Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 42/2023
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o výsledku dobrovoľnej dražby
  • Deň vydania:
  • 1.3.2023
  • Značka:
  • X015341
U9, a.s.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo DD 3/2023
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko U9, a.s.
II. Sídlo/bydlisko Zelinárska682108 Bratislava
a) Názov ulice/verejného priestranstva Zelinárska
b) Orientačné/súpisné číslo 6
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 82108
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Bratislava I , oddiel: Sa , vložka číslo: 3070/B
IV. IČO/ dátum narodenia 35849703
IV. IČO/ dátum narodenia
C. Miesto konania dražby Poľsko-slovenský dom, Radničné námestie 24, 085 01 Bardejov, miestnosť: "Galéria"
D. Dátum konania dražby 23. 02. 2023
E. Čas konania dražby 10:00 hod
F. Kolo dražby prvá dražba
G. Predmet dražby

PREDMET DRAŽBY - spoluvlastnícky podiel 1/1

Základná špecifikácia:

Číslo LV: 58

Okres: Bardejov

Obec: Kurov
Katastrálne územie: Kurov

Okresný úrad – katastrálny odbor: Bardejov

Pozemky parc. reg. „C“:

Parcelné číslo:

Druh pozemku:

Výmera v m2:

Poznámky - charakteristika - príslušnosť k ZÚO - EL:

140/1

Zastavaná plocha a nádvorie

932

 

140/2

Zastavaná plocha a nádvorie

120

 

142

Záhrada

826

 

143

Trvalý trávny porast

388

 

Stavby:

Súpisné číslo:

Stavba postavená na parcele číslo:

Popis stavby:

Druh stavby:

110

140/1

Rodinný dom

10

111

140/2

Rodinný dom

10

Príslušenstvo predmetu dražby, ktoré sa nezapisuje alebo nie je zapísané do KN: pivnica, sklad na parcele reg. „C“ č. 140/1, maštaľ na parcele reg. „C“ č. 140/1, chlievy na parcele reg. „C“ č. 140/1, plot predný na parcele reg. „C“ č.. 140/1, plot bočný a zadný na parcele reg. „C“ č. 142 a 143, studňa kopaná na parcele reg. „C“ č. 140/1, prípojka vody na parcele reg. „C“ č. 140/1, vodomerná šachta na parcele reg. „C“ č. 140/1, prípojka kanalizácie na parcele reg. „C“ č. 140/1, žumpa na parcele reg. „C“ č.. 140/1, elektrická prípojka na parcele reg. „C“ č. 140/1, spevnené plochy z betónovej mazaniny na parcele reg. „C“ č.. 140/1, spevnené plochy z betónovej mazaniny pri rodinnom dome s. č. 111 na parcele reg. „C“ č. 140/2, vonkajšie schody na parcele reg. „C“ č.. 140/1, udiareň na parcele reg. „C“ č.. 142, prístrešok nad pivnicou na parcele reg. „C“ č. 140/2 a pod.

H. Opis predmetu dražby

Rodinný dom č.s.110 na parcele reg. „C“ č.140/1

Jedná sa o samostatne stojací rodinný dom s príslušenstvom, ktorý sa nachádza po ľavej strane účelovej komunikácie v k. ú. Kurov vedľa rodinného domu č.s.111 na parcele KN č.140/2 v zástavbe rodinných domov.

Rodinný dom pozostáva z 1. nadzemného podlažia a 2.nadzemného podlažia, užívaniaschopný je od roku 1993. Krov rodinného domu je sedlový s krytinou z plechu pozinkovaného, klampiarske konštrukcie sú z pozinkovaného plechu - úplné. Vonkajšia povrchová úprava - vápenná omietka štuková, obklady fasády - bez obkladu. Rodinný dom nebol zatepľovaný, je napojený na obecný vodovod, kanalizácia do žumpy a verejnú el. sieť.

Podľa dispozičného riešenia v:

1.NP sa nachádzajú : zádverie, obývacia izba - hala, spálňa, detská izba, čierna kuchyňa, kotolňa a chodba so schodiskom

2.NP sa nachádzajú: obývacia izba, kuchyňa, spálňa, dve detské izby, kúpeľňa s WC, chodba a balkón.

