Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 178/2022
  • Kapitola:
  • Konkurzy a reštrukturalizácie
  • Podanie:
  • Oznámenia správcov
  • Deň vydania:
  • 16.9.2022
  • Značka:
  • K053942
Obchodné meno/Názov/Meno a priezvisko dlžníka/úpadcu: Sečkár Dušan
Sídlo/Bydlisko dlžníka/úpadcu: Horné Semerovce 111, 93584 Horné Semerovce
IČO/Dátum narodenia dlžníka/úpadcu: 28.08.1983
Obchodné meno správcu:
Titul, meno a priezvisko správcu: JUDr. Zuzana Szabóová
Sídlo správcu: L. Kassáka 8, 94001 Nové Zámky
Kotakt na správcu : szaboova.spravca@gmail.com, 0948 097 397
Spisová značka správcovského spisu : 29OdK/100/2022 S1525
Spisová značka súdneho spisu : 29OdK/100/2022
Druh podania : Oznámenia súvisiace so speňažovaním majetku podliehajúceho konkurzu

Správca konkurznej podstaty majetku  dlžníka Dušan Sečkár, nar. 28.8.1983, bytom Horné Semerovce 111, č.k. 29OdK/100/2022, týmto vyhlasuje, v zmysle § 167p zákona č. 7/2005 Z.z. o konkurze a reštrukturalizácii, v znení neskorších zmien , druhé kolo verejného ponukového konania na odpredaj majetku úpadcu, ktorý je zaradený do všeobecnej podstaty  a to

1.  Súpisová zložka č.1 – Nehnuteľný majetok

 

               Nehnuteľnosti vedené Okresným úradom Levice, katastrálny odbor a to nehnuteľnosti  evidované na liste vlastníctve:

 

1.1 LV 27, k.ú. Slatina

  1. pozemok parc.č. 186, parc.reg. „E-KN“ o výmere 696m2, označené na LV  ako trvalý trávny porast,   evidované na LV č. 27, pre k.ú. Slatina  spoluvlastnícky podiel 2/6 k celku. Výmera pozemku pripadajúca na spoluvlastnícky podiel je 232  m2.

 

1.2 LV 29 k.ú. Slatina

a) pozemok parc.č.157/4, parc.reg. „C-KN“ o výmere 800m2, označené na LV  ako ostatná plocha,   evidované na LV č.29 pre kú. Slatina  spoluvlastnícky podiel 3/56  k celku. Výmera pozemku pripadajúca na spoluvlastnícky podiel je 42,857  m2

b) pozemok parc.č.157/5, parc.reg. „C-KN“ o výmere 800m2, označené na LV  ako ostatná plocha,   evidované na LV č.29 pre kú. Slatina  spoluvlastnícky podiel 3/56  k celku. Výmera pozemku pripadajúca na spoluvlastnícky podiel je 42,857  m2

c)  pozemok parc.č.157/6, parc.reg. „C-KN“ o výmere 800m2, označené na LV  ako ostatná plocha,   evidované na LV č.29 pre kú. Slatina  spoluvlastnícky podiel 3/56  k celku. Výmera pozemku pripadajúca na spoluvlastnícky podiel je 42,857  m2

d)  pozemok parc.č.157/7, parc.reg. „C-KN“ o výmere 143m2, označené na LV  ako záhrada,   evidované na LV č.29 pre kú. Slatina  spoluvlastnícky podiel 3/56  k celku. Výmera pozemku pripadajúca na spoluvlastnícky podiel je 7,66  m2

 

1.3 LV 211 k.ú. Slatina

a) pozemok parc.č. 1997, parc.reg. „E-KN“ o výmere 640m2, označené na LV  ako trvalý trávny porast,   evidované na LV č.211, pre kú. Slatina  spoluvlastnícky podiel 2/48 k celku. Výmera pozemku pripadajúca na spoluvlastnícky podiel je 26,66  m2

 

Súpisová hodnota súboru nehnuteľností (súpisová zložka 1.1,1.2, 1.3 ) je: 1450,-€

Minimálna kúpna cena súboru nehnuteľností (súpisová zložka 1.1,1.2, 1.3 ) je: 1087,5,-€

 

 

Podmienky predaja vo verejnom ponukovom konaní

 

Verejné ponukové konanie sa uskutočňuje zverejňovaním v obchodnom vestníku, pričom víťazom sa stane ten záujemca, ktorý spĺňa všetky podmienky a ponúkne najvyššiu kúpnu cenu. Záujemca podaním ponuky akceptuje podmienky tohto ponukového konania bezpodmienečne vo všetkých bodoch.

