Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 15/2023
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o výsledku dobrovoľnej dražby
  • Deň vydania:
  • 23.1.2023
  • Značka:
  • X005330
Auctio GH s.r.o.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo 12032022
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Auctio GH s.r.o.
II. Sídlo/bydlisko Kováčska53040 01 Košice
a) Názov ulice/verejného priestranstva Kováčska
b) Orientačné/súpisné číslo 53
c) Názov obce Košice d) PSČ 040 01
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Košice I , oddiel: Sro , vložka číslo: 49643/V
IV. IČO/ dátum narodenia 53193814
IV. IČO/ dátum narodenia
C. Miesto konania dražby Sídlo dražobníka, Kováčska 53, 040 01 Košice, prvé poschodie
D. Dátum konania dražby 17. 01. 2023
E. Čas konania dražby 10:00 hod.
F. Kolo dražby Prvé kolo dražby.
G. Predmet dražby

Predmetom dražby sú nehnuteľnosti evidované na liste vlastníctva č. 240, vedenom Okresným úradom Košice-okolie, katastrálny odbor, pre okres: Košice - okolie, obec: Košická Belá, katastrálne územie: Košické Hámre, a to:

  • Parcela registra KN „C“ evidovaná na mape určeného operátu:

parc. č. 47 o výmere 170 m2, druh pozemku: Zastavaná plocha a nádvorie (ďalej aj ako „parcela CKN 47“)

spoluvlastnícky podiel: 1/1

  • Stavba so súpisným číslom 333, druh stavby: Budova pre šport a na rekreačné účely, popis stavby: chata, postavená na parcele CKN47 (ďalej aj ako „Stavba“)

spoluvlastnícky podiel: 1/1

H. Opis predmetu dražby

Stavba

Chata je osadená na svahovitom teréne na parc. č. 47, kataster Košické Hámre, obec Kosičká Belá, okres Košice okolie. V danej lokalite je možnosť napojenia len na verejnú elektrickú sieť, vodovod zo studne pri chate, kanalizácia splašková do žumpy pri chate, dažďová kanalizácia zaústená do zbernej nádoby pri chate. Chata postavená v dnešnom hmotovom členení v roku 1975. Chata je riešená s jedným nadzemným podlažím, čiastočným podpivničením a zobytneným podkrovím.

Dispozičné riešenie:

Vstup do chaty je orientovaný z nádvoria od lesa do chodby. Dispozičné riešenie podlaží v obrazovej dokumentácii, ktorá tvorí prílohu znaleckého posudku. Na 1. nadzemnom podlaží sú chodba, kuchyňa, izba so schodiskom do podkrovia, balkón, WC so samostatnou sprchou. V podkroví len dve izby, v podzemnom podlaží miestnosť s vodárničkou a sklady.

Technický popis plánovaného vyhotovenia:

Chata má betónové základy s vodorovnou a zvislou izoláciou proti zemnej vlhkosti, podzemné podlažie čiastočne zarezané do svahu, steny murované z tehál, v malej miere v PP aj monolitický betón, fasáda s minerálnou fasádnou omietkou a obklad časti stien kamenným obkladom a drevenými doskami. Deliace konštrukcie z tehál, čiastočne drevená konštrukcia, omietky minerálne a obklad drevenými doskami, keramické obklady okolo kuchynskej linky, vo WC so samostatnou sprchou, v PP aj kamenný obklad. Podlahy v PP s výnimkou miestnosti s vodárničkou, kde je cementový poter, v kuchyni, chodbe, na balkóne a vo WC so samostatnou sprchou keramické dlažby, v izbe plávajúca podlahová podlaha, v podkroví drevené dosky (palubovky). Strop nad PP železobetónová doska, nad prízemím drevený trámový strop, v podkroví priznaná konštrukcia sedlového strmého dreveného krovu s krytinou z falcovaného plechu. Klampiarske konštrukcie sú z pozinkovaného plechu. Žľaby a zvody z pozinkovaného plechu. Okná sú drevené zdvojené skrutkované s drevenými okenicami. Dvere vnútorné hladké z materiálov na báze dreva v plechových zárubniach, vstupné drevené rámové. Schody do podkrovia z dreva bez podstupníc samonosné. V kuchyni je kuchynská linka z materiálov na báze dreva, s nerezovým drezom, obyčajnou vodovodnou batériou. Vykurovanie len v izbe kovovou pieckou a prenosnými elektrickými radiátormi. Ohrev teplej vody v zásobníku s elektrickým ohrevom v chodbe. Rozvody teplej a studenej vody z pozinkovaného potrubia len do kuchyne a WC so samostatnou sprchou. Vybavenie sprchovým kútom, umývadlo keramické, WC keramické typ combi. Kanalizácia z plastového potrubia. Elektroinštalácia motorická a svetelná len na prízemí, v PP a v podkroví len svetelná elektrická inštalácia. V PP čerpadlo vody zo studne.

