Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 217/2022
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o výsledku dobrovoľnej dražby
  • Deň vydania:
  • 11.11.2022
  • Značka:
  • X087598
AUKCIE LEGAL s.r.o.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo 1/22
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko AUKCIE LEGAL s.r.o.
II. Sídlo/bydlisko Sládkovičova1301001 Žilina
a) Názov ulice/verejného priestranstva Sládkovičova
b) Orientačné/súpisné číslo 13
c) Názov obce Žilina d) PSČ 01001
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Žilina , oddiel: Sro , vložka číslo: 58184/L
IV. IČO/ dátum narodenia 46902830
IV. IČO/ dátum narodenia
C. Miesto konania dražby Obvodné stavebné bytové družstvo Žilina, Tulská 33, 010 08 Žilina, zasadačka II. poschodie č. 201
D. Dátum konania dražby 07. 11. 2022
E. Čas konania dražby 14.00 hod.
F. Kolo dražby prvé
G. Predmet dražby

Nehnuteľnosti zapísané v katastri nehnuteľností, pre k. ú. Žilina, obec Žilina, zapísané na LV č. 5556, a to: byt č. 18, nachádzajúci sa na 4. poschodí, vchod č. 1, ulica A. Bernoláka v Žiline, v bytovom dome súp. č. 2180, postavenom na pozemku parc. CKN č. 6606 a podiel priestoru na spoločných častiach a spoločných zariadeniach domu, na príslušenstve 76/4388.

H. Opis predmetu dražby

Bytový dom č. s. 2180 je postavený ako súčasť KBV mesta Žilina - sídliska Hliny III, miestna časť je situovaná v južnej časti zastavaného územia mesta Žilina - na konci pešej zóny Bulvár v smere od centra mesta pri ul. A. Bernoláka.

Z pohľadu urbanistickej zástavby, ide o doskový dom, postavený na rovinatom teréne, dodávateľským spôsobom ako celoštátne unifikovaný typizovaný objekt z monolit. - liateho betónu. Dom je podpivničený, so zvýšeným technickým podlažím - prízemím a 8 - mi obytnými poschodiami v rozsahu 2 - sekcií, kde na prízemí každej sekcie sú 2 b.j. a na ostatných ôsmich podlažiach je vždy po 4 b.j., celkový počet bytových jednotiek v jednej sekcií je 34, v obytnom dome je 68, ktoré sú od seba oddelené vnútornými deliacimi priečkami a schodišťovým priestorom. V každej sekcii je 1x osobný výťah pre 6 osôb.

Od r. 1994 do r. 2018 bola na bytovom dome postupne vykonaná rekonštrukcia - modernizácia v rozsahu – v r. 1994 zateplenie obvodového plášťa byt. domu, vrátane vonkajších omietok a sokla, zateplenie stropov v I.PP, v r. 2000 zateplenie strechy, oprava strešnej krytiny, klamp. konštrukcií, bleskozvodu, v r. 2010 výmena výťahu, v r. 2014 výmena lodžii, výmena vstupných dverí, v r. 2017 výmena zvislých a ležatých rozvodov vody, kanalizácie, vzduchotechniky a plynu, hydronické vyregulovanie TÚV a v r. 2018 hydraulické vyregulovanie rozvodov ÚK, oprava vstupov.

Steny domu sú z monolit. bet. hr. 30 cm, v r. 1994 bolo vykonané zateplenie obytného domu 15 cm hrubou minerálnou izoláciou - Nobasil vrátane omietok na báze umelých látok, sokel vyhotovený z keram. obkladu - kabrinec, deliace priečky sú z monolit. bet., stropy sú žel. bet. prefabrikované panely s rovným podhľadom (v I.PP so zateplením polystyrénom), schodištia sú montované, žel. betónové prefabrikované - dvojramenné s povrchom stupňov z terazzobet., podesty a medzipodesty s povrchom z keram. dlažby. Zastrešenie domu je plochou strechou so živičnou krytinou, ktorá bola vymenená a zateplená v r. 2000, klampiarske konštrukcie sú z pozinkovaného plechu, vnút. omietky sú vápenné - hladké, okná na schodišti a pivniciach boli v r. 2014 vymenené pôvodné oceľové za plastové s tepelnoizolačným dvojsklom,  vstupné dvere čelné 2-krídlové s nadsvetlíkom pôvodne oceľové - presklené boli v r. 2014 vymenené za hliníkové poplastované s tepelnoizolačným dvojsklom, zadné dvere 1-krídlové do dvorného traktu sú hliníkové poplastované presklené dvojsklom, v pivniciach sú plastové. V suteréne sa nachádzajú - sušiareň, práčovňa, priestory pre bicykle a kočíky a pivnice.  

