Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 179/2022
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o dobrovoľnej dražbe
  • Deň vydania:
  • 19.9.2022
  • Značka:
  • X071537
U9, a.s.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo 124/2022
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko U9, a.s.
II. Sídlo/bydlisko Zelinárska682108 Bratislava
a) Názov ulice/verejného priestranstva Zelinárska
b) Orientačné/súpisné číslo 6
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 82108
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Bratislava I , oddiel: Sa , vložka číslo: 3070/B
IV. IČO/ dátum narodenia 35849703
B. Označenie navrhovateľov
1. I. Obchodné meno/meno a priezvisko EOS KSI Slovensko, s.r.o.
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva Pajštúnska
b) Orientačné/súpisné číslo 5
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 85102
e) Štát Slovenská republika
IV. IČO/ dátum narodenia 35724803
C. Miesto konania dražby Polyfunkčný dom, II poschodie, Kukučínova č. 8, 940 62 Nové Zámky
D. Dátum konania dražby 26. 10. 2022
E. Čas konania dražby 10:00 hod.
F. Kolo dražby prvé kolo
G. Predmet dražby

Predmetom dražby sú:

nehnuteľnosti evidované na liste vlastníctva č. 2206, katastrálne územie: Komoča, obec Komoča, okres Nové Zámky, Okresný úrad Nové Zámky - katastrálny odbor a to:

 

Pozemky parcely registra „C“:

parc. číslo: 516/1, výmera: 265 m2, druh pozemku: Zastavaná plocha a nádvorie

parc. číslo: 516/9, výmera: 160 m2, druh pozemku: Zastavaná plocha a nádvorie

parc. číslo: 516/10, výmera: 39 m2, druh pozemku: Zastavaná plocha a nádvorie

 

Stavby:
s. č. 274, na parcele číslo: 516/9, druh stavby: 10/Rodinný dom, popis stavby: rodinný dom

s. č. 582, na parcele číslo: 516/10, druh stavby: 20/Iná budova, popis stavby: hospodárska budova

 

Príslušenstvo predmetu dražby, ktoré sa nezapisuje, alebo nie je zapísané na liste vlastníctva najmä: hospodárska budova so súp. č. 582 na pozemku s parc. č. 516/10 v kat. ú. Komoča, plot uličný na pozemku s parc. č. 516/1 v kat. ú. Komoča, vodovodná prípojka na pozemku s parc. č. 516/1 v kat. ú. Komoča, vodomerná šachta na pozemku s parc. č. 516/1 v kat. ú. Komoča, kanalizačná prípojka na pozemku s parc. č. 516/1 v kat. ú. Komoča, žumpa na pozemku s parc. č. 516/1 v kat. ú. Komoča, plynová prípojka na pozemku s parc. č. 516/1 v kat. ú. Komoča, spevnené plochy na pozemku s parc. č. 516/1 v kat. ú. Komoča, elektrická prípojka na pozemku s parc. č. 516/1 v kat. ú. Komoča.

 

Predmet dražby sa draží tak ako „stojí a leží“.

Predmet dražby sa draží v podiele 1/1.

H. Opis predmetu dražby

Rodinný dom so súp. č. 274 na pozemku s parc. č. 516/9 v kat. ú. Komoča

 

Popis stavby

Budovu so súp. č. 274 na pozemku s parc. č. 516/9 v kat. ú. Komoča, vychádzajúc z predložených dokladov, ako aj jej skutočného účelu užívania pre účely stanovenia jej všeobecnej hodnoty, charakterizuje znalec ako rodinný dom. Budova rodinného domu so súp. č. 274 sa nachádza na pozemku s parc. č. 516/9 v kat. ú. Komoča, medzi rodinnými domami so štandardným vybavením, mimo obchodného centra obce, v obytnej okrajovej časti. Jedná sa o samostatne stojacu budovu s jedným nadzemným podlažím, valbovou strechou, bez zabudovaného podkrovia, bez podpivničenia.

 

1. Nadzemné podlažie

Prvé nadzemné podlažie dispozične pozostáva z troch obytných miestnosti, predsiene, kuchyne, kúpeľne so záchodom a skladu, ďalej z obetnej miestnosti s kuchyňou, ďalšej kúpeľne so záchodom, dvoch skladov.

