Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 184/2022
  • Kapitola:
  • Konkurzy a reštrukturalizácie
  • Podanie:
  • Oznámenia správcov
  • Deň vydania:
  • 26.9.2022
  • Značka:
  • K055715
Obchodné meno/Názov/Meno a priezvisko dlžníka/úpadcu: Truska Gejza
Sídlo/Bydlisko dlžníka/úpadcu: Župkov 96, 96671 Župkov
IČO/Dátum narodenia dlžníka/úpadcu: 05.08.1967
Obchodné meno správcu: DD Recovery, k. s.
Titul, meno a priezvisko správcu:
Sídlo správcu: Trhová 992/1, 96001 Zvolen
Kotakt na správcu : rhavlat@hotmail.com, 0903 227 678
Spisová značka správcovského spisu : 2OdK/1032/2019 S2001
Spisová značka súdneho spisu : 2OdK/1032/2019
Druh podania : Oznámenia súvisiace so speňažovaním majetku podliehajúceho konkurzu

DD Recovery, k.s., so sídlom kancelárie: Trhová 992/1, 960 01 Zvolen, Správca dlžníka: Gejza Truska, nar. 05. 08. 1967, trvale bytom Župkov 96, 966 71 Župkov, obchodné meno - Gejza Truska, s miestom podnikania Župkov 96, 966 71 Župkov, IČO: 43512682 ako ustanovený Správca, oznamuje na základe ust. § 167n ods. 1 v spojení s ust. § 167p ods. 1 zákona č. 7/2005 Z.z. o konkurze a reštrukturalizácii a o zmene a doplnení niektorých zákonov (ďalej len „ZKR“) I. kolo ponukového konania na predaj majetku patriaceho do všeobecnej podstaty Dlžníka.

 

Predmetom predaja je majetok zapísaný do všeobecnej podstaty zverejnený v Obchodnom vestníku č. 245/2021 zo dňa 22.12.2021.

 

Predmetom speňaženia je majetok:

 

Číslo súpisovej zložky:  1.)

NEHNUTEĽNOSŤ - Rodinný dom

súpisné č.: 96

parc. č.: 363

druh stavby: Rodinný dom

popis stavby: rodinný dom

Drobné stavby            - Letná kuchyňa na p.č. 363

                        - Chlievy na p.č. 363

číslo listu vlastníctva: 10

okres: Žarnovica

obec: ŽUPKOV

katastrálne územie: Župkov

spoluvlastnícky podiel: 1/3

stanovená hodnota majetku v EUR: 4 221,95 EUR

dôvod zápisu do súpisu majetku: vlastnícke právo ku dňu vyhlásenia konkurzu

deň zápisu do súpisu majetku: 22.12.2021

 

Číslo súpisovej zložky:  2.)

NEHNUTEĽNOSŤ - POZEMOK

parcela reg.: „C“

parcela č.: 363

výmera: 414 m2

druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie

číslo listu vlastníctva: 10

okres: Žarnovica

obec: ŽUPKOV

katastrálne územie: Župkov

spoluvlastnícky podiel: 1/3

stanovená hodnota majetku v EUR: 774,18 EUR

dôvod zápisu do súpisu majetku: vlastnícke právo ku dňu vyhlásenia konkurzu

deň zápisu do súpisu majetku: 22.12.2021

 

Číslo súpisovej zložky:  3.)

NEHNUTEĽNOSŤ - POZEMOK

parcela reg.: „C“

parcela č.: 364

výmera: 1344 m2

druh pozemku: trvalý trávnatý porast

číslo listu vlastníctva: 10

okres: Žarnovica

obec: ŽUPKOV

katastrálne územie: Župkov

spoluvlastnícky podiel: 1/3

stanovená hodnota majetku v EUR: 2 513,28 EUR

dôvod zápisu do súpisu majetku: vlastnícke právo ku dňu vyhlásenia konkurzu

deň zápisu do súpisu majetku: 22.12.2021

 

Podmienky ponukového konania

Podmienky ponukového konania podľa § 167n ods. 1 v spojení s ust. § 167p ods. 1 ZKR za najvyššiu možnú ponúknutú sumu so stanovením minimálnej sumy predajnej hodnoty vo výške súpisovej hodnoty.


