Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 175/2022
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o výsledku dobrovoľnej dražby
  • Deň vydania:
  • 12.9.2022
  • Značka:
  • X069767
AUKČNÁ SPOLOČNOSŤ s.r.o.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo 070/2022
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko AUKČNÁ SPOLOČNOSŤ s.r.o.
II. Sídlo/bydlisko Kopčianska1085101 Bratislava
a) Názov ulice/verejného priestranstva Kopčianska
b) Orientačné/súpisné číslo 10
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 85101
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Bratislava I , oddiel: Sro , vložka číslo: 72494/B
IV. IČO/ dátum narodenia 46141341
IV. IČO/ dátum narodenia
C. Miesto konania dražby kaviareň na 1. poschodí Hotela Barbakan, Štefánikova 11, 917 01 Trnava
D. Dátum konania dražby 08. 09. 2022
E. Čas konania dražby 16:30 hod. – 16:39 hod.
F. Kolo dražby prvé
G. Predmet dražby

Nehnuteľnosti nachádzajúce sa v okrese: Galanta, obec: Pusté Sady, katastrálne územie: Pusté Sady, zapísané v evidencii Okresného úradu Galanta, katastrálny odbor, na liste vlastníctva č. 72, a to konkrétne:

  • rodinný dom so súpisným číslom 187 s príslušenstvom, postavený na pozemku parc. reg. „C“ č. 73/5 o výmere 243 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie,
  • pozemok parc. reg. „C“ č. 73/5 o výmere 243 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie,
  • pozemok parc. reg. „C“ č. 73/6 o výmere 453 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie,
  • pozemok parc. reg. „C“ č. 73/7 o výmere 584 m2, druh pozemku: záhrada.
H. Opis predmetu dražby

Rodinný dom súp. č. 187, k.ú. Pusté Sady

Nachádza sa v bežnej zástavbe na hlavnej ulici na okraji obce. Do užívania bol daný v roku 1927. V roku 2008 bola na dome vykonaná rozsiahla rekonštrukcia.    

 

Dispozičné riešenie sa predpokladá:

1. nadzemné podlažie pozostáva zo vstupu s prekrytím prístreškom, zádveria, haly s kuchynským kútom, izby so šatníkom, terasy prístupnej z kuchyne, chodby, dvoch izieb, kúpeľne s WC, vstupu na poschodie so schodiskovým priestorom.

Zastavaná plocha 1. nadzemného podlažia je 209,41 m2.

2. nadzemné podlažie pozostáva zo vstupu z prízemia so schodiskom, haly, izby, dvoch salónikov, kúpeľne s WC, schodiskového priestoru na podkrovie, obývacej izby s kuchyňou a jedálňou, terasy.

Zastavaná plocha 2. nadzemného podlažia je 195,78 m2.

3. nadzemné podlažie pozostáva zo schodiska, chodby, kúpeľne s WC, kuchyne, štyroch obytných miestností a z lodžie.

Zastavaná plocha 3. nadzemného podlažia je 123,04 m2.

 

Technicko – konštrukčné riešenie sa predpokladá:

