pracovných dní odo dňa termínu otvárania obálok a v tejto lehote zároveň oznámi záujemcom výsledok verejného ponukového konania. Neúspešným záujemcom budú zložené sumy vrátené do 5 pracovných dní odo dňa vyhodnotenia ponúk. Správca do 15 dní v prípade, že nedôjde k uplatneniu práva podľa § 167r ods. 2, ods. 4 a ods. 5 ZKR vyzve víťaza ponukového konania na uzavretie kúpnej zmluvy.

VI. Iné skutočnosti:

V prípade, ak úspešný záujemca napriek predchádzajúcej výzve správcu neuzavrie zmluvu včas podľa pokynu správcu, má správca voči takémuto záujemcovi nárok na zmluvnú pokutu vo výške 10% z ponúkanej kúpnej ceny. Zaslanie záväznej ponuky zo strany záujemcu správcovi, sa považuje za súhlas s podmienkou o zmluvnej pokute. Správca si vyhradzuje právo v prípade nevyhovujúcich ponúk, respektíve ponúk s neprimerane nízkou ponúkanou kúpnou cenou odmietnuť všetky ponuky a vyhodnotiť ponukové konanie ako neúspešné.

Poučenie:

V zmysle § 167r ods. 2, ods. 4 a ods. 5 ZKR:

„(2) Oprávnená osoba podľa odseku 4 so súhlasom dlžníka má právo vykúpiť majetok z konkurznej podstaty za cenu, ktorá bola dosiahnutá v dražbe, v ponukovom konaní alebo za cenu ponúknutú veriteľom, ak takúto cenu uhradí správcovi do desať dní od skončenia dražby, ponukového konania alebo predloženia ponuky veriteľom.

(4) Oprávnenou osobou na účely uplatnenia práva vykúpiť majetok z konkurznej podstaty sa rozumie dlžníkov príbuzný v priamom rade, jeho súrodenec, manžel alebo obec, v ktorej katastrálnom území sa nehnuteľnosť nachádza.

(5) Ak sa poruší právo oprávnenej osoby podľa odseku 4 vykúpiť majetok z konkurznej podstaty, má táto osoba právo domáhať sa od nadobúdateľa, aby jej vec ponúkol na predaj. Toto právo zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov od speňaženia veci.“