Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 213/2022
  • Kapitola:
  • Konkurzy a reštrukturalizácie
  • Podanie:
  • Oznámenia správcov
  • Deň vydania:
  • 7.11.2022
  • Značka:
  • K064432
Obchodné meno/Názov/Meno a priezvisko dlžníka/úpadcu: Pišta Peter
Sídlo/Bydlisko dlžníka/úpadcu: Nový Dvor 60 / 74, 05952 Veľká Lomnica
IČO/Dátum narodenia dlžníka/úpadcu: 04.01.1979
Obchodné meno správcu:
Titul, meno a priezvisko správcu: JUDr. Daniel Fink
Sídlo správcu: Valaškovská 6210/21, 06601 Humenné
Kotakt na správcu : daniel.fink@pobox.sk, 0907 945 370
Spisová značka správcovského spisu : 2OdK/220/2022 S1159
Spisová značka súdneho spisu : 2OdK/220/2022
Druh podania : Iné zverejnenie

JUDr.  Daniel Fink, správca dlžníka Peter Pišta, nar. 04.01.1979, trvale bytom Nový Dvor 60/74, 059 52 Veľká Lomnica (ďalej len „dlžník“) oznamuje, že dlžník v návrhu na vyhlásenie konkurzu označil ako obývateľnú vec murovanú chatrč v katastrálnom území Veľká Lomnica. Uvedená chatrč je bez súpisného čísla a nenachádza sa na liste vlastníctva. Pozemok pod touto chatrčou dlžníkovi nepatrí. (všetko ďalej spolu ako „obydlie“) a uplatnil nepostihnuteľnú hodnotu obydlia podľa § 166d zákona č. 7/2005 Z.z. o konkurze a reštrukturalizácii a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len „ZKR“). Na strane č. 1 v návrhu na vyhlásenie konkurzu je ďalej uvedené, že označené obydlie nie je v bezpodielovom spoluvlastníctve manželov, avšak zo samotného zoznamu majetku dlžníka to nevyplýva, keďže táto skutočnosť vyznačená nie je. V kancelárii správcu dlžník vyhlásil, že uvedené obydlie je v bezpodielovom spoluvlastníctve manželov.

Podľa § 167o ods. 2 zákona č. 7/2005 Z.z. o konkurze a reštrukturalizácii a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len „ZKR“) obydlie dlžníka nemožno speňažiť, ak by z výťažku po odpočítaní nepostihnuteľnej hodnoty obydlia nebolo možné uspokojiť náklady speňaženia a aspoň sčasti pohľadávky prihlásených veriteľov. Hodnotu obydlia dlžníka určí odhadom správca; ak však ktorýkoľvek veriteľ predloží znalecký posudok a uhradí preddavok na odmenu notára súvisiacu s overením priebehu dražby,
vychádza sa zo znaleckého posudku.

Ak sa v takom prípade vec nespeňaží, je takýto veriteľ povinný nahradiť náklady speňaženia. Dlžník v zozname majetku uviedol hodnotu tejto chatrče na 8.000 Eur.

Nakoľko obydlie dlžníka nemožno speňažiť, keďže sa nepredpokladá, že by z výťažku po odpočítaní nepostihnuteľnej hodnoty obydlia bolo možné uspokojiť náklady speňaženia a aspoň sčasti pohľadávky prihlásených veriteľov, správca týmto v y z ý v a ktoréhokoľvek veriteľa, aby v lehote 10 dní od zverejnenia tohto oznámenia predložil znalecký posudok, z ktorého sa bude vychádzať pri speňažovaní majetku, alebo správcovi oznámil záujem predložiť takýto znalecký posudok. Tento veriteľ bude povinný uhradiť preddavok na odmenu notára súvisiacu s overením priebehu dražby a v prípade, ak sa majetok nespeňaží, bude tento veriteľ povinný nahradiť náklady speňaženia.

JUDr. Daniel Fink, správca