Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 39/2023
  • Kapitola:
  • Špecifikácia prijatého podielu zaplatenej dane z príjmov
  • Podanie:
  • Zverejnenie špecifikácie použitia prijatého podielu zaplatenej dane z príjmov fyzických osôb a právnických osôb
  • Deň vydania:
  • 24.2.2023
  • Značka:
  • S000315
Prijímateľ podielu zaplatenej dane z príjmov fyzických osôb a právnických osôb:
Občianske združenie
Názov: Únia žien Slovenska
Sídlo: Kukorelliho 60, 06601 Humenné
IČO: 004174910007
SID:
zverejňuje podľa § 50 ods. 13 zákona č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov v znení neskorších predpisov tieto údaje o špecifikácii použitia podielu zaplatenej dane z príjmov fyzických osôb a právnických osôb
za rok: 2020
prijate v roku: 2021
Účel použitia podielu zaplatenej dane Výška použitého podielu zaplatenej dane na tento účel (EUR) Spôsob použitia podielu zaplatenej dane
1 a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 15723 Únia žien Slovenska, krajská organizácia Prešovského kraja získané finančné prostriedky z 2% daní v tejto oblasti poskytla pre postihnuté deti v rehabilitačných zariadeniach Piešťany, Humenné, Košice a Prešov (pre Veroniku, Kamilku, Alexa a Sofiu).Ďalej to boli pacientky s onko ochorením a po mozgovej porážke (Magdaléna a Janka z ČR). Pravidelne sa pomáha deťom v Centre pre deti a rodiny vo Vranove nad Topľou s mentálnym postihnutím. V Dome božieho milosrdenstva v Stropkove pre postihnuté deti. Finančné prostriedky boli uhradené na základe faktúry jednotlivým zariadeniam.
2 b) podpora a rozvoj športu 352 S uvoľnením opatrení Covid-19 sa uskutočnilo viacero aktivít: prechádzky a turistika s rôznymi súťažami, pokračovalo sa cvičením v telocvičniach, pilates, zumba a rehabilitačné cvičenia pre občanov s covidovým ochorením. Finančné prostriedky sa vyplatili formou faktúr.
3 c) poskytovanie sociálnej pomoci 11793,17 V čase pandémie sme poskytli finančné prostriedky pre sociálne slabších občanov na lieky a vitamíny. Onko pacientkam sme doplatili na lieky, ktoré zdravotné poisťovne v plnej výške neuhrádzajú. V čase pandémie členky ÚŽS šili rúška, na ktoré sme poskytli finančné prostriedky (cca 10 000 ks). Finančné prostriedky boli vyplatené formou darovacích zmlúv a VPD.
4 d) zachovanie kultúrnych hodnôt 1424 V roku 2021 počas leta ÚŽS uskutočnila pri príležitosti 75. výročia jej založenia viacero aktivít. Kde boli ocenené jubilantky a ženy, ktoré stáli pri založení ešte SZŽ. Zakúpili sa malé pozornosti a ďakovné listy. Uskutočnila sa súťaž Vansovej Lomničky, stretnutie žien pri príležitosti MDŽ a Dňa matiek s ocenením „Ženy roka“ v rámci celého Prešovského kraja. Finančné prostriedky boli vyplatené cez faktúry a VPD.
5 e) podpora vzdelávania 325 V tejto oblasti sme uskutočnili prednášky a besedy pre covidových občanov - Ako sa zbaviť stresu a stráviť voľný čas. V denných centrách sa ženy pravidelne zúčastňujú rôznych stretnutí. Finančné prostriedky boli vyplatené cestou výdavkového pokladničného dokladu.
6 i) organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti 421 ÚŽS je organizácia, ktorá pracuje na báze dobrovoľníckej činností. Nielen na Dni dobrovoľníctva, ale počas celého roka organizuje ÚŽS brigády a v spolupráci s občanmi upravujú verejné priestranstva (čistenie cintorínov a podobne). Finančné prostriedky boli vyplatené formou výdavkového pokladničného dokladu.
Spolu: 30038.17