Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 238/2022
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o opakovanej dobrovoľnej dražbe
  • Deň vydania:
  • 13.12.2022
  • Značka:
  • X095772
U9, a.s.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo 157/2022
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko U9, a.s.
II. Sídlo/bydlisko Zelinárska682108 Bratislava
a) Názov ulice/verejného priestranstva Zelinárska
b) Orientačné/súpisné číslo 6
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 82108
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Bratislava I , oddiel: Sa , vložka číslo: 3070/B
IV. IČO/ dátum narodenia 35849703
B. Označenie navrhovateľov
1. I. Obchodné meno/meno a priezvisko EOS KSI Slovensko, s.r.o.
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva Pajštúnska
b) Orientačné/súpisné číslo 5
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 851 02
e) Štát Slovensko
IV. IČO/ dátum narodenia 35724803
C. Miesto konania dražby Polyfunkčný dom, II. poschodie, Kukučínova č. 8, 940 62 Nové Zámky
D. Dátum konania dražby 26. 01. 2023
E. Čas konania dražby 10:00 hod.
F. Kolo dražby druhé kolo dražby
G. Predmet dražby

Predmetom dražby sú nehnuteľnosti evidované na liste vlastníctva č. 2259, katastrálne územie: Svätý Peter, obec Svätý Peter, okres Komárno, Okresný úrad Komárno - katastrálny odbor a to:

 

Pozemky parcely registra „C“:

 

parc. číslo: 830/2, výmera: 141 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie

parc. číslo: 830/3, výmera: 182 m2, druh pozemku: záhrada

parc. číslo: 830/4, výmera: 36 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie

parc. číslo: 830/5, výmera: 14 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie

parc. číslo: 830/6, výmera: 314 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie

parc. číslo: 830/7, výmera: 470 m2, druh pozemku: záhrada

 

Stavby:
so s. č. 492, na parcele číslo: 830/2, druh stavby: 10/Rodinný dom, popis stavby: rodinný dom

so s. č. 2051, na parcele číslo: 830/4, druh stavby: 7/Samostatne stojaca garáž, popis stavby: garáž

so s. č. 2052, na parcele číslo: 830/5, druh stavby: 20/Iná budova, popis stavby: hospodárska budova

 

Príslušenstvo predmetu dražby, ktoré sa nezapisuje, alebo nie je zapísané na liste vlastníctva najmä: plot uličný, studňa kopaná, vodovodná prípojka, vodomerný šachta, kanalizačná prípojka, žumpa, plynová prípojka, spevnené plochy, vonkajšie schody, prístrešok domu, prístrešok garáže, elektrická prípojka, .  

 

Predmet dražby sa draží tak ako „stojí a leží“.

 

Predmet dražby sa draží v podiele 1/1.

H. Opis predmetu dražby

Rodinný dom so s. č. 492 na pozemky s parc. č. 830/2 v k.ú.: Svätý Peter

Jedná sa o samostatne stojacu budovou s jedným nadzemným podlažím, čiastočným podpivničením a valbovou strechou. Na rodinnom dome bola počas jeho užívania vykonávaná potrebná pravidelná údržba. Údržba prvkov krátkodobej životnosti je tiež zabezpečovaná. V roku 2007 bola realizovaná čiastočná rekonštrukcia - boli vymenené čiastočne nášľapné vrstvy podláh, obklady, vnútorné vybavenie kuchyne a čiastočne aj kúpeľne. Predpokladaná životnosť stavby murovanej vzhľadom na jej technický stav zistený pri miestnej obhliadke a účel užívania určujem na 100 rokov.

 

1. Podzemné podlažie

Prvé podzemné podlažie dispozične pozostáva z jednej neobytnej miestnosti - pivnice.

 

Technický popis:

Osadenie podlažia je v priemernej hĺbke do 2,00 m, bez zvislej hydroizolácie. Zvislé nosné konštrukcie podlažia sú z monolitického železobetónu, deliace priečky nie sú. Stropná konštrukcia je monolitická železobetónová, s rovným podhľadom. Schody na prvé nadzemné podlažie sú vyhotovené monolitické železobetónové, s povrchom nástupníc z betónovej mazaniny. Elektroinštalácia podlažia je len svetelná. Rozvod vody je vyhotovený z  potrubia, len studenej.

