Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 217/2022
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o výsledku opakovanej dobrovoľnej dražby
  • Deň vydania:
  • 11.11.2022
  • Značka:
  • X087594
GAVILA s. r. o.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo 001/2022
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko GAVILA s. r. o.
II. Sídlo/bydlisko 1. mája173/1191101 Trenčín
a) Názov ulice/verejného priestranstva 1. mája
b) Orientačné/súpisné číslo 173/11
c) Názov obce Trenčín d) PSČ 91101
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Trenčín , oddiel: Sro , vložka číslo: 22943/R
IV. IČO/ dátum narodenia 45517959
IV. IČO/ dátum narodenia
C. Miesto konania dražby Brnianska 1J, Trenčín 911 05, Notársky úrad Trenčín, JUDr. Denisa Adamkovičová - notár
D. Dátum konania dražby 08. 11. 2022
E. Čas konania dražby 14:00 hod.
F. Kolo dražby Tretie kolo
G. Predmet dražby

Predmetom dražby sú jednak nehnuteľnosti zapísané na LV č. 561 vedenom Okresným úradom Partizánske, katastrálnym odborom, pre okres Partizánske, obec Partizánske, k.ú. Partizánske a to:

PARCELY registra ,,C“ evidované na katastrálnej mape:

- parcelné číslo 871 – Zastavané plochy a nádvoria o výmere 414 m2

- parcelné číslo 872 – Záhrady o výmere 492 m2

a

Stavby:

- Rodinný dom so súpisným číslom 924 postavený na parcele ,,C“ KN parc. č. 871,

a jednak súbor hnuteľných vecí podľa Súpisu hnuteľných vecí úpadcu zo dňa 27.02.2017                                                                                                       

stavaný roldor chodbový (dvojdielna čerešňa), malé kreslo šedé, spálňa komoda malá (šuflíková), roldor presklený spálňový, sedacia súprava obývacia čierna, 2x stolík presklený, televízor strieborný, DVD prehrávač Panasonic, tlačiareň Canon, 5x stoličky strieborné kuchynské, barová stolička, barová stolička, barová stolička, posilovací stroj, skriňová zostava, obývacia skriňa, malá komoda (4 šufle a 2 šufle), malá komoda (4 šufle a 2 otváracie šufle), liatinová spodná časť pece, masážne kreslo (biela koža), ventilátor, kufor čierny, ďalekohľad, zrkadlo v historickom ráme, plechová skriňa, plechová skriňa, plechová skriňa, kufor čierny, kufor čierny, kufor čierny, smetný kôš, záhradná lampa elektrická, 2x záhradná solárna lampa, 18x tyče na rajčiny, 3x kovo drevené lavice, rohová vaňa, plynový altánkový ohrev, 4x črepníky, drevený dáždnik, 2x kreslá na ryby, 3x malé strešné okná, 7x sudy modré 150 l, 2x sudy biele 50 l, dvere Delimar, rebrík, 5x prepravka, kosačka Dolmar, drtič konárikov (Atika), biely radiátor, 2x konštrukcia na dáždniky, fúrik, sud 100 l, naviják na hadicu, naviják na hadicu spolu s hadicou, sada náradia, malý kompresor, karbobrúska Black Decker, vŕtačka Hilt, vyrezávačka Asist, 2x vŕtačka malá (Narex, druhá nefunkčná), ručná píla malá HKK 1200, ručná píla (Pro Work), strešná konštrukcia na auto, plynová bomba, sekera fiskars, sekera žlto čierna, plotové nožnice, batar biely,   parozábrana biela, prístrešok na ryby, malé čerpadlo Gardena, bicykel.

H. Opis predmetu dražby

Rodinný dom sa nachádza v okresnom meste Partizánske, v miestnej časti Šimonovany. Má možnosť napojenia na verejný vodovod, kanalizáciu, elektrickú sieť, telefón a uličný rozvod plynu. Dom je dvojpodlažnou stavbou, zloženou z 1. a 2. NP.

Súčasťou hlavnej stavby je aj jej príslušenstvo ktoré tvorí:

