Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 178/2022
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o dobrovoľnej dražbe
  • Deň vydania:
  • 16.9.2022
  • Značka:
  • X071043
U9, a.s.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo Zn. 114/2022
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko U9, a.s.
II. Sídlo/bydlisko Zelinárska682108 Bratislava
a) Názov ulice/verejného priestranstva Zelinárska
b) Orientačné/súpisné číslo 6
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 82108
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Bratislava I , oddiel: Sa , vložka číslo: 3070/B
IV. IČO/ dátum narodenia 35849703
B. Označenie navrhovateľov
1. I. Obchodné meno/meno a priezvisko JUDr. Juraj Rybár, Stráž 223, 960 01 Zvolen, IČO: 31819451, sko správca úpadcu: VIKTOR Group a.s. „v konkurze“
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva Stráž
b) Orientačné/súpisné číslo 223
c) Názov obce Zvolen d) PSČ 960 01
e) Štát SR
IV. IČO/ dátum narodenia 31819451
C. Miesto konania dražby Hotel Poľana, Nám. SNP 64/2, 960 01 Zvolen, miestnosť "Malý salónik“
D. Dátum konania dražby 17. 10. 2022
E. Čas konania dražby 10:00 hod.
F. Kolo dražby 1. kolo dražby
G. Predmet dražby

Predmetnom dražby sú nehnuteľnosti evidované na liste vlastníctva č. 808, Okresným úradom Krupina, Katastrálnym odborom, okres: Krupina, obec: Devičie, k. ú. Devičie, a to:

Pozemky PARCELY registra „C“:

  • parc. č. 210/1 o výmere 488  m2, druh pozemku: Trvalý trávny porast,
  • parc. č. 210/2 o výmere 260  m2, druh pozemku: Zastavaná plocha a nádvorie,
  • parc. č. 210/3 o výmere 617  m2, druh pozemku: Zastavaná plocha a nádvorie,
  • parc. č. 210/4 o výmere 78  m2, druh pozemku: Zastavaná plocha a nádvorie,
  • parc. č. 210/5 o výmere 405  m2, druh pozemku: Zastavaná plocha a nádvorie,
  • parc. č. 210/6 o výmere 452  m2, druh pozemku: Zastavaná plocha a nádvorie,
  • parc. č. 210/7 o výmere 49  m2, druh pozemku: Zastavaná plocha a nádvorie,
  • parc. č. 210/8 o výmere 10  m2, druh pozemku: Zastavaná plocha a nádvorie,
  • parc. č. 210/9 o výmere 236  m2, druh pozemku: Zastavaná plocha a nádvorie,
  • parc. č. 210/10 o výmere 47  m2, druh pozemku: Zastavaná plocha a nádvorie,

 

Stavby:

  • stavba so súp. č. 53 na parc. č. 210/2, druh stavby: Rodinný dom, popis stavby: R.DOM
  • stavba so súp. č. 146 na parc. č. 210/4, druh stavby: Iná budova, popis stavby: Prevádzková hala
  • stavba so súp. č. 155 na parc. č. 210/5, druh stavby: Iná budova, popis stavby: Ostatná stavba
  • stavba so súp. č. 157 na parc. č. 210/8, druh stavby: Iná budova, popis stavby: Kotolňa
  • stavba so súp. č. 158 na parc. č. 210/7, druh stavby: Iná budova, popis stavby: Ostatná stavba

 

Príslušenstvo, ktoré sa nezapisuje do listu vlastníctva, najmä: Prístrešok bez s.č. na p.č. 210/6, Studňa, Vodovodná prípojka, Vodomerná šachta, Žumpa, Elektrická prípojka, Plynová prípojka, Zámková dlažba, Betónová plocha a pod.           

 

Predmet dražby sa draží v spoluvlastníckom podiele: 1/1.

Predmet dražby sa draží tak ako ,,stojí a leží“.

