Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 39/2023
  • Kapitola:
  • Konkurzy a reštrukturalizácie
  • Podanie:
  • Oznámenia správcov
  • Deň vydania:
  • 24.2.2023
  • Značka:
  • K009954
Obchodné meno/Názov/Meno a priezvisko dlžníka/úpadcu: TV TIP a. s. "v konkurze"
Sídlo/Bydlisko dlžníka/úpadcu: Skuteckého 30, 974 01 Banská Bystrica
IČO/Dátum narodenia dlžníka/úpadcu: 35728426
Obchodné meno správcu:
Titul, meno a priezvisko správcu: Mgr. Robert Antal
Sídlo správcu: Ul. Kláry Jarunkovej 2, 97401 Banská Bystrica
Kotakt na správcu : sekretariat@akantal.sk, 048/4299960
Spisová značka správcovského spisu : 2K/18/2017 S527
Spisová značka súdneho spisu : 2K/18/2017
Druh podania : Oznámenia súvisiace so speňažovaním majetku podliehajúceho konkurzu

Správca zverejňuje IV. kolo ponukového konania v zmysle ust. § 92 ods. 1 písm. d) ZKR na odplatné postúpenie peňažných pohľadávok:

1. Predmetom ponukového konania je speňaženie peňažných pohľadávok úpadcu, t.j. ich odplatné postúpenie, ktoré úpadca eviduje voči dlžníkovi, Mgr. Július Ernek, nar. 011.1979, trvale bytom Mladých budovateľov 11, 974 01 Banská Bystrica,

  • vo výške 12.500, € s prísl., ktorá bola právoplatne priznaná Rozsudkom Okresného súdu Banská Bystrica zo dňa 16.09.2020, č.k. 5NcKR/4/2020- 98, a v súčasnosti je vymáhaná v exekučnom konaní, vedenom u súdneho exekútora, JUDr. Lucia Ulianková, súdny exekútor, Námestie SNP 30, 960 01 Zvolen, IČO: 31 815 561, pod sp. zn. 325EX 709/20, (ďalej len „pohľadávka č. 1“),
  • vo výške 711,24 € s prísl., ktorá bola právoplatne priznaná Uznesením Okresného súdu Banská Bystrica zo dňa 14.03.2022, č.k. 5NcKR/4/2020 – 120, (ďalej len „pohľadávka č. 2“).

2. Akékoľvek vysvetlenia ohľadne predmetu ponukového konania, jeho priebehu alebo súťažných podmienok podáva výhradne správca, pričom je potrebné ho kontaktovať e-mailom na adresu: mukova@akantal.sk.

3. Záujemca predloží cenovú ponuku v písomnej podobe, a to buď osobne v kancelárií správcu alebo poštou na adresu kancelárie správcu, pričom táto musí byť predložená v uzatvorenej nepoškodenej obálke, na ktorej bude uvedené: „NEOTVÁRAŤ – PK“ spolu so spisovou značkou správcovského spisu v tvare „2K/18/2017 S527“. Ponuka musí byť doručená správcovi spôsobom podľa predchádzajúcej vety najneskôr do 15 kalendárnych dní od zverejnenia ponuky v Obchodnom vestníku. Na neskôr doručené ponuky sa neprihliada.