 

Technický popis

Základy rodinného domu tvoria monolitické železobetónové základové pásy s vodorovnou izoláciou proti zemnej vlhkosti. Podmurovka je vyhotovená s priemernou výškou 0,15 m z monolitického betónu. Zvislé konštrukcie podlažia sú murované v prevažnej časti z tehál v prevažujúcej hrúbke 0,50 m. Deliace konštrukcie sú taktiež tehlové. Vnútorné omietky na podlaží sú hladké vápenno-cementové. Stropná konštrukcia podlažia je s rovným podhľadom drevená trámová, s dolným a horným záklopom. Valbová strecha je pokrytá prevažne cementovými škridlami jednodrážkovkami. Klampiarske konštrukcie strechy sú vyhotovené z obojstranne pozinkovaného plechu - úplné strechy. Klampiarske konštrukcie ostatné (okenné parapety, atď.) sú vyhotovené taktiež z poplastovaného hliníkového plechu. Fasádne omietky sú na celej omietanej ploche steny omietky vápenno-cemenotvé, obklady nie sú vyhotovené. Schody na povalu majú drevenú nosnú konštrukciu, s povrchom nástupníc z mäkkého dreva bez podstupníc. Dvere sú drevené hladké plné alebo presklené, do oceľových zárubní. Okná sú prevažne plastové s izolačným dvojsklom. Podlahy v obytných miestnostiach sú prevažne veľkoplošné laminátové parkety, pričom v ostatných miestnostiach je podlaha pokrytá prevažne keramickou dlažbou. Vykurovanie podlažia je vyhotovené ako lokálne plynové, plynové kachle v počte 3 kusy, kachle na tuhé palivá 1 kus. Elektroinštalácia podlažia je svetelná ako i motorická. Rozvod vody je z umelohmotného potrubia, studenej a teplej vody z centrálneho zdroja - elektrický zásobníkový ohrievač vody, umiestnený v kúpeľni. V rodinnom dome je realizovaná inštalácia zemného plynu. Vybavenie kuchyne : sporák plynový s elektrickou rúrou, sporák na tuhé palivá 2 kusy, drez oceľový nerezový, kuchynská linka na báze dreva rozvinutej šírky 3,00 m + 1,20 m. Vnútorné vybavenie podlažia : vaňa plastová jednoduchá, 2 kusy umývadiel, samostatná sprcha. Vodovodné batérie: pákové nerezové so sprchou 1 kus, nerezové ostatné 3 kusy, pákové nerezové 2 kusy. Vnútorné obklady stien na podlaží sa nachádzajú v prevažnej časti kúpeľní nad výšky 1,35 (1,96) m, obloženie vane, obloženie samostatnej sprchy, obloženie v kuchyni. Záchody sú splachovacie, umiestnené v kúpeľniach. Na tomto podlaží je umiestnený elektrický rozvádzač s automatickým istením. V obývacej izbe sa nachádza krb s uzatvoreným ohniskom. Na podlaží okrem toho sa nenachádzajú žiadne iné vybavenia a konštrukcie, ktoré by mali vplyv na výšku jej technickej hodnoty.

 

Príslušenstvo predmetu dražby, ktoré sa nezapisuje alebo nie je zapísané v KN:

 

Hospodárska budova so súp. č. 582 na pozemku s parc. č. 516/10 v kat. ú. Komoča – Budovu so súp. č. 582 na pozemku s parc. č. 516/10 v kat. ú. Komoča, vychádzajúc z predložených dokladov, ako aj jej skutočného účelu užívania pre účely stanovenia jej všeobecnej hodnoty, charakterizuje znalec ako drobnú stavbu  hospodárskej budovy - svojou zastavanou plochou prevyšujúc 25 m2, ale svojim charakterom sa jedná o doplnkovú funkciu k hlavnej stavbe. Hospodárska budova so súp. č. 582 sa nachádza na pozemku s parc. č. 516/10 v kat. ú. Komoča, medzi rodinnými domami so štandardným vybavením, mimo obchodného centra obce, v obytnej časti. Jedná sa o samostatne stojacu budovu s jedným nadzemným podlažím, sedlovou strechou, bez zabudovaného podkrovia, bez podpivničenia.

