Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 40/2023
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o dobrovoľnej dražbe
  • Deň vydania:
  • 27.2.2023
  • Značka:
  • X014575
JUDr. Danica Birošová
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo 354/2023
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko JUDr. Danica Birošová
II. Sídlo/bydlisko Piaristická4691101 Trenčín
a) Názov ulice/verejného priestranstva Piaristická
b) Orientačné/súpisné číslo 46
c) Názov obce Trenčín d) PSČ 91101
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný , oddiel: , vložka číslo:
IV. IČO/ dátum narodenia 31873260
B. Označenie navrhovateľov
1. I. Obchodné meno/meno a priezvisko Mgr. Jana Petrášová Laiferová, ako správca v konkurznom konaní úpadcu: Dávid Božík, nar.: 11.09.1994, trvale bytom Šajdíkové Humence 27, 906 07 Šajdíkové Humence, podnikajúci pod obchodným menom Dávid Božík, IČO: 50 694 677, s miestom podnikania Šajdíkové Humence 27, 906 07 Šajdíkové Humence 27
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva Royova
b) Orientačné/súpisné číslo 9
c) Názov obce Piešťany d) PSČ 92101
e) Štát SR
IV. IČO/ dátum narodenia 30789702
C. Miesto konania dražby IURIS HOUSE, Piaristická 44, 911 01 Trenčín, Slovenská republika, zasadacia miestnosť číslo 108
D. Dátum konania dražby 23. 03. 2023
E. Čas konania dražby 10:00
F. Kolo dražby 1.
G. Predmet dražby

Predmet dražby predstavuje súbor vecí uvedených nižšie, ako celok, a to nehnuteľný majetok o veľkosti spoluvlastníckeho podielu 1/1, nachádzajúci sa v katastrálnom území Závod, obec: Závod, okres: Malacky zapísaný na liste vlastníctva č. 109, vedenom Okresným úradom Malacky, katastrálny odbor a to:

  • pozemok parcely registra C-KN č. 753/3, zastavaná plocha a nádvorie o výmere 224 m2,
  • stavba rodinného domu so súpisným číslom 363 postavená na pozemku parcely registra C-KN č. 753/3, zastavaná plocha a nádvorie o výmere 224 m2,
H. Opis predmetu dražby

Rodinný dom súp. č. 363 s príslušenstvom je osadený v zastavanom území, ktorý susedí s priľahlou spevnenou miestnou komunikáciou, súbežne s ktorou sú vedené inžinierske siete: voda, elektrika, plyn a obecná kanalizácia, na ktoré ale nie je predmetný dom momentálne pripojený. Osadenie objektu rešpektuje stavebnú čiaru a z dôvodu celkového konceptu zastavania pozemku je situovaný s ohľadom na rodinné domy na vedľajších parcelách. Rodinný dom je samostatne stojaci, bez podpivničenia, s jedným nadzemným podlažím, zastrešený sedlovou strechou a tvoriaci jednu bytovú jednotku. Objekt je založený pravdepodobne na betónových základových pásoch, na štrkovom lôžku hr. 100 mm. Izolácia proti zemnej vlhkosti bola zrealizovaná dodatočne podrezaním. Obvodové a nosné múry prízemia sú vymurované z pálených tehál hr. 450 mm, priečky sú z pálenej tehly hr. 150 mm. Stropná konštrukcia nad prízemím je drevená trámová s dreveným podhľadom. Vnútorné povrchové úpravy stien sú vápenno-cementové hrubé. Keramický obklad stien nie je zrealizovaný. Podlahy vo všetkých priestoroch tvorí len betónový poter. Strecha na rodinnom dome je sedlová s drevenou strešnou konštrukciou a s pôvodnou pálenou krytinou, ktorá je z časti poškodená a zateká. Klampiarske konštrukcie strechy sú z pozinkovaného plechu. Vykurovanie rodinného domu bolo len lokálne na tuhé palivo z čoho ostali zachované len kuchynské kachle. Rozvod vody a odpadov v dome nie sú zrealizované. Elektroinštalácia je svetelná a motorická s rozvádzačom, s istením na prízemí rodinného domu, ktorá ale nie je funkčná nakoľko prípojka je odpojená. Kúpeľňa ani WC v dome nie je zrealizované. Rodinný dom momentálne nie je napojený na žiadne inžinierske siete, Pozemok je oplotený., Na pozemok sa vchádza oceľovými vrátkami a vrátami s plechovou výplňou. V čase obhliadky rodinný dom nie je obývaný, ani obývateľný, nakoľko je prevažne v pôvodnom stave, bez údržby a základného vybavenia. Rodinný dom by si vyžadoval kompletnú rozsiahlu rekonštrukciu.  