H. Opis predmetu dražby

RD s.č. 53 na p.č. 210/2

Popis a technické riešenie ohodnocovanej stavby je pravdepodobné, nakoľko vnútorné priestory neboli sprístupnené znalcovi za účelom znaleckej obhliadky. V popise je uvažované s technickým stavom z čias uzavretia úverového obchodu a následnou čiastočnou modernizáciou, prípadné opravy nie je možné časovo zaradiť. Popis je vyhotovený generovaním programom HYPO pri zohľadnení najpravdepodobnejšieho vyhotovenia. Znalecký posudok bol vypracovaný na základe dodaných podkladov, z toho dôvodu je prípustná čiastočná rozdielnosť, ktorá nemusí presne zohľadňovať aktuálny technický stav nehnuteľnosti. Na vypracovanie znaleckého posudku odzrkadľujúceho skutočný technický stav ohodnocovanej nehnuteľnosti je potrebné sprístupniť vnútorné priestory nehnuteľnosti na vykonanie znaleckej obhliadky a predloženie všetkých potrebných aktuálnych podkladov.

Rodinný dom súpisné číslo 53 na pozemku parcelné číslo 210/2 v obci Devičie, postavený bol v roku 1935, vnútorné priestory boli v roku 2003 zrekonštruované a zmodernizované, je samostatne stojaci, má jedno nadzemné podlažie obdĺžnikového pôdorysného tvaru, konštrukčné prvky sú čiastočne poškodené, zariaďovacie predmety sú odstránené, dom je napojený na elektrickú prípojku, plynovú prípojku, vodovodnú prípojku z verejného vodovodu, kanalizácia je zvedená do žumpy, dispozične pozostáva z troch kancelárií, troch chodieb, kuchynky, sprchy, WC, zasadačky, šatne a jedálne.

Základy tvoria pásy z kameňa a betónu bez vodorovnej a zvislej izolácie proti zemnej vlhkosti, steny sú murované z kameňa a tehál, strecha je sedlová, krov drevený, krytinu tvoria azbestocementové šablóny, stropy sú drevené trámové s rovným omietaným podhľadom, v časti domu je pôvodný štýlový drevený trámový strop, vonkajšie omietky sú prevažne vápennocementové hladké, sčasti hrubé, vnútorné omietky vápenné hladké, keramické obklady sú v kuchyni pri kuchynskej linke, v kúpeľni, sprche a vo WC, nášľapné vrstvy podláh sú prevažne z keramickej dlažby, vchodové dvere sú drevené, interiérové dvere sú prevažne plné hladké a zasklené v oceľovej zárubni, okná sú drevené dvojité, sčasti opatrené plastovými roletami, elektroinštalácia je svetelná aj motorická, rozvodná skriňa s automatickým istením je poškodená, nefunkčná, zdrojom teplej vody je elektrický ležatý zavesený bojler umiestnený v kúpeľni, kanalizačné potrubie je zvedené do žumpy, umiestnenej pod domom, vykurovanie je ústredné teplovodné s oceľovým panelovými radiátormi, kotol ÚK na tuhé palivo bol odstránený z kotolne mimo rodinného domu, dom nie je v súčasnosti užívania schopný.

 

Prevádzková hala súpisné číslo 146 na parcele číslo 210/4

Prevádzková hala súpisné číslo 146 na parcele číslo 210/4 je situovaná ako samostatný objekt južne od areálu, postavená bola v roku 1935, v roku 2002 bola k pôvodnej stavbe zhotovená prístavba do tvaru L a v roku 2003 boli na budove zhotovené čiastočné rekonštrukčné práce, budova sa v poslednej dobe využívala ako kovo obrábacia dielňa, stavba je jednopodlažná, základy tvoria pásy z kameňa bez vodorovnej izolácie proti zemnej vlhkosti, steny sú murované z kameňa a tehál, strecha je sedlová, krov drevený, krytinu tvorí keramická jednoduchá škridla, strop je drevený trámový, vonkajšie omietky sú vápennocementové, čiastočne poškodené, vnútorné omietky vápenné, podlahu tvorí betónová mazanina, vráta sú drevené tesárske, okná oceľové jednoduché, vykurovanie ústredné teplovodné, radiátory oceľové panelové, kotol na plyn aj na pevné palivo, elektroinštalácia je svetelná aj motorická, do budovy je privedený zemný plyn a studená voda, vnútorné priestory neboli znalcovi sprístupnené v čase obhliadky, technická údržba je zanedbávaná.

