Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 176/2022
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o výsledku dobrovoľnej dražby
  • Deň vydania:
  • 13.9.2022
  • Značka:
  • X070310
AUKČNÁ SPOLOČNOSŤ s.r.o.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo 067/2022
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko AUKČNÁ SPOLOČNOSŤ s.r.o.
II. Sídlo/bydlisko Kopčianska1085101 Bratislava
a) Názov ulice/verejného priestranstva Kopčianska
b) Orientačné/súpisné číslo 10
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 85101
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Bratislava I , oddiel: Sro , vložka číslo: 72494/B
IV. IČO/ dátum narodenia 46141341
IV. IČO/ dátum narodenia
C. Miesto konania dražby veľká zasadačka na 1.NP, č. 207, v priestoroch spoločnosti JUMA Trenčín, na Železničnej ulici č. 7703/24 v Trenčíne
D. Dátum konania dražby 07. 09. 2022
E. Čas konania dražby 15:15 hod. – 15:29 hod.
F. Kolo dražby prvé
G. Predmet dražby

Byt č. 16 nachádzajúci sa na 2. p. bytového domu so súpisným číslom 193, vchod: 39, na ulici Školská v Partizánskom (ďalej len ako „Dom“) postavený na pozemku parcely registra „C“ č. 3152/1 o výmere 476 m², druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie (ďalej len „Pozemok“), spolu so spoluvlastníckym podielom na spoločných častiach a zariadeniach Domu, na príslušenstve a spoluvlastníckym podielom k Pozemku o veľkosti 6363/116901, tak ako je zapísaný v evidencii Okresného úradu Partizánske, katastrálny odbor, na liste vlastníctva č. 3050, okres Partizánske, obec Partizánske, katastrálne územie Partizánske.

H. Opis predmetu dražby

Bytový dom má 3 nadzemné podlažia a jedno polozapustené technické podlažie. Dom má 3 samostatné vchody (obytné sekcie). Základy sú betónové pásové s hydroizoláciou. Obvodový plášť je murovaný. Strecha je valbová. Povrchová vonkajšia úprava obvodových stien je nová z ušľachtilých silikónových omietok. Schody sú s povrchom z liateho terazza, schodiskové podesty sú z terasovej dlažby, vstupné vestibuly a chodby sú z terazzovej dlažby. Vstupné dvere a okná sú po výmene nové (plastové). Nad vstupom do bytového domu je konštrukcia prekrytia vstupu. Zvončekový systém je po výmene. Byt č. 16 sa nachádza na 2. podlaží.

 

Dispozičné riešenie:

Byt č. 16 pozostáva z dvoch (po rekonštrukcii 3) obytných miestností a základného príslušenstva (predsieň, kuchyňa, kúpeľňa s WC a 2x kobka v pivničných priestoroch). S bytom sa využíva aj balkón.

Celková podlahová plocha bytu č. 16 je 64,39 m2. Byt má balkón o výmere 2,10 m2.

 

Technicko – konštrukčné riešenie:

Bytový dom:

Bytový dom so súpisným číslom 193 je v užívaní od roku 1958, pričom v roku 2012 bola vykonaná rekonštrukcia, obnova strechy a vstupných priestorov a v roku 2018 bol bytový dom zateplený. Základy, zvislé a vodorovné nosné konštrukcie Domu sú bez výrazných konštrukčných chýb, ktoré by mohli ovplyvňovať alebo obmedzovať užívanie bytov. Predpokladaná životnosť bytového domu je určená na 100 rokov.

Byt:

Byt bol rekonštruovaný v roku 2016, pričom bola realizovaná výmena hygienických zariaďovacích predmetov a obkladov, kuchynská linka a podlahy. Steny bytu sú omietnuté - vápenné, obklady stien sú taktiež nové. V rámci rekonštrukcie bola zmenená dispozícia bytu, kde kuchyňa bola umiestnená do priestoru k vchodovým dverám a k vstupu do kúpeľne a na mieste kuchyne vznikla ďalšia obytná miestnosť. Nášľapnú vrstvu podlahy v obytných miestnostiach tvoria veľkoplošné laminátové parkety, v ostatných miestnostiach sú keramické dlažby. Okná na byte sú nové plastové s izolačným dvojsklom, dvere sú hladké plné, čiastočne presklené drevené, osadené do obložkových zárubní, vstupné dvere sú bezpečnostné. Zariaďovacie predmety zdravotechnickej inštalácie sú nové,  kúpeľňa je s keramickým obkladom s umývadlom a rohovou vaňou, WC je stojaté. Vykurovanie bytu a ohrev teplej vody je zabezpečený plynovým kotlom umiestneným v kúpeľni. Byt je napojený na miestny vodovod, rozvod elektriny, plynu a zvody kanalizácie.

 

 

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Predmet dražby sa celkovo nachádza vo veľmi dobrom stave.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
a) Poznamenáva sa Upovedomenie podľa EX 215 EX 171/20 o spôsobe vykonania exekúcie predajom nehnuteľnosti (súdny exekútor Mgr. Jozef Pavlík);
b) Záložné právo v prospech ostatných vlastníkov bytov a nebytových priestorov v zmysle ust. § 15 zák. č. 182/1993 Z.z., v znení zákona č. 151/1995 Z.z.;
c) Záložné právo v prospech navrhovateľa dražby Prima banka Slovensko, a.s., Hodžova 11, 010 11 Žilina, IČO: 31 575 951, podľa V-2004/16;
d) Exekučný príkaz EX 215 EX 171/20 na vykonanie exekúcie zriadením exekučného záložného práva na nehnuteľnosti (súdny exekútor Mgr. Jozef Pavlík);
e) Exekučný príkaz EX 215 EX 105/21 na vykonanie exekúcie zriadením exekučného záložného práva na nehnuteľnosti (súdny exekútor Mgr. Jozef Pavlík);
f) Exekučný príkaz EX 215 EX 482/21 na vykonanie exekúcie zriadením exekučného záložného práva na nehnuteľnosti (súdny exekútor Mgr. Jozef Pavlík).
J. Výška ceny dosiahnutá vydražením 65.400,- EUR (slovom: šesťdesiatpäťtisícštyristo EUR)
K. Najnižšie podanie bolo urobené
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
U. Označenie licitátorov
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Jana Živická
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva .....
b) Orientačné/súpisné číslo .....
c) Názov obce ..... d) PSČ .....
e) Štát SR
III. Zapísaný
IV. IČO/ dátum narodenia 15.03.1984
V. Odhad ceny predmetu dražby Cena predmetu dražby zistená znaleckým posudkom č. 164/2022 zo dňa 14.06.2022, vyhotoveným súdnym znalcom Ing. Tomášom Nádaským:
59.000,- EUR (slovom: päťdesiatdeväťtisíc EURO)