Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 216/2022
  • Kapitola:
  • Konkurzy a reštrukturalizácie
  • Podanie:
  • Oznámenia správcov
  • Deň vydania:
  • 10.11.2022
  • Značka:
  • K065382
Obchodné meno/Názov/Meno a priezvisko dlžníka/úpadcu: Majka Transport s.r.o.
Sídlo/Bydlisko dlžníka/úpadcu: Slovenská 632/1 / 0, 08212 Kapušany
IČO/Dátum narodenia dlžníka/úpadcu: 46995714
Obchodné meno správcu: PRO recovery, k.s.
Titul, meno a priezvisko správcu:
Sídlo správcu: Námestie slobody 25, 06601 Humenné
Kotakt na správcu : morochovic@chello.sk
Spisová značka správcovského spisu : 2K/9/2022 S2034
Spisová značka súdneho spisu : 2K/9/2022
Druh podania : Oznámenia súvisiace so speňažovaním majetku podliehajúceho konkurzu

VYHLÁSENIE PONUKOVÉHO KONANIA

Vyhlasovateľ, PRO recovery, k.s., Nám. slobody 25, 066 01 Humenné, správca konkurznej podstaty dlžníka Majka Transport s.r.o., so sídlom, Slovenská 632/1, Kapušany 082 12, IČO: 46 995 714, v súlade s § 106h a § 167p ZKR vyhlasuje 2. kolo verejného ponukového konania (VPK) na  predkladanie ponúk na kúpu nasledujúceho majetku úpadcu, ktorý bol zverejnený v OV SR v čiastke OV 188/2022 dňa 30.09.2022 a to:

 

  1. Nákladné motorové vozidlo, značka MERCEDES-BENZ Sprinter, verzia 906BB35/LMM21350N/LEB28VA3, ečv.: PO007HB, VIN: WDB9066351P507940, prvá evidencia 10.10.2018, motor objem 2 143 cm3, výkon 105 kw, palivo NM + močovina, prevodovka MT/6, karoséria BB skriňová dodávková, farba biela, technický stav vozidlo po čelnom náraze do stromu, poisťovňou likvidované ako totálna škoda, poškodená predná časť karosérie, motor a ostatné súčasti pohonnej časti vozidla, súpisová hodnota 2 000,00 EUR bez DPH.

 

Predaj jednotlivých položiek majetku sa uskutoční za najvyššiu ponuku, ktorá v 2. kole musí byť najmenej 60 % súpisovej hodnoty (t.j. 1 200,00 EUR bez DPH). Ak viacerí záujemcovia ponúknu rovnaké plnenie, rozhodne žreb správcu. Vyhlasovateľ je oprávnený odmietnuť všetky predložené návrhy.

Záujemcovia o kúpu majetku si môžu písomne alebo elektronicky, prostredníctvom e-mailu, do lehoty na podávanie ponúk vyžiadať dostupné podklady a informácie k ponúkanému majetku, a to na adrese správcu – skp@wmm.sk.

Podmienky ponukového konania:

Termín a miesto na predkladanie ponúk: Záujemca môže doručiť správcovi ponuku buď cestou poštovej služby v zalepenej obálke alebo podaním do elektronickej schránky správcu zriadenej podľa zákona o e-Governmente (nie email) s označením „VPK2 Majka Transport “.

Lehota na predkladanie ponúk: Ponuka záujemcu musí byť správcovi doručená do 14 dní od zverejnenia ponuky v Obchodnom vestníku; v prípade, že koniec lehoty pripadne na nepracovný deň, koniec lehoty končí najbližší pracovný deň. Ponuka, ktorá nebude doručená do skončenia lehoty, sa nebude považovať za riadne doručenú, aj keď bola odoslaná pred uplynutím lehoty. Zmeškanie lehoty nemožno odpustiť. Záujemca je oprávnený do verejného ponukového konania predložiť len jednu ponuku na rovnaký predmet ponukového konania, pričom raz predloženú ponuku nemožno viac meniť ani vziať späť. Ponuka musí byť písomná v slovenskom jazyku, bezpodmienečná a musí obsahovať všetky náležitosti uvedené v podmienkach ponukového konania. Ponuku možno dať na jednu, viacero alebo všetky položky majetku, ktoré sú predmetom tohto VPK.