1. nadzemné podlažie

Základy sú betónové. Dom je bez podzemného podlažia s vodorovnou izoláciou. Zvislé nosné konštrukcie sú murované z tehál v skladobnej hr. nad 50 do 60 cm. Deliace konštrukcie sú tehlové. Stropy sú betónové monolitické s rovným podhľadom, prefabrikované a keramické. Schodisko je z tvrdého dreva. Krovy sú väznicové sedlové, manzardové. Krytiny strechy na krove sú pálené a betónové škridlové ťažké korýtkové. Klampiarske konštrukcie strechy sú z pozinkovaného plechu. Úpravy vonkajších povrchov tvorí škrabaný brizolit, omietky na báze umelých látok. Vnútorné omietky sú vápenné štukové, stierkové plsťou hladené. Vnútorné obklady sú v prevažnej časti kúpeľne min. nad 1,35 m výšky, vane, samostatnej sprchy, WC min. do výšky 1 m, kuchyne min. pri sporáku a dreze. Dvere sú plné alebo zasklené z tvrdého dreva. Okná sú plastové s dvojvrstvovým alebo s trojvrstvovým zasklením. Okenné žalúzie sú kovové. Podlahy miestností (okrem obytných kuchýň) tvoria keramické dlažby. V kúpeľní je plastová rohová vaňa alebo s vírivkou, umývadlo, samostatná sprcha a vodovodné pákové nerezové batérie. Záchod je splachovací so zabudovanou nádržkou v stene. Vykurovanie je ústredné teplovodné s rozvodmi bez ohľadu na materiál. Zdrojom vykurovania je kotol ústredného vykurovania. Vnútorné rozvody vody sú z pozinkovaného potrubia studenej a teplej vody z centrálneho zdroja. Zdroj teplej vody je kotol ústredného vykurovania. Vnútorné rozvody kanalizácie tvorí liatinové a kameninové potrubie. Elektroinštalácia je svetelná a motorická. Osadený je bleskozvod. Elektrický rozvádzač je s automatickým istením. Vnútorné rozvody plynu tvorí rozvod svietiplynu alebo zemného plynu.

 

2. nadzemné podlažie

Zvislé nosné konštrukcie sú murované z tehál v skladobnej hr. nad 50 do 60 cm. Deliace konštrukcie sú tehlové. Stropy sú betónové monolitické s rovným podhľadom, prefabrikované a keramické. Schodisko je z tvrdého dreva. Úpravy vonkajších povrchov tvorí škrabaný brizolit, omietky na báze umelých látok. Vnútorné omietky sú vápenné štukové, stierkové plsťou hladené. Vnútorné obklady sú v prevažnej časti kúpeľne min. nad 1,35 m výšky, samostatnej sprchy, WC min. do výšky 1 m, kuchyne min. pri sporáku a dreze. Dvere sú plné alebo zasklené z tvrdého dreva. Okná sú plastové s dvojvrstvovým alebo s trojvrstvovým zasklením. Okenné žalúzie sú kovové. Podlahy obytných miestností (okrem obytných kuchýň) tvoria parkety, vlysy (okrem bukových), korok, veľkoplošné parkety (drevené, laminátové). Podlahy ostatných miestností tvoria keramické dlažby. V kuchyni je elektrický sporák s elektrickou rúrou a keramickou platňou, umývačka riadu, chladnička alebo mraznička, odsávač pár, nerezové alebo plastové drezové umývadlo. Kuchynská linka je z materiálov na báze dreva. V kúpeľni je umývadlo, bidet, samostatná sprcha, pákové nerezové vodovodné batérie. Záchod je splachovací so zabudovanou nádržkou v stene. Vykurovanie je ústredné teplovodné s rozvodmi bez ohľadu na materiál. Vnútorné rozvody vody sú z pozinkovaného potrubia studenej a teplej vody z centrálneho zdroja. Vnútorné rozvody kanalizácie tvorí plastové a azbestocementové potrubie. Elektroinštalácia je svetelná. Elektrický rozvádzač je s automatickým istením. Vnútorné rozvody plynu tvorí rozvod svietiplynu alebo zemného plynu.

