Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 174/2022
  • Kapitola:
  • Konkurzy a reštrukturalizácie
  • Podanie:
  • Oznámenia správcov
  • Deň vydania:
  • 9.9.2022
  • Značka:
  • K052864
Obchodné meno/Názov/Meno a priezvisko dlžníka/úpadcu: Káka Miroslav
Sídlo/Bydlisko dlžníka/úpadcu: Kriváň 414, 96204 Kriváň
IČO/Dátum narodenia dlžníka/úpadcu: 15.02.1981
Obchodné meno správcu: Bankruptcy and recovery innovative corporation k.s.
Titul, meno a priezvisko správcu:
Sídlo správcu: Nám. Štefana Moyzesa 33/5, 97401 Banská Bystrica
Kotakt na správcu : bb@bric.sk
Spisová značka správcovského spisu : 2OdK/422/2021 S1893
Spisová značka súdneho spisu : 2OdK/422/2021
Druh podania : Oznámenia súvisiace so speňažovaním majetku podliehajúceho konkurzu

Oznámenie o I. kole ponukového konania

Spoločnosť Bankruptcy and recovery innovative corporation k.s., adresa kancelárie: Nám. Štefana Moyzesa 5, Banská Bystrica 97401, S1893, ako správca v konkurznom konaní na majetok dlžníka, ktorým je Káka Miroslav, nar. 15.02.1981, trvale bytom Kriváň 414, Kriváň, obchodné meno: Káka Miroslav, miesto podnikania: Kriváň 414, Kriváň, IČO: 44118627, v zmysle ust. 167n ods. 1 druhá veta  v spojení s §167p ZKR oznamuje vyhlásenie ponukového konania na predaj majetku patriaceho do všeobecnej podstaty dlžníka.

Predmetom speňaženia je nasledovný majetok:

5

Stavba

 

 

 

 

 

 

 

Číslo LV

Súpisné číslo

Stavba na parcele číslo

Popis stavby

k.ú.

Druh stavby

Umiestenie stavby

Spoluvlastnícky podiel

Poznámka

2409

110

143

Rodinný dom

Podkriváň

10

1

1/1

§ 167i ZKR
Bezpodielové spoluvlastníctvo manželov

Podmienky I. ponukového kola:

  1. Ponuky na kúpu sa môžu podať v lehote do 10 dní od zverejnenia oznámenia ponukového konania v Obchodnom vestníku s tým, že ponuky na kúpu sa predkladajú písomne na adresu kancelárie správcu v uzavretej obálke s výslovným označením „Neotvárať – ponuka 110-2OdK/422/2021 alebo elektronicky podľa § 197a zákona č. 7/2005 Z.z. o konkurze a reštrukturalizácii s výslovným označením predmetu správy „Neotvárať – ponuka 110-2OdK/422/2021.
  1. Na záväzné ponuky doručené po tomto termíne správca nebude prihliadať.
  1. Záujemca v ponuke uvedie identifikáciu majetku o ktorý má záujem, výšku ponúkanej ceny a predloží doklad potvrdzujúci zaplatenie celej ponúkanej kúpnej ceny vopred na účet správcu vedený v Tatra banka, a.s., číslo účtu / IBAN: SK19 1100 0000 0029 4605 7293, s uvedením Poznámky platby: 110-2OdK/422/2021. Záujemca ďalej v ponuke predloží svoje identifikačné údaje – v prípade fyzickej osoby meno a priezvisko, dátum narodenia, rodné číslo, trvalé bydlisko, v prípade právnickej osoby obchodné meno, IČO a sídlo.
  1. V podanej ponuke musí byť jednoznačné vyhlásenie záujemcu, že záujemca:
  1.  v celom rozsahu súhlasí s podmienkami ponukového konania, ktoré si prečítal a podpisom na ponuke s nimi prejavuje súhlas.
  2. spĺňa všetky zákonné podmienky vzťahujúce sa na nadobudnutie majetku, ktorý je predmetom ponukového kola (napr. súhlasy štátnych orgánov,  povolenia, oprávnenia, iné podmienky alebo obmedzenia v zmysle príslušných právnych predpisov týkajúcich sa predmetu ponukového kola),
  3. súhlasí s pokutou vo výške ponúkanej ceny záujemcu za prevod predmetu ponukového kola v prípade, že (i) v lehote určenej správcom neuskutoční akýkoľvek právny úkon nevyhnutný k prevodu predmetu ponukového kola na záujemcu, (ii) od ponuky odstúpi, alebo (iii) nespĺňa v čase prevodu predmetu ponukového kola všetky zákonné podmienky vzťahujúce sa na nadobudnutie majetku, ktorý je predmetom ponukového kola. 
  1. Ponuky záujemcov musia byť podpísané osobne záujemcom alebo osobou oprávnenou konať za záujemcu alebo osobou oprávnenou konať za záujemcu na základe riadne udeleného plnomocenstva zo strany záujemcu s úradne overeným podpisom štatutárneho zástupcu záujemcu alebo elektronicky podľa § 197a zákona č. 7/2005 Z.z. o konkurze a reštrukturalizácii. Každý záujemca môže do ponukového konania v súlade s uvedenými podmienkami ponukového konania podať iba jednu ponuku, v opačnom prípade sa na jeho ponuky neprihliada.
  1. Správca je oprávnený odmietnuť zjavne neprimeranú alebo nevýhodnú ponuku. Rozhoduje vždy najvyššia ponúknutá kúpna cena. Prihliada sa iba na tie ponuky, kde bola záloha na celú ponúknutú kúpnu cenu v plnom rozsahu zložená záujemcom na účet správcu. Záväzné ponuky podané v rozpore s podmienkami ponukového konania budú z ponukového konania vylúčené. Ak viacerí záujemcovia ponúknu rovnaké plnenie, rozhodne žreb správcu. Vypratanie veci je povinný zabezpečiť nadobúdateľ na svoje náklady.
  1. Správca vyhodnotí ponuky do 7 pracovných dní po uplynutí lehoty na predkladanie ponúk. Vyhodnotenie ponúk správca oznámi iba úspešnému záujemcovi. Správca vráti neúspešným záujemcom zálohy na ponúknutú kúpnu cenu v lehote 5 pracovných dní odo dňa uplynutia lehoty na vyhodnotenie ponúk.
  1. Záujemca, ktorého ponuka bude označená ako úspešná, je povinný do 5 pracovných dní od obdržania oznámenia o výsledku ponukového konania uzatvoriť zmluvu o prevode vlastníckeho práva k nehnuteľnostiam  so správcom. Zložená záloha sa započítava na kúpnu cenu.
  1. Ak záujemca:
  1. v lehote určenej správcom neuskutoční akýkoľvek právny úkon nevyhnutný k prevodu predmetu ponukového kola na záujemcu,
  2. od ponuky odstúpi, alebo
  3. nespĺňa v čase prevodu predmetu ponukového kola všetky zákonné podmienky vzťahujúce sa na nadobudnutie majetku, ktorý je predmetom ponukového kola, 
  • tak záloha zložená záujemcom v plnej výške prepadá v prospech konkurznej podstaty ako pokuta za nedodržanie podmienok ponukového konania. Správca navyše už nie je viazaný touto ponukou a predmet ponukového konania správca bude ďalej ponúkať na predaj.
  1. Už podané ponuky nie je možné meniť a ani ich zobrať späť.
  1. Všetky náklady súvisiace so zápisom  prevodu predmetu ponukové kola na záujemcu vrátane akýchkoľvek poplatkov hradí v plnej výške záujemca ako nadobúdateľ/kupujúci.

Bankruptcy and recovery innovative corporation k.s., správca