 

1. Nadzemné podlažie

Prvé nadzemné podlažie dispozične pozostáva z štyroch neobytných miestností - vstupu a skladov.

 

Technický popis

Základy hospodárskej budovy tvoria monolitické betónové základové pásy s vodorovnou izoláciou proti zemnej vlhkosti. Zvislé konštrukcie podlažia sú murované v prevažnej časti z tehál v prevažujúcej skladobnej hrúbke 0,30 m (do 30 cm) +  kontaktné zateplenie z polystyrénu hr. 0,05 m. Vnútorné omietky na podlaží sú hladké vápenno-cementové. Stropná konštrukcia podlažia je vyhotovená ako drevená trámová s horným záklopom dreveným a dolným záklopom zo sadrokartónu. Sedlová strecha je pokrytá cementovými škridlami jednodrážkovkami. Fasádne omietky sú vyhotovené ako nové silikónové. Okná sú nové plastové s izolačným dvojsklom. Dvere sú drevené hladké plné. Podlaha v miestnostiach je s povrchom z cementového poteru v súčasnosti. Elektroinštalácia podlažia je len svetelná, poistkové automaty. Na podlaží okrem toho sa nenachádzajú žiadne iné vybavenia a konštrukcie, ktoré by mali vplyv na výšku jej technickej hodnoty.

 

Plot uličný na pozemku s parc. č. 516/1 v kat. ú. Komoča – Plot uličný v celkovej dĺžke 7,92 m bol postavený a je užívaný od roku 1980 - podľa vyjadrenia vlastníka stavby, ako i odborného odhadu. Nachádza sa na hranici pozemkov s parc. č. 516/1 a s parc. č. 509 (verejné priestranstvo). Betónový základ je vyhotovený po celej dĺžke, podmurovka je taktiež betónová. Vlastné teleso plota pozostáva prevažne z pletiva v rámoch. Výška výplne plota je 1,26 m. V tomto oplotení sú osadené aj plotové vráta a vrátka plechové plné. 

 

Vodovodná prípojka na pozemku s parc. č. 516/1 v kat. ú. Komoča – Vodovodná prípojka bola realizovaná a je užívaná od roku 1966 z oceľových rúr DN 40. Zásobuje pitnou vodou rodinný dom z verejného vodovodu. Meranie spotreby vody je zriadené vo vodomernej šachte.

Vodomerná šachta na pozemku s parc. č. 516/1 v kat. ú. Komoča – Vodomerná šachta betónová, s oceľovým poklopom, sa nachádza pri bočnom priečelí rodinného domu (vo dvore) a užíva sa od roku 1966. Slúži na meranie vody z obecného vodovodu, spolu s výbavou na meranie a s armatúrami.

 

Kanalizačná prípojka na pozemku s parc. č. 516/1 v kat. ú. Komoča – Kanalizačné  prípojky - gravitačné - odvádzajú  splaškové  vody z rodinného domu do žumpy. Bola postavená a užíva sa od roku 2015.

 

Žumpa na pozemku s parc. č. 516/1 v kat. ú. Komoča – Žumpa betónová, bola realizovaná a užíva sa od roku 2015.

 

Plynová prípojka na pozemku s parc. č. 516/1 v kat. ú. Komoča – Plynová prípojka bola realizovaná v roku 1986 z oceľových rúr DN 32. Zásobuje zemným plynom rodinný dom z uličného rozvodu STL plynu. Meranie spotreby je zriadené v oceľovej skrini pred uličným priečelím v predzáhradke spolu s regulátorom tlaku.

 

Spevnené plochy na pozemku s parc. č. 516/1 v kat. ú. Komoča - Spevnené plochy tvoria prístupový chodník k rodinnému domu od plota uličného, vedľa rodinného domu. Sú vyhotovené z betónovej mazaniny hrúbky do 0,10 m. Boli realizované a užívajú sa od roku 1966.

 

Elektrická prípojka na pozemku s parc. č. 516/1 v kat. ú. Komoča - Elektrická prípojka vzdušná z jedného vodiča Cu 4Bx16 mm2, užívaná od roku 1996.