 

3. nadzemné podlažie

Zvislé nosné konštrukcie sú murované z tehál v skladobnej hr. nad 40 do 50 cm. Deliace konštrukcie sú tehlové. Stropy sú drevené trámové s rovným podhľadom. Úpravy vonkajších povrchov tvorí škrabaný brizolit, omietky na báze umelých látok. Vnútorné omietky sú vápenné štukové, stierkové plsťou hladené. Vnútorné obklady sú v prevažnej časti kúpeľne min. nad 1,35 m výšky, vane, samostatnej sprchy, WC min. do výšky 1 m. Dvere sú plné alebo zasklené z tvrdého dreva. Okná sú plastové s dvojvrstvovým alebo s trojvrstvovým zasklením. Okenné žalúzie sú kovové. Podlahy obytných miestností (okrem obytných kuchýň) tvoria parkety, vlysy (okrem bukových), korok, veľkoplošné parkety (drevené, laminátové). Podlahy ostatných miestností tvoria keramické dlažby. V kúpeľni je plastová rohová vaňa alebo s vírivkou, umývadlo, bidet, samostatná sprcha, pákové nerezové vodovodné batérie. Záchod je splachovací so zabudovanou nádržkou v stene. Vykurovanie je ústredné teplovodné s rozvodmi bez ohľadu na materiál. Zdrojom vykurovania je kotol ústredného vykurovania. Vnútorné rozvody vody sú z pozinkovaného potrubia studenej a teplej vody z centrálneho zdroja. Zdroj teplej vody je kotol ústredného vykurovania. Vnútorné rozvody vody sú z pozinkovaného potrubia studenej a teplej vody z centrálneho zdroja. Zdrojom teplej vody je kotol ústredného vykurovania. Vnútorné rozvody kanalizácie tvorí plastové a azbestocementové potrubie. Elektroinštalácia je svetelná. Vnútorné rozvody plynu tvorí rozvod svietiplynu alebo zemného plynu.

 

Príslušenstvo predmetu dražby tvorí najmä:

 

Drobná stavba postavená na parc. č. 73/6

Ide o stavbu, ktorá chátra a je určená na odstránenie. Do užívania bola daná v roku 1927.

Zastavaná plocha 1. nadzemného podlažia je 58,08 m2.

 

Technicko – konštrukčné riešenie sa predpokladá:

Základy sú betónové. Zvislé nosné konštrukcie sú murované z pálenej tehly, tehloblokov hrúbky nad 15 do 30 cm. Strecha je pultová. Krytinu strechy na krove tvoria azbestocementové vlnovky a asfaltová lepenka. Klampiarske konštrukcie sú z pozinkovaného plechu. Úpravy vonkajších povrchov tvorí brizolit. Úpravy vnútorných povrchov tvorí vápenná hrubá omietka. Dvere sú oceľové alebo drevené zvlakové. Okná sú jednoduché drevené alebo oceľové.

 

Vzhľadom na to, že znalcovi nebol umožnený prístup do predmetu dražby, opis predmetu dražby je prevzatý z dostupných dokladov a informácií.

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Predmet dražby sa celkovo nachádza v stave zodpovedajúcom dobe a spôsobu jeho využitia.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
a) Záložné právo v prospech navrhovateľa dražby spol. EOS KSI Slovensko, s.r.o., IČO: 35724803, Pajštúnska 5, 851 02 Bratislava, podľa V 2703/2018.
b) Exekučný príkaz na zriadenie exekučného záložného práva č. 388EX 505/20 (JUDr. Eva Rusnáková, súdny exekútor).
c) Exekučný príkaz na zriadenie exekučného záložného práva č. 388EX 615/18 (JUDr. Eva Rusnáková, súdny exekútor).
J. Výška ceny dosiahnutá vydražením 189.900,- EUR (slovom: stoosemdesiatdeväťtisícdeväťsto EURO)
K. Najnižšie podanie bolo urobené
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
U. Označenie licitátorov
I. Obchodné meno/meno a priezvisko JUDr. Jana Živická
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva -
b) Orientačné/súpisné číslo -
c) Názov obce - d) PSČ -
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný
IV. IČO/ dátum narodenia 15.03.1984
V. Odhad ceny predmetu dražby Cena predmetu dražby zistená znaleckým posudkom č. 154/2022 zo dňa 04.06.2022, vyhotoveným znalcom Ing. Tomášom Nádaským:
211.000,- EUR (slovom: dvestojedenásťtisíc EURO)