Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 208/2022
  • Kapitola:
  • Konkurzy a reštrukturalizácie
  • Podanie:
  • Oznámenia správcov
  • Deň vydania:
  • 28.10.2022
  • Značka:
  • K062707
Obchodné meno/Názov/Meno a priezvisko dlžníka/úpadcu: Hančík Miroslav
Sídlo/Bydlisko dlžníka/úpadcu: Vlky 46, 90044 Vlky
IČO/Dátum narodenia dlžníka/úpadcu: 27.07.1962
Obchodné meno správcu:
Titul, meno a priezvisko správcu: JUDr. Michaela Voleková
Sídlo správcu: Trnavská 27, 83104 Bratislava
Kotakt na správcu : mvolekova@akvk.sk, 0905 584 726
Spisová značka správcovského spisu : 31OdK/91/2021 S1518
Spisová značka súdneho spisu : 31OdK/91/2021
Druh podania : Oznámenia súvisiace so speňažovaním majetku podliehajúceho konkurzu

Oznámenie o vypísaní prvého kola verejného ponukového konania určeného na uplatnenie zákonného predkupného práva spoluvlastníkov

 

 

JUDr. Michaela Voleková, správca konkurznej podstaty, sídlo kancelárie: Trnavská 27, 831 04 Bratislava, zapísaná v zozname správcov pod č. S 1518 – správca dlžníka: Miroslav Hančík, nar. 27.07.1962,  Vlky 46, 900 44 Vlky, občan SR (ďalej len „dlžník“ alebo „úpadca“), zast. Centrum právnej pomoci, kancelária Námestie Slobody 12, 810 05 Bratislava,  týmto vyhlasujem v zmysle § 167p ods.1) ZKR prvé kolo verejného ponukového konania k majetku dlžníka pozostávajúceho z položky č. 1 súpisu všeobecnej podstaty, ktorý bol zverejnený v Obchodnom vestníku č. 41/2022 zo dňa 01.03.2022. Konkurzné konanie vedené Okresným súdom Bratislava I, sp.zn. 31OdK/91/2021.        

Predmetom verejného ponukového konania je speňaženie spoluvlastníckeho podielu dlžníka o veľkosti 1/4 na nehnuteľnosti zapísanej na liste vlastníctva č. 1239, vedenom Okresným úradom Senec, katastrálny odbor, pre okres Senec, obec: Zálesie,
k. ú.: Zálesie, a to:

pozemok parcela reg. „C“ evidovaná na katastrálnej mape ako parc. č. 1477/136, o výmere 362 m2, druh pozemku: orná pôda

list vlastníctva č. 1239, vedený pre okres: Senec, obec: Zálesie, k.ú.: Zálesie

 

1/4

 

(spolu ďalej ako „pozemok“ alebo „predmet verejného ponukového konania“).

 

Opis predmetu verejného ponukového konania:

Pozemok sa nachádza v k.ú. Zálesie a je využívaný ako  prístupová cesta.

Podmienky predaja a cena:

Spoluvlastnícky podiel o veľkosti 1/4 na parcele registra „C“, evidovanej na katastrálnej mape ako parcela č. 1477/136, o výmere 362m2, druh pozemku: orná pôda sa bude vo verejnom ponukovom konaní ponúkať v celku. 

 

Preddavok na kúpnu cenu vo výške 100 % ponuky na kúpnu cenu, musí každý záujemca zložiť na účet zriadený správcom IBAN: SK05 1100 0000 0026 2183 4269 vedený v Tatra banka a.s. do 14.11.2022 do 23.59 hod. spolu s označením platby „VPK Hančík“. V prípade bezhotovostného prevodu musí byť preddavok na kúpnu cenu v rovnakom termíne pripísaný na vyššie určený účet. Preddavok na kúpnu cenu sa započítava do kúpnej ceny úspešného záujemcu. Kúpnu cenu nie je možné platiť šekom, takáto ponuka bude správcom odmietnutá.

 

Ak záujemca nezloží preddavok na kúpnu cenu včas, na takúto ponuku sa nebude prihliadať.

 

V prípade, ak záujemca zloží nižší preddavok na kúpnu cenu ako je ponúkaná kúpna cena uvedená v jeho ponuke, má sa za to, že záujemca uplatnil ponuku v sume zloženého preddavku na kúpnu cenu. 