 

Pozemky

Pozemky s parc. č. 516/1, parc. č. 516/9 a parc. č. 516/10 v kat. ú. Komoča sú vedené na liste vlastníctva č. 2206, ako zastavaná plocha a nádvorie, vo výmere 265, 160 a 39 m2. Pozemky ležia v zastavanom území obce Komoča, ktorá má počet obyvateľov do 2000, medzi rodinnými domami so štandardným vybavením, mimo obchodného centra obce, v obytnej okrajovej časti. Sú rovinatého charakteru, prístup na nich je po spevnenej komunikácii s možnosťou napojenia z rozvodov inžinierskych sietí - nachádzajúce v blízkosti pozemku - na elektriku, zemný plyn, obecný vodovod, telefón a káblovú televíziu. Na pozemku s parc. č. 516/9 sa nachádza stavba rodinného domu so súp. č. 274, na pozemku s parc. č. 516/10 sa nachádza stavba hospodárskej budovy so súp. č. 582.

 

Nakoľko predmet dražby nebol znalcovi sprístupnený, znalec pri ohodnotení predmetu dražby v zmysle ustanovenia § 12 ods. 3 zákona č. 527/2002 Z.z. vychádzal z dostupných údajov, ktoré má dražobník k dispozícii, t.j. použil starší znalecký posudok, č. 163/2019 zo dňa 11.10.2019 vypracovaný znalcom, Ing. Miroslavom Vaškom.

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Viď opis predmetu dražby.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
Všetky nasledujúce záložné práva v prípade úspešnej dražby zanikajú v zmysle § 151ma a § 151md zákona č. 40/1964 Zb. (Občiansky zákonník) a vydražiteľ nadobúda predmet dražby bez zaťaženia záložnými právami.

Postúpenie pohľadávky:
Zriadenie záložného práva v prospech: Wüstenrot stavebná sporiteľňa, a.s., Grosslingova 77, 824 68 Bratislava, IČO: 313 510 26, na základe Záložnej zmluvy zo dňa 25.1.2018 na nehnuteľnosti: parc. registra CKN č. 516/1, 516/9, 516/10, stavba so súp. č. 274 na parc. registra CKN č. 516/9 a stavba so súp. č. 582 na parc. registra CKN č. 516/10 v podiele 1/1 -V-468/2018 - č. zmeny 43/2018. Zmluva o postúpení pohľadávky medzi postupcom Wüstenrot stavebná sporiteľňa, a.s. Bratislava, IČO: 31 351 026 a postupníkom EOS KSI Slovensko, s.r.o. Bratislava, IČO: 35 724 803 zo dna 1.3.2022 - Z-2797/2022 - č. zmeny 85/2022.

Medzi vlastníkom nehnuteľnosti ako prenajímateľom a nájomcom bola dňa 09.09.2021 uzatvorená Zmluva o nájme rodinného domu podľa ust. § 663 a nasl. Občianskeho zákonníka (ďalej len „zmluva“). Predmetom nájmu je rodinný dom s príslušenstvom v katastrálnom území Komoča, okres Nové Zámky, obec Komoča, Okresný úrad Nové Zámky - katastrálny odbor vedených na LV č. 2206,
Rodinný dom so súp. č. 274 na parcele číslo 516/9
Pozemok – číslo parcely 516/9, výmera 160 m2, druh zastavaná plocha a nádvorie (ďalej len „predmet nájmu“).

Účelom nájmu je bývanie nájomcu, teda zabezpečovanie bytových potrieb nájomcu, bez možnosti ďalšieho prenechania predmetu nájmu do podnájmu tretej osobe bez predchádzajúceho písomného súhlasu prenajímateľa.

Nájomca sa zaväzuje vykonávať na svoje náklady drobné opravy v dome a na jeho zariadení súvisiace s ich užívaním s bežnou údržbou. Nájomca je povinný bez zbytočného odkladu, najneskôr do 24 hodín oznámiť prenajímateľovi nutnosť vykonania opráv, ktoré má uskutočniť prenajímateľ. Prenajímateľ sa zaväzuje do piatich dní začať s uskutočňovaním potrebnej opravy. Ak tieto opravy napriek oznámeniu nájomcu prenajímateľ neobstará v primeranej lehote, je oprávnený vykonať ich nájomca. Prenajímateľ je povinný nájomcovi uhradiť takto vynaložené náklady. Nájomca sa zaväzuje oznámiť prenajímateľovi bez zbytočného odkladu, najneskôr do 24-och hodín potrebu tých opráv v dome, ktoré má znášať prenajímateľ a súčasne mu umožniť ich vykonanie, inak zodpovedá za škodu, ktorá nesplnením tejto povinnosti vznikla.