 

Ostatná stavba súpisné číslo 155 na parcele číslo 210/5

Ostatná stavba súpisné číslo 155 na parcele číslo 210/5 je situovaná v zadnej časti areálu, pozostáva z troch častí, z pôvodnej stavby, ktorá je situovaná v strede, prístavby z pravej strany a prístavby z ľavej strany, ktoré sú navzájom konštrukčne prepojené, pôvodná stavba bola postavená v roku 1935, slúžila ako stodola na uskladnenie objemového krmiva a steliva, v roku 2003  boli na budove zhotovené rekonštrukčné a modernizačné práce, budova sa v poslednej dobe využívala ako zvarovňa, pieskovňa a drevo obrábacia dielňa, prístavba z pravej strany pôvodnej stavby bola zhotovená v roku 2003, v poslednej dobe sa využívala časť ako kovoobrábacia dielňa a časť ako sklad materiálu, prístavba z ľavej strany pôvodnej stavby bola zhotovená v roku 2003, v poslednej dobe sa využívala ako dielňa, Tri časti aj keď nie sú rovnakého konštrukčného vyhotovenia, tvoria jeden celok, navzájom konštrukčne a funkčne prepojený, budova je jednopodlažná pôdorysného tvaru U, pôvodná stavba je založená na kamenných základoch bez vodorovnej izolácie proti zemnej vlhkosti, steny sú murované z kameňa, strecha je sedlová, krov drevený, krytinu tvorí keramická škridla, klampiarske prvky sú z pozinkovaného plechu, strop je rovný, prístavby z pravej a ľavej strany majú podobné konštrukčné vyhotovenie, založené sú na betónových základových pásoch s izoláciou proti zemnej vlhkosti, steny sú z pórobetónových tvárnic, strecha je sedlová, krov je zhotovený z drevených klincovaných väzníkov, krytinu tvoria plechové šablóny imitujúce škridlu, klampiarske prvky sú z pozinkovaného plechu, ostatné konštrukčné vyhotovenie a vnútorné technické vybavenie je štandardné, vonkajšie omietky sú vápennocementové, vnútorné omietky vápenné, podlahu tvorí cementový poter, vráta sú oceľové, dvere sú drevené plné hladké, okná drevené dvojité, vykurovanie je ústredné teplovodné z centrálneho zdroja, radiátory oceľové panelové, kotol ÚK na plyn, náhradný kotol na pevné palivo v objekte kotolňa, elektroinštalácia je svetelná a motorická na poistkové automaty, v budove je zhotovený rozvod stlačeného vzduchu a plynu, do budovy je privedený zemný plyn a studená voda, technická údržba je zanedbávaná.

 

Kotolňa súpisné číslo 157 na parcele číslo 210/8

Kotolňa súpisné číslo 157 na parcele číslo 210/8 je situovaná v zadnej severnej časti areálu, postavená bola v roku 2001, ide o jednopodlažnú drobnú stavbu založenú na základových pásoch z betónu s izoláciou proti zemnej vlhkosti, steny sú murované z tvárnic YPOR, prestrešenie je jednoduchým pultovým krovom s plechovou hliníkovou krytinou imitujúcou škridlu, strop je zatečený, čiastočne poškodený, vonkajšie omietky sú vápennocementové, vnútorné omietky sú vápenné, podlahu tvorí cementový poter, vstupné dvere boli v čase obhliadky odstránené, osadené sú oceľové zárubne, komín je vybudovaný z komínových omietnutých tvaroviek, v kotolni bol pôvodne inštalovaný kotol ústredného kúrenia na pevné palivo, ktorý zásoboval teplom areál spoločnosti, zavedený ej prívod studenej vody, elektroinštalácia je svetelná a motorická, objekt je stavebne neukončený, čiastočne poškodený, technická údržba je zanedbávaná.