-Pristavená garáž  

-Uličný plot  

-Bočné oplotenie  

-Zadné a čiastočne bočné betónové oplotenie

-Plot záhradný deliaci pri jazierku

-Kopaná studňa

-Prípojka vody  

-Vodomerná šachta

-Prípojka kanalizácie

-Prípojka NN

-Prípojka plynu  

-Spevnené plochy dláždené

-Spevnené štrkové plochy

-Vonkajšie schody na terasu

-Altánok

-Voliéry

-Prístrešok na drevo

-Záhradné jazierko

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Podľa predložených dokladov bola stavba daná do užívania v roku 1973. Podľa informácii vlastníka bola stavba v roku 2009 rekonštruovaná a k hlavnej stavbe vybudovaná prístavba garáže, ktorá nebola skolaudovaná. Základy sú betónové s izoláciou, zvislé nosné konštrukcie sú tvorené sendvičovou konštrukciou, strop 1. NP je s rovným podhl'adom - betónový omietaný, na 2. NP je drevený trámový s rovným podhl'adom sadrokartónový. Krov je zložitý s nerovnakou výškou hrebeňov s betónovou škridlovou krytinou Mediteran, klampiarske konštrukcie strechy z pozinkovaného plechu sú nedokončené s chýbajúcimi žľabmi a zvodmi. Oplechovanie parapetov je z hliníkového plechu, vnútorné parapety sú plastové. Fasáda je zateplená hladká bez konečnej úpravy. Vnútorné omietky sú vápenné hladké. Okná sú plastové, na 2. NP poschodí s vnútornými hliníkovými žalúziami. Dvere na 1. NP sú hladké plné a zasklené, na 2. NP sú z tvrdého dreva s obložkovými zárubňami. Podlahy na 1. NP sú prevažne betónové s poterom, na 2. NP sú plávajúce laminátové v obytných miestnostiach, v kuchyni a kúpeľni je keramická dlažba. Schodisko na 2. NP je vonkajšie betónové. Vykurovanie je riešené ako ústredné kotlom na zemný plyn v kotolni na 1. NP, kde je osadená WC misa, elektroinštalácia je - svetelná a motorická, istenie je v pôvodnom rozvádzači. Vnútorný vodovod tvorí rozvod teplej a studenej vody z pozinkovaného potrubia so zdrojom kotlom ÚK, kúrenie sú plechové panelové radiátory, v spálni je rebrový liatinový radiátor, vnútorná kanalizácia na 1. NP je kameninovým potrubím od WC, na 2. NP z kúpeľne s WC a z kuchyne je plastovým potrubím. V rodinnom dome je rozvod zemného plynu. Vnútorné keramické obklady sú na 1. NP v časti kotolne, zároveň s obloženým WC, na 2. NP v kúpeľni je obložená vaňa aj WC a stena nad pracovnou doskou v kuchyni. V kuchyni je kuchynská linka z materiálu na báze dreva dĺžky 5,80 m a stredovým pracovným ostrovčekom dĺžky 2,30 m, stropné bodové osvetlenie. V linke je keramické drezové umývadlo s odkladacou a odkvapkávanou plochou, s pákovou batériou, zabudovanou umývačkou riadu, mikrovlnou a elektrickou rúrou, plynovým varným panelom a atypickým odsávačom pár.

Na 1. NP je v jednej pracovni zavedený rozvod SV a TÚV, umývadlo s ventilovou batériou, podlaha s PVC. V kúpeľni s WC je rohová vaňa, keramické umývadlo s pákovými batériami, stropná osvetľovacia rampa, rebríkový radiátor, WC s kombi misou, bidet, sprchový kút. Na 2. NP v obývacom priestore je kovový krb s uzatvoreným ohniskom.

Na 1. NP sa nachádza skladová miestnosť pod schodišťom, schodišťové rameno do obytnej časti na 2. NP, chodba, dve pracovne, dva sklady, kotolňa s WC misou a garáž.

Na 2. NP je vstupné zádverie, jednotný priestor skladajúci sa z kuchynskej časti, jedálne a obývacej časti, komora, dve izby a kúpeľňa s WC.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
Výpis z listu vlastníctva č. 561:

Poznámky:
- Pod P 140/17 sa poznamenáva Uznesenie Okresného súdu Trenčín č. 38K/58/2016 v právnej veci vyhláseného konkurzného konania na majetok úpadcu na nehnuteľnosti - parc.reg."C" č. 871, 872, rod.dom s.č. 924 na parc.č. 871 - pvz. 718/17

- Oznámenie o opakovanej dobrovoľnej dražbe č. DR001/2022 (druhé kolo dražby), navrhovateľ dražby JUDr. Peter Plško - správca konkurznej podstaty úpadcu podľa P 134/2022 – 1598/22

- Oznámenie o opakovanej dobrovoľnej dražbe č. DR001/2022 (tretie kolo dražby), navrhovateľ dražby JUDr. Peter Plško - správca konkurznej podstaty úpadcu podľa P 155/2022-1740/22

ŤARCHY:
- Bez tiarch
J. Výška ceny dosiahnutá vydražením 146800,- EUR
K. Najnižšie podanie 146800,- EUR
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
U. Označenie licitátorov
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Ing. Peter Ošlejšek
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva Rožňové Mitice
b) Orientačné/súpisné číslo 31
c) Názov obce Trenčianske Mitice d) PSČ 91322
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný
IV. IČO/ dátum narodenia 29.11.1970
V. Odhad ceny predmetu dražby Cena predmetu dražby bola stanovená jednak znaleckým posudkom č. 46/2022 zo dňa 25.05.2022 vypracovaný znalcom Ing. Jánom Brenišinom, Okružná 1026/4, PSČ 911 05 Trenčín, podľa vyhlášky č. 492/2004 Z. z. o stanovení všeobecnej hodnoty majetku pričom znalec stanovil všeobecnú hodnotu predmetu dražby na sumu 195 674,60 EUR, po zaokrúhlení 196 000,- EUR a jednak odhadom ceny hnuteľných vecí podľa Súpisu hnuteľných vecí úpadcu vykonaný Mgr. Martinom Hurtišom, Matice slovenskej 17, 971 01 Prievidza - správcom konkurznej podstaty úpadcu.