Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 38/2023
  • Kapitola:
  • Konkurzy a reštrukturalizácie
  • Podanie:
  • Oznámenia správcov
  • Deň vydania:
  • 23.2.2023
  • Značka:
  • K009528
Obchodné meno/Názov/Meno a priezvisko dlžníka/úpadcu: Arca Investments, a.s.
Sídlo/Bydlisko dlžníka/úpadcu: Plynárenská 7/A 0, 82109 Bratislava
IČO/Dátum narodenia dlžníka/úpadcu: 35975041
Obchodné meno správcu: 1st restructuring, k. s.
Titul, meno a priezvisko správcu:
Sídlo správcu: Kominárska 2, 4, 83104 Bratislava
Kotakt na správcu : shutnan@gmail.com, 0908/656 624
Spisová značka správcovského spisu : 33R/5/2021 S1797
Spisová značka súdneho spisu : 33R/5/2021
Druh podania : Zápisnica zo zasadnutia veriteľského výboru

Zápisnica z 12. (dvanásteho) zasadnutia veriteľského výboru

vo veci reštrukturalizácie dlžníka Arca Investments, a.s. v reštrukturalizácii, so sídlom Plynárenská 7/A, 821 09 Bratislava, Slovenská republika, IČO: 35 975 041, zapísanej v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, Oddiel: Sa, Vložka číslo: 3788/B (ďalej len „Dlžník“), vedenej pod sp. zn. 33R/5/2021 na Okresnom súde Bratislava I

Prítomní

  1. predseda veriteľského výboru spolok AVEA – Spolek pro ochranu práv věřitelů, so sídlom Biskupský dvůr 2095/8, Nové Město, 110 00 Praha 1, Česká republika, IČ: 099 36 149, zapísaný v spolkovom registri vedenom Mestským súdom v Prahe, oddiel L, vložka č. 74531 (ďalej len „AVEA“), v zastúpení Hillbridges, s.r.o. (Filip Juriš, Michaela Kováčiková) a JŠK, advokátní kancelář, s. r. o. (Tomáš Richter)
  2. člen veriteľského výboru spoločnosť Traficon Inkasní s.r.o., so sídlom Panská 890/7, Nové Město, 110 00 Praha 1, Česká republika, IČ: 086 57 921, v zastúpení BOHUNICKÝ & Co. s.r.o. (Michal Bohunický)
  3. člen veriteľského výboru spoločnosť Real Controls, s.r.o., so sídlom Pod Stárkou 1560/35, Michle, 140 00 Praha 4, IČ: 614 56 063, v zastúpení JUDr. Pavel Korman
  4. reštrukturalizačný správca spoločnosť 1st restructuring, k.s., so sídlom Kominárska 2,4, Bratislava 831 04, IČO: 50 151 959, značka správcu S1797, za ktorú koná Mgr. Stanislav Hutňan, komplementár
  5. dlžník Arca Investments, a.s. v reštrukturalizácii, so sídlom Plynárenská 7/A, 821 09 Bratislava, Slovenská republika, IČO: 35 975 041, zapísanej v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, Oddiel: Sa, Vložka číslo: 3788/B, v zastúpení Dentons Europe CS LLP

Miesto

Hillbridges, s.r.o., Gorkého 4, Bratislava, SR a prostredníctvom videokonferencie

Dátum a čas

15. februára 2023, od 14:30 hod. do 14:50 hod.

 

Zápis spísal(a)

Hillbridges, s.r.o.

Dňa

17. februára 2023

Program zasadnutia veriteľského výboru:

  1. Otvorenie zasadnutia veriteľského výboru;
  2. Prediskutovanie otázok členov veriteľského výboru k situácii spoločnosti Blackside, a.s. a ich zodpovedanie zo strany dlžníka, resp. jeho právnych zástupcov;
  3. Záver.

 

1. Otvorenie zasadnutia veriteľského výboru

Dvanáste zasadnutie veriteľského výboru bolo podľa § 128 ods. 1 zákona č. č. 7/2005 Z.z. o konkurze a reštrukturalizácii a o zmene a doplnení niektorých zákonov, v znení neskorších predpisov (ďalej aj „ZKR“) zvolané právnym zástupcom predsedu veriteľského výboru, spoločnosťou Hillbridges, s.r.o.

Na úvod zasadnutia dvanásteho veriteľského výboru právny zástupca predsedu veriteľského výboru oficiálne otvoril dnešné zasadnutie veriteľského výboru, privítal prítomné osoby a skonštatoval, že sú prítomní všetci členovia veriteľského výboru a veriteľský výbor je uznášaniaschopný.

Zasadnutia veriteľského výboru sa zúčastnil aj reštrukturalizačný správca, ktorému bolo konanie šiesteho zasadnutia veriteľského výboru oznámené podľa § 128 ods. 3 ZKR.

Zasadnutiaveriteľského výboru sa zúčastnil aj Dlžník resp. jeho právny zástupca.

 

2. Prediskutovanie otázok členov veriteľského výboru k situácii spoločnosti Blackside, a.s. a ich zodpovedanie zo strany dlžníka, resp. jeho právnych zástupcov

Predseda veriteľského výboru otvoril rozpravu, ktorej predmetom bolo prediskutovanie otázok členov veriteľského výboru k situácii spoločnosti Blackside, a.s. a ich zodpovedanie zo strany dlžníka, resp. jeho právnych zástupcov.

Členovia veriteľského výboru s Dlžníkom prediskutovali nasledovné otázky.