Technický stav:

Doklad o veku stavby nie je k dispozícii, vek podľa výpovede vlastníka (odhad) a odhadom znalca. Vek stavby zodpovedá stavebnotechnickému vyhotoveniu stavby. Chata je po stavebno-technickej stránke primeraná svojmu veku a nevykazuje znaky nadmerného opotrebenia ani havarijné poruchy konštrukčných prvkov.

Príslušenstvo stavby:

Studňa vŕtaná:

Vŕtaná studňa je užívaná od roku 2005. Životnosť je odhadom v zmysle použitej metodiky a stavebnotechnického stavu na 80 rokov.

Prístrešok pri chate s terasou z prízemia chaty:

Predmetom ohodnotenia je oceľová stĺpiková rámová konštrukcia s uložením jednej strany horizontálnej nosnej konštrukcie zastrešenia na murivo chaty s plechovou krytinou s pochôdznou strechou z keramickej dlažby prístupnej z balkóna chaty s odkvapmi a žľabmi, bez opláštenia, podlaha lomový kameň do betónu s vyškárovaním. Životnosť je odhadom v zmysle použitej metodiky a stavebnotechnického stavu na 70 rokov.

Prístrešok s vonkajším kozubom:

Predmetom ohodnotenia je drevená stĺpiková rámová konštrukcia s pultovou strechou s plechovou krytinou s odkvapom a žľabom, len čiastočne s opláštením murovanými stenami a drevenými doskovými stenami, podlaha betónová mazanina. Osadený vonkajší kozub, drevené lavice a stôl. Povrchový rozvod svetelnej elektroinštalácie. Životnosť je odhadom v zmysle použitej metodiky a stavebnotechnického stavu na 70 rokov.

Žumpa:

Predmetom ohodnotenia je železobetónová žumpa poniže chaty. Životnosť je odhadom v zmysle použitej metodiky a stavebnotechnického stavu na 70 rokov.

Kanalizácia splašková:

Predmetom ohodnotenia je splašková kanalizačná prípojka z chaty do žumpy, druh potrubia je odhadovaný vzhľadom na čas vybudovania stavby. Životnosť je odhadom v zmysle použitej metodiky a stavebnotechnického stavu na 80 rokov.

Vodovod zo studne:

Predmetom ohodnotenia je vodovodná prípojka zo studne, druh potrubia je odhadovaný vzhľadom na čas vybudovania stavby. Životnosť je odhadom v zmysle použitej melodiky a stavebnotechnického stavu na 80 rokov.

Kanalizácia dažďová:

Predmetom ohodnotenia je dažďová kanalizácia do zbernej nádoby poniže chaty, druh potrubia je odhadovaný vzhľadom na čas vybudovania stavby. Životnosť je odhadom v zmysle použitej metodiky a stavebnotechnického stavu na 70 rokov.

Akumulačná nádrž na dažďovú vodu:

Predmetom ohodnotenia je plastová akumulačná nádoba zakopaná do svahu poniže chaty. Životnosť je odhadom v zmysle použitej metodiky a stavebnotechnického stavu na 40 rokov.

Oporné múry:

Predmetom ohodnotenia sú murované betónové gravitačné oporné múry s obkladom z lomového kameňa s vyškárovaním. Životnosť je odhadom v zmysle použitej metodiky a stavebnotechnického stavu na 100 rokov.

Kamenné dlažby:

Predmetom ohodnotenia sú kamenné plochy uloženej do betónu s vyškárovaním. Životnosť je odhadom v zmysle použitej metodiky a stavebnotechnického stavu na 90 rokov.