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Stav predmetu dražby zodpovedá popisu uvedenému v časti opis predmetu dražby.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
-
J. Spôsob stanovenia ceny predmetu dražby
Cena predmetu dražby bola stanovená na základe znaleckého posudku, ktorý vypracoval Ing. Augustín Jurkovič, Veľké Leváre 1021, 908 73 Veľké Leváre, číslo znaleckého posudku 243/2022, a to na sumu 34.100,- EUR (slovom: tridsaťštyritisícsto eur a nula eurocentov).
K. Najnižšie podanie 34.100,- EUR
L. Minimálne prihodenie 1.000,- EUR
M. Dražobná zábezpeka a) výška 3.410,- EUR
b) spôsob zloženia dražobnej zábezpeky k rukám zložiteľa zábezpeky v prípade hotovostného zloženia zábezpeky, v ostatných prípadoch bezhotovostným prevodom na bankový účet určený zložiteľom zábezpeky
c) doklad preukazujúci zloženie dražobnej zábezpeky výpis z účtu / potvrdený doklad o vklade na účet, príjmový pokladničný doklad, potvrdenie o zriadení bankovej záruky
d) lehota na zloženie dražobnej zábezpeky do otvorenia dražby
e) vrátenie dražobnej zábezpeky k rukám zložiteľa zábezpeky v prípade hotovostného zloženia zábezpeky, v ostatných prípadoch bezhotovostným prevodom na bankový účet určený zložiteľom zábezpeky
N. Spôsob úhrady ceny dosiahnutej vydražením
V zmysle § 26 ods. 5 zákona o dobrovoľných dražbách sa dražobná zábezpeka započítava do ceny dosiahnutej vydražením. Ak nie je cena dosiahnutá vydražením vyššia ako 6 640 eur, je vydražiteľ povinný zaplatiť cenu dosiahnutú vydražením hneď po skončení dražby. Ak je cena dosiahnutá vydražením vyššia ako 6 640 eur, je vydražiteľ povinný zaplatiť cenu dosiahnutú vydražením do 15 dní od skončenia dražby, ak sa vydražiteľ s navrhovateľom dražby nedohodli inak. V prípade spoločnej dražby je vydražiteľ povinný zaplatiť cenu dosiahnutú vydražením, ak nie je vyššia ako 3 300 eur, hneď po udelení príklepu. Ak bola vydražiteľom zložená dražobná zábezpeka vo forme listiny preukazujúcej vydanie bankovej záruky, je vydražiteľ povinný zaplatiť cenu dosiahnutú vydražením v plnej výške v lehote podľa odsekov 4 až 5, dražobník je povinný bez zbytočného odkladu po zaplatení ceny dosiahnutej vydražením vrátiť vydražiteľovi záručné listy.