 

1. Nadzemné podlažie

Prvé nadzemné podlažie dispozične pozostáva z štyroch obytných miestností, predsiene-chodby, kuchyne, skladu, dvoch kúpeľní, samostatného záchodu.

 

Technický popis:

Základy rodinného domu tvoria monolitické železobetónové základové pásy s vodorovnou izoláciou proti zemnej vlhkosti. Podmurovka je vyhotovená z monolitického betónu s priemernou výškou 0,60 m. Zvislé konštrukcie podlažia sú murované v prevažnej časti z plynosilikátových tvárnic v prevažujúcej hrúbke 0,45 m, deliace priečky sú tehlové. Vnútorné omietky na podlaží sú vápenné hladké. Stropná konštrukcia podlažia je s rovným podhľadom drevená trámová, s horným a dolným dreveným záklopom. Valbová strecha, drevenou stojatou stolicou, je pokrytá pálenými škridlami jednodrážkovkami. Fasádne omietky sú nad 2/3 omietanej steny omietky brizolitové, obklady nie sú vyhotovené. Schody do podkrovia sú vyhotovené ako drevené, s povrchom nástupníc z mäkkého dreva bez podstupníc. Dvere na podlaží sú drevené hladké plné alebo zasklené (osadené do kovových zárubní), okná sú prevažne pôvodné drevené dvojité s doskovým ostením a sú opatrené vonkajšími plastovými roletami. Podlahy v obytných miestnostiach sú prevažne nové veľkoplošné laminátové parkety, pričom v ostatných miestnostiach je podlaha pokrytá keramickou dlažbou. Podlažie je vykurované prevažne lokálne plynovými kachlami v počte 3 kusy, v obývacej izbe sa krbové kachle. Je vyhotovený aj rozvod zemného plynu. Elektroinštalácia podlažia je svetelná ako i motorická. Rozvod vody je vyhotovený z oceľového potrubia studenej a teplej vody z centrálneho zdroja.  Zdrojom teplej vody je elektrický zásobníkový ohrievač vody, umiestnený v kúpeľni; v kuchyni sa nachádza aj malý elektrický prietokový ohrievač vody. Kanalizácia je z plastového potrubia. Vybavenie kuchyne pozostáva: štvorhoráková plynová varná jednotka, odsávač par, drez oceľový nerezový, kuchynská linka je na báze dreva a rozvinutej šírky 2,50 m. Vnútorné vybavenie podlažia: vaňa oceľová smaltovaná. Vodovodné batérie sú pákové nerezové so sprchou 1 kus a ostatné nerezové v počte 1 kus. Záchod je splachovací, umiestnený samostatne. Vnútorné obklady stien na podlaží sa nachádzajú v prevažnej časti kúpeľní do výšky 1,35 m (1,26 m), obloženie vane, kuchyne pri sporáku (nad pracovnou doskou). Na tomto podlaží je umiestnený elektrický rozvádzač s automatickým istením.

 

Prístavba z roku 1970

 

Prístavba k rodinnému domu ma obdobné stavebno-technické vyhotovenie, ako pôvodnej časti, okrem zastrešenia plochou strechou. Užívaná je od roku 1970.

 

Garáž so súp. č. 2051 na pozemku s parc. č. 830/4 v kat. ú.: Svätý Peter

 

Budova garáže sa nachádza na pozemku s parc. č. 830/4 v kat. ú. Svätý Peter. Jedná sa o samostatne stojacu budovou s jedným nadzemným podlažím, bez podpivničenia, s pultovou strechou. Začiatok užívania v r. 1973. Znalec predpokladá životnosť na 80 r.

 

1. Nadzemné podlažie

 

Prvé nadzemné podlažie dispozične pozostáva z jednej neobytnej miestnosti garáže.