Vonkajšie schody:

Predmetom ohodnotenia sú schody z opracovaného lomového kameňa osadené do betónového lôžka. Životnosť je odhadom v zmysle použitej metodiky a stavebnotechnického stavu na 100 rokov.

Pozemok

Pozemok je svahovitý. Východiskovou hodnotou je hodnota zodpovedajúca 50 % z VH mesta Košice, z ktorého mesta vychádza zvýšený záujem o nehnuteľnosti v hodnotenej lokalite. Hodnotený pozemok je zastavaný stavbou chaty.

Analýza polohy nehnuteľností

Nehnuteľnosť sa nachádza v katastrálnom území Košické Hámre, okres Košice okolie, mimo zastavanom území obce Košická Belá, v chatovej osade povyše areálu „Zlatník" , v lokalite ostatných rekreačných chát na okraji chatovej osady pod lesom, prístup z areálovej komunikácie na pozemkoch obce Košická Belá, prístupná z verejnej komunikácie 2. triedy Košice - Gelnica. Chata zarezaná do svahu. V mieste je možnosť priameho napojenia len na verejnú elektrickú sieť'. Lokalita rekreačných chát so záujmom o kúpu nehnuteľností v lokalite. V blízkosti les, obľúbené turistické lokality, vodná nádrž Ružín. Do obce Košická Belá je vzdialenosť 6 km. V dosahu je výborná občianska vybavenosť mesta Košice. Vzdialenosť do centra mesta Košice je 26 km, na okraj mesta Košice je to 21 km. Zastávka autobusu prímestskej dopravy je vo vzdialenosti 300 m. Poloha nehnuteľnosti veľmi dobrá, lokalita je vhodná na rekreáciu.

Analýza využitia nehnuteľností

Stavba rekreačnej chaty, štandardného vyhotovenia s vhodným príslušenstvom (prevažne na pozemkoch obce Košická Belá) s primerane veľkým okolitým pozemkom, nehnuteľnosť využívaná na rekreáciu. Chatu možné využívať aj celoročne. Iné hodnotnejšie využitie nehnuteľnosti sa v blízkej budúcnosti nepredpokladá.

Analýza prípadných rizík spojených s využívaním nehnuteľností, najmä závady viaznuce na nehnuteľnosti a práva spojené s nehnuteľnosťou

Lokalita sa nenachádza v žiadnom ochrannom pásme, nie je v chránenej krajinnej oblasti, stavebná uzávera nie je vyhlásená. Bez výskytu rušivo pôsobiaceho objektu, alebo priemyselného zariadenia v priamom kontakte. Malý hluk a prach od dopravy, výborné životné prostredie. Príslušenstvo chaty prevažne na pozemkoch obce Košická Belá. Pri obhliadke neboli zistené žiadne skutočnosti, ktoré by obmedzovali riadne užívanie nehnuteľnosti.

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Technický stav:

Doklad o veku stavby nie je k dispozícii, vek podľa výpovede vlastníka (odhad) a odhadom znalca. Vek stavby zodpovedá stavebnotechnickému vyhotoveniu stavby. Chata je po stavebno-technickej stránke primeraná svojmu veku a nevykazuje znaky nadmerného opotrebenia ani havarijné poruchy konštrukčných prvkov.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
ŤARCHY:

1. V 785/2012 zo dňa 14.03.2012 - zmluva o zriadení záložného práva k nehnuteľnosti v prospech Tibor Kováč r. Kováč (21.02.1966), bytom Lomnická 3, 040 01 Košice č.z.-20/12;

2. P 2026/2017 zo dňa 24.05.2017 - exekučný príkaz na vykonanie exekúcie zriadením exekučného záložného práva na nehnuteľnosti, EX 15934/2016 zo dňa 23.05.2017, Mgr. Jozef Deák, súdny exekútor, Exekútorský úrad Banská Bystrica so sídlom Horná 23, PSČ 974 01, v prospech oprávneného: Slovenská správcovská a reštrukturalizačná, k. s., IČO: 44088833, Horná 23, 974 01 Banská Bystrica - č. z. 29/17;

