Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 33/2023
  • Kapitola:
  • Konkurzy a reštrukturalizácie
  • Podanie:
  • Oznámenia správcov
  • Deň vydania:
  • 16.2.2023
  • Značka:
  • K008268
Obchodné meno/Názov/Meno a priezvisko dlžníka/úpadcu: Danyi Jozef
Sídlo/Bydlisko dlžníka/úpadcu: Čamovce 81, 98601 Čamovce
IČO/Dátum narodenia dlžníka/úpadcu: 02.07.1999
Obchodné meno správcu:
Titul, meno a priezvisko správcu: JUDr. Dušan Paulík
Sídlo správcu: Kukučínova 18, 97401 Banská Bystrica
Kotakt na správcu : kancelaria@dusanpaulik.sk, 0908/391 719
Spisová značka správcovského spisu : 6OdK/442/2022 S1239
Spisová značka súdneho spisu : 6OdK/442/2022
Druh podania : Iné zverejnenie

Správca dlžníka: Jozef Danyi, nar. 2.7.1999, trvale bytom Čamovce 81, 986 01  Fiľakovo, v minulosti podnikajúci pod obchodným menom Jozef Danyi s miestom podnikania Čamovce 61, 986 01  Čamovce, IČO: 53 691 725, týmto oznamuje, že dlžník je podielovým spoluvlastníkom nižšie uvedených nehnuteľností:

 

Pozemky:

Číslo parcely

Druh pozemku

výmera v m2

LV č.

Katastrálne územie, obec, okres, štát

Spoluvlastnícky podiel

Poznámka

(ťarchy , zabezpečovacie právo a iné)

38

záhrada

168

762

Čamovce,  Čamovce,
Lučenec,
SR

5/8

-

39

zastavaná plocha a nádvorie

692

761

Čamovce,  Čamovce,
Lučenec,
SR

6/8

-

 

Stavby:

Súp. č.

Popis stavby

Parc. č.

LV č.

Katastrálne územie, obec, okres, štát

Spoluvlastnícky podiel

Poznámka

(ťarchy , zabezpečovacie právo a iné)

76

rodinný dom

39

761

Čamovce,  Čamovce,
Lučenec,
SR

6/8

-

 

 

Dlžník si v návrhu na vyhlásenie konkurzu uplatnil nepostihnuteľnú hodnotu obydlia na obývateľnú vec (obydlie), a to na vyššie uvedené nehnuteľnosti (podľa ustanovenia § 166d ods. 1 ZKR je súčasťou nepostihnuteľnej hodnoty obydlia dlžníka okrem časti hodnoty rodinného domu ako obývateľnej veci aj časť hodnoty jeho príslušenstva vrátane zastavaného a priľahlého pozemku).

Podľa ustanovenia § 166d ods. 2 vety prvej ZKR, ak je obydlie dlžníka v podielovom spoluvlastníctve, nepostihnuteľnou hodnotou obydlia dlžníka je hodnota alebo časť hodnoty spoluvlastníckeho podielu dlžníka k jeho obydliu; jej výška sa pomerne neznižuje. Výška nepostihnuteľnej hodnoty obydlia predstavuje podľa ustanovenia § 1 nariadenia vlády SR č. 45/2017 Z. z. sumu vo výške 10.000,- €.

Podľa ustanovenia § 167o ods. 2 ZKR obydlie dlžníka nemožno speňažiť, ak by z výťažku po odpočítaní nepostihnuteľnej hodnoty obydlia nebolo možné uspokojiť náklady speňaženia a aspoň sčasti pohľadávky prihlásených veriteľov. Hodnotu obydlia dlžníka určí odhadom správca; ak však ktorýkoľvek veriteľ predloží znalecký posudok a uhradí preddavok na odmenu notára súvisiacu s overením priebehu dražby, vychádza sa zo znaleckého posudku. Ak sa v takom prípade vec nespeňaží, je takýto veriteľ povinný nahradiť náklady speňaženia.

Správca hodnotu vyššie uvedených spoluvlastníckych podielov dlžníka na nehnuteľnostiach predstavujúcich nepostihnuteľnú hodnotu obydlia dlžníka určil odhadom s prihliadnutím na trhovú hodnotu obdobných nehnuteľností v rovnakom mieste a čase na sumu vo výške 8.500 €. Správca dospel k záveru, že vyššie uvedený majetok dlžníka má menšiu hodnotu, ako je nepostihnuteľná hodnota obydlia dlžníka, a teda že s prihliadnutím na ustanovenie § 167o ods. 2 ZKR obydlie dlžníka nemožno speňažiť, pretože by z výťažku po odpočítaní nepostihnuteľnej hodnoty obydlia nebolo možné uspokojiť náklady speňaženia a ani sčasti pohľadávky prihlásených veriteľov, a že dané spoluvlastnícke podiely aj s prihliadnutím na ustanovenie § 167h ods. 4 nepodliehajú konkurzu a v dôsledku tejto skutočnosti nemôžu byť zapísané do súpisu majetku.

Správca upovedomuje veriteľov o tom, že ak ktorýkoľvek veriteľ predloží správcovi znalecký posudok, v ktorom bude hodnota spoluvlastníckeho podielu dlžníka na vyššie uvedených nehnuteľnostiach vyššia ako hodnota určená odhadom správcu (a z ktorej hodnoty spoluvlastníckeho podielu dlžníka by zároveň z výťažku jeho speňaženia po odpočítaní nepostihnuteľnej hodnoty obydlia bolo možné uspokojiť náklady speňaženia a aspoň sčasti pohľadávky prihlásených veriteľov), a zároveň uhradí preddavok na odmenu notára súvisiacu s overením priebehu dražby v lehote 30 dní odo dňa uverejnenia tohto oznámenia, správca bude vychádzať z takéhoto znaleckého posudku a bude postupovať podľa ustanovení § 167o ZKR.

 

JUDr. Dušan Paulík, správca