 

Technický popis:

Základy garáže tvoria monolitické železobetónové základové pásy s vodorovnou izoláciou proti zemnej vlhkosti. Podmurovka je vyhotovená z monolitického betónu s priemernou výškou 0,15 m. Zvislé konštrukcie podlažia sú murované v prevažnej časti z plynosilikátových a škvárobetónových tvárnic v prevažujúcej skladobnej hrúbke 0,25 m, deliace priečky nie sú. Vnútorné omietky na podlaží sú vápenné hladké. Stropná konštrukcia podlažia je s rovným podhľadom drevená trámčeková. Pultová strecha je pokrytá azbestocementovými vlnovkami. Fasádne omietky sú nad 2/3 omietanej steny omietky brizolitové, obklady nie sú vyhotovené. Garážové vráta sú drevené otváravé, okno je drevené zdvojené, dvere sú drevené zasklené. Podlaha v miestnosti je s povrchom z cementového poteru, so hydroizoláciou. Elektroinštalácia podlažia je svetelná ako i motorická. Montážna jama má plochu do 2 m2. Nachádza sa tu aj kachľa na tuhé palivá.

 

Pozemky ležia v zastavanom území obce Svätý Peter. Sú rovinatého charakteru, prístup je po spevnenej komunikácii s možnosťou napojenia na všetky rozvody inžinierskych sietí – nachádzajúce v blízkosti.

 

Príslušenstvo predmetu dražby, ktoré sa nezapisuje alebo nie je zapísané v KN:

 

Plot uličný na pozemku s parc. č. 830/6 v kat. ú.: Svätý Peter - Plot uličný v celkovej dĺžke 15,27 m bol postavený v roku 1970 - podľa stavebno-technického prevedenia. Nachádza sa pred rodinným domom na pozemku s parc. č. 830/6 na hranici s pozemkom parc. č. 837 (verejné priestranstvo - ulica Malá), resp. s parc. č. 829. Je založený na betónových základových pásoch šírky 0,25 m s betónovu podmurovkou. Vlastné teleso plota pozostáva z oceľovej tyčoviny v rámoch. Výška výplne plota je 1,27 m. V plote sú osadené plotové vráta a plotové vrátka plechové plné. Začiatok užívania v r. 1985.

 

Studňa kopaná na pozemku s parc. č. 830/6 v kat. ú.: Svätý Peter - Studňa kopaná sa nachádza za rodinným domom na pozemku s parc. č. 830/6. Bola vyhotovená z betónových skruží s priemerom 1,0 m, hĺbky 14,00 m. Je osadené aj elektrické čerpadlo, na polievanie záhrady. Užívaná je od roku 1963.

 

Vodovodná prípojka na pozemku s parc. č. 830/6 v kat. ú.: Svätý Peter - Vodovodná prípojka bola realizovaná a je užívaná od roku 2002. Zásobuje pitnou vodou rodinný dom z verejného vodovodu. Meranie spotreby vody je zriadené vo vodomernej šachte umiestnenej na pozemku s parc. č. 830/6 - vedľa uličného oplotenia rodinného domu.

 

Vodomerná šachta na pozemku s parc. č. 830/6 v kat. ú.: Svätý Peter - Vodomerná šachta betónová s oceľovým poklopom je umiestnená na pozemku s parc. č. 830/6. Bola postavená spolu s vodovodnou prípojkou v roku 2002. Slúži na meranie vody z verejného vodovodu, spolu s výbavou na meranie a s armatúrami. 

 

Kanalizačná prípojka na pozemku s parc. č. 830/6 v kat. ú.: Svätý Peter - Kanalizačná prípojka - gravitačná - odvádza splaškové vody z rodinného domu do kanalizačnej sústavy obce. Bola postavená ako nová, užívaná je od roku 2022.

 

Žumpa na pozemku s parc. č. 830/6 v kat. ú.: Svätý Peter -  Žumpa železobetónová je umiestnená vedľa rodinného domu, vo dvore. Užívaná bola od roku 1970.

 

Plynová prípojka na pozemku s parc. č. 830/6 v kat. ú.: Svätý Peter - Plynová prípojka bola realizovaná a je užívaná od roku 1987 z oceľových rúr. Zásobuje zemným plynom rodinný dom z uličného rozvodu STL plynu. Meranie spotreby je zriadené vo výklenku obvodového muriva spolu s regulátorom tlaku - prístupné z predzáhradky.

 

Spevnené plochy na pozemku s parc. č. 830/6 v kat. ú.: Svätý Peter - Spevnené plochy sú vyhotovené z monolitického betónu z roku 1970. Majú hrúbku do 0,10 m, sú ním chodníky vedľa rodinného domu, plocha pri zadnom vstupe do rodinného domu.