Náležitosti ponuky: vymedzenie predmetu kúpy, ponúkaná kúpna cena v eurách bez DPH (k cene za predmet speňažovania sa v prípade uzavretia kúpnej zmluvy pripočíta DPH v aktuálnej výške), doklad preukazujúci totožnosť záujemcu, meno, priezvisko, dátum narodenia, miesto trvalého pobytu a adresu elektronickej pošty záujemcu; ak je záujemcom právnická osoba alebo fyzická osoba, ktorá je podnikateľom, ponuka musí obsahovať názov alebo obchodné meno, sídlo alebo miesto podnikania a identifikačné číslo, daňové identifikačné číslo a číslo pre DPH ak je pridelené, číslo účtu v IBAN a adresu elektronickej pošty záujemcu. Ponuka musí byť datovaná a podpísaná, pri právnickej osobe osobou oprávnenou za ňu konať; v prípade zastúpenia splnomocnencom musí byť priložené aj splnomocnenie. Prílohou písomného návrhu na odkúpenie predmetu predaja musí byť aj doklad o zaplatení zálohy na ponúkanú kúpnu cenu v celom rozsahu (vrátane DPH) v prospech účtu správcu č. účtu: SK36 1100 0000 0029 4411 3204, s poznámkou „VKP2 – Majka Transport“, najneskôr do konca posledného dňa lehoty na predkladanie ponúk.

Vyhodnotenie predložených ponúk: Otvorenie doručených ponúk a ich vyhodnotenie správca zrealizuje v lehote 5 pracovných dní od skončenia lehoty na predkladanie ponúk a rozhodne o víťaznej ponuke. O vyhodnotení predložených ponúk správca spíše zápisnicu.

Spôsob oznámenia prijatia víťaznej ponuky: úspešnému záujemcovi bude prijatie jeho víťaznej ponuky oznámené bezodkladne po vyhodnotení verejného ponukového konania prostredníctvom elektronickej pošty.

Podpis kúpnej zmluvy: Správca po vyhodnotení ponukového konania vyzve úspešného záujemcu, aby tento do 5 pracovných dní podpísal kúpnu zmluvu. Pravidlá kúpnej zmluvy, na ktorých vyhlasovateľ trvá:

Predmet kúpy bude úspešnému záujemcovi prenechaný tak ako stojí a leží. Úspešný záujemca bude povinný predmet kúpy prevziať v lehote nie dlhšej ako 10 pracovných dní po podpise kúpnej zmluvy. Náklady spojené s uzavretím kúpnej zmluvy, zaplatením kúpnej ceny, odvozom predmetu kúpy znáša úspešný záujemca. Nebezpečenstvo náhodnej skazy a náhodného zhoršenia predmetu kúpy prechádza na úspešného záujemcu súčasne s nadobudnutím vlastníctva.

Vyhlasovateľ upovedomí neúspešných záujemcov ponukového konania, že ich ponuky sa odmietli a to len prostredníctvom elektronickej pošty v lehote päť kalendárnych dní po vyhodnotení ponúk. Neúspešným záujemcom bude vrátená zaplatená záloha na kúpnu cenu v lehote 5 pracovných dní po vyhodnotení ponúk.

Ďalšie podmienky: Ponuku možno zahrnúť do ponukového konania, len keď jej obsah zodpovedá zverejneným podmienkam ponukového konania. Ponuku nemožno odvolať po jej doručení. V prípade, ak úspešný záujemca napriek predchádzajúcej výzve neuzavrie kúpnu zmluvu včas podľa pokynu správcu, má správca voči takémuto záujemcovi nárok na úhradu sankcie vo výške zaplatenej kúpnej ceny, ktorú je správca oprávnený započítať na zloženú sumu vo výške zaplatenej kúpnej ceny, pričom túto podmienku VPK berie na vedomie každý záujemca tým, že predloží do ponukového konania svoju záväznú ponuku. Správca upozorňuje záujemcov, že ponúkaný majetok má vady. V prípade záujmu o ohliadku, je potrebné kontaktovať zástupcu správcu cestou emailu.