Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 173/2022
  • Kapitola:
  • Konkurzy a reštrukturalizácie
  • Podanie:
  • Oznámenia správcov
  • Deň vydania:
  • 8.9.2022
  • Značka:
  • K052577
Obchodné meno/Názov/Meno a priezvisko dlžníka/úpadcu: Janíček Miroslav
Sídlo/Bydlisko dlžníka/úpadcu: Malé Zlievce 92, 99122 Malé Zlievce
IČO/Dátum narodenia dlžníka/úpadcu: 11.11.1980
Obchodné meno správcu:
Titul, meno a priezvisko správcu: Ing. Jozef Žitník PhD.
Sídlo správcu: Ul. Prof. Sáru 44, 97401 Banská Bystrica
Kotakt na správcu : kancelaria@tencon.sk, 048/4126010
Spisová značka správcovského spisu : 5OdK/443/2020 S1196
Spisová značka súdneho spisu : 5OdK/443/2020
Druh podania : Oznámenia súvisiace so speňažovaním majetku podliehajúceho konkurzu

Oznámenie o 1. kole ponukového konania na predaj majetku úpadcu:

Predmet ponukového konania:

Súpisová zložka:

 

NEHNUTEĽNOSTI

Popis nehnuteľnej veci

Spoluvlastnícky podiel

Súpisová hodnota celkom v Eur

Nehnuteľnosti nachádzajúce sa v k.ú. Malé Zlievce, obec Malé Zlievce, okres Veľký Krtíš,  zapísané na Okresnom úrade vo Veľkom Krtíši– katastrálny odbor na LV č.34 ako  parcela č. C-KN 295 – Záhrada    o výmere 845 m2.

1/6

 

220,-Eur

 

Podmienky ponukového konania:

Záujemcovia o kúpu spoluvlastníckeho podielu k nehnuteľnostiam doručia svoje písomné ponuky (výlučne v listinnej podobe) v zapečatenej obálke s označením "Konkurz 5OdK/443/2020 - NEOTVÁRAŤ" na adresu kancelárie správcu: Ing. Jozef Žitník, PhD., správca, Ul. Prof. Sáru 44, 974 01 Banská Bystrica. Každý záujemca môže predložiť iba jednu ponuku. Záujemcom môže byť fyzická osoba alebo právnická osoba. Záujemca musí mať zároveň vyporiadané všetky záväzky voči úpadcovi, v opačnom prípade bude z vyhodnocovania ponukového konania vylúčený. Záujemcovia o kúpu spoluvlastníckeho podielu k nehnuteľnostiam  predložia spolu s ponukou svoje identifikačné údaje - v prípade fyzických osôb meno, priezvisko, bydlisko, rodné číslo, príp. výpis zo živnostenského registra nie starší ako jeden mesiac, právnické osoby predložia výpis z obchodného registra nie starší ako jeden mesiac. Najnižšia suma cenovej ponuky  nie je stanovená. Záujemcovia predložia záväzný návrh cenovej ponuky za kúpu spoluvlastníckeho podielu k nehnuteľnostiam, pričom sú povinní zložiť  zálohu vo výške celej  ponúknutej kúpnej ceny   na účet správcu  vedený v  Československá obchodná banka, a.s., číslo účtu: SK90 7500 0000 0040 2670 3845, do poznámky k platbe uviesť "Konkurz 5OdK/443/2020 - Záloha“ najneskôr v lehote na predkladanie ponúk. Doklad o zaplatení musí byť doručený spolu s cenovou ponukou. Zároveň uvedú aj číslo účtu v tvare IBAN, na ktorý má byť poukázaná úhrada - vrátenie zálohy v prípade, že ponuka nebude vyhodnotená ako úspešná. Záloha bude záujemcovi vrátená najneskôr do 10 dní po vyhodnotení ponukového konania.

 

Lehota na predkladanie ponúk je 14 dní odo dňa zverejnenia ponukového konania v Obchodnom vestníku. Ponuky, ktoré nebudú doručené do skončenia lehoty na predkladanie ponúk sa nebudú považovať za riadne doručené, ani keď boli dané na poštovú alebo inú prepravu pred uplynutím lehoty na predkladanie ponúk. Správca tieto ponuky odmietne ako oneskorené, a pri vyhodnotení ponukového konania sa na tieto ponuky nebude brať zreteľ. Pre počítanie času platia ustanovenia § 122 Občianskeho zákonníka.

 

Otvorenie obálok sa uskutoční v sídle správcu konkurznej podstaty do troch dní po uplynutí lehoty na predkladanie ponúk. O výsledkoch oboznámenia sa s ponukami spíše správca úradný záznam. Výsledok ponukového konania bude písomne oznámený do piatich dní po vyhodnotení cenových ponúk. Správca môže neprijať najvyššiu ponúknutú cenu kupujúcim, ak je zrejme nízka. Úspešným záujemcom ponukového konania sa stane ten záujemca, ktorý ponúkne najvýhodnejšie podmienky z hľadiska kúpnej ceny, pričom v prípade rovnocenných ponúk rozhodne žreb správcu. Správca má právo odmietnuť všetky doručené ponuky.

 

Úspešný záujemca je povinný:

  • Uzatvoriť kúpnu zmluvu  v mieste, čase a spôsobom určeným správcom. Zaplatená záloha bude započítaná na kúpnu cenu;
  • Poskytnúť správcovi  všetku súčinnosť potrebnú pre uzavretie kúpnej zmluvy alebo splnenie práv a povinností z uzavretej kúpnej zmluvy;
  • Znášať v plnom rozsahu všetky správne poplatky súvisiace s konaním o vklade kúpnej zmluvy do katastra nehnuteľností;

v lehote alebo v mieste, ktoré budú určené správcom.

V prípade, že úspešný záujemca:

  • odmietne uzatvoriť kúpnu zmluvu v mieste, čase a spôsobom určeným správcom, resp. neuzatvorí kúpnu zmluvu riadne a včas, alebo
  • neposkytne správcovi  všetku súčinnosť potrebnú pre uzavretie kúpnej zmluvy alebo splnenie práv a povinností z uzavretej kúpnej zmluvy, alebo
  • inak znemožní uzavretie kúpnej zmluvy alebo splnenie práv a povinností z uzavretej kúpnej zmluvy,

zložená záloha prepadá do všeobecnej podstaty a správca je oprávnený neuzavrieť kúpnu zmluvu s úspešným záujemcom, alebo  v prípade, ak už došlo k uzavretiu kúpnej zmluvy, je správca oprávnený odstúpiť od kúpnej zmluvy uzavretej s úspešným záujemcom.

Záujemcovia nemajú nárok na úhradu nákladov spojených s účasťou v ponukovom konaní.

Záujemca predložením ponuky do ponukového konania výslovne súhlasí s vyššie uvedenými podmienkami ponukového konania a akceptuje ich v plnom rozsahu.

 

Kontaktné údaje na správcu:  tel.č.048/412 60 10, e-mail: kancelaria@tencon.sk

 

Ing. Jozef Žitník, PhD., správca