 

Vonkajšie schody na pozemku s parc. č. 830/6 v kat. ú.: Svätý Peter - Vonkajšie schody sú vyhotovené ako betónové na terén, s povrchom nástupníc z keramickej dlažby. Sú užívané od roku 1965, spolu s rodinným domom.

 

Prístrešok domu na pozemku s parc. č. 830/6 v kat. ú.: Svätý Peter – sa nachádza pri zadnom bočnom priečelí rodinného domu - má drevenú nosnú konštrukciu (bez opláštenia), napustenú impregnáciou, pultovou strechou, krytinou z hliníkového profilovaného plechu. Užívaný je od roku 2018.

 

Prístrešok garáže na pozemku s parc. č. 830/3 a parc. č. 830/6 v kat. ú.: Svätý Peter - pri zadnom priečelí garáže - má drevenú nosnú konštrukciu (bez opláštenia), napustenú impregnáciou, pultovou strechou, podložie z OSB dosiek, krytinou z hliníkového profilovaného plechu. Užívaný je od roku 2021.

 

Elektrická prípojka na pozemku s parc. č. 830/6 v kat. ú.: Svätý Peter - Elektrická prípojka je vyhotovená ako vzdušná, jeden kábel Cu 4Bx16 mm2. Užívaná je od roku 1996.

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Všetky nasledujúce záložné práva v prípade úspešnej dražby zanikajú v zmysle § 151ma a § 151md zákona č. 40/1964 Zb. (Občiansky zákonník) a vydražiteľ nadobúda predmet dražby bez zaťaženia záložnými právami.

 

Záložné právo V- 2905/2007 z 27.7.2007 v prospech EOS KSI Slovensko, s.r.o., Pajštúnska 5, 851 02 Bratislava, IČO: 35724803 na zabezpečenie pohľadávky s príslušenstvom na parc.č. 830/2 so stavbou súp.č.492 (rod.dom), 830/3, 830/4 so stavbou súp.č.2051 (garáž), 830/5 so stavbou súp.č.2052 (hospodárska budova), 830/6, 830/7, zml.č.: 25832647/7930. pvz.- 214/09.

 

Vecné bremeno V-3603/2020 práva doživotného užívania pozemkov parc.reg.C KN s aparc.č.830/2,830/3,830/4,830/5,830/6,830/7,na stavby: rodinný dom so s.č. 492 na parc.č. 830/2, garáž so s.č. 2051 na parc.č.830/4 , hospodárska budova so s.č. 2052 na parc.č.830/5 v prospech Gabriela Ódorová r.Ódorová nar.20.12.2004.

 

Exekučný príkaz EX4895/11 zo dňa 16.2.2012, Z-881/12 na vykonanie exekúcie zriadením exekučného záložného práva v prospech oprávnenému Union zdravotná poisťovňa a.s., Bajkalská 29/A, Bratislava, IČO:36284831 na "C"parc.č. 830/2, 830/3, 830/4, 830/5, 830/6, 830/7 a na stavby:rodinný dom s.č. 492 na parc.č. 830/2, garáž s.č. 2051 na parc.č.830/4 ,hospodárska budova s.č. 2052 na parc.č.830/5 (Exekútorský úrad Bratislava, súdny exekútor JUDr.Ivan Lutter).

 

Exekučný príkaz EX 1411/2006 zo dňa 6.10.2014, Z-5402/14 zriadením exekučného záložného práva v prospech oprávneného Orange Slovensko, a.s., Metodova 8, Bratislava, IČO: 35 697 270 na parc. registra "C" č. 830/2, 830/3, 830/4, 830/5, 830/6, 830/7 a na stavby:rodinný dom s.č. 492 na parc.č. 830/2, garáž s.č. 2051 na parc.č.830/4 ,hospodárska budova s.č. 2052 na parc.č.830/5 (Exekútorský úrad Nové Zámky, JUDr. Jozef Ivančík súdny exekútor).

 

Exekučný príkaz 2425EX 560/2021 zo dňa 20.07.2021, zriadením exekučného záložného práva v prospech oprávneného Intrum Slovakia, s.r.o., Mýtna 48, 811 07 Bratislava-Staré Mesto, IČO: 35831154 na parc.reg. "C" č. 830/2, 830/3, 830/4, 830/5, 830/6, 830/7, na rodinný dom so s.č. 492 na parc.č. 830/2, na garáž so s.č, 2051 na parc.č.830/4 a na hospodársku budovu so s.č. 2052 na parc.č.830/5. (Exekútorský úrad Topoľčany - súdny exekútor JUDr. Július Rosina), Z7292/21.

