Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 222/2022
  • Kapitola:
  • Konkurzy a reštrukturalizácie
  • Podanie:
  • Oznámenia správcov
  • Deň vydania:
  • 21.11.2022
  • Značka:
  • K067301
Obchodné meno/Názov/Meno a priezvisko dlžníka/úpadcu: Štěpan Martin
Sídlo/Bydlisko dlžníka/úpadcu: Východná ulica 246 / 16, 07617 Nižný Žipov
IČO/Dátum narodenia dlžníka/úpadcu: 10.10.1988
Obchodné meno správcu:
Titul, meno a priezvisko správcu: JUDr. Richard Lukáč
Sídlo správcu: Žriedlová 3, 04001 Košice
Kotakt na správcu : pravo.lukac@gmail.com, 0940/900 777
Spisová značka správcovského spisu : 32OdK/246/2022 S1858
Spisová značka súdneho spisu : 32OdK/246/2022
Druh podania : Oznámenia súvisiace so speňažovaním majetku podliehajúceho konkurzu

Uznesením Okresného súdu Košice I zo dňa 17.08.2022, sp. zn.: 32OdK/246/2022, bol vyhlásený konkurz na majetok dlžníka Martin Štěpán, narodený 10.10.1988, bytom: Východná ulica 246/16, 076 17 Nižný Žipov, Slovenská republika. Rovnakým uznesením bol súčasne ustanovený do funkcie správcu majetku úpadcu JUDr. Richard Lukáč, správca, so sídlom kancelárie Žriedlová 3, 040 01 Košice (značka správcu S 1858).

JUDr. Richard Lukáč, správca dlžníka Martin Štěpán, narodený 10.10.1988, bytom: Východná ulica 246/16, 076 17 Nižný Žipov, Slovenská republika, v konkurznom konaní vedenom pod sp. zn. 30OdK/93/2022 v súlade s ustanovením § 167n ods. 1 zákona č. 7/2005 Z. z. o konkurze a reštrukturalizácii a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej „ZKR) vyhlasuje 2. (druhé) kolo ponukového konania na speňažovanie majetku vo vlastníctve dlžníka (súpisová zložka majetku č. 1 uverejnená vo vydaní Obchodného vestníka Slovenskej republiky č. 183/2022 dňa 23.09.2022 (K055520), ďalej vyššie uvedená súpisová zložka majetku ako „Predmet speňažovania“). Dôvodom zapísania majetku do súpisu všeobecnej podstaty dlžníka je skutočnosť, že sa jedná o majetok podliehajúci konkurzu.

Podmienky ponukového konania:

Záujemcovia o kúpu Predmetu speňažovania môžu písomné ponuky zasielať, resp. doručovať osobne na adresu sídla správcu, a to poštou alebo je potrebné ich osobne doručiť do podateľne správcu každý pracovný deň v rámci úradných hodín správcu v zalepených neotvorených obálkach s nápisom „2. kolo ponukového konania Štěpan - 32OdK/246/2022 NEOTVÁRAŤ“. Na podávanie ponúk je určených desať (10) kalendárnych dní odo dňa zverejnenia ponukového konania v Obchodnom vestníku Slovenskej republiky (čas zverejnenia sa spravuje podľa § 199 ods. 9 ZKR). Zmeškanie lehoty nie je možné odpustiť. Záväzná ponuka musí byť v stanovenej lehote doručená fyzicky správcovi v papierovej písomnej forme, nestačí podanie zásielky na poštovú prepravu. Súčasne nie je akceptované doručovanie faxom, emailom alebo iným obdobným spôsobom.

Záväzná ponuka musí byť bezpodmienečná, vyhotovená v slovenskom jazyku a zároveň musí obsahovať:

  1. Podrobné označenie záujemcu, a to v prípade právnickej osoby uvedením obchodného mena, sídla, miesta podnikania, IČO, DIČ, IČ DPH (pokiaľ boli pridelené), u fyzických osôb meno, priezvisko, trvalý pobyt, dátum narodenia, telefonický a e-mailový kontakt na záujemcu, prípadne na osobu, oprávnenú konať v mene záujemcu, ak je záujemcom právnická osoba;
  2. Označenie predmetu speňažovania;
  3. Čestné vyhlásenie, že záujemca súhlasí v celom rozsahu so všetkými podmienkami tohto ponukového konania;
  4. Návrh kúpnej ceny za predmet speňažovania v mene EUR;
  5. Číslo účtu záujemcu v tvare IBAN, na ktorý má byť vrátená zložená záloha v prípade neúspechu záujemcu v ponukovom konaní;
  6. Dátum a vlastnoručný podpis záujemcu, prípadne osoby oprávnenej konať v mene záujemcu, ak je záujemcom právnická osoba (záväzná ponuka môže byť podpísaná aj splnomocnenou osobou, v tomto prípade musí byť úradne overené plnomocenstvo prílohou záväznej ponuky).

