Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 186/2022
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o dobrovoľnej dražbe
  • Deň vydania:
  • 28.9.2022
  • Značka:
  • X074408
AUKCIE LEGAL s.r.o.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo 3/22
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko AUKCIE LEGAL s.r.o.
II. Sídlo/bydlisko Sládkovičova1301001 Žilina
a) Názov ulice/verejného priestranstva Sládkovičova
b) Orientačné/súpisné číslo 13
c) Názov obce Žilina d) PSČ 01001
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Žilina , oddiel: Sro , vložka číslo: 58184/L
IV. IČO/ dátum narodenia 46902830
B. Označenie navrhovateľov
1. I. Obchodné meno/meno a priezvisko František Dej
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva Horelica
b) Orientačné/súpisné číslo 302
c) Názov obce Čadca d) PSČ 022 01
e) Štát Slovenská republika
IV. IČO/ dátum narodenia 10.10.1960
C. Miesto konania dražby Notársky úrad JUDr. Ľubica Joneková Štúrova 8638/2A, 010 01 Žilina
D. Dátum konania dražby 24. 10. 2022
E. Čas konania dražby 10.00 hod.
F. Kolo dražby prvé
G. Predmet dražby

Nehnuteľnosť zapísaná v katastri nehnuteľností, k. ú. Zákopčie, obec Zákopčie, okres Čadca, zapísaná na LV č. 5097, a to pozemok parc. CKN č. 508/29 o výmere 825 m2 ostatná plocha.

H. Opis predmetu dražby

Pozemok parc. č. KN 508/29 – ostatné plochy o výmere 825m2  vedený na LV č. 5097, k.ú. Zákopčie, jedná sa o mierne svahovitý –severovýchodný pozemok nachádzajúci sa v kat. úz. Zákopčie, obec Zákopčie, okres Čadca, v zastavanom území obce, v časti obce s rodinnými domami stredného štandardu, v dosahu centra obce. Prístup k pozemku je priamo z miestnej komunikácie – pozemok parc. č. KN 508/49. Pri pozemku je možnosť napojenia sa na vodovodnú, kanalizačnú, elektrickú a plynovú sieť. Centrum obce s občianskou vybavenosťou sa nachádza v dosahu nehnuteľnosti do 500m. V obci sa nachádza obecný úrad, materská a základná škola, kultúrne a zdravotné stredisko, pošta a základná sieť obchodov. Spojenie s okresným mestom Čadca ako aj okolitými obcami je zabezpečené autobusovou dopravou. Životné prostredie v blízkosti nehnuteľnosti nie je ovplyvnené zvýšeným hlukom ani prašnosťou od dopravy, pozemok sa nachádza v relatívne pokojnom prostredí.

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Ide o mierne svahovitý – severovýchodný pozemok nachádzajúci sa v kat. úz. Zákopčie, obec Zákopčie, okres Čadca, v zastavanom území obce, v časti obce s rodinnými domami stredného štandardu, v dosahu centra obce. Prístup k pozemku je priamo z miestnej komunikácie – pozemok parc. č. KN 508/49. Pri pozemku je možnosť napojenia sa na vodovodnú, kanalizačnú, elektrickú a plynovú sieť.  