Prenajímateľ je povinný odovzdať nájomcovi predmet nájmu spolu s jeho príslušenstvom v stave spôsobilom na riadne užívanie najneskôr dňa 01.02.2018. Prenajímateľ sa zaväzuje zabezpečiť nájomcovi plný a nerušený výkon práv spojených s užívaním predmetu nájmu. Nájomca sa zaväzuje nevykonávať stavebné úpravy ani iné úpravy, či podstatné zmeny na predmete nájmu, bez predchádzajúceho písomného súhlasu prenajímateľa, a to ani na svoje náklady. Nájomca sa zaväzuje, že bude počas celej doby nájmu predmet nájmu vrátane jeho súčasti udržiavať v poriadku a čistote a po skončení nájmu sa nájomca zaväzuje odovzdať predmet nájmu prenajímateľovi v stave, v akom ho prevzal, s prihliadnutím na obvyklé opotrebenie.

Nájom sa uzatvára na dobu určitú v trvaní od 09.09.2021 do 09.09.2024, t.j. na 3 roky.

Nájomca sa zaväzuje zaplatiť prenajímateľovi 3 ročné nájomné stanovené dohodou zmluvných strán vo výške 1.000,-EUR (slovom jedentisíc eur) pri podpise zmluvy do rúk prenajímateľa. Poplatky za spotrebu elektrickej energie, poplatky za káblovú TV a internet sa nájomca zaväzuje zaplatiť sám.