Dom je napojený na všetky verejné inž. siete vrátane rozvodu zemného plynu a centrálneho vykurovania z mestskej teplárne cez výmenníkovú stanicu, má zriadený rozvod STA a SKT, bleskozvodu, telefónu, plynu, kanalizácie, S + T vody, UPC a internet.

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Predmetom dražby je 3-izbový byt v osobnom vlastníctve situovaný na 4. poschodí - V.NP uvedeného domu - vchod č. 1, ako stredný. V r. 2007 bola na byte vykonaná kompletná rekonštrukcia - modernizácia vrátane zariaďovacích predmetov.

Vnút. omietky v celom byte sú MV hladké, okná sú plastové s tepelnoizolačným dvojsklom s vnút. hliníkovými žalúziami, vstupné dvere sú drevené, bezpečnostné protipožiarne, zateplené - tapacírované, interiérové dvere sú v prevládajúcom prevedení drevené rámové, podlahy v obytných miestnostiach sú drevené - parkety, v kuchyni, chodbe, kúpeľni a vo WC je keram. dlažba, keramický obklad je v kuchyni ako zástena pri sporáku a dreze, v kúpeľni na vnút. stenách do výšky 2,00 m, okolo vane, vo WC na vnút. stenách do výšky 2,00 m, v obytnej miestnosti s loggiou je obklad dvoch stien z dreveného obkladu - tatranský profil, vykurovanie je centrálne teplovodné s liatinovými rebrovými vykurovacími telesami s termoventilmi a meračmi tepla, rozvod vody S + T a kanalizácia do verejnej siete. Bytové jadro je murované, vaňa je plastová s 1x pákovou batériou so sprchou, umývadlo je keramické s 1x pákovou batériou stojankovou, 1x ventilátor, WC je v samostatnej miestnosti splachovacie kombi, 1x ventilátor, v kuchyni je 1x plynový sporák s el. rúrou, 1x odsávač pár, 1x nerezový drez s 1x pákovou batériou, 1x chladnička s mrazničkou, kuchynská linka je drevená - rámová z masívu v celkovej dĺ. 4,60 m pôdorysného tvaru písmena "L",  v byte je v chodbe vyhotovený šatník medzi dvoma obytnými miestnosťami.

V byte je rozvod SKT, STA a internet. Byt má samostatné meranie spotreby el. energie umiestnené mimo bytu - na schodišti, merače TÚV, S a zemného plynu sú umiestnené v bytovom jadre umiestnenom vo WC. Súčasťou bytu je 1x loggia, 1x balkón a 1x pivnica.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
LV č. 5556, bytový dom súp. č. 2180, byt č. 18
ČASŤ ,,C,, ŤARCHY
ZRIADUJE SA ZÁL.PRÁVO NA ZABEZPECENIE POHLADÁVOK VZNIKNUTÝCH Z
PRÁVNYCH ÚKONOV VLASTNÍKA BYTU V ROZSAHU PAR.15 ZÁK.182/93 Z.Z. V
ZNENÍ ZÁK.151/95 Z.Z.;
K. Najnižšie podanie nebolo urobené
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
U. Označenie licitátorov
I. Obchodné meno/meno a priezvisko JUDr. Ing. Martin Chlapík LL.M.
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva Sládkovičova
b) Orientačné/súpisné číslo 167/13
c) Názov obce Žilina d) PSČ 01001
e) Štát SR
III. Zapísaný
IV. IČO/ dátum narodenia 11.02.1972
V. Odhad ceny predmetu dražby Všeobecná hodnota predmetu dražby bola stanovená na základe znaleckého posudku č. 134/2022 znalca Ing. Viktor Babka, Závodská cesta č. 60, 010 01 Žilina vo výške 197.000 Eur.