 

Exekučný príkaz 2425EX 1381/21 zo dňa 19.1.2022 na zriadenie exekučného záložného práva v prospech oprávneného Intrum Slovakia, s.r.o., Mýtna 48, 811 07 Bratislava-Staré Mesto, IČO: 35831154 na parc.reg. "C" č. 830/2, 830/3, 830/4, 830/5, 830/6, 830/7, na rodinný dom so s.č. 492 na parc.č. 830/2, na garáž so s.č. 2051 na parc.č.830/4 a na hospodársku budovu so s.č. 2052 na parc.č.830/5 (exekútorský úrad Topoľčany - súdny exekútor JUDr. Július Rosina),

 

Exekučný príkaz 2425EX 1293/21 11.1.2022 na zriadenie exekučného záložného práva v prospech oprávneného Rozhlas a televízia Slovenska,Mlynská dolina,845 45 Bratislava, IČO: 47232480 na parc.reg. "C" č. 830/2, 830/3, 830/4, 830/5, 830/6, 830/7, na rodinný dom so s.č. 492 na parc.č. 830/2, na garáž so s.č. 2051 na parc.č.830/4 a na hospodársku budovu so s.č. 2052 na parc.č.830/5 (exekútorský úrad Topoľčany - súdny exekútor JUDr. Július Rosina), Z-2042/2022