 

Ostatná stavba súpisné číslo 158

Ostatná stavba súpisné číslo 158 na parcele číslo 210/7 je situovaná na začiatku pravej časti areálu, pôvodne pravdepodobne slúžila ako sýpka obilnín, postavená bola v roku 1935, v roku 2003 boli na budove zhotovené čiastočné rekonštrukčné práce, prevažne rekonštrukcia fasády, krovu vrátane zastrešenia, rozvodov vody a elektroinštalácie, budova sa v poslednej dobe využívala na skladovanie materiálu rôzneho druhu, je jednopodlažná, založená na kamenných základoch bez vodorovnej izolácie proti zemnej vlhkosti, steny sú murované z kameňa, strecha je sedlová, krov drevený s krytinou z tvarovaného hliníkového plechu, imitujúceho škridlu, klampiarske prvky sú z pozinkovaného plechu, strop nie je vybudovaný, iba drevené trámy, vonkajšie omietky sú vápennocementové, vnútorné omietky vápenné, podlahu tvorí betónová mazanina, podlahu tvorí betónová mazanina, dvere sú drevené tesárske, okná oceľové jednoduché, vybavené oceľovými mrežami, elektroinštalácia je svetelná a motorická, do budovy je privedený zemný plyn a studená voda, technická údržba je zanedbávaná.

 

Areál je zásobený pitnou vodou z obecného vodovodu cez vodomernú šachtu, úžitková voda bola pôvodne čerpaná z kopanej studne, vybudovanej vo dvore od roku 1935, nachádza sa na parcele číslo 210/6, má kruhový priemer cca 200 cm, stenu vyloženú kameňom, hĺbku cca 8,0 m, v čase obhliadky bola studňa bez trvalého využitia, splašková voda je zvedená do žumpy, nachádzajúcej sa pod stavbou rodinného domu, elektrická prípojka je podzemná, zhotovená z dvoch odberných miest, vyhotovená je plynová prípojka, spevnené plochy tvorí chodník zo zámkovej dlažby a plochy vo dvore areálu z monolitického betónu.

 

PRÍSLUŚENSTVO:

Prístrešok postavený na parcele číslo 210/6

Prístrešok je postavený na parcele číslo 210/6 v pravej časti areálu, konštrukčne je riešený ako ľahký oceľový prístrešok bez stropu, zhotovený bol v roku 2005, konštrukcia je kotvená do betónových pätiek, je opatrená náterom, opláštenie nie je vyhotovené, strešnú konštrukciu tvoria ľahké priehradové oceľové väzníky pokryté priehľadnou krytinou na báze plastu, klampiarske prvky sú z pozinkovaného plechu, podlaha je zhotovená z betónovej mazaniny, prístrešok je bez vnútorných inštalácií.

 

Studňa

Kopaná, hĺbka 8m.

 

Vodovodná prípojka

Prípojka vody DN 40 mm, vrátane navŕtavacieho pásu.

 

Vodomerná šachta

Betónová, oceľový poklop, vrátane vybavenia.

 

Žumpa

Žumpa - betónová monolitická aj montovaná.

 

Elektrická prípojka

Káblová prípojka zemná Cu 4*35 mm*mm.

 

Plynová prípojka

Prípojka plynu DN 25 mm.

 

Zámková dlažba

Zámková betón. dlažba-kladené do malty na podkl. betón.

 

Betónová plocha

Do hrúbky 150 mm.