1. nadzemné podlažie - na podlaží sa nachádzajú konštrukcie a vybavenia v nasledovnom vyhotovení: základy betónové - objekt bez podzemného podlažia s vodorovnou izoláciou, zvislé nosné konštrukcie - murované z tehál (plná, metrická tvárnice typu CD, porotherm) v skladobnej hr. nad 40 do 50 cm; deliace konštrukcie - tehlové (priečkovky, CDM), vodorovné nosné konštrukcie - stropy - s rovným podhľadom betónové monolitické . Schodisko do 2.NP s povrchom z PVC, guma. Úpravy vonkajších povrchov - fasádne omietky - vápenné štukové, zdrsnené, striekaný brizolit, úpravy vnútorných povrchov - vnútorné omietky - vápenné štukové, stierkové plsťou hladené; vnútorné obklady - prevažnej časti kúpeľne min. nad 1,35 m výšky; samostatnej sprchy; WC min. do výšky 1 m; kuchyne min. pri sporáku a dreze (ak je drez na stene). Výplne otvorov - dvere - hladké plné alebo zasklené; okná - plastové s dvoj. s trojvrstvovým zasklením; okenné žalúzie - plastové, podlahy - podlahy obytných miestností (okrem obytných kuchýň) - podlahoviny gumové, z PVC, lino; dlažby a podlahy ostatných miestností - keramické dlažby. Vybavenie kuchýň - odsávač pár; kuchynská linka z materiálov na báze dreva (za bežný meter rozvinutej šírky), vybavenie kúpeľní - umývadlo; samostatná sprcha; vodovodné batérie - pákové nerezové so sprchou; pákové nerezové; záchod -splachovací bez umývadla. Ostatné vybavenie - vráta garážové - rámové s výplňou. Vykurovanie - ústredné vykurovanie - teplovod. s rozvod. bez ohľadu na mat. a radiátormi - oceľ. a vykurovacie panely; zdroj vykurovania - kotol ústredného vykurovania na tuhé palivá. Vnútorné rozvody vody - z pozinkovaného potrubia studenej a teplej vody z centrálneho zdroja; zdroj teplej vody - zásobníkový ohrievač elektrický, plynový alebo kombinovaný s ústredným vykurovaním, vnútorné rozvody kanalizácie - plastové potrubie, vnútorné rozvody elektroinštalácie – elektroinštalácia (bez rozvádzačov) - svetelná, motorická; elektrický rozvádzač - s automatickým istením.

2. Nadzemné podlažie Na podlaží sa nachádzajú: zvislé nosné konštrukcie - murované z tehál (plná,metrická, tvárnice typu  CD porotherm) v skladobnej hr. nad 30 do 40 cm; deliace konštrukcie - tehlové (priečkovky, CDM), vodorovné nosné konštrukcie - stropy - s rovným podhľadom betónové monolitické. Strecha - krovy - väznicové sedlové, krytiny strechy na krove - plechové pozinkované; klampiarske konštrukcie strechy - z medeného plechu len žľaby a zvody, záveterné lišty. Úpravy vonkajších povrchov - fasádne omietky - vápenné štukové, zdrsnené, striekaný brizolit. Úpravy vnútorných povrchov - vnútorné omietky - vápenné štukové, stierkové plsťou hladené;  vnútorné obklady - prevažnej časti kúpeľne min.nad 1,35 m výšky; vane; WC min. do výšky 1 m. Výplne otvorov - dvere - hladké plné alebo zasklené; okná - plastové s dvoj. s trojvrstvovým zasklením; okenné žalúzie - plastové, podlahy - podlahy obytných miestností (okrem obytných kuchýň) - podlahoviny gumové, z PVC, lino, dlažby a podlahy ostatných miestností - keramické dlažby. Vybavenie kúpeľní - vaňa oceľová smaltovaná; umývadlo; vodovodné batérie - pákové nerezové so sprchou; pákové nerezové; záchod - splachovací bez umývadla. Vykurovanie - ústredné vykurovanie - teplovod. s rozvod. bez ohľadu na mat. a radiátormi - oceľ. a vykurovacie panely, vnútorné rozvody vody - z pozinkovaného potrubia studenej a teplej vody z centrálneho zdroja, vnútorné rozvody kanalizácie - plastové potrubie, vnútorné rozvody elektroinštalácie - elektroinštalácia (bez rozvádzačov) - svetelná.

Rodinný dom č.s.111 na parc. reg. „C“ č.140/2

Jedná sa o samostatne stojací rodinný dom 2 s príslušenstvom, Rodinný dom pozostáva z 1. nadzemného podlažia. Podľa dispozičného riešenia v 1.nadzemnom podlaží sa nachádzajú : kuchyňa s jedálenským kútom, izba, chodba, komora a garáž.  Krov rodinného domu je sedlový s krytinou z azbestocementových šablón, klampiarske konštrukcie sú z pozinkovaného plechu. Vonkajšia povrchová úprava - vápenná omietka hladká, obklady fasády - bez obkladu. Rodinný dom nebol zatepľovaný, je napojený na obecný vodovod, kanalizácia do žumpy a verejnú el. sieť. Rodinný dom je osadený cca 20,00 m od miestnej komunikácie. Užívania schopný od r. 1920.