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
LV č. 5097 pozemok par. CKN č. 508/29 – ostatná plocha
ČASŤ ,,C,, ŤARCHY
Záložné právo v prospech Dej František r. Dej (10.10.1960), Horelica 302 podľa zmluvy č.V 793/09 z 6.5.2009 - 101/09
J. Spôsob stanovenia ceny predmetu dražby
Všeobecná hodnota predmetu dražby bola stanovená na základe Znaleckého posudku č. 118/2022 znalca Ing. Gabriela Škorvagová, Česká ulica č. 3002/48, 831 01 Bratislava vo výške 51.200 Eur.
K. Najnižšie podanie 51.200 Eur
L. Minimálne prihodenie 1.000 Eur
M. Dražobná zábezpeka a) výška 10.000 Eur
b) spôsob zloženia dražobnej zábezpeky Dražobná zábezpeka musí byť budúcim účastníkom dražby uhradená bezhotovostným bankovým prevodom alebo vkladom na účet Dražobníka č.: SK45 1100 0000 0029 2688 8073 vedený v Tatra banka, a. s., variabilný symbol vkladu 322. Prípustné je aj zloženie bankovej zábezpeky vo forme bankovej záruky alebo notárskej úschovy. Zloženie dražobnej zábezpeky nie je možné šekom ani platobnou kartou. Dražobnú zábezpeku možno zložiť do otvorenia dražby v hotovosti u dražobníka, v deň konania dražby výlučne v mieste konania dražby pred jej otvorením.
c) doklad preukazujúci zloženie dražobnej zábezpeky Účastník dražby predloží pri zápise do dražby: bankou potvrdený vklad v hotovosti s variabilným symbolom vkladu 322, výpis z účtu o odpísaní čiastky z účtu s variabilným symbolom 322, záručné listiny osvedčujúce bankovú záruku, doklad o notárskej úschove, príjmový doklad vystavený dražobníkom.
d) lehota na zloženie dražobnej zábezpeky Začína sa dňom zverejnenia oznámenia v Obchodnom vestníku a končí sa otvorením dražby.
e) vrátenie dražobnej zábezpeky Účastníkom dražby, ktorí sa nestanú vydražiteľmi, sa vracia dražobná zábezpeka bankovým prevodom v prospech účtu, ktorý účastník písomne oznámi dražobníkovi, alebo v hotovosti a to bezodkladne po skončení dražby alebo upustenia od dražby.
N. Spôsob úhrady ceny dosiahnutej vydražením
Vydražiteľ je povinný zaplatiť cenu dosiahnutú vydražením do 15 dní od skončenia dražby a to bankovým prevodom v prospech účtu dražobníka.
Dražobná zábezpeka, ktorú vydražiteľ uhradil pred začatím dražby, sa započítava do ceny dosiahnutej vydražením.
Cenu dosiahnutú vydražením nie je možné zaplatiť započítaním. Platba zmenkou je neprípustná.
Ak bola vydražiteľom zložená dražobná zábezpeka vo forme listiny preukazujúcej vydanie bankovej záruky, je vydražiteľ povinný zaplatiť cenu dosiahnutú vydražením v plnej výške v lehote jej splatnosti, dražobník je povinný vrátiť vydražiteľovi záručné listiny osvedčujúce bankovú záruku.
O. Obhliadka predmetu dražby (dátum) Dňa 20.10.2022 a dňa 21.10.2022 od 16.00 hod.
Miesto obhliadky pred predmetom dražby
Organizačné opatrenia V prípade záujmu o účasť na obhliadke, žiadame záujemcov o prihlásenie sa a kontaktovanie dražobnej spoločnosti na tel. č.: +421 903 514 563 e-mail: martin@chlapik.eu, najneskôr 1 deň pred termínom obhliadky.
K obhliadke je potrebné priniesť si úradný doklad totožnosti / napr. občiansky preukaz, pas/, právnické osoby aj úradný výpis z registra, kde je zapísaná a z ktorého bude vyplývať, kto je oprávnený v jej mene konať (napr. výpis z obchodného registra, výpis zo živnostenského oprávnenia) nie starší ako 30 dní.
Účastníkom dražby môže byť osoba, ktorá spĺňa podmienky ustanovené zákonom č. 527/2002 Z. z. o dobrovoľných dražbách a dostavila sa s cieľom urobiť podanie. Účastníkom dobrovoľnej dražby môžu byť len osoby, ktoré spĺňajú zákonné podmienky v zmysle § 5 zák. č. 527/2002 Z. z. o dobrovoľných dražbách a ktoré pred začatím dražby predložia dražobníkovi:
a) doklad o zložení dražobnej zábezpeky v zmysle tohto oznámenia
b) čestné vyhlásenie, že nie je osobou vylúčenou z dražby v zmysle §20 ods. 2 zák. č. 527/2002 Z. z. o dobrovoľných dražbách
c) doklad totožnosti (napr. platný občiansky preukaz, cestovný pas a pod.),
d) ak ide o právnickú osobu, úradný výpis z registra, kde je zapísaná a z ktorého bude vyplývať, kto je oprávnený konať v jej mene (napr. výpis z obchodného registra, živnostenského oprávnenia), nie starší ako 30 dní,
v prípade zastúpenia účastníka splnomocnencom – špeciálne splnomocnenie s úradne osvedčeným podpisom zastúpeného účastníka, pričom zo splnomocnenia musí výslovne vyplývať oprávnenie splnomocnenca konať v mene zastúpeného na dobrovoľnej dražbe.
P. Nadobudnutie vlastníckeho práva k predmetu dražby
Ak uhradil vydražiteľ cenu dosiahnutú vydražením v ustanovenej lehote, prechádza na neho vlastnícke právo k predmetu dražby momentom udelenia príklepu.
V prípade úhrady ceny dosiahnutej vydražením vydražiteľom, dražobník odovzdá vydražiteľovi osvedčený odpis notárskej zápisnice, ktorou bol osvedčený priebeh dražby a ktorý je dôkazom (právnym titulom) o nadobudnutí vlastníckeho práva k predmetu dražby momentom udelenia príklepu licitátorom. Zároveň dražobník zabezpečí zápis vlastníckeho práva pre vydražiteľa v príslušnom katastri záznamom.
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
Ak nadobudol vydražiteľ vlastnícke právo k predmetu dražby, je dražobník podľa § 29 zák. č. 527/2007 Z. z. povinný odovzdať predmet dražby a listiny, ktoré osvedčujú vlastnícke právo a sú nevyhnutné na nakladanie s predmetom dražby alebo osvedčujú iné práva vydražiteľa k predmetu dražby, bez zbytočného odkladu vydražiteľovi. Ak ide o nehnuteľnosť, odovzdá predchádzajúci vlastník predmet dražby vydražiteľovi bez zbytočných prieťahov za prítomnosti dražobníka, na základe predloženia osvedčeného odpisu notárskej zápisnice a doloženia totožnosti vydražiteľa. O odovzdaní predmetu dražby sa spíše „Zápisnica o odovzdaní predmetu dražby“ ktorú podpíše predchádzajúci vlastník predmetu dražby, vydražiteľ a dražobník. Náklady spojené s odovzdaním a prevzatím predmetu dražby vo výške 300 Eur znáša vydražiteľ. Nebezpečenstvo škody na predmete dražby prechádza z navrhovateľa dražby na vydražiteľa dňom odovzdania predmetu dražby, v ten istý deň prechádza na vydražiteľa zodpovednosť za škodu spôsobenú v súvislosti s predmetom dražby.
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
T. Notár
a) titul JUDr.
b) meno Ľubica
c) priezvisko Joneková
d) sídlo Štúrova 8638/2A, 01001 Žilina