Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 158/2022
  • Kapitola:
  • Iné oznámenia
  • Podanie:
  • Iné oznámenia
  • Deň vydania:
  • 16.8.2022
  • Značka:
  • O000456
Spoločnosť/Spoločnosti
Obchodné meno: KBC RENTA Investičná spoločnosť s premenlivým základným imaním
Sídlo: Route d‘Esch 80, L-1470 Luxembursko
IČO: ORRS Luxembursko N°B
Zapísaný v Obchodnom registri Okresného súdu:
Oddiel:
Vložka :
oznamuje podľa 144 zákona č. 203/2011 Z.z.

Oznam pre akcionárov

Vážení akcionári,

Týmto vás informujeme, že prospekt a odseky týkajúce sa niektorých podfondov spoločnosti KBC Renta (súhrnne „Prospekt“), konkrétne KBC Renta Eurorenta, KBC Renta Nokrenta a KBC Renta Czechrenta, budú upravené k 9. septembru 2022.

1) Všeobecná časť týkajúca sa spoločnosti KBC Renta: aktualizácia investičnej politiky, kontroly rizík a definície zodpovedného investovania.

K vyššie uvedenému dátumu sa zmení metodika zodpovedného investovania. Pojem „metodika zodpovedného investovania“ nahradí doteraz používané označenie „metodika spoločensky zodpovedného investovania“, a zároveň bude upravená metodika sledovania cieľov zodpovedného investovania, najmä čo sa týka dualistického prístupu založeného na negatívnom skríningu a pozitívnom výbere.

Základná filozofia týkajúca sa metódy negatívneho skríningu sa nezmení, avšak do zoznamu neakceptovateľných investícií budú zahrnuté v rámci politiky vylúčenia nové koncepty. Podrobnejšie informácie o novej politike vylúčenia sú k dispozícii na stránke www.kbc.be/particuliers/fr/informations-legales/documentation-investissements.html > Všeobecná politika vylúčenia pre konvenčné a zodpovedné investovanie. Kritériá vylúčenia môžu byť kedykoľvek upravené správcovskou spoločnosťou.

Čo sa týka metodiky pozitívneho výberu, bude prispôsobená tak, aby v rámci obmedzení investičných možností stanovených vo všeobecnej časti prospektu a ostatných obmedzení uvedených v častiach vzťahujúcich sa na jednotlivé podfondy odrážala nasledovné ciele v oblasti zodpovedného investovania:

(1) presadzovať integráciu trvalej udržateľnosti čo sa týka politických rozhodnutí emitentov (podniky, vlády, nadnárodní dlžníci a/alebo vládne agentúry), uprednostňujúc emitentov s vyšším skóre ESG, kde ESG znamená „oblasť životného prostredia, sociálnych otázok a správy a riadenia spoločností“ (taktiež známe pod anglickým pomenovaním "Environmental, Social and Governance") ;

(2) presadzovať zmierňovanie klimatických zmien, a to uprednostňovaním vlád, nadnárodných dlžníkov a/alebo vládnych agentúr s nižšou uhlíkovou stopou, s cieľom dosiahnuť vopred stanovené limity čo sa týka uhlíkových emisií ;

(3) podporovať trvalo udržateľný rozvoj zahrnutím vlád, nadnárodných dlžníkov a/alebo vládnych agentúr, ktoré prispievajú k plneniu cieľov OSN v oblasti udržateľného rozvoja ; a

(4) podporovať trvalo udržateľný rozvoj smerovaním k udržateľnejšiemu svetu prostredníctvom dlhopisov financujúcich zelené a/alebo sociálne projekty.

Tieto ciele sa môžu meniť v závislosti od typu podfondu. Podrobnejšie informácie o metodike pozitívneho výberu a konkrétnych cieľoch v rámci jednotlivých podfondov sú k dispozícii na stránke  www.ivesam.be  > Investičná politika zodpovedných investičných fondov

2) KBC Renta Eurorenta a KBC Renta Nokrenta : aktualizácia investičnej politiky

K vyššie uvedenému dátumu budú upravené odseky týkajúce sa podfondov KBC Renta Eurorenta a KBC Renta Nokrenta tak, aby odrážali zmeny v metodike zodpovedného investovania, ako aj s tým súvisiace úpravy uvedené v bode 1. Podrobnejšie informácie o metodike pozitívneho výberu a konkrétnych cieľoch v rámci jednotlivých podfondov sú k dispozícii na stránke www.ivesam.be  > Investičná politika zodpovedných investičných fondov.

V prípade, že nesúhlasíte s týmito zmenami, si môžete požiadať o bezplatné spätné odkúpenie (s výnimkou daní) Vašich podielov v období od 9. augusta 2022 do 8. septembra 2022 (pred koncom obdobia prijímania objednávok, ako je uvedené v prospekte) na prepážkach organizácií poskytujúcich finančné služby spoločnosti KBC Bank S.A.

3) KBC Renta Czechrenta : aktualizácia investičnej politiky

Podfond KBC Renta Czechrenta pôvodne nebol v prospekte prezentovaný ako podfond riadiaci sa metodikou zodpovedného investovania, a bol považovaný, v súlade s článkom 6 nariadenia Európskeho parlamentu a Rady (EÚ) 2019/2088 z 27. novembra 2019 o zverejňovaní informácií o udržateľnosti v sektore finančných služieb (SFDR) za podfond, ktorý nepropaguje charakteristiky ESG.

Avšak, vzhľadom na zloženie svojho portfólia ako aj investičnú politiku podfondu, ktorá je v súlade s článkom 8, ods. 1 SFDR a metodikou zodpovedného investovania, sa k vyššie uvedenému dátumu rozhodlo o úprave odseku týkajúceho sa podfondu KBC Renta Czechrenta tak, aby odzrkadľoval :

  • Pristúpenie podfondu KBC Renta Czechrenta k metodike zodpovedného investovania, tak ako je uvedené v bode 1 ; a
  • Vyjadrenie súladu podfondu KBC Renta Czechrenta s článkom 8, ods. 1 SDFR prostredníctvom svojej investičnej politiky.

Podrobnejšie informácie o metodike zodpovedného investovania a konkrétnych cieľoch v rámci podfondu KBC Renta Czechrenta sú k dispozícii na stránke www.ivesam.be  > Investičná politika zodpovedných investičných fondov

Účelom týchto zmien je zobrazenie reálneho stavu podfondu KBC Renta Czechrenta, nie úprava investičnej politiky alebo portfólia podfondu Renta Czechrenta.

Tieto zmeny nespôsobia žiadne dodatočné náklady, a preto nemajú žiadny vplyv na investora.

******

Upravený prospekt, kľúčové informácie pre investorov a najnovšie finančné správy budú bezplatne k dispozícii od 9. septembra 2022 v pobočkách inštitúcií poskytujúcich finančné služby, alebo na stránke www.kbc.be/particuliers/fr/informations-legales/documentation-investissements.html.

Predstavenstvo

V Luxemburgu, 9.8.2022