 

POZEMKY:

Ohodnocované nehnuteľnosti sa nachádzajú v zastavanom území obce Devičie v rovnomennom katastrálnom území. Obec Devičie je vzdialená komunikáciami cca 6,9 km juhozápadne od centra okresného mesta Krupina, cca 20,3 km severovýchodne od centra kúpeľného mesta Dudince a cca 35,5 km južne od centra okresného mesta Zvolen. V obci je predajňa potravinárskeho tovaru, pohostinstvá, predajňa súčiastok a príslušenstva pre motorové vozidlá, verejný vodovod, rozvodná sieť plynu. Lokalita s ohodnocovanými nehnuteľnosťami sa nachádza neďaleko centrálnej časti obce, v okolí sú prevažne pôvodné rodinné domy, do 500 m sa nachádzajú lesy. Dopravné a komunikačné napojenie na verejné štátne komunikácie je vyhovujúce. Je možnosť napojenia na obecné rozvody vody, plynu a elektro.

Pozemok parcelné číslo 210/1 je zaradený v katastri nehnuteľností ako trvalý trávny porast. Pozemky parcelné číslo 210/2, 210/3, 210/4, 210/5, 210/6, 210/7, 210/8, 210/9 a 210/10 sú zaradené v katastri nehnuteľností ako zastavaná plocha a nádvorie. Pozemky sa nachádzajú v zastavanom území obce Devičie v rovnomennom katastrálnom území. Obec Devičie má podľa údaju z internetovej stránky cca 306 obyvateľov. V mieste, kde sa nachádzajú ohodnocované pozemky je možnosť napojenia na obecný vodovod, elektrický rozvod a rozvod plynu. Ohodnocované pozemky sú takmer rovinaté.

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

viď opis predmetu

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
LV č. 808:

Zmluva o zriadení záložného práva k nehnuteľnosti č. ZZ1 450107126, Zmluvou o splátkovom úvere - z úverového programu EBOR pre malých a stredných podnikateľov - Progres úver zo dňa 21.2.2007 v prospech oprávnenému OTP Banka Slovensko, a.s., Štúrova 5, 813 54 Bratislava /IČO:31318916/ na nehnuteľnosti vedené na LV 808, menovite s.č. 53 rodinný dom na p.č. 210/2, s.č. 146 prevádzková hala na p.č. 210/4, s.č. 155 ostatná stavba na p.č. 210/5, s.č. 157 kotolňa na p.č. 210/8, s.č. 158 ostatná stavba na p.č. 210/7, p.č. 210/1, 210/2, 210/3, 210/4,
210/5, 210/6, 210/7, 210/8, 210/9, 210/10, V 134/07 zo dňa 28.2.2007 - 13/07
Mgr. Roman Vozár, EÚ Bratislava vydáva Exekučný príkaz na zriadenie exekučného záložného práva v prospech oprávneného PANEURO INVEST, s. r. o. Bratislava, IČO 35761717 na nehnuteľnosti: KNC parc. č. 210/1, 210/2, 210/3, 210/4, 210/5, 210/6, 210/7, 210/8, 210/9, 210/10, rodinný dom súp. č. 53 na parc. č. 210/2, prevádzková hala súp. č. 146 na parc. č. 210/4, ostatná stavba súp. č. 155 na parc. č. 210/5, kotolňa súp. č. 157 na parc. č. 210/8, ostatná stavba súp. č. 158 na parc. č. 210/7 - EX 1/10 z 12.4.2010 do KN zapísané 13.4.2010 - Z 443/2010 - 10/10

JUDr. Pavol Crkoň, EÚ Trenčín vydáva Exekučný príkaz a príkaz na úhradu trov exekúcie zriadením exekučného záložného práva v prospech oprávneného Schier Technik Slovakia s. r. o. Trenčín, IČO 36313548 na nehnuteľnosti: KNC parc. č. 210/2, 210/4, 210/5, rodinný dom súp. č. 53 na parc. č. 210/2, prevádzková hala súp. č. 146 na parc. č. 210/4, ostatná stavba súp. č. 155 na parc. č. 210/5 - EX 113/10 z 18.10.2010 do KN zapísané 18.10.2010 - Z 1251/2010 - 59/10