Nájom sa skončí:
- Uplynutím doby, na ktorú bol zriadený,
- Pred uplynutím doby, na ktorú bol nájom zriadený dohodou zmluvných strán.
Vydražiteľ vstupuje do právneho postavenia prenajímateľa z vyššie uvedenej Zmluvy.
J. Spôsob stanovenia ceny predmetu dražby
Hodnota predmetu dražby bola zistená podľa znaleckého posudku č. 193/2022, ktorý vypracoval Ing. Imrich Mészáros, znalec v odbore Stavebníctvo, odvetvie: Odhad hodnoty nehnuteľností, Pozemné stavby, zapísaný v zozname znalcov, tlmočníkov a prekladateľov vedenom Ministerstvom spravodlivosti Slovenskej republiky, evidenčné číslo znalca 912281. Dátum vypracovania znaleckého posudku: 08.08.2022.
Suma ohodnotenia: 27.600 €
K. Najnižšie podanie 27.600 €
L. Minimálne prihodenie 200 €
M. Dražobná zábezpeka a) výška 5.000 €
b) spôsob zloženia dražobnej zábezpeky 1. Bezhotovostný prevod alebo vklad na účet dražobníka IBAN: SK71 0200 0000 0019 5703 8659, vedený vo VÚB, a.s. s variabilným symbolom 1242022.
2. V hotovosti do pokladne v sídle dražobníka alebo v mieste konania dražby.
3. Banková záruka.
4. Notárska úschova.
Dražobnú zábezpeku nie je možné zložiť platobnou kartou ani šekom.
c) doklad preukazujúci zloženie dražobnej zábezpeky 1. Originál príkazu na úhradu peňažných prostriedkov vo výške dražobnej zábezpeky. Účastník bude pripustený k dražbe, ak do otvorenia dražby bude dražobná zábezpeka pripísaná na účet dražobníka, 2. Príjmový pokladničný doklad na hotovosť vo výške dražobnej zábezpeky, Účastník bude pripustený k dražbe, ak do uplynutia lehoty na zloženie dražobnej zábezpeky bude dražobná zábezpeka zložená do pokladne dražobníka, 3. Originál alebo overená kópia preukazujúca vystavenie bankovej záruky, 4. Originál alebo overenú kópiu dokladu preukazujúceho notársku úschovu.
d) lehota na zloženie dražobnej zábezpeky Do otvorenia dražby.
e) vrátenie dražobnej zábezpeky Bez zbytočného odkladu po skončení dražby v hotovosti alebo bezhotovostným prevodom na účet účastníka dražby.
N. Spôsob úhrady ceny dosiahnutej vydražením
Vydražiteľ je povinný zaplatiť cenu dosiahnutú vydražením v hotovosti do pokladne v sídle dražobníka alebo bezhotovostným prevodom alebo vkladom na účet dražobníka IBAN SK71 0200 0000 0019 5703 8659, vedený vo VÚB, a.s. s variabilným symbolom 1242022 a to do 15 dní odo dňa skončenia dražby; v prípade, že suma dosiahnutá vydražením presiahne 6.640,00 EUR v opačnom prípade hneď po ukončení dražby.
O. Obhliadka predmetu dražby (dátum) 1. termín 07.10.2022 o 10:00 hod. 2. termín 24.10.2022 o 10:00 hod.
Miesto obhliadky Obhliadky sa uskutočnia na mieste, kde sa predmet dražby nachádza.
Organizačné opatrenia Záujemcovia o obhliadku sa ohlásia aspoň jeden deň pred konaním obhliadky na tel. č.: 02/5949 0129, Po-Pi 8:00 - 16:00. V zmysle § 12 ods. 2 a § 13 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách je vlastník predmetu dražby, držiteľ alebo nájomca povinný umožniť riadnu obhliadku predmetu dražby v stanovených termínoch.
P. Nadobudnutie vlastníckeho práva k predmetu dražby
Ak vydražiteľ zaplatí cenu dosiahnutú vydražením v ustanovenej lehote, prechádza na neho vlastnícke právo dňom udelenia príklepu; to neplatí, ak je vydražiteľom osoba, ktorá je povinná zapísať sa do registra partnerov verejného sektora podľa zákona č. 315/2016 Z.z. o registri partnerov verejného sektora, ak v čase príklepu nie je zapísaná v tomto registri. Dražobník vydá bez zbytočného odkladu po nadobudnutí vlastníckeho alebo iného práva vydražiteľovi potvrdenie o vydražení predmetu dražby a v prípadoch, v ktorých sa o priebehu dražby spisuje notárska zápisnica vydá dražobník vydražiteľovi dve vyhotovenia osvedčeného odpisu notárskej zápisnice.
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
1. Po nadobudnutí vlastníckeho práva alebo iného práva k predmetu dražby odovzdá dražobník bez zbytočného odkladu vydražiteľovi predmet dražby a listiny, ktoré osvedčujú vlastnícke právo a sú nevyhnutné na nakladanie s predmetom dražby alebo osvedčujú iné práva vydražiteľa k predmetu dražby a vydražiteľ prevzatie predmetu dražby písomne potvrdí.
2. Ak ide o nehnuteľnosť, podnik alebo jeho časť, predchádzajúci vlastník je povinný odovzdať predmet dražby na základe predloženia osvedčeného odpisu notárskej zápisnice a doloženia totožnosti vydražiteľa bez zbytočných prieťahov. Dražobník je povinný na mieste spísať zápisnicu o odovzdaní predmetu dražby. Zápisnicu o odovzdaní predmetu dražby podpíše predchádzajúci vlastník predmetu dražby, vydražiteľ a dražobník. Jedno vyhotovenie zápisnice dostane predchádzajúci vlastník a dve vyhotovenia dostane vydražiteľ. Ak niektorá osoba odmietne zápisnicu podpísať alebo ju prevziať, táto skutočnosť sa vyznačí v zápisnici a zápisnica sa považuje za odovzdanú aj tejto osobe.
3. Všetky náklady spojené s odovzdaním a prevzatím predmetu dražby nesie vydražiteľ. Táto povinnosť sa nevzťahuje na náklady, ktoré by ináč nevznikli, ak ich svojou vinou spôsobil predchádzajúci vlastník, majiteľ alebo dražobník alebo ak im tieto náklady vznikli náhodou, ktorá ich postihla.
4. Osoba povinná vydať predmet dražby zodpovedá vydražiteľovi za škodu spôsobenú omeškaním s odovzdaním predmetu dražby.
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
T. Notár
a) titul JUDr.
b) meno Anna
c) priezvisko Nagyová
d) sídlo Kukučínova 8, 94002 Nové Zámky