1. Na ponukovom konaní sa môžu zúčastniť fyzické aj právnické osoby bez obmedzenia. Ponukové konanie je uverejňované len v Obchodnom vestníku. Záujemcovia sa môžu informovať ohľadom peňažnej pohľadávky dlžníka počas úradných hodín, po predchádzajúcom termínovom dohovore                   s povereným zamestnancom kancelárie Správcu (+421/2/54 41 01 02), resp. prostredníctvom e-mailu rhavlat@havlat.sk.


2. Termín a miesto na predkladanie ponúk: Záujemca musí doručiť Správcovi ponuku v zalepenej obálke s výrazným označením 2OdK/1032/2019 - neotvárať“ na adresu Trhová 992/1, 960 01 Zvolen, v lehote na predkladanie ponúk, ktorá sa určuje v trvaní 15 (pätnásť) dní odo dňa zverejnenia inzerátu v Obchodnom vestníku SR. Lehota začína plynúť nasledujúcim dňom odo dňa zverejnenia inzerátu a končí pätnástym dňom o 15:30 hod. Ponuka, ktorá nebude doručená do skončenia lehoty, sa nebude považovať za riadne doručenú, aj keď bola odoslaná pred uplynutím lehoty a Správca ju odmietne. Zmeškanie lehoty nemožno odpustiť. Riadne doručená ponuka je záväzná až do skončenia ponukového konania, nemožno ju meniť, dopĺňať ani vziať späť. Každý záujemca môže predložiť len jednu ponuku, inak sa na všetky jeho podané ponuky neprihliada. Ponuka musí byť určitá, zrozumiteľná, musí obsahovať všetky vyžadované náležitosti a musí byť podpísaná oprávnenou osobou záujemcu.


3. Náležitosti ponuky: a/ návrh Kúpnej zmluvy s náležitosťami uvedenými v tomto oznámení a určitý a zrozumiteľný návrh ponúkanej kúpnej ceny ; b/ sumu zábezpeky na ponúkanú kúpnu cenu, ktorú musí záujemca zložiť na bankový účet správcu vedený v UniCredit Bank CzechRepublic and Slovakia, a.s., IBAN: SK42 1111 0000 0016 2399 4018, VS: 2OdK/1032/2019, poznámka: Truska – ponukové konanie – označenie záujemcu, najneskôr posledný deň lehoty na riadne podanie ponuky, vrátane variabilného symbolu na odlíšenie zábezpeky od iných platieb prijatých na bankový účet Správcu alebo v hotovosti v kancelárii Správcu, prípade kombináciou platby na účet aj v hotovosti, najneskôr však posledný deň lehoty na riadne podanie ponuky, pričom suma zábezpeky musí byť zložená na celú sumu ponúkanej kúpnej ceny. V prípade, že úspešný záujemca odmietne uzavrieť kúpnu zmluvu so Správcom, má Správca voči takémuto záujemcovi nárok na zmluvnú pokutu vo výške záujemcom zaplatenej zábezpeky; c/ doklad preukazujúci právnu subjektivitu právnickej osoby, výpis z obchodného alebo živnostenského alebo iného registra pričom postačuje aj fotokópia; u fyzických osôb - nepodnikateľov sa uvedie meno, priezvisko, dátum narodenia, bydlisko a priloží sa fotokópia OP ; d/ doklad o zložení sumy zábezpeky na ponúkanú kúpnu cenu; e/ číslo účtu, na ktoré bude neúspešnému záujemcovi vrátená zábezpeka po ukončení tohto ponukového konania, f/vyhlásenie záujemcu, že súhlasí s podmienkami ponukového konania bez výhrad a v plnom rozsahu g/ súhlas účastníka s tým, že si nebude nárokovať na akékoľvek úroky alebo iné príslušenstvo zo zloženej zábezpeky počas trvania ponukového konania až do jej vrátenia prípadne započítania do kúpnej ceny h/ čestné prehlásenie záujemcu, že má vysporiadané všetky záväzky voči Dlžníkovi, resp. že voči Dlžníkovi nemá žiadne záväzky.


