Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 154/2022
  • Kapitola:
  • Iné oznámenia
  • Podanie:
  • Oznámenie o uložení návrhu Zmluvy o cezhraničnom zlúčení/splynutí do Zbierky listín
  • Deň vydania:
  • 10.8.2022
  • Značka:
  • O000441
Obchodné meno: SuperScale s. r. o.
Sídlo: Bottova 2A, 811 09 Bratislava - mestská časť Staré mesto Slovenská republika
IČO: 47 523 697
Zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu: Okresný súd Bratislava I
Oddiel: Sro
Vložka: 94037/B

SuperScale s. r. o., spoločnosť s ručením obmedzeným založená a existujúca podľa práva Slovenskej republiky, so sídlom Bottova 2A, 811 09 Bratislava - mestská časť Staré mesto, Slovenská republika, IČO: 47 523 697, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, oddiel: Sro, vložka č.: 94037/B (ďalej len „SuperScale SK“), týmto oznamuje, že dňa 05.08.2022 bol v súlade s § 69aa ods. 3 a § 218a ods. 6 Obchodného zákonníka uložený v Zbierke listín Okresného súdu Bratislava I spoločný návrh zmluvy o cezhraničnom zlúčení (ďalej len „Návrh zmluvy“) spoločností SuperScale SK a SuperScale sp. z o.o., spoločnosti s ručením obmedzeným založenej a exitujúcej podľa práva Poľskej republiky, so sídlom Grzybowska 87, 00-844 Varšava, Poľská republika, zapísanej v registri podnikateľov Národného súdneho registra vedeného Okresným súdom pre Varšavu vo Varšave, XIII. Obchodná divízia, pod č. KRS 0000510468 (ďalej len „SuperScale PL“).

Cezhraničným zlúčením dôjde k zániku spoločnosti SuperScale PL a prechodu jej majetku na nástupnícku spoločnosť SuperScale SK, pričom nástupnícka spoločnosť SuperScale SK sa stane univerzálnym právnym nástupcom zanikajúcej spoločnosti SuperScale PL (ďalej len „Cezhraničné zlúčenie“).

SuperScale SK týmto ďalej v súlade s § 69aa ods. 3, § 69aa ods. 4 a § 218c ods. 2 Obchodného zákonníka zverejňuje nasledujúce informácie:

  1. Obchodné meno, právna forma a sídlo každej zúčastnenej spoločnosti

Nástupnícka spoločnosť – slovenská zúčastnená spoločnosť:

SuperScale s. r. o., spoločnosť s ručením obmedzeným, so sídlom Bottova 2A811 09 Bratislava - mestská časť Staré mesto, Slovenská republika

Zanikajúca spoločnosť – poľská zúčastnená spoločnosť:

SuperScale sp. z o.o., spoločnosti s ručením obmedzeným založená a existujúca podľa práva Poľskej republiky, so sídlom Grzybowska 87, 00-844 Varšava, Poľská republika

  1. Názov obchodného registra, do ktorého je každá zúčastnená spoločnosť zapísaná a identifikačné číslo organizácie v obchodnom registri alebo inej evidencii, ak jej toto bolo pridelené, alebo iné číslo zápisu v obchodnom registri

SuperScale s. r. o. je zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, oddiel: Sro, vložka č.: 94037/B, IČO: 47 523 697

SuperScale sp. z o.o. je zapísaná v registri podnikateľov Národného súdneho registra vedeného Okresným súdom pre Varšavu vo Varšave, XIII. Obchodná divízia, pod č. KRS 0000510468, štatistické identifikačné číslo (REGON): 302730992

  1. Odkaz na opatrenia prijaté na zabezpečenie ochrany práv veriteľov a menšinových spoločníkov s uvedením poštovej adresy a adresy webového sídla, ak je zriadené, na ktorom možno bezplatne získať všetky uvedené informácie vrátane informácií uvedených v § 69aa ods. 4 Obchodného zákonníka
  1. Ochrana práv veriteľov

V dôsledku Cezhraničného zlúčenia sa nijako nezmení a nezhorší právne postavenie veriteľov zanikajúcej spoločnosti SuperScale PL ani právne postavenie veriteľov nástupníckej spoločnosti SuperScale SK; Cezhraničné zlúčenie nebude mať žiadny vplyv na vymožiteľnosť pohľadávok, ktoré veritelia majú, resp. budú mať voči zanikajúcej spoločnosti SuperScale PL, ani žiadny vplyv na vymožiteľnosť pohľadávok, ktoré veritelia majú, resp. budú mať voči nástupníckej spoločnosti SuperScale SK.