3. č.z.60/17 - Z 4628/17 zo dňa 28.11.2017 - rozhodnutie o zriadení záložného práva č.102230212/2017, pre Daňový úrad Košice, Rozvojová 2, 041 90 Košice, so zákazom nakladať s predmetom záložného práva bez súhlasu správcu dane, vykonateľné dňa 15.11.2017,ktoré nadobudlo právoplatnosť dňa 30.11.2017 - R 1795/17 zo dňa 11.12.2017 - č.z.66/17;


POZNÁMKY:

1. P 366/2017 zo dňa 24.05.2017 - upovedomenie o spôsobe vykonania exekúcie, EX 15934/2016 zo dňa 10.02.2017, Mgr. Jozef Deák, súdny exekútor, Exekútorský úrad Banská Bystrica so sídlom Horná 23, PSČ 974 01, v prospech oprávneného: Slovenská správcovská a reštrukturalizačná, k.s., IČO: 44088833, Horná 23, 974 01 Banská Bystrica - č.z. 27/17;

2. P 367/2017 zo dňa 24.05.2017 - exekučný príkaz na vykonanie exekúcie predajom nehnuteľností, EX 15934/2016 zo dňa 23.05.2017, Mgr. Jozef Deák, súdny exekútor, Exekútorský úrad Banská Bystrica so sídlom Horná 23, PSČ 974 01, v prospech oprávneného: Slovenská správcovská a reštrukturalizačná, k.s., IČO: 44088833, Horná 23, 974 01 Banská Bystrica - č.z. 28/17;

3. Obmedzujúca: P 586/18 zo dňa 13.11.2018 - Upovedomenie o spôsobe vykonania exekúcie predajom nehnuteľností, EX 15934/2016 zo dňa 10.2.2017, Exekútorský úrad Banská Bystrica so sídlom Horná 23, 974 01 Banská Bystrica, súdny exekútor Mgr. Jozef Deák v prospech oprávneného: Slovenská správcovská a reštrukturalizačná, k.s., Horná 23, 974 01 Banská Bystrica, IČO: 44 088 833. - č.z.55/18;

4. Obmedzujúca: P 587/18 zo dňa 13.11.2018 - Exekučný príkaz na vykonanie exekúcie predajom nehnuteľností, EX 15934/2016 zo dňa 23. 5.2017, Exekútorský úrad Banská Bystrica so sídlom Horná 23, 974 01 Banská Bystrica, súdny exekútor Mgr. Jozef Deák v prospech oprávneného: Slovenská správcovská a reštrukturalizačná, k.s., Horná 23, 974 01 Banská Bystrica, IČO: 44 088 833. - č.z.56/18;

5. P 141/19 zo dňa 18.03.2019 - začatie výkonu záložného práva záložným veriteľom: Tibor Kováč,nar.21.02.1966,Lomnická 3, Košice formou priameho predaja tretej osobe vybranej záložným veriteľom pri súčasnom dodržaní zákonných podmienok - č.z.12/19.

6. P 629/2022 zo dňa 03.10.2022 - oznámenie o začatí výkonu záložného práva v prospech: Kováč Tibor, rod. Kováč, nar. 21.02.1966, Lomnická 3, 040 01 Košice - č.z.86/2022.

7. P 897/2022 zo dňa 20.12.2022 - Oznámenie o dobrovoľnej dražbe č.12032022 zo dňa 14.12.2022, Auctio GH s.r.o., Kováčska 53, 040 01 Košice, IČO 53193814 - č.z.112/2022.
J. Výška ceny dosiahnutá vydražením 71.500,- EUR
K. Najnižšie podanie 58.500,- EUR
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
U. Označenie licitátorov
I. Obchodné meno/meno a priezvisko JUDr. Adrián Graban, rod. Graban
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva Na Kope V
b) Orientačné/súpisné číslo 911/8
c) Názov obce Košice-Myslava d) PSČ 040 11
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný
IV. IČO/ dátum narodenia 14.04.1974
V. Odhad ceny predmetu dražby Všeobecná hodnota (cena) predmetu dražby bola určená znaleckým posudkom č. 259/2022 zo dňa 13.12.2022
vypracovaným znalcom Ing. Jozefom Murínom, znalec v odbore stavebníctvo, odvetvie pozemné stavby a odhad
hodnoty nehnuteľností, evidenčné číslo znalca 912457, na sumu 58.500,- EUR (slovom päťdesiatosemtisícpäťsto,-
eur).