Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 155/2022
  • Kapitola:
  • Iné oznámenia
  • Podanie:
  • Iné oznámenia
  • Deň vydania:
  • 11.8.2022
  • Značka:
  • O000444
Spoločnosť/Spoločnosti
Obchodné meno: KBC Equity Fund Verejná investičná spoločnosť s premenlivým imaním podľa belgického práva
Sídlo: Avenue du Port 2, 1080 Brusel
IČO: 0443.681.463
Zapísaný v Obchodnom registri Okresného súdu:
Oddiel:
Vložka :
oznamuje podľa 144 zákona č. 203/2011 Z. z.

KBC Equity Fund

Verejná investičná spoločnosť s premenlivým imaním podľa belgického práva– OPCVM  – RPM  Brusel 0443.681.463, avenue du Port 2, 1080 Brusel

Oznam pre akcionárov

Týmto vás informujeme, že prospekt a kľúčové informácie pre investorov podfondu Technology spadajúceho pod KBC Equity Fund (verejná investičná spoločnosť s premenlivým imaním podľa belgického práva) budú 13. septembra 2022 zmenené.

K tomuto dátumu sa zmení investičná politika podfondu. Investovať sa bude predovšetkým do akcií spoločností, ktorých produkty a služby podporujú rozvoj digitálnych technológií. Orientačný zoznam činností akceptovateľných z hľadiska investícií je uvedený v prospekte a kľúčových informáciách pre investorov.

V dôsledku spomínaných zmien bude podfond „Technology“ premenovaný na „We Digitize“. 

V rámci vyššie uvedených obmedzení, bude fond okrem iného sledovať aj ciele zodpovedného investovania, a to na základe dvoch premenných: negatívny skríning a metóda pozitívneho výberu. Tento prístup sa od 13. septembra 2022 začne postupne zavádzať do portfólia. Negatívny skríning znamená, že podfond nemôže investovať do aktív vydaných spoločnosťami, ktoré boli vylúčené na základe vyraďovacích kritérií (súvisiacich okrem iného s tabakom, hazardnými hrami a zbraňami). Podrobnejšie informácie o politike vylúčenia môžete získať na stránke www.kbc.be/documentation-investissements > Politika vylúčenia spoločensky zodpovedných investičných fondov. Metóda pozitívneho výberu prepája ciele portfólia s podporou trvalo udržateľného rozvoja. Ciele portfólia sa zakladajú na znížení uhlíkovej stopy a zlepšení charakteristík ESG (oblasť životného prostredia, sociálnych otázok a správy a riadenia spoločnosti) v porovnaní s referenčným indexom. Trvalo udržateľný rozvoj sa podporuje investovaním do spoločností, ktoré sa podieľajú na dosahovaní cieľov OSN v tejto oblasti. Podrobnejšie informácie o metóde pozitívneho výberu a konkrétnych cieľoch v rámci jednotlivých podfondov sú k dispozícii na stránke www.kbc.be/documentation-investissements > Investičná politika spoločensky zodpovedných investičných fondov.

Zmení sa aj referenčný index podfondu. S platnosťou od vyššie uvedeného dátumu sa referenčný index podfondu mení z MSCI AC World IT – Net Return Index na MSCI All Countries World – Net Return Index. Dlhodobo očakávaná chyba sledovania sa zmení z „3%“ na „viac ako 4%“.

Poplatok za správu investičného portfólia bude zmenený pre nasledujúce triedy akcií takto:
- pre KBC Equity Fund Technology Classic Shares: z 1,50% na max. 1,60%;
- pre KBC Equity Fund Technology Classic Shares K&H HUF: z max. 2,12% na max. 1,90%.

Podielnici, ktorí nebudú súhlasiť s týmito zmenami, môžu požiadať o bezplatné odkúpenie (s výnimkou daní) svojich podielov v období od 11. augusta 2022 do 10. septembra 2022 (do 14:00 SEČ) na prepážkach organizácií poskytujúcich finančné služby, v tomto prípade KBC BANK SA.

Upravený prospekt, kľúčové informácie pre investorov a najnovšie finančné správy budú bezplatne k dispozícii v pobočkách inštitúcií poskytujúcich finančné služby, alebo na www.kbc.be, okrem iného aj v holandčine a angličtine.

Predstavenstvo spoločnosti KBC Equity Fund.