V súlade s § 69aa ods. 5 Obchodného zákonníka budú mať veritelia spoločnosti SuperScale PL, ktorí budú mať ku dňu schválenia Návrhu zmluvy o cezhraničnom zlúčení voči nej nesplatné pohľadávky, právo požadovať, aby splnenie ich neuhradených pohľadávok bolo primerane zabezpečené. Ak sa veritelia s nástupníckou spoločnosťou SuperScale SK nedohodnú, o primeranom zabezpečení rozhodne súd. Zabezpečenie sa považuje za primerané vždy, ak sa do notárskej úschovy zložila peňažná hotovosť vo výške pohľadávky označenej veriteľom.

V zmysle § 69aa ods. 7 Obchodného zákonníka obsahuje Návrh zmluvy o cezhraničnom zlúčení v článku 13 dohodu zúčastnených spoločností, podľa ktorej budú veritelia spoločnosti SuperScale PL oprávnení odo dňa účinnosti zápisu Cezhraničného zlúčenia do slovenského obchodného registra uplatniť svoje práva voči spoločnosti SuperScale PL podľa právneho poriadku Poľskej republiky a pred súdmi Poľskej republiky.

Podľa § 218f ods. 1 v spojení s § 215 ods. 4 Obchodného zákonníka veritelia, ktorí majú, resp. budú mať ku dňu účinnosti Cezhraničného zlúčenia voči niektorej zo zlučujúcich sa spoločností nesplatné pohľadávky, majú právo, ak sa v dôsledku Cezhraničného zlúčenia zhorší vymožiteľnosť ich pohľadávok, do šiestich mesiacov odo dňa zverejnenia zápisu Cezhraničného zlúčenia v slovenskom obchodnom registri požadovať od nástupníckej spoločnosti, aby dostatočným spôsobom zabezpečila splnenie ich neuhradených pohľadávok. Toto právo nemá veriteľ, ktorého pohľadávka je už primerane zabezpečená. Ak medzi veriteľmi a nástupníckou spoločnosťou nedôjde k dohode o spôsobe zabezpečenia pohľadávky, rozhodne o dostatočnom zabezpečení súd s ohľadom na druh a výšku pohľadávky.

Nepredpokladá sa preto, že veritelia spoločnosti SuperScale PL budú Cezhraničným zlúčením ovplyvnení.

  1. Ochrana práv menšinových spoločníkov

Ochrana práv menšinových spoločníkov zúčastnených spoločností je zabezpečená tým, že (i) o schválení Návrhu zmluvy budú rozhodovať valné zhromaždenia zúčastnených spoločností, a (ii) sa všetci menšinový spoločníci SuperScale PL stanú spoločníkmi SuperScale SK. A nepredpokladá preto, že menšinoví spoločníci SuperScale PL budú Cezhraničným zlúčením ovplyvnení.

  1. Označenie poštovej adresy a adresy webového sídla, ak je zriadené, na ktorom možno bezplatne získať informácie

Všetky informácie týkajúce sa Cezhraničného zlúčenia uvedené vyššie, ako aj informácie v zmysle § 69aa ods. 4 a § 218c ods. 2 Obchodného zákonníka je možné bezplatne získať na nasledujúcej adrese: Bottova 2A811 09 Bratislava - mestská časť Staré mesto, Slovenská republika a na spoločnom webovom sídle zúčastnených spoločností: https://superscale.com/.

Pokiaľ ide o ďalšie informácie o Cezhraničnom zlúčení, SuperScale SK odkazuje na Návrh zmluvy uložený pre Nástupnícku spoločnosť v Zbierke listín slovenského obchodného registra vedeného Okresným súdom Bratislava I, a na informácie zverejnené v sídle spoločnosti SuperScale SK a na webovom sídle https://superscale.com/.

  1. Notár vydávajúci osvedčenie o splnení požiadaviek pre Cezhraničné zlúčenie

Notárom, ktorý bude vydávať osvedčenie o splnení požiadaviek ustanovených pre cezhraničné zlúčenie pri SuperScale SK ako slovenskej zúčastnenej spoločnosti (ďalej len „Osvedčenie“), bude: JUDr. Tomáš Trella, so sídlom notárskeho úradu Mostová 185/2, 811 02 Bratislava - mestská časť Staré Mesto.