 

Kúpna cena :

 

Minimálna kúpna cena v druhom  kole ponukového konania je určená na sumu  75% zo súpisovej hodnoty súboru nehnuteľného majetku, ktorá  je uvedená pri súpisovej  položke  ako súpisová hodnota súboru nehnuteľného majetku, t.j. minimálna kúpna cena súboru nehnuteľností je 1087,50 slovom: jedentisícosemdesiatsedem EUR a päťdesiat eurocentov. V druhom kole je správca oprávnený predať súbor nehnuteľného majetku  za najvyššiu ponúknutú kúpnu cenu (minimálne však za sumu 75% zo súpisovej hodnoty uvedenej pri súpisovej položke, t.j. 1087,50,-€ ) .

Záujemca zloží na správcovský účet zábezpeku vo výške 10 % z navrhovanej kúpnej ceny a to najneskôr do uplynutia lehoty na predkladanie ponúk.

Náklady vzniknuté v súvislosti s prevodom vlastníckych práv k nehnuteľnosti, t.j. vypracovanie kúpnej zmluvy a návrhu na vklad do katastra nehnuteľností ako aj  úhradu správneho poplatku za vklad do katastra nehnuteľností znáša v celom rozsahu víťazný záujemca.

 

Formálne náležitosti ponuky :

 

Ponuka musí byť písomná a musí obsahovať meno, priezvisko, rodné číslo, resp. obchodné meno, sídlo, IČO záujemcu, výpis z obchodného registra alebo živnostenského registra, nie starší ako 90 dní.

Záujemcovia doručia svoje písomné ponuky v zalepenej obálke na adresu správcu : JUDr. Zuzana Szabóová, správca, L.Kassáka č. 8, 940 01 Nové Zámky, alebo do elektronickej schránky správcu: Správca –Szabóová Zuzana,  JUDr.,  Číslo schránky: E0006172510, s jasným označením „KONKURZ- Dušan Sečkár- NEOTVÁRAŤ“. V prípade, ak ponuka nebude obsahovať toto jasné označenie, nenesie správca zodpovednosť za predčasné otvorenie tejto ponuky, pričom platí, že záujemca podmienky nesplnil. Ponuka musí taktiež obsahovať  číslo súpisovej položky o ktorú záujemca prejavil záujem .

 

Vecné náležitosti ponuky :

 

Výška ponúknutej kúpnej ceny, spôsob úhrady a uvedenie súpisovej položky, ktorej sa ponuka týka.

 

Osvedčenie o zabezpečení ponúkanej kúpnej ceny ( výpis z účtu záujemcu alebo príkaz na úhradu ).

 

Lehota na podávanie ponúk :

 

Lehota na podávanie ponúk je 15 dní odo dňa zverejnenia ponukového konania v obchodnom vestníku. Prvým dňom lehoty je deň nasledujúci po dni, kedy je ponukové konanie zverejnené v obchodnom vestníku a posledným dňom je 15.deň( vrátane ) do 15.00 hod.

 

Ďalšie podmienky a náležitosti, požadované správcom

 

Každý záujemca môže predložiť len jednu ponuku. V prípade viacerých ponúk, správca prihliada na najvyššiu z predložených ponúk toho istého záujemcu, na nižšie ponuky toho istého záujemcu sa neprihliada.

Správca si vyhradzuje právo odmietnuť všetky ponuky, aj tie, ktoré spĺňajú všetky náležitosti. Správca môže záujemcu vyzvať na doplnenie ponuky v takom rozsahu, v akom to nemení jej obsah. Pokiaľ nedôjde k odmietnutiu ponuky, víťazom ponukového konania sa stáva záujemca, ktorý spĺňa všetky podmienky a zložil zábezpeku na správcovský účet a ktorý súčasne poskytne najvyššiu finančnú ponuku, pri dodržaní minimálnej kúpnej ceny.

 

Správca neporušené obálky otvorí do 10 dní odo dňa skončenia lehoty na predloženie ponúk. Vyhodnotenie ponúk sa vykoná najneskôr do 5 dní odo dňa otvárania obálok.