Príslušná časť ceny dosiahnutej vydražením je vydražiteľ povinný zaplatiť dražobníkovi v hotovosti priamo v mieste konania dražby alebo v lehotách podľa tohto oznámenia od skončenia dražby v hotovosti alebo prevodom alebo vkladom na bankový účet dražobníka. Cenu dosiahnutú vydražením nie je možné zaplatiť započítaním. Platba zmenkou je neprípustná.
O. Obhliadka predmetu dražby (dátum) Obhliadka predmetu dražby sa uskutoční v dvoch termínoch (§ 13 ods. 2 zákona o dobrovoľných dražbách), pričom prvá sa uskutoční dňa 09.03.2023 v čase od 09:00 do 10:00 hod. druhá sa uskutoční dňa 16.03.2023 v čase od 09:00 do 10:00 hod. Dražobník poukazuje na skutočnosť, že s obhliadkou predmetu dražby nie je možné s výnimkou preukázania totožnosti spájať ďalšie podmienky; to neplatí o podmienkach spojených s ochranou života a zdravia a podmienkach vyplývajúcich zo zákonom uloženej povinnosti zachovávať mlčanlivosť a z povinností ustanovených osobitným predpisom.
Miesto obhliadky Predmet dražby.
Organizačné opatrenia Stretnutie záujemcov o obhliadku prebehne po oba dni 15 minút pred termínom obhliadky, pred predmetom dražby. Účasť na obhliadke je potrebné telefonicky dohodnúť v deň predchádzajúci termínu obhliadky do 15:00 hod. na telefónnom čísle: ( +421 ) 903 / 042 753.
P. Nadobudnutie vlastníckeho práva k predmetu dražby
Vlastnícke právo k draženej nehnuteľnosti prejde na vydražiteľa udelením príklepu, ak uhradí cenu dosiahnutú vydražením podľa podmienok uvedených v časti úhrada ceny dosiahnutej vydražením a na účet uvedený v časti dražobná zábezpeka. Výhrada vlastníctva sa dojednáva, t.j., vlastnícke právo prechádza až zaplatením kúpnej ceny. Užívacie právo k predmetu dražby prechádza na vydražiteľa odovzdaním predmetu dražby o čom sa spíše zápisnica o odovzdaní predmetu dražby. Všetky osoby, ktoré majú k predmetu dražby iné práva, ich môžu preukázať najneskôr do začiatku dražby a uplatniť na dražbe ako dražiteľa.

Ak nadobudol vydražiteľ vlastnícke právo alebo iné právo k predmetu dražby, je dražobník povinný podľa podmienok uvedených v oznámení o dražbe odovzdať predmet dražby a listiny, ktoré osvedčujú vlastnícke právo a sú nevyhnutné na nakladanie s predmetom dražby alebo osvedčujú iné práva vydražiteľa k predmetu dražby, bez zbytočného odkladu vydražiteľovi; vydražiteľ prevzatie predmetu dražby písomne potvrdí.
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
Predchádzajúci vlastník je povinný odovzdať predmet dražby na základe predloženia osvedčeného odpisu notárskej zápisnice a doloženia totožnosti vydražiteľa bez zbytočných prieťahov. Dražobník je povinný na mieste spísať zápisnicu o odovzdaní predmetu dražby. V zápisnici uvedie okrem označenia predchádzajúceho vlastníka predmetu dražby, dražobníka, vydražiteľa a predmetu dražby najmä podrobný opis stavu, v akom sa predmet dražby vrátane príslušenstva nachádzal pri odovzdaní práv a záväzkov viaznucich na predmete dražby.

Všetky náklady spojené s odovzdaním a prevzatím predmetu dražby nesie vydražiteľ. Táto povinnosť sa nevzťahuje na náklady, ktoré by ináč nevznikli, ak ich svojou vinou spôsobil predchádzajúci vlastník, majiteľ alebo dražobník alebo ak im tieto náklady vznikli náhodou, ktorá ich postihla. Nebezpečenstvo škody na predmete dražby prechádza z navrhovateľa dražby na vydražiteľa dňom odovzdania predmetu dražby, v ten istý deň prechádza na vydražiteľa zodpovednosť za škodu spôsobenú v súvislosti s predmetom dražby. Ak je vydražiteľ v omeškaní s prevzatím predmetu dražby, nesie nebezpečenstvo škody a zodpovednosť za škodu vydražiteľ.
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
T. Notár
a) titul Mgr.
b) meno Zuzana
c) priezvisko Karasová
d) sídlo Piaristická 44, 91101 Trenčín