Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 173/2022
  • Kapitola:
  • Iné oznámenia
  • Podanie:
  • Iné oznámenia
  • Deň vydania:
  • 8.9.2022
  • Značka:
  • O000519
Spoločnosť/Spoločnosti
Obchodné meno: KBC Equity Fund Verejná otvorená investičná spoločnosť (bevek) podľa belgického práva
Sídlo: Havenlaan 2, 1080 Brussels
IČO: 0443.681.463
Zapísaný v Obchodnom registri Okresného súdu:
Oddiel:
Vložka :
oznamuje podľa 144 zákona č. 203/2011 Z.z.

KBC Equity Fund  

Verejná otvorená investičná spoločnosť (bevek) podľa belgického práva  
UCITS Brussels RLP 0443.681.463, Havenlaan 2, 1080 Brusel 

Oznámenie pre akcionárov 

Dovoľujeme si vás informovať, že prospekt a dokument s kľúčovými informáciami pre investorov pre podfondy Consumer Durables a Food & Personal Products fondu KBC Equity Fund (verejná otvorená investičná spoločnosť podľa belgického práva) budú 12. októbra 2022 zmenené. 

Investičná politika týchto podfondov sa k tomuto dátumu zmení takto. Podfond Consumer Durables bude investovať predovšetkým do akcií spoločností, ktoré ponúkajú produkty a služby, ktoré spotrebitelia vnímajú ako pridanú hodnotu k ich základným potrebám. Podfond Food & Personal Products bude teraz investovať predovšetkým do akcií spoločností, ktoré ponúkajú produkty a služby, ktoré spotrebitelia potrebujú v každodennom živote. Neúplný zoznam podnikateľských činností, do ktorých sa môže investovať, nájdete v príslušnom prospekte a dokumente s kľúčovými informáciami pre investorov.  

V dôsledku toho sa názov podfondov Consumer Durables a Food & Personal Products zmení na „We Like“ a „We Live“.  

Okrem toho budú podfondy v rámci vyššie opísaných obmedzení sledovať ciele zodpovedného investovania na základe dualistického prístupu: negatívneho skríningu a metodiky pozitívneho výberu. Tento prístup sa bude postupne implementovať do portfólia od 12. októbra 2022. Negatívny skríning znamená, že podfond nesmie investovať do aktív spoločností, ktoré sú vylúčené na základe kritérií vylúčenia (vrátane tabaku, hazardných hier a zbraní). Ďalšie informácie o politike vylúčenia nájdete na stránke www.kbc.be/investment-legal-documents > Politika vylúčenia pre fondy zodpovedného investovania. Metodika pozitívneho výberu kombinuje ciele portfólia a podporu udržateľného rozvoja. Ciele portfólia sú založené na znižovaní uhlíkovej náročnosti a zlepšovaní charakteristík ESG (životné prostredie, sociálna oblasť, správa a riadenie) vo vzťahu k referenčnej hodnote. Udržateľný rozvoj sa podporuje investovaním do spoločností, ktoré prispievajú k plneniu cieľov udržateľného rozvoja OSN. Viac informácií o metodike pozitívneho výberu a konkrétnych cieľoch jednotlivých fondov nájdete na www.kbc.be/investment-legal-documents > Investičná politika pre fondy zodpovedného investovania.  

Zmení sa aj referenčná hodnota používaná pre tieto podfondy. Namiesto indexu MSCI AC World Consumer Discretionary - Net Return Index (pre podfond Consumer Durables) a indexu MSCI AC World Consumer Staples - Net Return Index (pre podfond Food & Personal Products) začnú tieto podfondy od uvedeného dátumu používať ako referenčnú hodnotu index MSCI All Countries World - Net Return Index. Dlhodobá očakávaná chyba sledovania sa tiež zvýši z „3 %“ na „viac ako 4 %“. 

A nakoniec, poplatok za správu investičného portfólia pre nižšie uvedené triedy akcií sa zmení takto: 

- Pre KBC Equity Fund Consumer Durables Classic Shares: z 1,50 % na maximálne 1,60 % 

- Pre KBC Equity Fund Consumer Durables Classic Shares CSOB CZK: z 1,50 % na maximálne 1,60 %. 

- Pre KBC Equity Fund Food & Personal Products Classic Shares: z 1,50 % na maximálne 1,60 %. 

Majitelia podielových listov, ktorí tieto zmeny neakceptujú, môžu požiadať o bezplatné odkúpenie svojich podielových listov (bez daní) v období od 8. septembra 2022 do 8. októbra 2022 (14.00 hod. stredoeurópskeho času) na priehradkách poskytovateľov finančných služieb, konkrétne KBC BANK NV. 

Zmenený a doplnený prospekt, dokument s kľúčovými informáciami pre investorov a najnovšie finančné správy budú bezplatne k dispozícii vo viacerých jazykoch vrátane angličtiny a holandčiny na priehradkách poskytovateľov finančných služieb a na stránke www.kbc.be. 

Predstavenstvo fondu KBC Equity Fund