4. Súčasťou cenovej ponuky záujemcu musí byť presná identifikácia záujemcu tak, aby nemohol byť zamenený so žiadnou inou osobou, v prípade fyzickej osoby nepodnikateľa s trvalým pobytom v Slovenskej republike aj kópia občianskeho preukazu, v prípade fyzickej osoby bez trvalého pobytu v Slovenskej republike fotokópia pasu, v prípade právnickej osoby originál výpis z obchodného registra nie starší ako 3 mesiace, a v prípade zahraničnej právnickej osoby preukázaním jej právnej subjektivity prostredníctvom originálu, resp. úradne overenej fotokópie dokladu preukazujúceho jej právnu subjektivitu, ktorý nebude starší viac ako 3 mesiace. V cenovej ponuke záujemca označí pohľadávku, o nadobudnutie ktorej má záujem a uvedie ponúkanú odplatu  s tým, že odplatu uvedie osobitne vo vzťahu ku každej ponúkanej pohľadávke tak, aby bolo zrejmé, akú presnú odplatu ponúka za každú jednotlivú pohľadávku. Ponúknutá cena – odplata musí byť vyjadrená jedným číslom a nie intervalom alebo akýmkoľvek spôsobom jej určenia, resp. postupom jej určenia. V prípade zastúpenia záujemcu inou osobou je nevyhnutné doložiť k cenovej ponuke písomné plnomocenstvo. Ak cenová ponuka neobsahuje vyššie uvedené náležitosti, správca na ňu neprihliada.

5. Vyššie špecifikované peňažné pohľadávky sa ponúkajú na speňaženie za najvyššiu ponúknutú odplatu.

6. Súčasťou cenovej ponuky záujemcu musí byť aj potvrdenie o zložení zábezpeky na odplatu. Zábezpeka na odplatu sa uhrádza osobitne vo vzťahu ku každej speňažovanej pohľadávke a predstavuje sumu vo výške 1.000,- € vo vzťahu k pohľadávke č. 1 a vo výške 500,- € vo vzťahu k pohľadávke č. 2. Zábezpeku je potrebné poukázať na účet úpadcu, vedený v ČSOB, a.s., č. účtu v tvare IBAN: SK98 7500 0000 0040 2856 2900, tak, aby bola pripísaná na účet úpadcu najneskôr v posledný deň lehoty na doručovanie ponúk záujemcov.

7. Zábezpeku zloženú záujemcom, ktorý nebude označený za víťaza predmetného ponukového konania, správca tomuto záujemcovi bezodkladne vráti, a to bezhotovostným prevodom na účet, z ktorého bola zábezpeka poukázaná, resp. na účet písomne oznámený správcovi dotknutým záujemcom.

8. Otváranie doručených obálok záujemcov sa uskutoční do 5 pracovných dní po uplynutí lehoty na predkladanie ponúk v kancelárii správcu.

9. Správca môže vyhodnotiť a určiť za víťaza ponukového konania len takého záujemcu, ktorého cenová ponuka spĺňa požadované náležitosti označené v týchto podmienkach ponukového konania, riadne a včas uhradil zábezpeku na odplatu v určenej výške a súčasne je jeho ponuka odplaty najvyššia spomedzi všetkých predložených ponúk.

10. Lehota na vyhodnotenie cenových ponúk záujemcov správcom je 7 dní odo dňa uplynutia lehoty na doručovanie ponúk.

11. Správca je povinný bezodkladne písomne informovať víťazného záujemcu a predložiť mu zároveň návrh zmluvy o postúpení pohľadávky/ok.

12. Neúspešných záujemcov správca písomne o výsledku ponukového konania neinformuje.

13. Ak správca obdrží ponuky, ktorých návrh odplaty nepresahuje aspoň ¼ postupovanej istiny peňažnej pohľadávky č. 1 alebo č. 2, takéto ponuky správca vyhodnotí ako neprimerane nízke, a z tohto dôvodu ich odmietne.

14. V prípade, že určený víťaz ponukového konania neuzatvorí zmluvu o postúpení pohľadávky/ok alebo neuhradí odplatu v lehote podľa zmluvy, správca si ponechá zábezpeku, ako paušalizovanú náhradu nákladov ponukového konania a za tým účelom sa zloženie zábezpeky a riadne podanie ponuky záujemcom považuje za uzatvorenie zmluvy o poskytnutí zábezpeky medzi správcom a záujemcom s obsahom zodpovedajúcim týmto podmienkam ponukového konania, t.j. vrátane náhrady jeho nákladov.

 

Mgr. Robert Antal

správca