JUDr. Vladimír Kliniec, EÚ Prievidza vydáva Exekučný príkaz na zriadenie exekučného záložného práva v prospech oprávneného Slovenský plynárenský priemysel a. s. Bratislava, IČO 35815256 na nehnuteľnosti: KNC parc. č. 210/1, 210/2, 210/3, 210/4, 210/5, 210/6, 210/7, 210/8, 210/9, 210/10, rodinný dom súp. č. 53 na parc. č. 210/2, prevádzková hala súp. č. 146 na parc. č. 210/4, ostatná stavba súp. č. 155 na parc. č. 210/5, kotolňa súp. č. 157 na parc. č. 210/8, ostatná stavba súp. č. 158 na parc. č. 210/7 - EX 35/11 z 28.3.2011 do KN zapísané 29.3.2011 - Z 412/2011 - 20/11

Daňový úrad Banská Bystrica, Nová 13, 974 04 Banská Bystrica rozhodnutím č. 9600501/5/830498/2012/Moc zriaďuje záložného právo na nehnuteľnosti CKN par.č. 210/1, 210/2, 210/3, 210/4, 210/5, 210/6, 210/7, 210/8, 210/9, 210/10 a stavby rodinný dom so súp.č. 53 na par.č. 210/2, Prevádzková hala so súp.č. 146 na par.č. 210/4, Ostatná stavba so súp.č. 155 na par.č. 210/5, Kotolňa so súp.č. 157 na par.č. 210/8, Ostatná stavba so súp.č. 158 na par.č. 210/7- P 137/2012 zo dňa 2.7.2012-zap. do KN dňa 3.7.2012- pvz. 43/12 - 46/12 Oznámenie o nadobudnutí právoplatnosti č. 9600501/5/1556931/2012/Moc z 8.7.2012 do KN zapísané 17.7.2012 - Z 808/2012 - 46/12

Daňový úrad Banská Bystrica, Nová 13, 974 04 Banská Bystrica rozhodnutím č. 9600501/5/826562/2012/Moc zriaďuje záložného právo na nehnuteľnosti CKN par.č. 210/1, 210/2, 210/3, 210/4, 210/5, 210/6, 210/7, 210/8, 210/9, 210/10 a stavby rodinný dom so súp.č. 53 na par.č. 210/2, Prevádzková hala so súp.č. 146 na par.č. 210/4, Ostatná stavba so súp.č. 155 na par.č. 210/5, Kotolňa so súp.č. 157 na par.č. 210/8, Ostatná stavba so súp.č. 158 na par.č. 210/7- P 135/2012 zo dňa 2.7.2012-zap. do KN dňa 3.7.2012- pvz. 42/12 - 47/12 Oznámenie o nadobudnutí právoplatnosti č. 9600501/5/1557216/2012/Moc z 8.7.2012 do KN zapísané 17.7.2012 - Z 809/2012 - 47/12

Daňový úrad Banská Bystrica vydáva rozhodnutie o zriadení záložného práva na zabezpečenie daňového nedoplatku č. 9600503/5/4080619/2013/Gar na nehnuteľnosti: KNC parc. č. 210/1, 210/2, 210/3, 210/4, 210/5, 210/6, 210/7, 210/8, 210/9, 210/10, rodinný dom súp. č. 53 na parc. č. 210/2, prevádzková hala súp. č. 146 na parc. č. 210/4, ostatná stavba súp. č. 155 na parc. č. 210/5, kotolňa súp. č. 157 na parc. č. 210/8, ostatná stavba súp. č. 158 na parc. č. 210/7 - P 233/2013 z 25.9.2013 do KN zapísané 26.9.2013 - 70/13 Oznámenie o nadobudnutí právoplatnosti 9600503/5/4537854/2013/Gar - Z 1421/2013 z 3.10.2013 do KN zapísané 18.10.2013 - 75/13