Neúspešným záujemcom správca vráti zloženú zábezpeku najneskôr do 10 dní odo dňa vyhodnotenia ponúk, pokiaľ ďalej nie je uvedené niečo iné.

V prípade, ak záujemca bude vyhodnotený ako úspešný, správca spíše so záujemcom bez zbytočného odkladu zmluvu o prevode, ktorej predmetom bude majetok, o ktorý záujemca v ponukovom konaní prejavil záujem.

 

 

Podmienkou uzavretia zmluvy o prevode je splnenie:

 

1. Úhrada ponúkanej kúpnej ceny na správcovský účet v plnom rozsahu ( rozdiel medzi zábezpekou a  ponúkanou kúpnou cenou ),

 

Zmluva o prevode so záujemcom nebude uzavretá, ak kúpna cena nebude uhradená na správcovský účet v plnom rozsahu. Ak nebude uhradená kúpna cena víťazného záujemcu v plnom rozsahu ani v ďalšej primeranej lehote, určenej správcom, považuje sa toto kolo ponukového konania za zmarené.

V prípade, že záujemca bude vyhodnotený ako úspešný a napriek tomu odmietne uzavrieť zmluvu o prevode, alebo ju neuzavrie ani v ďalšej lehote určenej správcom, považuje sa toto kolo ponukového konania za zmarené.

Formálny prepis na príslušnom štátnom orgáne a ohlásenie u ostatných osôb, u ktorých ohlásenie prevodu nehnuteľností vyžaduje platný právny poriadok, vykoná záujemca vo vlastnej réžii a na vlastné náklady. V prípade, že nebude vykonaný prepis nehnuteľností  na záujemcu a to ani v ďalšej primeranej lehote, ktorú určí správca, môže správca už od uzavretej zmluvy o prevode odstúpiť.

Ak dôjde k odstúpeniu od zmluvy zo strany správcu v zmysle týchto podmienok, alebo ak dôjde k zmareniu tohto kola ponukového konania, alebo sa inak znemožní vykonať riadny účel zmluvy alebo ponukového konania, na uzavretie ktorej sa akceptovaním tohto ponukového konania a podaním vlastného návrhu záujemca zaviazal a to z dôvodov na strane záujemcu, má správca nárok na zmluvnú pokutu voči takému záujemcovi vo výške zloženej zábezpeky.

V prípade zmarenia tohto kola ponukového konania, alebo v prípade odstúpenia od zmluvy, alebo ak záujemca inak znemožní vykonať riadny účel zmluvy alebo ponukového konania, na uzavretie ktorej sa akceptovaním tohto ponukového konania a podaním vlastného návrhu zaviazal, správca vyhlási ďalšie kolo ponukového konania.

Všetky ostatné skutočnosti týkajúce sa majetku, je možné prerokovať osobne, telefonicky alebo mailom so správcom. V správcovskej kancelárii je možné nahliadnuť do dokladov týkajúcich sa ponúkaného majetku a zistiť aj prípadné skutočnosti, týkajúce sa majetku a to po predchádzajúcom telefonickom, alebo mailovom dohovore. Osobná obhliadka nehnuteľností je možná po predchádzajúcom dohovore so správcom.

Adresa  správcovskej kancelárie, ktorá ponukové konanie vyhlásila je : JUDr. Zuzana Szabóová, správca, L.Kassáka č.8, 940 01 Nové Zámky. Číslo telefónu : 0948 097 397, e-mailová adresa : szaboova.spravca@lupareal.sk, správcovský účet je vedený v Slovenská sporiteľňa  a.s., číslo účtu v tvare IBAN:SK 65 0900 0000 0051 9362 0363 variabilný symbol: 291002022 pozn.: zabezpeka za .....(č. súpisovej položky)

 

2. Právo úspešného účastníka  na uzavretie kúpnej zmluvy k predmetu speňažovania  je podmienené tým, že oprávnená osoba  nezrealizuje svoje právo vykúpiť majetok z konkurznej podstaty  podľa § 167r ods. 2 ZKR za cenu dosiahnutú v ponukovom konaní do desiatich (10) dní od skončenia ponukového konania , t.j. od dátumu otvárania obálok

 

Majetok bol zapísaný do zoznamu majetku a bol zverejnený v Obchodnom vestníku č.158/2022 dňa 16.08.2022. 

 

 

V Nových Zámkoch, dňa 12.09.2022 

 

JUDr. Zuzana Szabóová, správca