 

Lehota na podanie ponuky:

Ponuky je potrebné doručiť správcovi do 14.11.2022 do 11:00 hod.

 

Forma účasti záujemcu:

Záujemca o kúpu musí doručiť ponuku správcovi konkurznej podstaty na adresu:
JUDr. Michaela Voleková, správca so sídlom: Trnavská 27, 831 04 Bratislava, správca dlžníka: : Miroslav Hančík, nar. 27.07.1962,  Vlky 46, 900 44 Vlky, občan SR, v zalepenej obálke s výrazným označením „PONUKA – NEOTVÁRAŤ“ s označením spisovej značky konkurzného konania: . 31OdK/91/2021a úpadcu: Miroslav Hančík. Obálka musí byť z druhej strany zapečatená alebo podpísaná cez prelepenie. Bez tohto zabezpečenia bude ponuka odmietnutá. Ponuku, ktorá bola písomne doručená správcovi, nemožno dodatočne dopĺňať, meniť, ani ju nemožno vziať späť. V prípade viacerých ponúk jedného účastníka sa bude prihliadať len na jeho ponuku s najvyššou ponúkanou kúpnou cenou.

 

Písomná ponuka musí obsahovať:

  • písomná ponuka fyzickej osoby musí byť podpísaná vlastnoručným podpisom, v prípade právnickej osoby štatutárnym zástupcom, ktorý je v súlade s podpisovým právom zakotveným v obchodnom registri a musí byť opatrený odtlačkom pečiatky,
  • písomný záväzok záujemcu, že v prípade úspechu v ponukovom konaní po odsúhlasení výsledkov ponukového konania zabezpečeným veriteľom uzavrie so správcom kúpnu zmluvu, ktorou správca prevedie na záujemcu všetky práva k predmetu zmluvy,
  • záujemca podaním ponuky akceptuje podmienky tohto ponukového konania bezvýhradne vo všetkých bodoch,
  • ak dôjde k odstúpeniu od zmluvy zo strany správcu v zmysle týchto podmienok, alebo dôjde k zmareniu tohto kola ponukového konania, alebo sa inak znemožní vykonať riadne účel zmluvy alebo ponukového konania, na uzavretie ktorej sa akceptovaním tohto ponukového konania a podaním vlastného návrhu záujemca zaviazal, a to z dôvodov na strane záujemcu, má správca nárok na zmluvnú pokutu voči takému záujemcovi vo výške zloženého preddavku na kúpnu cenu (zábezpeka). Tento písomný záväzok musí záujemca samostatne vlastnoručne podpísať,
  • číslo účtu pre prípad neúspešnosti v ponukovom konaní za účelom vrátenia uhradeného preddavku kúpnej ceny.

 

Ponuky doručené správcovi včas sa vyznačia nasledovne:

- dátum, kedy boli doručené,

- poradové číslo.

 

Otváranie obálok:

- otváranie obálok s ponukami sa uskutoční v sídle správcu dňa 15.11.2022 o 13:00 hod.,

- o otváraní obálok správca vyhotoví písomný protokol.

 

Vyhodnotenie:

Vyhodnotenie zistených ponúk správca vykoná najneskôr do nasledujúceho dňa odo dňa otvárania obálok.

V prípade rovnocenných ponúk budú vyzvaní záujemcovia, ktorí predložili najvyššie rovnocenné ponuky na prípadné doplnenie ponuky. Ak nebudú doručené podľa pokynov správcu doplňujúce ponuky, správca určí víťaza žrebom.

Správca sa zaväzuje v lehote 7 dní od vyhodnotenia výsledkov ponukového konania uzavrieť s víťazom verejného ponukového konania kúpnu zmluvu, ktorou správca prevedie na záujemcu všetky práva k predmetu zmluvy. Správca zverejní výsledok verejného ponukového konania v Obchodnom vestníku a neúspešným záujemcom do 7 pracovných dní od vyhodnotenia vráti uhradený preddavok na ponúkanú kúpnu cenu, pričom im nevzniká nárok na úroky pripísané bankou na správcovský účet.

Správca si vyhradzuje právo odmietnuť ponuky, ktoré boli dodatočne menené a dopĺňané. Správca si vyhradzuje právo odmietnuť akúkoľvek ponuku, ktorá bude neprimerane nízka.

 

 

JUDr. Michaela Voleková, správca