Prílohou záväznej ponuky musí byť:

  1. V prípade právnickej osoby / fyzickej osoby podnikateľa: originál alebo úradne overená kópiá výpisu z obchodného alebo iného zákonného registra, nie staršieho ako jeden mesiac.
  2. Potvrdenie o zaplatení zálohy vo výške 100 % ponúkanej kúpnej sumy na účet správcu vedený v Slovenskej sporiteľni, a. s., IBAN: SK94 0900 0000 0051 6019 6842.

Záujemcami zaslané ponuky do ponukového konania sú pre záujemcov záväzné. Záväznú ponuku zaslanú alebo doručenú na uvedenú adresu správcu nemožno meniť, dopĺňať, ani vziať späť a záujemca je ňou viazaný až do skončenia príslušného kola ponukového konania.

Podmienkou účasti v ponukovom konaní je súčasne zloženie ponúknutej kúpnej ceny v plnom rozsahu záujemcom na účet správcu vedený v Slovenskej sporiteľni, a. s., IBAN: SK94 0900 0000 0051 6019 6842, so správou pre prijímateľa: „2. kolo ponukového konania Štěpan“. Ak záloha na celú ponúknutú kúpnu cenu nebude v plnom rozsahu zložená na účet správcu najneskôr v posledný deň lehoty na podávanie ponúk, na predloženú ponuku sa neprihliada. Zároveň na ponuky, ktoré nebudú mať vyššie uvedené predpísané náležitosti, nebude správca prihliadať.

Otváranie obálok uskutoční správca do 10 (desiatich) dní od skončenia lehoty na podávanie ponúk. Pri vyhodnotení príslušného kola ponukového konania správcom rozhoduje najvyššia ponúknutá kúpna cena za predmet speňažovania. V prípade rovnosti ponúk rozhodne žreb správcu.

S úspešným záujemcom správca uzavrie kúpnu zmluvu. Nepodpísanie kúpnej zmluvy alebo jej podpísanie s výhradami zo strany úspešného záujemcu ponukového konania má za následok neuzavretie kúpnej zmluvy, a teda zmarenie ponukového konania. Ak úspešný záujemca neuzavrie kúpnu zmluvu týkajúcu sa predmetu speňažovania do 20 (dvadsiatich) dní odo dňa vyhodnotenia ponukového konania (s výnimkou uplatnenia postupu v zmysle § 167r ZKR), na víťaznú ponuku sa neprihliada a zábezpeka zložená víťazným záujemcom v celom rozsahu prepadne pomerne v prospech príslušných podstát.

Právo úspešného účastníka na uzavretie kúpnej zmluvy k Predmetu speňažovania je podmienené tým, že oprávnená osoba nezrealizuje svoje právo vykúpiť majetok z konkurznej podstaty podľa § 167r ods. 2 ZKR za cenu dosiahnutú v ponukovom konaní do 10 (desiatich) dní od skončenia ponukového konania.

Predmet speňažovania sa bude predávať v stave „ako stojí a leží“ a kupujúci si nebude môcť uplatňovať akékoľvek nároky proti správcovi a/alebo proti príslušnej podstate. Vypratanie/prevzatie Predmetu speňažovania po uzatvorení kúpnej zmluvy je povinný zabezpečiť úspešný záujemca na svoje náklady a súčasne je povinný nahradiť všetky účelne vynaložené náklady, ktoré vznikli, resp. môžu vzniknúť v súvislosti s prevodom vlastníckeho práva k Predmetu speňažovania.

Neúspešným účastníkom bude záloha vrátená bezhotovostným prevodom na účet. Ak oprávnená osoba zrealizuje svoje právo podľa § 167r ods. 2 ZKR, záloha bude úspešnému účastníkovi rovnako vrátená. Účastníci na tento účel v ponuke v súlade s podmienkami ponukového konania správcovi oznámia platobné údaje.

Správca si vyhradzuje právo odmietnuť všetky doručené ponuky na odkúpenie Predmetu speňažovania podľa tohto zverejnenia a súčasne si správca vyhradzuje právo ponukové konanie zrušiť. Súčasne toto ponukové konanie sa nepovažuje za verejnú obchodnú súťaž v zmysle ustanovenia § 281 a nasl. Obchodného zákonníka ani za verejný návrh na uzavretie zmluvy v zmysle ustanovenia § 276 a nasl. Obchodného zákonníka.

Záujemcovia o poskytnutie bližších informácií týkajúcich sa Predmetu speňažovania môžu požiadať správcu o ich poskytnutie na e-mailovej adrese: pravo.lukac@gmail.com .

JUDr. Richard Lukáč, správca