Na 1. nadzemnom podlaží sa nachádzajú konštrukcie a vybavenia v nasledovnom vyhotovení: základy betónové - objekt bez podzemného podlažia bez izolácie, zvislé nosné konštrukcie - murované z tehál (plná, metrická, tvárnice typu CD, porotherm) v skladobnej hr. nad 40 do 50 cm; deliace konštrukcie - tehlové (priečkovky, CDM), vodorovné nosné konštrukcie - stropy - s rovným podhľadom drevené trámové. Strecha - krovy - väznicové sedlové krytiny strechy na krove - azbestocementové šablóny na latách, vlnité dosky; klampiarske konštrukcie strechy - z pozinkovaného plechu len záveterné lišty. Úpravy vonkajších povrchov - fasádne omietky - vápenné a vápenno-cementové hladké, úpravy vnútorných povrchov - vnútorné omietky - vápenné štukové, stierkové plsťou hladené. Výplne otvorov - dvere - rámové s výplňou; okná - dvojité rámové (von a dnu otvárané), podlahy - podlahy obytných miestností (okrem obytných kuchýň) - palubovky, dosky, dlažby a podlahy ost. miestností - cementový poter. Vybavenie kuchýň - sporák na tuhé palivo. Ostatné vybavenie - vráta garážové - rámové s výplňou. Vnútorné rozvody elektroinštalácie – elektroinštalácia (bez rozvádzačov) - svetelná, motorická; elektrický rozvádzač - s poistkami.

Príslušenstvo predmetu dražby, ktoré sa nezapisuje alebo nie je zapísané do KN:

pivnica, sklad na parcele reg. „C“ č. 140/1 – nachádza po ľavej strane rodinného domu č. s. 110, pozostáva z 1.nadzemného podlažia- Strecha drobnej stavby je plochá s krytinou z terazzovej dlažby, klampiarske konštrukcie. Vonkajšia povrchová úprava - vápenná štuková, bez obkladu fasády. Drobná stavba je napojená na verejnú el.sieť, užívaniaschopná od r. 1993,

maštaľ na parcele reg. „C“ č. 140/1 - nachádza vpredu pred rodinným domom č. s. 110, pozostáva z 1.nadzemného podlažia. Strecha drobnej stavby je sedlová s krytinou z azbestocementových šablón, klampiarske konštrukcie. Vonkajšia povrchová úprava - vápenná hladká, bez obkladu fasády. Drobná stavba je napojená na verejnú el. sieť, užívaniaschopná od r. 1993,  

chlievy na parcele reg. „C“ č. 140/1 - nachádza vpredu pred rodinným domom č. s. 110, pozostáva z 1. nadzemného podlažia. Strecha drobnej stavby je plochá s krytinou škridľovou,  vonkajšia povrchová úprava - impregnácia bez obkladu fasády. Drobná stavba nie je napojená na verejnú el.sieť, užívaniaschopná od r. 1993,

plot predný na parcele reg. „C“ č.. 140/1 - s podmurovkou, oceľových stĺpikov a drôteného pletiva sa nachádza vpredu pred rodinným domom č. s. 111,  

plot bočný a zadný na parcele reg. „C“ č. 142 a 143 - z oceľových stĺpikov a drôteného pletiva sa nachádza vzadu za rodinným domom č. s. 111,

studňa kopaná na parcele reg. „C“ č. 140/1 - nachádza vpredu pred rodinným domom č. s. 111 na s ručným čerpadlom,

prípojka vody na parcele reg. „C“ č. 140/1 – plastová, zrealizovaná v r. 1993,

vodomerná šachta na parcele reg. „C“ č. 140/1 – napojená na obecný vodovod, zrealizovaná v r. 1993,

prípojka kanalizácie na parcele reg. „C“ č. 140/1 - plastová, zrealizovaná v r. 1993,

žumpa na parcele reg. „C“ č.. 140/1 – monolitický, zrealizovaná v r. 1993,

elektrická prípojka na parcele reg. „C“ č. 140/1 – vzdušná, zrealizovaná v r. 1993,

spevnené plochy z betónovej mazaniny na parcele reg. „C“ č.. 140/1 – zrealizovaná okolo domu s. č. 110, zrealizované v r. 1993,  

spevnené plochy z betónovej mazaniny pri rodinnom dome s. č. 111 na parcele reg. „C“ č. 140/2 – zrealizované v r. 1993,

vonkajšie schody na parcele reg. „C“ č.. 140/1 – zrealizované v r. 1993,

udiareň na parcele reg. „C“ č. - 142 - zrealizovaná v r. 1993,

prístrešok nad pivnicou na parcele reg. „C“ č. 140/2 – zrealizovaný z oceľovej konštrukcie a krytiny lexan v r. 2017 a pod.