Daňový úrad Banská Bystrica vydáva rozhodnutie č. 100413215/2017, ktorým riaďuje záložné právo na zabezpečenie daňové ho nedoplatku na nehnuteľnosť: ostatná stavba súp.č.158 na par.č. 210/7, KNC par.č. 210/7, zo 7.3.2017 zapísané do KN 10.4.2017 - P 53/17 - 48/17 Oznámenie o nadobudnutí právoplatnosti 100658518/2017 - Z 547/2017 z 13.4.2017 do KN zapísané 27.4.2017 - 50/17

Daňový úrad Banská Bystrica vydáva rozhodnutie o zriadení záložného práva na zabezpečenie daňového nedoplatku č. 101416710/2019 na nehnuteľnosti: KNC parc. č. 210/4, 210/7, 210/8, prevádzková hala súp. č. 146 na parc. č. 210/4, kotolňa súp. č. 157 na parc. č. 210/8, ostatná stavba súp. č. 158 na parc. č. 210/7 - P 68/2019 z 15.7.2019 do KN zapísané 16.7.2019 - 58/19, nadobudnutie právoplatnosti dňa 16.7.2019-Z 852/2019-pvz. 62/19.
J. Spôsob stanovenia ceny predmetu dražby
Hodnota predmetu dražby bola zistená podľa znaleckého posudku č. 36/2022, ktorý vypracoval Ing. Miroslav Tokár, zap. v zozname znalcov, tlmočníkov a prekladateľov, ktorý vedie Ministerstvo spravodlivosti Slovenskej republiky, v odbore Stavebníctvo, odvetvie Odhad hodnoty nehnuteľností a Pozemné stavby pod evidenčným číslom 913556.
Dátum vypracovania znaleckého posudku: 15.08.2022
Hodnota: 85 000,00 € (slovom: osemdesiatpäťtisíc eur)
K. Najnižšie podanie 85 000,00 € (slovom: osemdesiatpäťtisíc eur)
L. Minimálne prihodenie 1 000,00 € (slovom: jeden tisíc eur)
M. Dražobná zábezpeka a) výška 20 000,00 € (slovom: dvadsaťtisíc eur)
b) spôsob zloženia dražobnej zábezpeky 1. Bezhotovostný prevod alebo vklad na účet dražobníka č. SK71 0200 0000 0019 5703 8659, vedený v vedený vo VÚB, a. s. s variabilným symbolom 1142022.
2. V hotovosti do pokladne v sídle dražobníka alebo v mieste konania dražby.
3. Banková záruka.
4. Notárska úschova.
Dražobnú zábezpeku nie je možné zložiť platobnou kartou ani šekom.
c) doklad preukazujúci zloženie dražobnej zábezpeky 1. Originál príkazu na úhradu peňažných prostriedkov vo výške dražobnej zábezpeky. Účastník bude pripustený k dražbe, ak do otvorenia dražby bude dražobná zábezpeka pripísaná na účet dražobníka, 2. Hotovosť vo výške dražobnej zábezpeky, 3. Originál alebo overená kópia preukazujúca vystavenie bankovej záruky. 4. Originál alebo overenú kópiu dokladu preukazujúceho notársku úschovu.
d) lehota na zloženie dražobnej zábezpeky Do otvorenia dražby.
e) vrátenie dražobnej zábezpeky Bez zbytočného odkladu po skončení dražby bezhotovostným prevodom na účet účastníka dražby alebo v hotovosti.
N. Spôsob úhrady ceny dosiahnutej vydražením
Vydražiteľ je povinný zaplatiť cenu dosiahnutú vydražením v hotovosti do pokladne v sídle dražobníka alebo bezhotovostným prevodom alebo vkladom na účet dražobníka č. SK71 0200 0000 0019 5703 8659, vedený v vedený vo VÚB, a.s. s variabilným symbolom 1142022 to do 15 dní odo dňa skončenia dražby, v prípade, že suma dosiahnutá vydražením presiahne 6.640,00 EUR, v opačnom prípade hneď po ukončení dražby.