Aké je ekonomické rácio personálnych zmien uskutočňovaných v spoločnosti Blackside, a.s. (náklady na zvolanie valného zhromaždenia), ak je v zozname Ostatného majetku podiel Dlžníka v spoločnosti Blackside, a.s. ocenený na 0 EUR?

Odpoveď Dlžníka:

Dôvodom pre zvolanie valného zhromaždenia s cieľom vykonania personálnych zmien v orgánoch spoločnosti Blackside, a.s. bol podnet NBS, ako dohliadajúceho subjektu.

Hodnota účasti Dlžníka v spoločnosti Blackside, a.s. je síce podľa Znaleckého posudku Transformačného SK ohodnotená na 0 EUR, to však neznamená, že finálny výnos bude zodpovedať nule.

Má Dlžník (právny zástupca Dlžníka) možnosť, sa valného zhromaždenia nezúčastniť, prípadne aké sú ďalšie možnosti Dlžníka s cieľom šetrenia nákladov?

Odpoveď Dlžníka:

Spoločnosť Blackside, a.s. patrí k regulovaným subjektom, ktorým na výkon činnosti udeľuje licenciu NBS. Zároveň, NBS kontroluje (i) činnosť regulovaných subjektov a (ii) kontroluje, či podmienky, na základe ktorých udelila týmto regulovaným subjektom licenciu, sú nepretržite dodržiavané.

V kontexte situácie spoločnosti Silverside, a. s. nastali okolnosti, ktoré spôsobili, že niektoré osoby v orgánoch spoločnosti Blackside, a.s. sa stali z pohľadu NBS nedôveryhodnými. Keďže orgány v regulovaných spoločnostiach nemôžu byť obsadené nedôveryhodnými osobami, spoločnosť Blackside, a.s. reagovala na podnet NBS tak, že prostredníctvom valného zhromaždenia mení personálne obsadenie v štatutárnych orgánoch, dozornej rade a tiež personálne obsadenie členov interného auditu.

Pokiaľ by spoločnosť Blackside, a.s. na podnet NBS vôbec nereagovala, NBS by s veľkým predpokladom iniciovala konanie, ktoré by vyústilo k odňatiu licencie. Následky by boli obdobné ako v prípade konkurzu, pričom výsledkom celého procesu by pravdepodobne bola likvidácia spoločnosti Blackside, a.s.

Dlžník, tým, že sa zúčastní na zasadnutí valného zhromaždenia, vykonáva svoje akcionárske práva len z odbornej starostlivosti. V konkrétnom prípade je podľa názoru Dlžníka lepšie pristúpiť k výmene jednotlivých členov štatutárneho orgánu spoločnosti Blackside, a.s. a vyhovieť tak podnetu NBS.

Náklady Dlžníka vynaložené na účasť na valnom zhromaždení budú marginálne.

Rozumieme správne, že následkom personálnej zmeny v spoločnosti Blackside, a.s. bude aj personálna zmena v dozornej rade, (t.j. niektorí členovia predstavenstva prejdú do dozornej rady spoločnosti Blackside, a.s.)?

Odpoveď Dlžníka:

S personálnymi zmenami v predstavenstve a v dozornej rade je spojená aj zmena stanov spoločnosti Blackside, a.s., keďže predstavenstvo spoločnosti Blackside, a.s. bude po vykonanej zmene stanov jednočlenným štatutárnym orgánom, ktorého členom bude len pani Stanislava Mendelová.

Pán Peter Herceg sa z funkcie člena predstavenstva presunie do dozornej rady, pričom vo funkcii člena dozornej rady nahradí pána Rastislava Veliča. Zároveň dôjde k odvolaniu pána Juraja Koníka z funkcie člena predstavenstva.

je osoba pána Petra Hercega voči, ktorej má Dlžník v rámci Ostatného majetku pohľadávku z titulu splatenia vkladu do základného imania spoločnosti Blackside, a.s., totožná s osobou pána Petra Hercega, ktorý je členom predstavenstva a budúcim členom dozornej rady spoločnosti Blackside, a.s.?

Odpoveď Dlžníka:

V prípade, že sa v rámci štruktúry Dlžníka zmieňuje pán Herceg (t.j. ako pán Peter Herceg, JUDr. Peter Herceg alebo ako AK Herceg, s.r.o.) ide vždy o jednu a tú istú osobu.

V závere rozpravy na dvanástom zasadnutí veriteľského výboru právny zástupca spoločnosti Real Controls, s.r.o., ako reakciu na email Dlžníka, v ktorom upozornil veriteľský výbor na to, že je ohrozené plnenie Reštrukturalizačného plánu, príp. jeho plnenie závisí od iných skutočností (podpis prevodovej zmluvy a podpis dodatku zmluvy o správe majetku spoločnosti NOAH), žiadal do zápisnice z tohto zasadnutia veriteľského výboru zaznamenať, že na ostatnom zasadnutí českého veriteľského výboru boli v uvedenej súvislosti s Dlžníkom prerokované praktické návrhy na riešenie tohto rizika (napr. udelenie plných mocí, podpísanie časti dokumentácie vopred).

3. Záver

Predseda veriteľského výboru konštatuje, že boli vyčerpané všetky body programu tohto dvanásteho zasadnutia veriteľského výboru Dlžníka. Ďalšie zasadnutie veriteľského výboru bude určené podľa potrieb veriteľského výboru.

V Bratislave, dňa 17. februára 2023

 

__________________________________

AVEA – Spolek pro ochranu práv věřitelů

Predseda veriteľského výboru

v zastúpení: Filip Juriš, na základe substitučného plnomocenstva