Pozemky, ktoré sú predmetom dražby sa nachádzajú na čiastočne svahovitom teréne, v zástavbe rodinných domov.

 

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Stav predmetu dražby je nasledovný:

rodinný dom s. č. 110 - údržba podpriemerná,

rodinný dom s. č. 111 - údržba podpriemerná, vykazuje výrazné znaky chátrania,

príslušenstvo predmetu dražby, ktoré sa nezapisuje alebo nie je zapísané do KN:

pivnica, sklad na parcele reg. „C“ č. 140/1 - údržba podpriemerná,

maštaľ na parcele reg. „C“ č. 140/1  - údržba podpriemerná,

chlievy na parcele reg. „C“ č. 140/1 – údržba podpriemerná,

plot predný na parcele reg. „C“ č.. 140/1 – údržba podpriemerná,

plot bočný a zadný na parcele reg. „C“ č. 142 a 143 – údržba podpriemerná,

studňa kopaná na parcele reg. „C“ č. 140/1 – zrealizovaná v roku 1920,

prípojka vody na parcele reg. „C“ č. 140/1 – údržba priemerná,

vodomerná šachta na parcele reg. „C“ č. 140/1 – údržba priemerná,

prípojka kanalizácie na parcele reg. „C“ č. 140/1 – údržba priemerná,

žumpa na parcele reg. „C“ č.. 140/1 – údržba priemerná,  

elektrická prípojka na parcele reg. „C“ č. 140/1 – údržba priemerná,

spevnené plochy z betónovej mazaniny na parcele reg. „C“ č.. 140/1 - – údržba priemerná,

spevnené plochy z betónovej mazaniny pri rodinnom dome s. č. 111 na parcele reg. „C“ č. 140/1 – údržba priemerná,

vonkajšie schody na parcele reg. „C“ č.. 140/1 – údržba priemerná,

udiareň na parcele reg. „C“ č.. 142 – údržba priemerná,

prístrešok nad pivnicou na parcele reg. „C“ č. 140/2 – údržba priemerná.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
Vklad záložného práva v prospech Slovenskej sporiteľne, a. s., so sídlom Tomášikova 48, 832 37 Bratislava, IČO: 00151653 na nehnuteľnosti: rodinný dom so súpisným číslom 110 postavený na parcele CKN 140/1, rodinný dom so súpisným číslom 111 postavený na parcele CKN 140/2, parcela CKN 140/1 zastavaná plocha a nádvorie o výmere 932 m2, parcela 140/2 zastavaná plocha a nádvorie o výmere 120 m2, parcela CKN 142 záhrada o výmere 826 m2, parcela CKN 143 trvalý trávny porast o výmere 388 m2 - V 1254/2011 v.z. 33/11
Vyššie uvedené záložné právo v prípade úspešnej dražby zaniká v zmysle § 151ma a § 151md zákona č. 40/64 Zb. (Občiansky zákonník) a vydražiteľ nadobúda predmet dražby bez zaťaženia záložnými právami.
J. Výška ceny dosiahnutá vydražením Na dražbe nebolo urobené ani najnižšie podanie, dražba je neúspešná
K. Najnižšie podanie nebolo urobené
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
U. Označenie licitátorov
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Mgr. Veronika Ocejáková
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva xxx
b) Orientačné/súpisné číslo xxx
c) Názov obce xxx d) PSČ xxx
e) Štát xxx
III. Zapísaný
IV. IČO/ dátum narodenia 11.11.1111
V. Odhad ceny predmetu dražby Hodnota predmetu dražby bola zistená podľa znaleckého posudku č. 76/2022, ktorý vypracoval Ing. Ján Mochnacký, znalec v odbore Stavebníctvo, odvetvie: Pozemné stavby a Odhad hodnoty nehnuteľností, zapísaná v zozname znalcov, tlmočníkov a prekladateľov vedenom Ministerstvom spravodlivosti Slovenskej republiky, evidenčné číslo znalca 912391. Dátum vypracovania znaleckého posudku: 26.10.2022. Cena podľa znaleckého posudku vo výške 65.500 EUR.