4. Správca odmietne neúplné ponuky. Správca odmietne aj ponuky, ktoré nespĺňajú podmienky uvedené v tomto oznámení a ponukové konanie bude z uvedeného neúspešné. Správca si vyhradzuje právo toto verejné ponukové konanie kedykoľvek až do jeho skončenia zrušiť, alebo odmietnuť všetky predložené ponuky, a to aj bez uvedenia dôvodu. Zrušením  tohto ponukového konania sa považujú predložené ponuky zo odmietnuté. V prípade, ak Správca zruší toto verejné ponukové konanie, alebo ak Správca odmietne všetky ponuky, alebo ak Správca odmietne ponuku záujemcu, nemá záujemca, ktorý sa tohto verejného ponukového konania zúčastnil právo na náhradu škody ako ani nákladov, ktoré vynaložil v súvislosti s jeho participáciou na tomto konaní.

 Ponukové konanie bude neúspešné aj vtedy, ak Správca neobdrží žiadnu ponuku na kúpu predmetu ponukového konania alebo bude existovať iný podstatný dôvod na odmietnutie všetkých doručených ponúk (napr. príslušný orgán neschváli vyhodnotenie ponukového konania).


5. Termín a miesto otvárania obálok: nasledujúci deň po uplynutí lehoty na predkladanie ponúk.


6. Lehota na vyhodnotenie ponúk: ponuky Správca vyhodnotí vždy nasledujúci deň po uplynutí lehoty na predkladanie ponúk. Správca vyhodnotí ponukové konanie tak, že za víťaza vyberie záujemcu, ktorý vo svojej ponuke ponúkol najvyššiu kúpnu cenu za postúpenie pohľadávok, ak nepôjde o zjavne neprimeranú alebo nevýhodnú ponuku. Pri zhode ponúk má prednosť záujemca, ktorého ponuka došla Správcovi najskôr. Správca bude informovať všetkých záujemcov o výsledku ponukového konania do 15 dní odo dňa vyhodnotenia ponúk. V prípade, ak bude záujemca vyhodnotený ako úspešný, Správca s ním do 10 dní odo dňa vyhodnotenia ponúk uzavrie kúpnu zmluvu.

 

7. V prípade, že víťazný záujemca v lehote 20 dní od oznámenia víťaznej ponuky neuzatvorí kúpnu zmluvu v uvedenej lehote, má sa za to, že od ponuky odstúpil a zmaril príslušné kolo  ponukového konania. Finančná zábezpeka v plnom rozsahu v takom prípade prepadá v prospech príslušnej podstaty. To neplatí, ak oprávnená osoba využije svoje právo vykúpiť majetok z konkurznej podstaty podľa § 167r ZKR. V tom prípade Správca vráti zloženú finančnú zábezpeku víťaznému záujemcovi v lehote 20 dní od oznámenia výsledku verejného ponukového konania v Obchodnom


8. Záujemca svojou účasťou v ponukovom konaní (osobitné vyhlásenie v bode 3 písm. f) ako i svojím podpisom v kúpnej zmluve výslovne potvrdí, že sa slobodne zúčastňuje ponukového konania a slobodne uzatvára kúpnu zmluvu. Záujemca nie je oprávnený od kúpnej zmluvy odstúpiť ani požadovať prípadnú náhradu akejkoľvek škody.

 

 

DD Recovery, k.s., správca dlžníka