Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 180/2022
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o výsledku dobrovoľnej dražby
  • Deň vydania:
  • 20.9.2022
  • Značka:
  • X071792
Finlegal services s.r.o
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo S 18/2022
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Finlegal services s.r.o
II. Sídlo/bydlisko Štefánikova 2381105 Bratislava
a) Názov ulice/verejného priestranstva Štefánikova
b) Orientačné/súpisné číslo 23
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 81105
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Bratislava I , oddiel: Sro , vložka číslo: 75232/B
IV. IČO/ dátum narodenia 46283421
IV. IČO/ dátum narodenia
C. Miesto konania dražby Kongresová sála na prízemí Mestského úradu Šaľa, Námestie Sv. Trojice 7, 92715 Šaľa
D. Dátum konania dražby 13. 09. 2022
E. Čas konania dražby 10:00 hod.
F. Kolo dražby 1.kolo dražby
G. Predmet dražby

Predmetom dražby  sú nehnuteľnosti, evidované Okresným úradom Šaľa katastrálnym odborom, na liste vlastníctva č. 4132, okres: Šaľa, obec: Šaľa, katastrálne územie: Šaľa, a to:

 

Pozemky:

Parcelné číslo

Výmera /m²/

Druh pozemku

Umiestnenie pozemku

862

 

700

 

Zastavaná plocha a nádvorie

 

                   1

 

Stavby:

Súpisné číslo

Parcelné číslo

Druh stavby/nebytový priestor č., vchod, poschodie

547

862

Byt č. 26, nachádzajúci sa na 2. poschodí bytového domu, vchod Budovateľská 36

 

Podiel priestoru na spoločných častiach a spoločných zariadeniach domu, na príslušenstve a spoluvlastnícky podiel k pozemku je 5332/193464.

 

Navrhovateľ žiada dražobníka o predaj predmetu dražby tak „ako stojí a leží“.

H. Opis predmetu dražby

Opis Bytového domu, kde sa predmet dražby nachádza:

Jedná sa o budovu v zástavbe obytných domov, murovanú z tehál, s tromi nadzemnými podlažiami, úplným podpivničením, plochou strechou. Budova má tri samostatné vchody, vchody nie sú vybavené osobným výťahom. V budove sú evidované nebytové priestory. V celom bytovom dome sa nachádza celkom 27 bytov, v každom vchode 9. Jedná sa o typovú stavbu murovanú. Budova je založená na železobetónovej základovej doske, s pilotážou. Plochá strecha je riešená ako odvetraná, izolovaná, s krytinou z váraných plastových pásov( z roku 2015). Klampiarske konštrukcie sú vyhotovené z obojstranne pozinkovaného plechu - úplné strechy. Úprava vnútorných povrchov je vápenná dvojvrstvá omietka. Vnútorné keramické obklady nie sú. Schody sú so vlastnou nosnou konštrukciou, s povrchom z brúsenej teraso. Dvere sú hladké plné, vstupné plastové, okná sú taktiež plastové s izolačným dvojsklom (z roku 2015). Povrchy podláh sú prevažne terazoové dlažby. Vykurovanie je bytov je ústredné teplovodné ako i príprava teplej úžitkovej vody. Elektroinštalácia je svetelná ako i motorická. Bleskozvod je realizovaný. Meranie spotreby energie je zabezpečené priamo v každom byte, resp. celkovo vo vstupe.

 

Rok výstavby bytového domu

Bytový dom s.č. 547 Ul. Budovateľská so súp. č. 547 bol postavený v strede 20. storočia, v rokoch 1958-1961. Je užívaný od roku 1962. Predpokladanú životnosť stavby, vzhľadom na technický stav, určujem na 100 rokov.

 

Analýza polohy nehnuteľnosti

Bytový dom s.č. 547 Ul. Budovateľská so súp. č. 547 s príslušenstvom nachádza v meste Šaľa, na pozemku s parc. č. 862, medzi stavbami obdobných obytných domov so štandardným vybavením, na sídlisku v samotnom centre mesta ("sídlisko stred"). Vzdialenosť od krajského mesta Nitra je 27 km, od centra mesta je 0, 10 km. Prevládajúca zástavba v bezprostrednom okolí bytového domu sú obdobné objekty pre bývanie, objekty administratívne, škola, predajne. Pracovné príležitosti v okolí sú v čase vykonania posudku sú dostatočné, v dosahu dopravy. nezamestnanosť je pod 5% . Skladba obyvateľstva v obytnom dome - na sídlisku - je vysoká hustota. Orientácia bytu je juho-východné. Komunikačný systém v okolí bytového domu: autobus, železnica, miestna doprava, taxislužba. Pred budovou obytného domu je možnosť parkovania na parkovisku. Mesto Šaľa je mesto s počtom obyvateľov nad 15000, nachádza sa tu kompletná sieť obchodov; základné a stredné školy; kultúrne stredisko, športové zariadenia, reštaurácie, hotel; Okresný a mestský úrad, súd. Prírodná lokalita v bezprostrednom okolí stavby je park. V bezprostrednom okolí budovy obytného domu životné prostredie je rušené len bežným hlukom a prachom od dopravy. Ochranné pásma v tesnej blízkosti nehnuteľností sa nenachádzajú.