O. Obhliadka predmetu dražby (dátum) 1. termín: 23.09.2022 o 09:00 hod. 2. termín: 11.10.2022 o 09:00 hod.
Miesto obhliadky Devičie, viď opis predmetu
Organizačné opatrenia Záujemcovia o obhliadku sa ohlásia aspoň jeden deň pred konaním obhliadky na tel. č.: 02/5949 0131, Po-Pi 8:00 hod. - 16:00 hod. V zmysle § 12 ods. 2 a § 13 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách je vlastník predmetu dražby, držiteľ alebo nájomca povinný umožniť riadnu obhliadku predmetu dražby v stanovených termínoch.
P. Nadobudnutie vlastníckeho práva k predmetu dražby
Ak vydražiteľ zaplatí cenu dosiahnutú vydražením v ustanovenej lehote, prechádza na neho vlastnícke právo dňom udelenia príklepu; to neplatí, ak je vydražiteľom osoba, ktorá je povinná zapísať sa do registra partnerov verejného sektora podľa zákona č. 315/2016 Z. z. o registri partnerov verejného sektora, ak v čase príklepu nie je zapísaná v tomto registri. Dražobník vydá bez zbytočného odkladu po nadobudnutí vlastníckeho alebo iného práva vydražiteľovi potvrdenie o vydražení predmetu dražby a v prípadoch, v ktorých sa o priebehu dražby spisuje notárska zápisnica vydá dražobník vydražiteľovi dve vyhotovenia osvedčeného odpisu notárskej zápisnice.
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
Po nadobudnutí vlastníckeho práva alebo iného práva k predmetu dražby odovzdá dražobník bez zbytočného odkladu vydražiteľovi predmet dražby a listiny, ktoré osvedčujú vlastnícke právo a sú nevyhnutné na nakladanie s predmetom dražby alebo osvedčujú iné práva vydražiteľa k predmetu dražby a vydražiteľ prevzatie predmetu dražby písomne potvrdí.
2. Ak ide o nehnuteľnosť, podnik alebo jeho časť, predchádzajúci vlastník je povinný odovzdať predmet dražby na základe predloženia osvedčeného odpisu notárskej zápisnice a doloženia totožnosti vydražiteľa bez zbytočných prieťahov. Dražobník je povinný na mieste spísať zápisnicu o odovzdaní predmetu dražby. Zápisnicu o odovzdaní predmetu dražby podpíše predchádzajúci vlastník predmetu dražby, vydražiteľ a dražobník. Jedno vyhotovenie zápisnice dostane predchádzajúci vlastník a dve vyhotovenia dostane vydražiteľ. Ak niektorá osoba odmietne zápisnicu podpísať alebo ju prevziať, táto skutočnosť sa vyznačí v zápisnici a zápisnica sa považuje za odovzdanú aj tejto osobe.
3. Všetky náklady spojené s odovzdaním a prevzatím predmetu dražby nesie vydražiteľ. Táto povinnosť sa nevzťahuje na náklady, ktoré by ináč nevznikli, ak ich svojou vinou spôsobil predchádzajúci vlastník, majiteľ alebo dražobník alebo ak im tieto náklady vznikli náhodou, ktorá ich postihla.
4. Osoba povinná vydať predmet dražby zodpovedá vydražiteľovi za škodu spôsobenú omeškaním s odovzdaním predmetu dražby.
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
T. Notár
a) titul JUDr.
b) meno Marta
c) priezvisko Pavlovičová
d) sídlo Šafárikovo námestie 4, , 811 02 Bratislava