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
Hodnota predmetu dražby bola zistená podľa znaleckého posudku č. 210/2022, ktorý vypracoval Ing. Imrich Mészáros, znalec v odbore Stavebníctvo, odvetvie: Odhad hodnoty nehnuteľností, Pozemné stavby, zapísaný v zozname znalcov, tlmočníkov a prekladateľov vedenom Ministerstvom spravodlivosti Slovenskej republiky, evidenčné číslo znalca 912281. Dátum vypracovania znaleckého posudku: 12.09.2022
J. Spôsob stanovenia ceny predmetu dražby
Hodnota predmetu dražby bola zistená podľa znaleckého posudku č. 210/2022, ktorý vypracoval Ing. Imrich Mészáros, znalec v odbore Stavebníctvo, odvetvie: Odhad hodnoty nehnuteľností, Pozemné stavby, zapísaný v zozname znalcov, tlmočníkov a prekladateľov vedenom Ministerstvom spravodlivosti Slovenskej republiky, evidenčné číslo znalca 912281. Dátum vypracovania znaleckého posudku: 12.09.2022
Suma ohodnotenia: 53.700,00 €
K. Najnižšie podanie 48.330 €
L. Minimálne prihodenie 200,00 €
M. Dražobná zábezpeka a) výška 5.000,00 €
b) spôsob zloženia dražobnej zábezpeky 1. Bezhotovostný prevod alebo vklad na účet dražobníka IBAN: SK71 0200 0000 0019 5703 8659, vedený vo VÚB, a.s. s variabilným symbolom 1572022.
2. V hotovosti do pokladne v sídle dražobníka alebo v mieste konania dražby.
3. Banková záruka.
4. Notárska úschova.
Dražobnú zábezpeku nie je možné zložiť platobnou kartou ani šekom
c) doklad preukazujúci zloženie dražobnej zábezpeky 1. Originál príkazu na úhradu peňažných prostriedkov vo výške dražobnej zábezpeky. Účastník bude pripustený k dražbe, ak do otvorenia dražby bude dražobná zábezpeka pripísaná na účet dražobníka, 2. Príjmový pokladničný doklad na hotovosť vo výške dražobnej zábezpeky, Účastník bude pripustený k dražbe, ak do uplynutia lehoty na zloženie dražobnej zábezpeky bude dražobná zábezpeka zložená do pokladne dražobníka, 3. Originál alebo overená kópia preukazujúca vystavenie bankovej záruky, 4. Originál alebo overenú kópiu dokladu preukazujúceho notársku úschovu.
d) lehota na zloženie dražobnej zábezpeky Do otvorenia dražby.
e) vrátenie dražobnej zábezpeky Bez zbytočného odkladu po skončení dražby v hotovosti alebo bezhotovostným prevodom na účet účastníka dražby.
N. Spôsob úhrady ceny dosiahnutej vydražením
Vydražiteľ je povinný zaplatiť cenu dosiahnutú vydražením v hotovosti do pokladne v sídle dražobníka alebo bezhotovostným prevodom alebo vkladom na účet dražobníka IBAN SK71 0200 0000 0019 5703 8659, vedený vo VÚB, a.s. s variabilným symbolom 1572022 a to do 15 dní odo dňa skončenia dražby; v prípade, že suma dosiahnutá vydražením presiahne 6.640,00 EUR v opačnom prípade hneď po ukončení dražby.
O. Obhliadka predmetu dražby (dátum) 1. termín 10.01.2023 o 10:00 hod. 2. termín 23.01.2023 o 10:00 hod.
Miesto obhliadky Tam, kde sa predmet dražby nachádza
Organizačné opatrenia Záujemcovia o obhliadku sa ohlásia aspoň jeden deň pred konaním obhliadky na tel. č.: 02/5949 0128, Po-Pi 8:00 - 16:00. V zmysle § 12 ods. 2 a § 13 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách je vlastník predmetu dražby, držiteľ alebo nájomca povinný umožniť riadnu obhliadku predmetu dražby v stanovených termínoch.
P. Nadobudnutie vlastníckeho práva k predmetu dražby
Ak vydražiteľ zaplatí cenu dosiahnutú vydražením v ustanovenej lehote, prechádza na neho vlastnícke právo dňom udelenia príklepu; to neplatí, ak je vydražiteľom osoba, ktorá je povinná zapísať sa do registra partnerov verejného sektora podľa zákona č. 315/2016 Z.z. o registri partnerov verejného sektora, ak v čase príklepu nie je zapísaná v tomto registri. Dražobník vydá bez zbytočného odkladu po nadobudnutí vlastníckeho alebo iného práva vydražiteľovi potvrdenie o vydražení predmetu dražby a v prípadoch, v ktorých sa o priebehu dražby spisuje notárska zápisnica vydá dražobník vydražiteľovi dve vyhotovenia osvedčeného odpisu notárskej zápisnice.
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
1. Po nadobudnutí vlastníckeho práva alebo iného práva k predmetu dražby odovzdá dražobník bez zbytočného odkladu vydražiteľovi predmet dražby a listiny, ktoré osvedčujú vlastnícke právo a sú nevyhnutné na nakladanie s predmetom dražby alebo osvedčujú iné práva vydražiteľa k predmetu dražby a vydražiteľ prevzatie predmetu dražby písomne potvrdí.
2. Ak ide o nehnuteľnosť, podnik alebo jeho časť, predchádzajúci vlastník je povinný odovzdať predmet dražby na základe predloženia osvedčeného odpisu notárskej zápisnice a doloženia totožnosti vydražiteľa bez zbytočných prieťahov. Dražobník je povinný na mieste spísať zápisnicu o odovzdaní predmetu dražby. Zápisnicu o odovzdaní predmetu dražby podpíše predchádzajúci vlastník predmetu dražby, vydražiteľ a dražobník. Jedno vyhotovenie zápisnice dostane predchádzajúci vlastník a dve vyhotovenia dostane vydražiteľ. Ak niektorá osoba odmietne zápisnicu podpísať alebo ju prevziať, táto skutočnosť sa vyznačí v zápisnici a zápisnica sa považuje za odovzdanú aj tejto osobe.
3. Všetky náklady spojené s odovzdaním a prevzatím predmetu dražby nesie vydražiteľ. Táto povinnosť sa nevzťahuje na náklady, ktoré by ináč nevznikli, ak ich svojou vinou spôsobil predchádzajúci vlastník, majiteľ alebo dražobník alebo ak im tieto náklady vznikli náhodou, ktorá ich postihla.
4. Osoba povinná vydať predmet dražby zodpovedá vydražiteľovi za škodu spôsobenú omeškaním s odovzdaním predmetu dražby.
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
T. Notár
a) titul JUDr.
b) meno Anna
c) priezvisko Nagyová
d) sídlo Kukučínova 214, 940 02 Nové Zámky