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Byt č. 26 sa nachádza na 3. nadzemnom podlaží budovy (poslednej). Pozostáva z dvoch obytných miestností, chodby, kuchyne a základného príslušenstva (kúpeľňa a splachovací záchod). Byt bol počas užívania len čiastočne rekonštruovaný (vybavenie kuchyne). Steny bytu sú omietnuté, obklady stien nie sú vyhotovené. Nášľapná vrstva podlahy v obytných miestnostiach sú prevažne pôvodné drevené parkety, v ostatných miestnostiach je prilepená PVC povlaková krytina. Okná na byte sú plastové s izolačným dvojsklom; dvere sú hladké plné drevené do oceľových zárubní, vstupné dvere drevené taktiež plné. Zariaďovacie predmety zdravo technickej inštalácie sú pôvodné (vaňa oceľová smaltovaná, umývadlo). Vodovodné batérie sú pákové nerezové so sprchou a nerezové ostatné. Záchod je splachovací - nachádza samostatne vedľa kúpeľne. Vybavenie kuchyne pozostáva: sporák plynový s elektrickou rúrou, oceľový drez smaltovaný, kuchynská linka je na báze dreva. Inštalačné jadro je pôvodné prefa. Byt je napojený na verejný vodovod, rozvod elektriny, plynu, kanalizácie a káblového rozvodu televízie. Odkanalizovaný je do verejnej kanalizačnej sústavy. Byt je vykurovaný ústredným vykurovaním, radiátory sú oceľové článkové. Meranie spotreby energie je zabezpečené priamo v byte. Predmetný byt č. 26 nebol rekonštruovaný, je pôvodným vybavením, je primerane udržiavaný.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
Navrhovateľ má podľa predmetných LV zákonné záložné právo k predmetu dražby. Záložné právo vzniklo na základe ustanovenia § 15 ods. 1 zákona č. 182/1993 Z. z. o vlastníctve bytov a nebytových priestorov v znení neskorších predpisov z titulu neuhradených mesačných platieb za služby spojené s užívaním bytu a do fondu prevádzky, údržby a opráv, z ročných vyúčtovaní nákladov spojených s užívaním bytu a za výkon správy, na účel zabezpečenia pohľadávky záložného veriteľa. Záložné právo na zabezpečenie tejto pohľadávky záložného veriteľa vzniklo ako I. v poradí.

Okrem záložného práva navrhovateľa sú na aktuálnom predmetnom liste vlastníctva v časti C: Ťarchy zapísané ďalšie záložné práva 3. osôb:

• Mesto Šaľa, Námestie Sv. Trojice 7, 927 15 Šaľa, IČO: 306185 - Rozhodnutie o zriadení záložného práva č.j. 378/2022/OEaP/4572 zo dňa 14.01.2022 a na spoluvlastnícky podiel 1/2 k bytu č. 26, 2.p., vch. 36 a na spoluvlastnícky podiel 5332/193464 k spoločným častiam a zariadenia bytového domu s.č. 547 a k pozemku registra C KN parcelné číslo 862 - Z-132/2022- č.z. 573/22. Oznámenie č.j. 2883/2022/OEaP/4572 o nadobudnutí právoplatnosti rozhodnutia dňom 18.02.2022 - Z-571/2022 - č.z. 852/22.

J. Výška ceny dosiahnutá vydražením 62 000,- €
K. Najnižšie podanie 46 980,- €
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
U. Označenie licitátorov
I. Obchodné meno/meno a priezvisko JUDr. Mgr. Marek Perdík
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva Sobôtka
b) Orientačné/súpisné číslo 93
c) Názov obce Rimavská Sobota d) PSČ 97901
e) Štát SR
III. Zapísaný
IV. IČO/ dátum narodenia 25.04.1983
V. Odhad ceny predmetu dražby Znaleckým posudkom.